Ανοιγμα ενισχυτων λυχνιας.

Reaction score
0
Με ποια σειρα ανοιγουμε να παιξει εναν ενισχυτη λυχνιας και προενισχυτη (επισης λυχνιας). Πρεπει να περιμενουμε να ζεσταθουν οι λαμπες και ποση ωρα? Και πως τα κλεινουμε? Πρεπει επισης να περιμενουμε λιγο να κρυωσουν οι λαμπες? Δυστυχως κι εδω οι γνωμες ειναι διαφορετικες και μαλιστα απο επαγγελματιες του χωρου. Τι συνεπειες εχει ο διαφορετικος τροπος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Επαγγελματίες του χώρου; Ωχ, επαγγελματίας του χώρου δεν σημαίνει κατ' ανάγκην και γνώστης. Για πες, για πες, τί λένε οι επαγγελματίες του χώρου;

Reaction score
8
Με ποια σειρα ανοιγουμε να παιξει εναν ενισχυτη λυχνιας και προενισχυτη (επισης λυχνιας). Πρεπει να περιμενουμε να ζεσταθουν οι λαμπες και ποση ωρα? Και πως τα κλεινουμε?
Eμ ελα ντε την ιδια απορια εχω και εγω.
Εκεινο που πιστευω οτι δεν πρεπει να κανεις με τιποτα ειναι να ξαναανοιγεις τους ενισχυτες μετα το κλεισιμο παλι πριν κρυωσουν οι λαμπες κανα δεκαλεπτο. Στα παραπανω πιστευω να μας βοηθησει ο Μιχαλης Σπερτος σαν μελος του σαιτ.

Reaction score
0
Απάντηση: Ανοιγμα ενισχυτων λυχνιας.

Η μια θεωρια λεει πρωτα προενισχυτης και αμεσως μετα ο ενισχυτης, χωρις να περιμενεις ζεσταματα, παιζει αμεσως. Κλεισιμο πρωτα ενισχυτης αμεσως μετα προενισχυτης. Η αλλη λεει ακριβως την αντιθετη σειρα με την διαφορα οτι πριν θεσεις σε λειτουργια τον προενισχυτη περιμενεις κανενα δεκαπενταλεπτο να ζεσταθουν οι λαμπες του ενισχυτη, ακριβως την αντιθετη σειρα ακολουθεις για το κλεισιμο. Λοιπον τι λετε? Υπαρχει μηπως και τριτος δρομος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Re: Απάντηση: Ανοιγμα ενισχυτων λυχνιας.

Η μια θεωρια λεει πρωτα προενισχυτης και αμεσως μετα ο ενισχυτης, χωρις να περιμενεις ζεσταματα, παιζει αμεσως. Κλεισιμο πρωτα ενισχυτης αμεσως μετα προενισχυτης.
Ε ναι πια...

Reaction score
0

Τα θεμα το ανοιξα γιατι υπαρχει ενα προβλημα ανεξηγητο μεχρι τωρα. Οταν βαζω να ακουσω μουσικη, απο τα ηχεια ακουγεται ενας ηχος λες και βραζει νερο. Αλαξα ολα τα καλωδια (προταση του αντιπροσωπου των ενισχυτικων) αποτελεσμα μηδεν. Τα ηχεια τα πηγα επισης στον αντιπροσωπο (δεν ηταν χαλασμενα οπως νομιζα). Δοκομασα τις λαμπες βαλε βγαλε μπας και δεν κανουν καλη επαφη παλι τιποτα. Πριν λοιπον τους στειλω στην Αθηνα (ειμαι απο Θεσ/νικη) εξοδα μεταφορικα φοβος για φθορες υπαρχει καποια υποψια το τι μπορει να συμβαινει. Το βρασιμο στις 10 φορες που ανοιγω τον ενισχυτη τις 2 δεν ακουγεται.

Reaction score
13

Τα θεμα το ανοιξα γιατι υπαρχει ενα προβλημα ανεξηγητο μεχρι τωρα. Οταν βαζω να ακουσω μουσικη, απο τα ηχεια ακουγεται ενας ηχος λες και βραζει νερο. Αλαξα ολα τα καλωδια (προταση του αντιπροσωπου των ενισχυτικων) αποτελεσμα μηδεν. Τα ηχεια τα πηγα επισης στον αντιπροσωπο (δεν ηταν χαλασμενα οπως νομιζα). Δοκομασα τις λαμπες βαλε βγαλε μπας και δεν κανουν καλη επαφη παλι τιποτα. Πριν λοιπον τους στειλω στην Αθηνα (ειμαι απο Θεσ/νικη) εξοδα μεταφορικα φοβος για φθορες υπαρχει καποια υποψια το τι μπορει να συμβαινει. Το βρασιμο στις 10 φορες που ανοιγω τον ενισχυτη τις 2 δεν ακουγεται.

Ο Τριτος δρομος. Αναβεις και σβυνεις οπως εσυ νομιζεις κρυες συσκευες. Επιτρεπεις σε οποιαδηποτε λαμπατη συσκευη 3 λεπτα προθερμανση. Μερικοι Ενισχυτες εχουν εναν επιπλεον διακοπτη για αυτη την δουλεια (Stand By)

Εαν υπαρχει λαμπατη ΑΝΟΡΘΩΣΗ στην συσκευη, και εαν την εχουμε μολις σβυσει, αποφευγουμε την αμεση επανεκινηση. Περιμενουμε λιγα λεπτα με σβυστη συσκευη πριν κανουμε Επανεκινηση.

Ως προς το βρασιμο. Εαν οι συσκευες σου, εστω και μια εχει λαμπατη ανορθωση πιθανα να εχει προβλημα η ανορθωτρια λυχνια, και πιθανα το εμφανισε λογω της προαναφερθεισας χρησης (αμεσης επανεκινησης).
Το βρασιμο οταν εμφανιζεται παραμενει για παντα? Εαν ναι, θελει ελεγχο απο ειδικους.
Για να μην πω οτι θελει τραβηγμα απο το αυτι, αυτος που τον εφτιαξε. Και ας ειναι σουπερ ντουπερ Γιαπωνεζος.
Γραψε τυπους συσκευων.

Reaction score
0

Οι ενισχυτες μου εινα 2 μονομπλοκ που εχουν που εχουν 2 κουμπια μπροστα το ενα ειναι το κλασικο on-of και το αλλο Stand By. Η διαδικασια που εκινησης που κανω ειναι πρωτα προενισχυτης αμεσως μετα ενισχυτες και κατα κανονα παιζω αμεσως μουσικη. Φυσικα λογω του προβληματος εχω κανει πολους πειραματισμους, μερικες φορες μου δειχνει σα να μου λυνεται το προβλημα, ομως δυστυχως μονο προσωρινα. Το βρασιμο οταν εμφανιζεται (συνηθως) δυστυχως παραμενει. Οπως καταλαβαινεις προσπαθω να αποφυγω το ταξιδι των ενισχυτων στην Αθηνα. Ο καθε ενισχυτης εχει απο 6 λυχνιες και 3 ανορθωτριες. Αν και η ποιοτητα ηχου μουσικης δεν επηρεαζεται μερικες φορες αυτο το διαρκες βρασιμο γινεται πιο εντονο και κουραζει.

Reaction score
13

Οι ενισχυτες μου εινα 2 μονομπλοκ που εχουν που εχουν 2 κουμπια μπροστα το ενα ειναι το κλασικο on-of και το αλλο Stand By. Η διαδικασια που εκινησης που κανω ειναι πρωτα προενισχυτης αμεσως μετα ενισχυτες και κατα κανονα παιζω αμεσως μουσικη. Φυσικα λογω του προβληματος εχω κανει πολους πειραματισμους, μερικες φορες μου δειχνει σα να μου λυνεται το προβλημα, ομως δυστυχως μονο προσωρινα. Το βρασιμο οταν εμφανιζεται (συνηθως) δυστυχως παραμενει. Οπως καταλαβαινεις προσπαθω να αποφυγω το ταξιδι των ενισχυτων στην Αθηνα. Ο καθε ενισχυτης εχει απο 6 λυχνιες και 3 ανορθωτριες. Αν και η ποιοτητα ηχου μουσικης δεν επηρεαζεται μερικες φορες αυτο το διαρκες βρασιμο γινεται πιο εντονο και κουραζει.
Υποθετουμε οτι φταιει καποια ανορθωτρια λυχνια και οχι κατι αλλο. (πχ Ηλεκτρολυτικος πυκνωτης)
Να τι μπορει να γινει απο σενα.
Εχεις δουλεια μπροστα σου.
Θα χρειαστεις ενα κομματι πανι για να πιανεις τις ζεστες λαμπες και ενα μπουκαλι καλο Κρασι της αρεσκειας σου.

Αναψε μονο ενα μονομπλοκ καθε φορα.
ΟΧΙ τον προενισχυτη προς το παρον.
Δες εαν το βρασιμο προερχεται μονο απο το ενα καναλι του τελικου.
Εαν δεν υπαρχει βρασιμο πουθενα, αναψε τον προενισχυτη και αποσυνδεσε το Ιντερκονεκτ μεταξυ προ και τελικου μονο για το ενα καναλι.
Μετα αφαιρεσε αυτο και συνδεσε το αλλο.
Δες ποτε βραζει και εντοπισε συγκεκριμενο καναλι συγκεκριμενης συσκευης.

Εαν το βρασιμο οφειλετε στον τελικο, βρες τις ανορθωτριες λυχνιες αυτου, βγαλε τις και σημαδεψε τις. (εαν δεν ξερεις ποιες ειναι οι ανορθωτριες, γραψε τους τυπους ολων των λυχνιων εδω και καποιος θα βρεθει να σου πει)
Μετα βγαλε και σημαδεψε τις ανορθωτριες και του αλλου καναλιου σε τροπο ωστε να γνωριζεις τι εβγαλες και απο ποιο μονομπλοκ.
Αντικαταστησε ολες τις ανορθωτριες του ενος καναλιου στο αλλο.(και του αλλου στο ενα)
Πρεπει να εχει μεταφερθει ο βομβος στο αλλο καναλι.
Εαν ειναι ετσι καποια ή καποιες απο τις ανορθωτριες θελουν αλλαγμα.
Αρχισε σταδιακα να αντικαθιστας/επιστρεφεις μια προς μια τις ανορθωτριες στο μονομπλοκ που αρχικα ανηκαν, και ενδιαμεσα αναβε και ακου καθε φορα και τους δυο ενισχυτες. Αφηνε να περασουν τουλαχιστον 5 λεπτα μεταξυ καθε αναβοσβυσηματος. Σε καποιο απ αυτα τα βηματα, η πιθανη χαλασμενη ανορθωτρια θα μετακομισει στο αλλο καναλι και μαζι της και ο βομβος.
Την βρηκες ??
Συγχαρητηρια !
Ανοιξε το κρασι και εις υγειαν

Τωρα εφτασε η ωρα για
1) αγορα νεας/νεων ανορθωτριων
2) επιστροφη στο THREAD και ενυπογραφη δηλωση : "Αγαπω την Ενισχυση με λυχνιες αλλα μισω την ανορθωση με λυχνιες" :happy_9:

Reaction score
0

οι ανορθωτριες λογικα ειναι αυτες που γραφουν 2Χ12 AU7/6189(ElectroHarmonix), 1X12AX7 ECC83(JJ). Οι κυριως λυχνιες ειναι 6 Χ EL-34 Επειδη το βρασιμο το ακουσα και με κλειστο τον προενισχυτη απο τον αριστερο τελικο ειναι φανερο οτι το προβλημα βρισκεται στον αριστερο τελικο. Επομενως η διαδικασια παραειναι απλη μονο που ....το κρασι το ηπια νωριτερα και τωρα μετα απο κανα τριωρο εχω εμπιστοσυνη στο εαυτο μου να ξεκινησω. Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια θα επανελθω το βραδι με εντυπωσεις.

Reaction score
2

οι ανορθωτριες λογικα ειναι αυτες που γραφουν 2Χ12 AU7/6189(ElectroHarmonix), 1X12AX7 ECC83(JJ).
Και όμως δεν είναι αυτές...οι συγκεκριμένες που αναφέρεις ανήκουν στο στάδιο οδήγησης των EL34.
Δεν έχει άλλες λάμπες πάνω ?? Αν δεν έχει άλλες, δεν έχεις λαμπάτη ανόρθωση.

Reaction score
13

οι ανορθωτριες λογικα ειναι αυτες που γραφουν 2Χ12 AU7/6189(ElectroHarmonix), 1X12AX7 ECC83(JJ). Οι κυριως λυχνιες ειναι 6 Χ EL-34 Επειδη το βρασιμο το ακουσα και με κλειστο τον προενισχυτη απο τον αριστερο τελικο ειναι φανερο οτι το προβλημα βρισκεται στον αριστερο τελικο. Επομενως η διαδικασια παραειναι απλη μονο που ....το κρασι το ηπια νωριτερα και τωρα μετα απο κανα τριωρο εχω εμπιστοσυνη στο εαυτο μου να ξεκινησω. Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια θα επανελθω το βραδι με εντυπωσεις.
Οπως ειπε και ο Gbel οι λαμπες που γραφεις δεν ειναι Ανορθωτριες. Μπορει να μην υπαρχουν καθολου ανορθωτριες.Δεν πειραζει ομως. Μπορεις να σκαντζαρεις τις προενισχυτριες με τον τροπο που σου ειπα.6x EL34 στο καναλι ειπες ?Atma Sphere ? Παντως εαν εισαι τοσο καλη σ'αυτα λαβε υποψιν σου οτι ζηταω συνεργατες για παρομοιες δουλειες ... στο High Dari. Απαιτειται βεβαια καθαρο "Μπασί"

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανοιγμα ενισχυτων λυχνιας.

Οπως ειπε και ο Gbel οι λαμπες που γραφεις δεν ειναι Ανορθωτριες. Μπορει να μην υπαρχουν καθολου ανορθωτριες.Δεν πειραζει ομως. Μπορεις να σκαντζαρεις τις προενισχυτριες με τον τροπο που σου ειπα.6x EL34 στο καναλι ειπες ?Atma Sphere ? Παντως εαν εισαι τοσο καλη σ'αυτα λαβε υποψιν σου οτι ζηταω συνεργατες για παρομοιες δουλειες ... στο High Dari. Απαιτειται βεβαια καθαρο "Μπασί"
Ολα μου πηγαν καλα στις δοκιμες. Τωρα μου μενει η αντικαταστασαη της εν λογω λυχνιας (ElectroHarmonix) Ξερετε καπου που να πουλανε στην Θεσ/νικη? Περιπου τιμη? Για την προσφορα εργασιας ευχαριστω αλλα δεν γραφεις με τι μεσον θα κατεβαινω στο High Dari, αεροπορικως η με ταξι? Για αλλη μια φορα να σε ευχαριστησω για την βοηθεια σου.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανοιγμα ενισχυτων λυχνιας.

Ολα μου πηγαν καλα στις δοκιμες. Τωρα μου μενει η αντικαταστασαη της εν λογω λυχνιας (ElectroHarmonix) Ξερετε καπου που να πουλανε στην Θεσ/νικη? Περιπου τιμη? Για την προσφορα εργασιας ευχαριστω αλλα δεν γραφεις με τι μεσον θα κατεβαινω στο High Dari, αεροπορικως η με ταξι? Για αλλη μια φορα να σε ευχαριστησω για την βοηθεια σου.
Εννοεις 12AU7/6189W ?Δυστυχως δεν γνωριζω που μπορεις να την βρεις στην Θεσ/νικη. Ισως σε βοηθησει καποιος τοπικος.Παντως, στο Χαιδαρι δεν "κατεβαινει" καποιος. Ανεβαινει, αφου ειναι καπως Χαι.Οσο για την βοηθεια, ηταν χαρα μου να βοηθησω a lady in distress.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Λένα, για τη λυχνία κάνε μια ερώτηση και στου Αμοιρίδη (οδός Κανάρη, Τούμπα) μήπως εξυπηρετηθείς.

Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή πρόχειρο το τηλέφωνο, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα είναι δύσκολο να το βρεις.

Reaction score
4.737
Όχι ο Μουτσιούλης είναι στην δεύτερη στοά. Στην πρώτη στοά είναι ένα μαγαζί με λάμπες για επαγγελματικούς πομπούς-δέκτες και έχει και για home-audio.

Reaction score
0

Ο Μουτσιουλης μου ειπε οτι δεν εχει, απο το e-bay δεν εχω κανει ποτε αγορες, αντικαταβολη πουλανε η μονο με πιστωτικη? Παντως αυριο θα δοκιμασω στα καταστηματα που μου γραψατε. Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση βοηθεια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv