Αντικαταστάτης για το popcorn μου

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
Λοιπόν ας γράψω λίγα πράγματα αφού έχω περάσει λίγο διάστημα με το Nvidia Shield...

Το πιο βασικό πράγμα είναι ότι δεν έχω σκεφτεί το ποπκορν μου καθόλου από τη στιγμή που έβαλα το Shield. Και αυτό από μόνο του είναι επιτυχία - αυτό εξάλλου ήταν ο αρχικός σκοπός, να αντικαταστήσει το popcorn.

Λίγο πιο αναλυτικά:

- Για να βλέπω ότι έχω τοπικά στο δίκτυό μου έχω εγκαταστήσει το kodi και το έχω συνδέσει στο netgear nas που έχω. Το Shield παίζει τα πάντα. Δεν έχω βρει ακόμα κάποιο αρχείο στη βιβλιοθήκη μου που να μην το έχει παίξει. Το kodi λειτουργεί απροβλημάτιστα, διαβάζοντας υπότιτλους, κατεβάζοντας υπότιτλους όπου δεν υπάρχουν, φτιάχνοντας τις βιβλιοθήκες με τις τανίες και τις σειρές που έχω, όλα λειτουργούν ρολόι.

- Το Shield έχει και άλλες εφαρμογές που μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει, συν κάποιες που έρχονται από τη μαμά του, όπως youtube κλπ. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι μπορείς να εγκαταστήσεις android games και να τα παίξεις με το πολύ ωραίο χειριστήριο που έχει. Ότι games έβαλα έπαιξαν χωρίς κανένα πρόβλημα και κάποια έχουν βολέψει πάρα πολύ με τις μικρές. Ένα θέμα με τα παιχνίδια είναι ότι η αναζήτηση παιχνιδιών είναι ψιλομπερδεμένη, καθώς δε σου δείχνει την τυπική εικόνα του google play store, αλλά μια δική του έκδοση, με αποτέλεσμα να θέλει λίγο εξοικείωση.

- Τώρα που είπα χειριστήριο: το Gamepad που έχει είναι συμπληρωματικό στο βασικό του remote, το οποίο μοιάζει με εκείνο του apple tv - μακρόστενο με ελάχιστα πλήκτρα - αλλά καλύτερο περίπου 7,5 χιλιάδες φορές (έχει πχ ένα κόλπο για να ανεβοκατεβάζεις το volume "χαιδεύοντας" το κάτω μέρος προς τα πάνω ή προς τα κάτω, χωρίς να υπάρχει εμφανές κουμπί εκεί). Επίσης έχει ένα πλήκτρο που επιτρέπει τις φωνητικές εντολές, όταν θέλεις να ψάξεις για παράδειγμα για βίντεο στο youtube. Το Shield μετατρέπει αυτά που του λες σε κείμενο και ψάχνει αυτόματα για τον συγκεκριμένο τίτλο. Αυτή η λειτουργία είναι κάτι που λειτουργεί απρόσμενα καλά, τόσο με τη δική μου φωνή όσο και με τις φωνές των μικρών, οι οποίες είναι κατενθουσιασμένες που μπορούν να μιλήσουν στο remote, να του πουν "pink panther" και να δουν τα αποτελέσματα στην τηλεόραση. :D

- Στην αρχική του οθόνη το Shield εμφανίζει προτάσεις με βάση είτε τι είναι trending (πχ καινούριες ταινίες διαθέσιμες στο play store) είτε με βάση το history σου από το youtube. Αυτό είναι μεν πολύ φασάτο, αλλά καθώς περιορίζεται στο play store δεν το χρησιμοποιώ και πολύ.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, και σίγουρα δεν έχω αξιοποιήσει τις δυνατότητές του όλες ακόμα, καθώς περιορίζομαι κυρίως στο streaming από το nas μου.

:)

Reaction score
384
Εγω ακομα δεν εχω ασχοληθει με το δικο μου να πω την αληθεια. Το πηρα και καθεται. Του ειχα βαλει το Kodi εκδοση The Beast αν θυμαμαι καλα.
Εσυ εχεις περασει τη βασικη εκδοση η καμια απο τις custom που κυκλοφορουν?

Reaction score
384
Ριξε μια ματια στο youtube να παρεις μια ιδεα. Εχει αλλο skin και εχει προπερασμενες διαφορες sources, κλπ με καναλια τηλεορασης, κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt