- Reaction score
- 1.187
Απάντηση: Αντεροβγαλτης ηχειων
Μάλλον για κλάματα όμως πρέπει να είναι τα σημερινά μοντέλα...
Μάλλον για κλάματα όμως πρέπει να είναι τα σημερινά μοντέλα...
Εκει εφτασαν?
Τι ωραία που τα δείχνουν πάντως τα ηχοαπορροφητικά στα σχεδιαγράμματα... :143::142::143:
Και γιατί παρακαλώ το νοβοπάν είναι υποδεέστερο του MDF?ω ρε νοβοπαν !!!!
"Τότε θα δείτε ότι έχει δύο λιμάνια μπάσο."
εγώ όπου και να έχω ρωτήσει, οι πωλητές με διαβεβαιώνουν για μασιφ ξύλο ή και mdf !!!!Και γιατί παρακαλώ το νοβοπάν είναι υποδεέστερο του MDF?
Το λένε οι δοκιμαστές θα μου πείτε.
Εγώ θα έλεγα πως κάνει αρκετά καλύτερη απόσβεση το νοβοπάν από το MDF.
Το MDF είναι φτηνό, είναι μόδα, υπάρχει παντού και λόγο της λείας του επιφάνειας δουλεύεται πολύ ποιο εύκολα.
Μη τρελαίνεσαι με το mdf. Τα παλιά ηχεία, παραγωγής πριν το 1990, είναι επόμενο να είναι κατασκευασμένα με νοβοπάν. Τότε το dmf ήταν κάτι καινούργιο και άγνωστο στην Ελλάδα. Θυμάμαι που ρωτούσα τότε στα ξυλουργεία και τους χονδρεμπόρους για mdf, και με κοιτούσαν απορημένοι, δεν το ήξεραν. 20 χρόνια μετά, το mdf είναι ευρέως διαδεδομένο και φθηνό, καθώς η παραγωγή του πέρασε και στην ελληνική βιομηχανία ξύλου, ενώ το νοβοπάν είναι πλεόν παρωχημένο. Αμφότερα είναι της ίδιας δομής, με τη διαφορά να εντοπίζεται στο μέγεθος των σωματιδίων του ξύλου, ενώ στο mdf χρησιμοποιείται και ρητίνη μαζί με την κόλλα. Όπως και το νοβοπάν, τα συνηθισμένα mdf υποφέρουν από την υγρασία.εγώ όπου και να έχω ρωτήσει, οι πωλητές με διαβεβαιώνουν για μασιφ ξύλο ή και mdf !!!!
άσε που το νοβοπάν είναι πολύ φθηνότερο από το mdf και βγαίνει σε άπειρες ποιότητες
Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο αλλά από την άλλη όταν σκας 3,000 για ηχείο απαιτείς φινίρισμα και καλά υλικά μέσα έξω!Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το υλικό των νευρώσεων στα ηχεία. Καλά κάνουν και χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα νοβοπάν, άλλωστε οι δονήσεις που καλούνται να προλάβουν έχουν τέτοια κατεύθυνση, που η δουλειά γίνεται μια χαρά, και πολύ φθηνά.
Το ABS δεν είναι καθόλου στιβαρό αλλά είναι ελαφρύ και αντέχει τη κακομεταχείριση..... Και το ABS καλύτερο από το κόντρα πλακέ, αλλά ποιος θέλει "επαγγελματικά" ηχεία στο σπίτι του? :105:
Ένα ηχείο δεν είναι έπιπλο για να το κρίνεις από το ξύλο που έχει.ρε παιδιά δεν τρελαίνομαι!
30 χρόνια με εμπόριο ξυλείας ασχολείται η οικογένειά μου και ξέρω πολύ καλά τι λέω!
Όταν πουλάνε φύκια , τα παίρνω!
Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο αλλά από την άλλη όταν σκας 3,000 για ηχείο απαιτείς φινίρισμα και καλά υλικά μέσα έξω!
Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να δούμε στα επενδεδυμένα τι υλικά βάζουν.
Φαντάσου να έχεις σκάσει ένα σκασμό λεφτά για επενδεδυμένο νοβοπαν!
Το ABS δεν είναι καθόλου στιβαρό αλλά είναι ελαφρύ και αντέχει τη κακομεταχείριση.
Δεν είναι κατάλληλο για ηχεία σπιτιού.
Είναι ενεργά και ζυγίζουν τόσο λόγο των ενισχυτών τους.Μην τα λες σε μένα... πες τα σε αυτούς http://www.krksys.com/product_vxt.php το VXT4 είναι λίγο μεγαλύτερο από ηχείο υπολογιστή και ζυγίζει 6,4Kg .... σε όλα τα πράγματα υπάρχουν διάφορες ποιότητες.... ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
Ετσι είναι!Είναι ενεργά και ζυγίζουν τόσο λόγο των ενισχυτών τους.
Φαντάζομαι σκέτα πόσο θα ζυγίζουν.
4'' Woofer & 30w amp πόσο να ζυγίζουν 2Kg άντε 3Κg σου λέω εγώ, τα άλλα 3Kg είναι καμπίνες. Πίστεψέ με αν ήταν τσιμεντένια θα ήταν πιο ελαφρά και λιγότερο στιβαρά.....Είναι ενεργά και ζυγίζουν τόσο λόγο των ενισχυτών τους.
Φαντάζομαι σκέτα πόσο θα ζυγίζουν.
Αυτό προσπαθώ να σου πω. Το νοβοπάν στη συγκεκριμένη χρήση ως νεύρο, είναι "καλό" υλικό, είναι επαρκές. Δε χρειάζεται καστανιά στα νεύρα...Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο αλλά από την άλλη όταν σκας 3,000 για ηχείο απαιτείς φινίρισμα και καλά υλικά μέσα έξω!
Έχει δύο ενισχυτές. Ένας τροφοδοτεί το τουίτερ και ένας το γούφερ.4'' Woofer & 30w amp πόσο να ζυγίζουν 2Kg άντε 3Κg σου λέω εγώ, τα άλλα 3Kg είναι καμπίνες. Πίστεψέ με αν ήταν τσιμεντένια θα ήταν πιο ελαφρά και λιγότερο στιβαρά.....
Και δεν είναι μόνο το βάρος φίλε Πέτρο.... είναι μασίφ κατασκευές, χωρίς "κολλήσεις", ενώσεις, βίδες, "νεύρα" κτλ.