Αντικατάσταση B&W DM640i

Μηνύματα
650
Reaction score
9
Μετά από σχεδόν 12 έτη συμβίωσης με ένα ζεύγος B&W DM640i αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση. Το σύστημά μου αποτελείται από Προενισχυτή Advance Acoustic MPP 505, Τελικό Ενισχυτή Advance Acoustic ΜΑΑ 406, CD Player Advance Acoustic MCD-203 II και Καλώδιο MonsterCable. Τα ηχεία που μου έχουν ταβήξει την προσοχή είναι τα AURUM VULKAN VII, Tannoy Definition DC10 T, Martin Logan Vista και Jamo R 907. Τα ηχεία θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 3μ. το ένα από το άλλο, 30 εκατοστά από τον τοίχο και 3,5 μ. από την θέση ακρόασης. Παραθέτω link με φωτογραφία του συστήματος ως έχει σήμερα για διευκόλυνση http://rapidshare.com/files/231336302/SDC10366.JPG. Τα ενισχυτικά και το cd player συνδέονται με Supra XLR, ενώ το καλώδιο θα αναβαθμιστεί μάλλον με auditorium23 αλλά ίσως όχι άμεσα. Αν κάποιοι από τους φίλους μπορούν να εκφέρουν γνώμες λόγω εμπειρίας με τα ως άνω ηχεία θα το εκτιμούσα δεόντος καθόσον ναι μεν με ενδιαφέρει το HI-FI και διαβάζω Ελληνικά και ξένα περιοδικά εδώ και χρόνια (αλλά και posts σε forums) όμως δεν έχω εμπειρία ακροάσεων. Ως σοβαρό πρόβλημα εντοπίζω το ότι μάλλον έχω παρασυνηθίσει τον ήχο των DM640i και άλλα ηχεία ηχούν <περίεργα> στα αυτιά μου.
 


Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Kαι γιατι θα πρεπει να κατεβασουμε την φωτογραφια απο το rapidshare...?
 

Μηνύματα
650
Reaction score
9
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Αφενός δεν ήξερα πως να εμφανίσω την φωτογραφία στο μύνημά μου, αφετέρου είναι κάπως μεγάλη σε μέγεθος, περίπου 4 mb. Επειδή έχω account στο rapidshare με διευκόλυνε να την ανεβάσω εκεί. Δεν υποχρεούται να την κατεβάσει κανείς, την παραθέτω ως εκ περισσού, αλλά σε κάθε περίπτωση το κατέβασμα είναι δωρεάν μετά από μερικά δευτερόλεπτα αναμονής. Επειδή όμως γράφοντας αυτές τις γραμμές παρατήρησα ότι υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης της φωτογραφίας θα κάνω μία απόπειρα να την εμφανίσω απευθείας εδώ μικρότερο μέγεθος.
 


audioj

Επαγγελματίας
Μηνύματα
327
Reaction score
75
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Απο οσα αναφερεις,μονο το Tannoy εχω ακουσει και μπορω να πω πως μου αρεσε πολυ. Ισοροπημενος ηχος,χωρις εξαρσεις και συχνοτικες ''τρυπες'',σε συνδιασμο με το αψογο αισθητικα φινιρισμα του και την τιμη του,το κανουν μια πολυ καλη επιλογη. Δεν ξερω πως θα ''δεσει'' με τα advance σου,ουτε ξερω τις προσωπικες ακουστικες σου προτιμησεις,ομως εχω την πεποιθηση πως στην κατηγορια του ξεχωριζει,ενω ειναι και πολυ ευκολο σαν φορτιο. Τα Jamo τα ξερω μεν,αλλα δεν τα εχω ακουσει δε. Λογω ανοιχτης μπλαφλας,νομιζω πως θα θελει αρκετα μεγαλυτερη αποσταση απο αυτη που διαθετεις απο πισω και πλαινους τοιχους για να παιξει σωστα. Το quadral ουτε που τοχα ξαναδει,οποτε...
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
ξεχνα τα Vista στα 30cm απο τον τοιχο. κοιτα αλλου...
η βαλτα 1-1.50 μετρο απο τον τοιχο και απολαυσε τα...
 

Μηνύματα
650
Reaction score
9
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Με τι ενισχυτικά τα άκουσες τα Tannoy Γιάννη? Οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι 90% Όπερα και 10% Rock, επειδή όμως δεν υπάρχει δυνατότητα δεύτερου συστήματος για home cinema, τα ηχεία θα χρησιμοποιούνται και για ταινίες.
 

audioj

Επαγγελματίας
Μηνύματα
327
Reaction score
75
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Με τι ενισχυτικά τα άκουσες τα Tannoy Γιάννη? Οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι 90% Όπερα και 10% Rock, επειδή όμως δεν υπάρχει δυνατότητα δεύτερου συστήματος για home cinema, τα ηχεία θα χρησιμοποιούνται και για ταινίες.
Τα ακουσα με δικης μου κατασκευης ενισχυτη. Αναλυση και διαφανεια ηταν σε πραγματικα πολυ καλα επιπεδα,ακομα και ασχετως χρηματων δλδ ,χωρις ποτε να τεινει προς το σκληρο και κουραστικο μετα απο καποια ωρα ακροασης ηχο. Βεβαια,ειναι και θεμα γουστου. Παντως,ειναι πολυ ευκολο ηχειο στην οδηγηση του,αφου αν θυμαμαι καλα τα χαρακτηριστικα του,η ευαισθησια του ειναι 92 db/w/m και αυτο φανηκε απο το πρωτο λεπτο της γνωριμιας μου μαζι του. Το χαμηλο του ηταν σφικτο και στακατο,κατι που μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση,παρα τα δυο δεκαιντσα που φοραει το καθε ηχειο,αλλα και γρηγορα,αν καταλαβαινεις πως το λεω. Ακουσε τα καποια στιγμη,αξιζει ο κοπος. Διαφορετικο ακουσμα,αλλα μου αρεσε παρα πολυ,ειχε ο ερμης της audio spectrum ,προσπαθησε να τον ακουσεις και αυτον και ας μην τον εχεις στις επιλογες σου. Δεν ξερω πως θα τα παει με τα ενισχυτικα σου,οποτε χρειαζεται δοκιμη. Σαν φινιρισμα,το Tannoy ειναι πολυ καλυτερο,αλλα δεν μπορω να μην πω πως ο ερμης,πραγματικα με καθηλωσε,με ανατριχιασε... Μαγικος ηχος... Μην βιαστεις παντως,οπου μπορεις ακου και αλλα και βλεπεις... Καλη τυχη:)
 

Μηνύματα
650
Reaction score
9
Απάντηση: Αντικατάσταση B&W DM640i

Στο πλαίσιο των ακροάσεων που σκοπεύω να κάνω, ακόμα και ηχείων που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ως άνω λίστα, πέρασα μία βόλτα από το κατάστημα Orpheus, όπου άκουσα δύο ηχεία, τα Duevel Venus και τα Audiophysic Scorpio, με cd player Pathos, ενισχυτή Naim Supernait, και καλώδιο ηχείου Nordost. Οφείλω να ομλογήσω ότι αν και το Audiophysic Scorpio είναι εξεραιτικό ηχείο το Duevel Venus με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα ηχείο θα μπορούσε να αποδίδει με τόση αληθοφάνεια τη μουσική, κυριολεκτικά νόμιζα ότι βρίσκομαι μποστά στη σκηνή με τους μουσικούς και η λεπτομέρεια-διαφάνεια στον ήχο ήταν πολύ ανώτερη από το Audiophysic Scorpio το οποίο υπερτερούσε βέβαια κατά πολύ στην απόδωση των χαμηλών συχνοτήτων. Αυτό το ηχείο είναι πλέον στην κορυφή της λίστας μου. Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω επίσης είναι ότι στην ερώτηση μου εάν γίνεται καλύτερη τιμή από την τιμή "τιμοκαταλόγου" η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι "επειδή η τιμή τιμοκαταλόγου είναι η πραγμνατική τιμή του και όχι πλασματική" και ότι "εγώ ως αντιπρόσωπος καθορίζω την τιμή και θα μπορούσα να βάλω μεγαλύτερη τιμή για να σου πω μετά ότι σπου έκανα έκπτωση". Επειδή δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά του HI-FI θα ήθελα την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου μέλους για το θέμα αυτό.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.347
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top