Αντιστατικό κάλυμμα πλατό πικάπ

Reaction score
73
Παίδες στο πικαπ SYSTEMDEK IIX900 που εχω πάνω απο το κρύσταλλινο πλατω του εχει
την κλασσικη τσόχα.
Εχω βαρεθει να κολλαει στον δίσκο οταν τον βγαζω. Τι αντιστατικο αποτελεσματικο θα μου
προτεινατε και απο που αγορά..?
Ξερετε κατι αποτελεσματικο (πχ φελλο ισως)....???

Reaction score
1.738
Καλημέρα.

Κολλάει, αλλά ειναι το καλύτερο.

Βάλε - συμμετρικά - 4 μικρά κομματάκια πολύ λεπτης ταινίας διπλής όψης, vosschemie 125.713 και καθαρισες.

Θα την βρεις σε μεγάλα χρωματοπωλεία.

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ, αλλά λύθηκε τυχαία, με την αγορά πλυντηρίου δίσκων:
Τα βινύλια μου που καθαρίστηκαν στο πλυντήριο, δεν έχουν πια, στατικό ηλεκτρισμό.
Μάλλον είναι αυτό το υγρόδιάλυμα.

Reaction score
165
Δοκίμασε και δέρμα (σουέτ). Φθηνή λύση και μπορεί να σου κάτσει τρελά. Παίρνεις ρετάλι από τα δερματάδικα στο εμπορικό τρίγωνο.

T

Tadakis

Guest
Μπορείς να βάλεις το derlin platter που έχω σε αγγελία. Πολυ καλο αποτέλεσμα.
Εννοείς derlin platter χωρίς τσόχα. Από δίκη μου εμπειρία το derlin συμπεριφέρεται καλύτερα χωρίς κανένα ματ (φελλό, δέρμα κλπ). Από την άλλη έχει ένα συγκεκριμένο ήχο που σε κάποιους πιο παραδοσιακούς στον αναλογικό ήχο τους ξενίζει (το κάνει πιο στακατο, δυναμικό και ταυτόχρονα γεμάτο το ήχο). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως ‘χάνεις’ αυτό το κουδούνισμα που έχουν αλλά μεταλλικά πλατώ.

Που σημαίνει, μόνο με δοκιμή :)

Reaction score
569
Ναι, χωρίς τσόχα το είχα, βέβαια το είχα σε δεύτερο σύστημα και δε μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του ήχου με η χωρίς αυτό.

Reaction score
3
Ειχα το ίδιο πρόβλημα με οτι τσόχα και να έβαζα και τελικα εφταιγε οτι τα βινύλια ηταν ήδη φορτισμενα.Αν δεν έχεις αγορασει τσόχα δοκιμασε να πλύνεις δισκους που παρουσιαζαν το φαινόμενο και να ξαναδοκιμάσεις.

Reaction score
73
Ειχα το ίδιο πρόβλημα με οτι τσόχα και να έβαζα και τελικα εφταιγε οτι τα βινύλια ηταν ήδη φορτισμενα.Αν δεν έχεις αγορασει τσόχα δοκιμασε να πλύνεις δισκους που παρουσιαζαν το φαινόμενο και να ξαναδοκιμάσεις.
Eλυσα το προβλημα με την ιδεα του φιλου marba1065 ....:)
4 μικρα αυτοκολλητα διπλης οψης πολυ λεπτά και τελος στο ανασηκωμα της τσοχας...:beach:

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Οπως αναφέρθηκε η δικιιά του τσόχα έιναι το καλύτερο ,συμφωνώ απόλυτα με το πλυντήριο και επίσης προσθέτω να αποφεύγεις να καθαρίζεις με βουρτσάκι τους δίσκους σου ιδιαίτερα πάνω στο πλατώ αλλά και γενικά δέν καθαρίζει και σου γεμίζει στατικό. Moth RCM μία εξαιρετική λύση για πλυντήριο.

Reaction score
73
Οπως αναφέρθηκε η δικιιά του τσόχα έιναι το καλύτερο ,συμφωνώ απόλυτα με το πλυντήριο και επίσης προσθέτω να αποφεύγεις να καθαρίζεις με βουρτσάκι τους δίσκους σου ιδιαίτερα πάνω στο πλατώ αλλά και γενικά δέν καθαρίζει και σου γεμίζει στατικό. Moth RCM μία εξαιρετική λύση για πλυντήριο.
οκ καταλαβαινω οτι η τριβη της τριχας απο το βουρτσακι να δημιουργει στατικο ηλεκτρ. στο βινυλιο
αλλα αν καταργησουμε το βουρτσακι με τι καθαρισουμε το δισκο..?
Εγω στο σπιτι εχω σκυλι (λαμπραντορ) και η τριχα παει συννεφο... αν δεν βαλω βουρτσακι θα παρω
τη βελόνα ΟΝ ΤΗΕ ΧΕΙΡ ... :)

Επίσης το πλυντηριο ειναι υπόθεση 400 -500 ευρω... και τι θα κανεις το τοποθετεις διπλα στο συστημα
και οποτε θες να ακουσεις πρωτα "μπουγαδα"... ?

Αν εξοβελισουμε το βουτσακι (ακομα και τα πολυ καλα της δανεζικης ΑΜ) .... τοτε τι χρησιμοποιουμε για τη σκονη αν δεν εχουμε πλυντηριο και δεν φτανει η τσεπη για την αγορα του..? :idk:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas