Αντεροβγαλτης ηχειων

Reaction score
1.187
Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

Μάλλον για κλάματα όμως πρέπει να είναι τα σημερινά μοντέλα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Reaction score
7.089

Ειναι σε ισχυ η ιστοσελιδα? Τη συγκεκριμενη σειρα RTL τη θυμαμαι εδω και πολλα χρονια. Η σειρα αυτη δεν ειχε καμια σχεση κατασκευαστικα με τα μοντελα compact,studio,reference. Ειχαν διατηρησει βεβαια τη σχεδιαση γραμμης μεταφορας αλλα σε πιο απλη μορφη και με υποδεεστερα υλικα ποιοτικα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

ω ρε νοβοπαν !!!!
Και γιατί παρακαλώ το νοβοπάν είναι υποδεέστερο του MDF?
Το λένε οι δοκιμαστές θα μου πείτε.

Εγώ θα έλεγα πως κάνει αρκετά καλύτερη απόσβεση το νοβοπάν από το MDF.
Το MDF είναι φτηνό, είναι μόδα, υπάρχει παντού και λόγο της λείας του επιφάνειας δουλεύεται πολύ ποιο εύκολα.

Reaction score
4.477
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

Και γιατί παρακαλώ το νοβοπάν είναι υποδεέστερο του MDF?
Το λένε οι δοκιμαστές θα μου πείτε.

Εγώ θα έλεγα πως κάνει αρκετά καλύτερη απόσβεση το νοβοπάν από το MDF.
Το MDF είναι φτηνό, είναι μόδα, υπάρχει παντού και λόγο της λείας του επιφάνειας δουλεύεται πολύ ποιο εύκολα.
εγώ όπου και να έχω ρωτήσει, οι πωλητές με διαβεβαιώνουν για μασιφ ξύλο ή και mdf !!!!

άσε που το νοβοπάν είναι πολύ φθηνότερο από το mdf και βγαίνει σε άπειρες ποιότητες

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Κάνε τον κόπο τότε και ρώτησε τους πωλητές για ποιο λόγο το λένε αυτό και τις αποσβεστικές ιδιότητες του κάθε υλικού.
Με λίγα λόγια εμπιστεύεσαι τους πωλητές και αυτό που θα σου υποδείξουν?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

εγώ όπου και να έχω ρωτήσει, οι πωλητές με διαβεβαιώνουν για μασιφ ξύλο ή και mdf !!!!

άσε που το νοβοπάν είναι πολύ φθηνότερο από το mdf και βγαίνει σε άπειρες ποιότητες
Μη τρελαίνεσαι με το mdf. Τα παλιά ηχεία, παραγωγής πριν το 1990, είναι επόμενο να είναι κατασκευασμένα με νοβοπάν. Τότε το dmf ήταν κάτι καινούργιο και άγνωστο στην Ελλάδα. Θυμάμαι που ρωτούσα τότε στα ξυλουργεία και τους χονδρεμπόρους για mdf, και με κοιτούσαν απορημένοι, δεν το ήξεραν. 20 χρόνια μετά, το mdf είναι ευρέως διαδεδομένο και φθηνό, καθώς η παραγωγή του πέρασε και στην ελληνική βιομηχανία ξύλου, ενώ το νοβοπάν είναι πλεόν παρωχημένο. Αμφότερα είναι της ίδιας δομής, με τη διαφορά να εντοπίζεται στο μέγεθος των σωματιδίων του ξύλου, ενώ στο mdf χρησιμοποιείται και ρητίνη μαζί με την κόλλα. Όπως και το νοβοπάν, τα συνηθισμένα mdf υποφέρουν από την υγρασία.

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το υλικό των νευρώσεων στα ηχεία. Καλά κάνουν και χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα νοβοπάν, άλλωστε οι δονήσεις που καλούνται να προλάβουν έχουν τέτοια κατεύθυνση, που η δουλειά γίνεται μια χαρά, και πολύ φθηνά.

Η καλύτερη λύση για το τοίχωμα της καμπίνας είναι το κόντρα πλακέ, που έχει επάλληλες στρώσεις ξύλου με διασταυρούμενα (κόντρα) "νερά", κάτι που του δίνει εξαιρετική ακαμψία, ενώ με το κατάλληλο φινίρισμα αντέχει πολύ και στην υγρασία. Δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιούν στη θάλασσα. Το mdf έτυχε να εξαπλωθεί από το 1990 και μετά, και έγινε μόδα στα ηχεία, όπως αργότερα έγιναν τα μπλε led. Αλλά έναντι αυτού, το κόντρα πλακέ είναι ασύγκριτα καλύτερο, καλύτερο ακόμα και από το φυσικό ξύλο.

Reaction score
1

.... Και το ABS καλύτερο από το κόντρα πλακέ, αλλά ποιος θέλει "επαγγελματικά" ηχεία στο σπίτι του? :105:

Reaction score
4.477

ρε παιδιά δεν τρελαίνομαι!

30 χρόνια με εμπόριο ξυλείας ασχολείται η οικογένειά μου και ξέρω πολύ καλά τι λέω!

Όταν πουλάνε φύκια , τα παίρνω!

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το υλικό των νευρώσεων στα ηχεία. Καλά κάνουν και χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα νοβοπάν, άλλωστε οι δονήσεις που καλούνται να προλάβουν έχουν τέτοια κατεύθυνση, που η δουλειά γίνεται μια χαρά, και πολύ φθηνά.
Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο αλλά από την άλλη όταν σκας 3,000 για ηχείο απαιτείς φινίρισμα και καλά υλικά μέσα έξω!

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να δούμε στα επενδεδυμένα τι υλικά βάζουν.
Φαντάσου να έχεις σκάσει ένα σκασμό λεφτά για επενδεδυμένο νοβοπαν!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422

.... Και το ABS καλύτερο από το κόντρα πλακέ, αλλά ποιος θέλει "επαγγελματικά" ηχεία στο σπίτι του? :105:
Το ABS δεν είναι καθόλου στιβαρό αλλά είναι ελαφρύ και αντέχει τη κακομεταχείριση.
Δεν είναι κατάλληλο για ηχεία σπιτιού.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422

ρε παιδιά δεν τρελαίνομαι!

30 χρόνια με εμπόριο ξυλείας ασχολείται η οικογένειά μου και ξέρω πολύ καλά τι λέω!

Όταν πουλάνε φύκια , τα παίρνω!

Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο αλλά από την άλλη όταν σκας 3,000 για ηχείο απαιτείς φινίρισμα και καλά υλικά μέσα έξω!

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να δούμε στα επενδεδυμένα τι υλικά βάζουν.
Φαντάσου να έχεις σκάσει ένα σκασμό λεφτά για επενδεδυμένο νοβοπαν!
Ένα ηχείο δεν είναι έπιπλο για να το κρίνεις από το ξύλο που έχει.
Οι ιδιότητες τις καμπίνας σε ενδιαφέρουν και το πως αυτή συμπεριφέρεται σε ακραίες συνθήκες φόρτισης.

Reaction score
1

Το ABS δεν είναι καθόλου στιβαρό αλλά είναι ελαφρύ και αντέχει τη κακομεταχείριση.
Δεν είναι κατάλληλο για ηχεία σπιτιού.

Μην τα λες σε μένα... πες τα σε αυτούς http://www.krksys.com/product_vxt.php το VXT4 είναι λίγο μεγαλύτερο από ηχείο υπολογιστή και ζυγίζει 6,4Kg .... σε όλα τα πράγματα υπάρχουν διάφορες ποιότητες.... ό,τι πληρώσεις παίρνεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

Μην τα λες σε μένα... πες τα σε αυτούς http://www.krksys.com/product_vxt.php το VXT4 είναι λίγο μεγαλύτερο από ηχείο υπολογιστή και ζυγίζει 6,4Kg .... σε όλα τα πράγματα υπάρχουν διάφορες ποιότητες.... ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
Είναι ενεργά και ζυγίζουν τόσο λόγο των ενισχυτών τους.
Φαντάζομαι σκέτα πόσο θα ζυγίζουν.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

Ετσι είναι!
Ορίστε τα Behringer...

7.0kg τα παθητικά http://www.behringer.com/EN/Products/B2030P.aspx

9.84kg τα ενεργά http://www.behringer.com/EN/Products/B2030A.aspx

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

4'' Woofer & 30w amp πόσο να ζυγίζουν 2Kg άντε 3Κg σου λέω εγώ, τα άλλα 3Kg είναι καμπίνες. Πίστεψέ με αν ήταν τσιμεντένια θα ήταν πιο ελαφρά και λιγότερο στιβαρά.....
Και δεν είναι μόνο το βάρος φίλε Πέτρο.... είναι μασίφ κατασκευές, χωρίς "κολλήσεις", ενώσεις, βίδες, "νεύρα" κτλ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Αυτό προσπαθώ να σου πω. Το νοβοπάν στη συγκεκριμένη χρήση ως νεύρο, είναι "καλό" υλικό, είναι επαρκές. Δε χρειάζεται καστανιά στα νεύρα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων

4'' Woofer & 30w amp πόσο να ζυγίζουν 2Kg άντε 3Κg σου λέω εγώ, τα άλλα 3Kg είναι καμπίνες. Πίστεψέ με αν ήταν τσιμεντένια θα ήταν πιο ελαφρά και λιγότερο στιβαρά.....
Και δεν είναι μόνο το βάρος φίλε Πέτρο.... είναι μασίφ κατασκευές, χωρίς "κολλήσεις", ενώσεις, βίδες, "νεύρα" κτλ.
Έχει δύο ενισχυτές. Ένας τροφοδοτεί το τουίτερ και ένας το γούφερ.
Δεν βρίσκω ιδιαίτερα πολλά τα 6 κιλά για ενεργό.
Μπορεί να είναι καλά κατασκευασμένο και ψαγμένο όπως λες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos