Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
6
εισαι μικρος για να θυμασε οτι ο προκατοχος του oric atmos o ORIC-1 ειχε λαστιχενια πληκτρα...
Είχε και ο ZX spectrum (16ΚΒ).

Προφανώς αναφέρεσαι σε εποχές που ήμουν τόσο νέος που άκουγα τουλάχιστον 120KHz... :135:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης ν'aσχοληθεί με τις υψηλές

[youtube]00y198cE-IU&feature=related[/youtube]

ακουστικά παρακαλώ...
Αν αυτοι οι κυκλοι που γραφει το βιντεο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, εγω ειμαι η Μπριζιτ Μπαρντο.:142::142:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης ν'aσχοληθεί με τις υψηλές

Αν αυτοι οι κυκλοι που γραφει το βιντεο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, εγω ειμαι οη Μπριζιτ Μπαρντο.
+1

Βρε αθεόφοβε Bhutia, γεννήτρια συχνοτήτων (και υψηλών κιόλας) καρασυμπιεσμένη, χειρότερη απο MP3 64άρι; :142::143::605:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

λοιπον να πω και εγω την αποψη μου...
ηθελα να παρω πικαπ...
δεν πηρα αλλα εξωθησα τον θαναση να κανει ενα πολυ ωραιο αφιερωμα στα πικαπια...
καθε 2 μερες (τις μονες) λεω... τι καλα που δεν πηρα....
καθε 2 μερες (τις ζυγες) λεω.... μονο 80 δισκακια ειναι αυτα που εχω απο παλια. αλλα κοιτα αυτο, ποσο θα ηθελα να το ξανακουσω....μμμ και το αλλο... και εχει και 10-20 η γυναικα μου....
στο δια ταυτα τωρα.... δεν υπαρχει απαντηση..... ολες οι αποψεις ειναι σωστες αφου εχουν να κανουν με κατι τοσο υποκειμενικο οσο η προσωπικη ευχαριστηση του καθενoς.
εγω αυτη τη στιγμη ακουω σιντια απο ενα αρκετα ακριβο σιντι πλαυερ.
οι αναλογικοι θα λετε... τσ τσ ψηφιακα...
οι ψηφιακοι θα λετε.... τσ τσ αρχαια πλαυερ....
εγω βαζω το ασημενιο δισκακι στο τρανσπορτ και εσεις τι λετε.....
αυτα
Αν για ξεκινημα εχεις 100 δισκους πας φουλ για πικαπ. Εγω απο τους παλιους που ειχα μου εμειναν καμμια τριανταρια και παρολα αυτα προχωρησα. Μεσα σε ενα χρονο τους εκανα 200! Ειναι γεγονος οτι σε βινυλια βρισκεις πιο ευκολα παλια αλμπουμ. Και κοντα στα παλια παιρνεις και κανεναν καινουριο. Εγω σημερα το πρωι που εκανα μια βολτα στο κεντρο ειδα το "BRITCHES BREW" του MILES DAVIS ολοκαινουριο 180 γρ. και το καρφωσα. Πιστεω οτι θα κανεις το κεφι σου, μπορει να το ακους λιγωτερο αλλα θα το ακους και θα σ αρεσει! Ειναι ισως λιγο πολυτελεια να εχεις 2 η 3 πηγες αλλα αν μπορεις τοτε οχι απλα δεν χανεις αλλα και απολαμβανεις ολα τα μεσα. Τωρα λεω εγω αλλα μπας και ειμαστε βαρεμενοι?

Reaction score
8
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

καλα αυτο θα γινει σιγουρα. θα τους βαλουμε και μπουγαδα.
αλλα τους εχει προλαβει ο κογιας.
βεβαια στην πατρα ειναι και οι παλαβοι με τις κοντρες με τα τρανσπορτ και εχω κανα 2 μηχανακια να τους παω...
θα δουμε...
εκει θα ειμαι βρε

Reaction score
40

:143::143::143::143:
[YOUTUBE]g5dCMz4gKLI&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μάστερινγκ όχι μάρκετινγκ. Όλη η διαδικασία μεταφοράς της μουσικής από την ταινία στη μήτρα από την οποία θα τυπωθούν οι δίσκοι. Λ.Σ.
Με το συμπαθιο δηλαδη, αλλα αυτο ονομαζετε Transfer και ουδεμια σχεση εχει με mastering.

Στην τυπικη μετεφορα του master tape, στην "μαμα", δεν επεμβαινει, ουτε χρησιμοποιηται περιφεριακο μηχανημα (compresor, limiter, gate), εκτος της προενισχυσης εισοδου του μεικτη, ο οποιος ειναι συνδεδεμενος με το κοπτικο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: To xχxιούμορ δεν επιδέχεται συμπίεση

Αν αυτοι οι κυκλοι που γραφει το βιντεο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, εγω ειμαι η Μπριζιτ Μπαρντο.
Αν αυτοι οι κυκλοι που γραφει το βιντεο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, εγω ειμαι οη Μπριζιτ Μπαρντο.

JL replied
+1
Βρε αθεόφοβε Bhutia, γεννήτρια συχνοτήτων (και υψηλών κιόλας) καρασυμπιεσμένη, χειρότερη απο MP3 64άρι;
Not what man knows, but what man feels concerns art. All else is science...
-Bernard Berenson, 1897-
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιλώντας γιά τέχνη,συμβιβάζομαι και με τη Μόνικα Μπελούτσι
http://www.video4viet.com/watchvideo.html?id=iYj3cZvoakk&title=Monica Bellucci Matrix Kiss Scene
Την έχω(τη...γεννήτρια συχνοτήτων) και σε βινύλιο του Cardas,αλλά πού να τρέχω γιά RIP...
http://3d2f.com/programs/20-191-home-audiometer-hearing-test-download.shtml
http://3d2f.com/programs/19-362-test-tone-generator-download.shtml

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Hard disk or...Grammophone?Which sounds better?

[YOUTUBE]g5dCMz4gKLI&feature=related[/YOUTUBE]
________________________________________________________________________________
[youtube]wzYu1NPxGMc&feature=related[/youtube]
:112:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: liquid hard disk...

Αυτό το καλό παιδί που ξέρει το κρατάει κρυφό για την πάρτι του, η το διαλαλεί; (Με πόσους τρόπους πια πρέπει να θέσει κανείς ένα ερώτημα στο AVSITE για να πάρει μια απάντηση;).
[youtube]_olft6gjQDk&feature=related[/youtube]

:135::135::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.060

...Τωρα λεω εγω αλλα μπας και ειμαστε βαρεμενοι?
όχι αγόρι μου εσύ....

μη σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες...
:135::143::135:

Reaction score
4.250

όχι αγόρι μου εσύ....

μη σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες...
:135::143::135:
Ουφ, ησυχασα!

Reaction score
140
Να ρωτήσω κάτι ?
Αν λέω αν ανοίγατε αντίστοιχο thread στην κατηγορία home cinema
VHS vs DVD θα σας περναν με τις ντομάτες?

Reaction score
4

Μια που έγινε αναφορά στο Blue Velvet......ακούστε ένα λαμπάτο μικρόφωνο....:137:

[youtube]5-DjluKLY14&feature[/youtube]

Reaction score
59

Με το συμπαθιο δηλαδη, αλλα αυτο ονομαζετε Transfer και ουδεμια σχεση εχει με mastering.

Στην τυπικη μετεφορα του master tape, στην "μαμα", δεν επεμβαινει, ουτε χρησιμοποιηται περιφεριακο μηχανημα (compresor, limiter, gate), εκτος της προενισχυσης εισοδου του μεικτη, ο οποιος ειναι συνδεδεμενος με το κοπτικο.
Το μάστερινγκ αφορά επίσης και την χάραξη του μάστερ [της μήτρας] από την οποία θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εκτύπωση των δίσκων, άσχετα αν ο άνθρωπος που κάνει τη δουλιά αυτή χρησιμοποιεί την ταινία ως έχει ή κάνει χίλιες δυο επεμβάσεις κατά τη διαδικασία αυτή. Δεν νομίζω να διαφωνούμε.
Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη λόγω διαφορετικών εμπειριών περί του θέματος. Λ.Σ.

Reaction score
8

Το μάστερινγκ αφορά επίσης και την χάραξη του μάστερ [της μήτρας] από την οποία θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εκτύπωση των δίσκων, άσχετα αν ο άνθρωπος που κάνει τη δουλιά αυτή χρησιμοποιεί την ταινία ως έχει ή κάνει χίλιες δυο επεμβάσεις κατά τη διαδικασία αυτή. Δεν νομίζω να διαφωνούμε.
Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη λόγω διαφορετικών εμπειριών περί του θέματος. Λ.Σ.
Για ποιο mastering μιλατε, δεν καταλαβαινω.

Η διαδικασια της χαραξης αποτελειται απο την εξης ακολουθια.

Μαγνητοφωνο (master tape) - μεικτης - κοπτικο. Τελος.

Ποιο mastering μπορει να γινει σ' αυτη την διαδικασια;

Στο master tape προφανως, δεν μπορει να επεμβει κανεις, εκτος του ηχοληπτη που το εχει δημιουργησει και φυσικα πριν απο την διαδικασια του transfer.

Αν περασουμε στην διαδιακασια transfering, δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε αλλο εκτος απο το να διορθωσουμε (πολυ παρακινδυνευμενο) καποιες συχνοτητες. Και αυτο ομως δεν εννοειται mastering, αλλα equlization.

Αρα για ποιο mastering μιλαμε;

Μητρα = μαμα.

Απο εκει και μετα γινετε ο μπαμπας, ο οποιος αναλαμβανει την χαραξη ολων των υπολοιπων αντιγραφων.

Δεν μπορουμε να εχουμε διαφορετικη αντιληψη, διοτι δεν προκειται για θεματα διαφορτικων εμπειριων αφου η διαδικασια ειναι μονο αυτη που σας περιγραφω.

Reaction score
11

noizmaker;89532) η διαδικασια ειναι [B said:
μονο[/B] αυτη που σας περιγραφω.
Φίλε noismaker επειδή άλλοτε μιλάς στον Ενεστώτα και άλλοτε στον Αόριστο, δεν μπορώ να καταλάβω: σήμερα παράγονται βινύλια με αναλογικό τρόπο; Και εαν ναι είναι δυσεύρετα;

:111:

Reaction score
8

Φίλε noismaker επειδή άλλοτε μιλάς στον Ενεστώτα και άλλοτε στον Αόριστο, δεν μπορώ να καταλάβω: σήμερα παράγονται βινύλια με αναλογικό τρόπο; Και εαν ναι είναι δυσεύρετα;

Φισικα και γινοντα αναλογικες ηχογραφησεις.

Μια που εχω προσφατη ειναι το τελευταιο αλμπουμ των Judas Priest.

Αν καποιος ενδιαφερεται για αναλογικες ηχογραφησεις, βρισκει.

Βεβαια δεν ειναι τοσο διαδεδομενες πια σαν τις παραγωγες που γινονται σε ψηφιακα μεσα, αλλα υπαρχουν.

Reaction score
2
Για τον φίλο που έβαλε το νήμα
Δεν μπορώ να διαβάσω όλο το νήμα αλλά
αλλά κάτι απαντήσεις τερατουργήματα περί ωδείων μελωδίας κλπ
και πολλές άλλες βλακείες μην τα λάβεις υπ οψιν.
δοκίμασε μόνος σου...και μην ακούς κανέναν σχετικό
έστω και αν εχει μεγαλώσει με πιάνα και ωδεία ...γιατί κανένας δεν σου εγγυάται άν ποτέ έμαθαν να ακούν

Reaction score
8

Γιατι ομως λες οτι αλλοτε μιλαω στον ενεστωτα και αλλοτε στον αοριστο;

Δυστυχως, η ευτυχως, δεν εχει σημασια, τωρα πια, οι περισοτερες ηχογραφησεις ειναι ψηφιακες.

Για τα Ελληνικα δεδομενα, οταν μιλαμε για ηχογραφησεις, μιλαμε μονο για ψηφιακες. Κακες ψηφιακες ηχογραφησεις εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.

Το γιατι το εχω εξηγησει σε αλλο post.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης