Αντέχουν τα Laptop;

Reaction score
6
Η ερώτηση παει στο εάν αντεχουν στη συνεχη λειτουργία.
Η μοναδα μου που την εχω περιπου δυο χρονια κανει ότι κανουν όλα τα pc μετα από λιγο.
Θόρυβο.
Πολύ θόρυβο.
Ο υπολογιστής μου δουλεύει ασταμάτητα για βδομαδες οι και για μήνες.
Επειδή όμως βρίσκετε στο χωρο του υπνοδωματίου μου θα θελα να το ξεφορτωθώ και να αποκτήσω κατι πιο αθόρυβο.
Μιας και δεν κάνει τίποτα άλλο (πλεον) εκτος από σερφαρισμα στο διαδίκτυο και downloading σκέφτηκα την λυση του laptop.
Δεν ειμαι σίγουρος όμως για την αντοχή τους σε παρατεταμένη χρηση.
Κάποιοι που είναι κάτοχοι ισως να μπορούσαν να με διαφωτίσουν.
Μπορουν λοιπον τα Laptop να αντεξουν την αδιάκοπη λειτουργία για μηνες χωρις να καουν από πιθανη υπερθέρμανση;

Reaction score
5
Φυσικά. Γενικώς έχουν αρκετά έως πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από δυνατά PCs. Ιδιαίτερα αν αγοράσεις ένα καλοφτιαγμένο, με μελετημένη ψύξη, όχι σαν κάτι ψηστιέρες που κυκλοφορούν, δεν βλέπω τον λόγο να κρατήσει λιγότερο ή περισσότερο από ένα κανονικό PC.
Μια πιθανή αιτία αχρήστευσης ενός laptop είναι η πτώση από ύψος ή τέτοιου είδους καταστροφή, απλώς επειδή είναι πιο εύκολα μεταφερόμενο, ενώ ένα desktop PC δεν μεταφέρεται συνήθως εύκολα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Αντέχουν τα Laptop;

Αντέχουν μία χαρά Ανδρέα. Απλά, αν τον λειτουργείς με το τροφοδοτικό για μεγάλο διάστήμα, καλό είναι να αφερείς τη μπαταρία. Να θυμάσαι που και που (μία με δύο φορές το μήνα είναι καλά νομίζω) να τη βάζεις επάνω και να κάνεις 2-3 πλήρεις κύκλους φόρτισης/αποφόρτισης για να μην τα "παίξει" τελείως.

Reaction score
0
Ο κολλητός μου είχε πάρει έναν HP πριν 2 χρόνια πολύ δυνατό για την εποχη του.
Μετα από 1μιση χρόνο με μετρια χρήση έκαψε motherboard.
Eνα αλλο Compaq που το έχει ένας γνωστός μου 4 χρονια και δουλεύει για μήνες ανοιχτό, δεν έχει πάθει τίποτα...:p

Reaction score
6

Υποθέτω πως θα μπορώ να το χρησιμοποιώ κατευθείαν με το τροφοδοτικό χωρις να εχω κουμπωμένη πανω του την μπαταρία.
Επίσης δεν με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω την οθόνη και το πληκτρολόγιο του.
Φαντάζομαι να μπορώ να βάλω αυτά που εχω ήδη .
Στην ουσία θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν μονάδα και όχι ως ολοκληρωμένο pc με οθόνη , ποντίκι και πληκτρολόγιο .

Reaction score
5
Μεγάλο μέρος του κόστους του laptop είναι η οθόνη. Υπάρχει λόγος που δεν θέλεις να την χρησιμοποιείς Ανδρέα; Έχεις καλύτερη/μεγαλύτερη;
Γενικώς δυνατά (για την εποχή τους) laptops πάνε πακέτο με καλές/μεγάλες οθόνες. Προφανώς το μέγεθος και το βάρος του laptop δεν σε απασχολούν, οπότε πας για το δυνατότερο που μπορείς για τα λεφτά που διαθέτεις, κι ας είναι π.χ. 3-4 κιλά. Συνήθως αυτά έχουν και μεγάλες και ακριβές οθόνες.

Reaction score
6

Όχι πως εχω καποια τεράστια οθονη ( είναι μολις 17΄΄) αλλα οσο να ναι είναι μεγαλύτερη από τις 14-15 που εχει ένα laptop.
Παλιότερα υπήρχαν μονάδες (laptop στυλ) χωρίς οθονη ώστε να χρησιμοποιηθεί μονο ως μονάδα..
Μια τέτοια θα με βόλευε αλλα δυστυχώς εχουν σταματήσει να βγαίνουν.

Δεν θέλω να δωσω πολλά χρήματα ( τα λιγότερα δυνατόν) καθως όπως ειπα και στην αρχη η χρήση του περιορίζετε μονο σε downloading και πλοήγηση στο διαδίκτυο .
Και αυτό γιατί έχω σκοπό να διαθέσω περισσότερα χρήματα για pc media center και για πιο βαριές εργασίες ( Λευτέρη)

Και όχι Άκη το βάρος του δεν με απασχολεί.
Δεν με φαντάζομαι να το βγάζω βόλτα.

Reaction score
14
Aν το ήξερα θα σου έδινα τη 19'' Sony που έχω φυλαγμένη σε super τιμή γιατί θέλω να την ξεφορτωθώ. :(

Reaction score
6

Είδα αυτό το laptop που λογο της τιμης του ( 747 ευ ) είναι αρκετά ελκυστικό.
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά δεν θα το ελεγα φτωχό ( για τα λεφτά που ζητάει)
Δεν είδα βέβαια πουθενά να αναφέρονται οι έξοδοι εικόνας και ήχου ( DVI και optical) και εχω μεινει με την απορία.
Θα θελα παιδιά την γνώμη σας για αυτό το μηχανάκι.
Υπάρχει κατι που θα επρεπε να υπολογίσω η να φοβηθώ, ώστε να με αποτρέψει από το να το πάρω;

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/init.do?language=EL&shop=IQ_B2C2_GR

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Άποψή μου είναι αν δεν έχεις ανάγκη καθόλου από φορητότητα, μην πας σε τέτοια λύση. Μπορείς να πάρεις ένα καλό κουτί ειδικό για τις εφαρμογές που θέλεις που να μην ακούγεται καθόλου (χωρίς ανεμιστήρες), ή ακόμα και να βγάλεις από τον χώρο σου το υπάρχον.

Οι φορητοί υπολογιστές είναι για άλλη δουλειά.

Reaction score
6

Τι ακριβώς μου προτείνεις;
Η λυση που αναφέρεις χωρις ανεμιστήρες, σε τι σκότος κυμαίνεται

Reaction score
6

Βρε φίλε αυτά βγαινουν ο κούκος αηδόνι.
Τέτοιο κουτι θα παρω αλλα για να κανω όπως γραφω και πιο πανω htpc όχι για ενα pcακι που απλως θα σερφαρει.

GTX

Reaction score
39
Άποψη μου αφού δε το θες για πολλά πολλά, αλλάζεις όλα τα ανεμιστηράκια του κουτιού με Zalman, αλλάζεις την ψύκτρα του επεξεργαστή με χμμ zalman :) αλλάζεις και την ψύκτρα της κάρτας γραφικών και έχεις ένα αθόρυβο pc. Η διαφορά θα είναι σίγουρα μεγάλη και θα σου κοστίστει καμιά 100αρα.

Αν μου πείς και τη σύνθεση του pc σου (cpu, κάρτα γραφικών) μπορώ να σου πω τί ακριβώς να πάρεις και αν έχεις πρόβλημα και πως να το εγκαταστήσεις. Τώρα αν θες μπορείς και να βάλεις κάποια επένδυση του στύλ paxmate αλλά κάνουν μικρή διαφορά στο θόρυβο.

Reaction score
6

Και πες πως τα αλλάζω για πόσο καιρό θα δουλέψουν ήσυχα ( ήσυχα –οχι εντελως αθόρυβα)
Μετά απο λιγο καιρο θα γεμίσουν και αυτά σκόνη και καπνίλα και θα αρχίζουν παλι να μουγκρίζουν.
Ετσι δεν είναι Γιώργο;
Και αυτους που εχω κάποτε ηταν ήσυχοι. Τώρα όμως έχουν αποθρασυνθεί

GTX

Reaction score
39
Θα δανειστείς απο το Μελίδη την τουρμπίνα που έχει για τα κάρβουνα :):):) και θα φυσίξεις τη σκόνη και μετά θα είσαι μια χαρά!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.665
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale