Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μιλώντας για *θόρυβο βινυλίου* δίνετε την εντύπωση, ειδικά σε κάποιον που δεν έχει ακούσει βινύλιο, ότι μάλλον δεν μπορεί κανείς παρά μόνο μαζί με τη μουσική να ακούει, κάπως εξ ίσου, και αυτόν τον περιβόητο *θόρυβο* που αναφέρετε. Κάτι που δεν ευσταθεί εκτός και αν ακούτε από κανένα "γραμμόφωνο". Λ.Σ.
Ο θόρυβος του βινυλίου μπορεί να ενοχλεί αυτούς που είναι κάτω από τα 40

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Σωστα, hi end apories ειναι το σωστο thread.

Αυτο ομως δεν αλλαζει αυτο που ειπες.:126:
Σε εκείνο το thread απλώς ήθελα να πειράξω τον κ. Κ.Κόγια που ήθελε να μας κάνει σεμινάριο ψηφιοποίησης χωρίς να έχει πάρει ακόμα το πτυχίο του καθηγητή

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μιλώντας για *θόρυβο βινυλίου* δίνετε την εντύπωση, ειδικά σε κάποιον που δεν έχει ακούσει βινύλιο, ότι μάλλον δεν μπορεί κανείς παρά μόνο μαζί με τη μουσική να ακούει, κάπως εξ ίσου, και αυτόν τον περιβόητο *θόρυβο* που αναφέρετε. Κάτι που δεν ευσταθεί εκτός και αν ακούτε από κανένα "γραμμόφωνο". Λ.Σ.
Σαφως, εγω τουλαχιστον, δεν θελω να πω κατι τετοιο, σε καμια περιπτωση.

Οπως και να το κανουμε, το βυνιλιο εχει θορυβο. Οχι μονο μετρησιμο, αλλα και ακουστο.

Ακομα και τα direct cut εχουν θορυβο. Στα -30, -20db; Εχουν ομως και αν ενισχυσουμε το σημα μας, αυτοματα ενισχυουμε και τον θορυβο.

Και μονο το γεγονος οτι ενα αντκειμενο (βελονα), "σερνεται" πανω σε ενα αλλο (δισκο), αυτοματα δημιουργει θορυβο.

Μετα, υπαρχει ο θορυβος του tape. Κανενα συστημα αποθορυβοποιησης, δεν καταφερε να εξαλειψει εντελως το " φυσημα" της ταινιας.

Ειμαι λατρης του αναλογικου ηχου και το εχω δηλωσει. Αυτο ομως δεν με κανει να μην βλεπω τα υπερ και τα κατα του, διοτι απλα δεν εχω συμφεροντα απο κανενα συστημα.

Και τα δυο συστηματα αναπαραγωγης (αναλογικο - ψηφιακο) εχουν και υπερ και κατα. Αν θελουμε τωρα, να κανουμε συζητησεις ανουσιες, μπορουμε να μιλαμε και να μην καταληγουμε για αιωνες.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Σε εκείνο το thread απλώς ήθελα να πειράξω τον κ. Κ.Κόγια που ήθελε να μας κάνει σεμινάριο ψηφιοποίησης χωρίς να έχει πάρει ακόμα το πτυχίο του καθηγητή
Α. Οκ. Μπορει να παρανοησα. Sorry.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αρα, ειμαι μεσα. 32 χρονων ειμαι ακομα. Γιαυτο με ενοχλει.:142::142:

Reaction score
59

Με αφοπλίζεις!! Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω, αφού, όπως βλέπεις, είμαι πάνω από 40!!!
Κάποτε ήμουν κάτω από 40, αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε κανένας *θόρυβος* βινυλίου. Άκουγα και με πικάπ όχι τόσο καλό όσο αυτό που έχω τώρα και σίγουρα θα τον άκουγα.
Το επόμενο που σου μένει είναι να μου πεις ότι μάλλον πάντα ήμουν κουφός.
Νάχαμε να λέγαμε g.kar!!!!Λ.Σ.

Reaction score
59
Τίο κρίμα με αυτόν τον *θόρυβο* δεν μπορούμε τελικά να ακούσουμε μουσική ούτε σε αίθουσες ούτε και από βινύλιο. Νάχαμε να λέγαμε!!!! Λ.Σ.

Reaction score
8
Φαίνεται να σας διέφυγε ότι και οι αίθουσες συναυλιών είτε άδειες είτε γεμάτες έχουν *θόρυβο*!!!! Λ.Σ.
Καθολου. Ισα ισα. Εμενα δεν με ενοχλει κανενας τετοιου ειδους θορυβος. Ιδιαιτερα αυτον τον ανεπαισθητο θορυβο του βυνιλιου, εγω τον λατρευω και δεν κανω πλακα. Μιλω πολυ σοβαρα και ειλικρινα.
Δεν μπορω ομως να πω οτι δεν υπαρχει.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Και μονο το γεγονος οτι ενα αντκειμενο (βελονα), "σερνεται" πανω σε ενα αλλο (δισκο), αυτοματα δημιουργει θορυβο.
το πικάπ ELP, που διαβαζε το βινύλιο με laser, παρήγαγε κατά την αναπαραγωγή πολύ περισσότερο θόρυβο από ένα πικάπ της Clearaudio, κι αυτό όχι λόγω τις τριβής με την επιφάνεια του δίσκου αφού η ανάγνωση γίνεται με ακτίνα laser. To ELP Διαβαζε όμως τα πάντα, το παραμικρό ίχνος σκόνης, την πιο μικρή ατέλεια της επιφάνειας του δίσκου. Πρώτη φορά στη ζωή μου όμως άκουσα ηλεκτρική κιθάρα με τόση ζωτάνια και αμεσότητα όπως εκείνη την ημέρα που μας έγινε η παρουσίαση του ELP.

Reaction score
8

το πικάπ που διαβαζε με laser παρήγαγε κατά την αναπαραγωγή, πολύ περισσότερο θόρυβο. Διαβαζε όμως τα πάντα, το παραμικρό ίχνος σκόνης την παραμικρή ατέλεια της επιφάνειας του δίσκου. Πρώτη φορά στη ζωή μου όμως άκουσα ηλεκτρική κιθάρα με τόση ζωτάνια και αμεσότητα όπως εκείνη την ημέρα που μας έγινε η παρουσίαση του ELP.
Δεν λεμε κατι διαφορετικο.

Reaction score
8
Τίο κρίμα με αυτόν τον *θόρυβο* δεν μπορούμε τελικά να ακούσουμε μουσική ούτε σε αίθουσες ούτε και από βινύλιο. Νάχαμε να λέγαμε!!!! Λ.Σ.
Ειστε λιγακι ειρων η ειναι η ιδεα μου;

Reaction score
59
Καθολου. Ισα ισα. Εμενα δεν με ενοχλει κανενας τετοιου ειδους θορυβος. Ιδιαιτερα αυτον τον ανεπαισθητο θορυβο του βυνιλιου, εγω τον λατρευω και δεν κανω πλακα. Μιλω πολυ σοβαρα και ειλικρινα.
Δεν μπορω ομως να πω οτι δεν υπαρχει.
Αν ο υποτιθέμενος *θόρυβος* είναι δευτερευούσης σημασίας και ανεπαίσθητος, προς τί η φιλολογία;
Ίσως το μόνο επιχείρημα από αυτούς που πιπιλίζουν την ψηφιακή καραμέλα.
Από τί πικάπ ακούει κάποιος, είναι επίσης σημαντικό. Όχι κανένα απαρχαιωμένο γιαπωνέζικο direct drive και βγάζει συμπεράσματα!!! Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

....
Από τί πικάπ ακούει κάποιος, είναι επίσης σημαντικό. Όχι κανένα απαρχαιωμένο γιαπωνέζικο direct drive και βγάζει συμπεράσματα!!! Λ.Σ.
Αυτό είναι πολύ σωστό !

Reaction score
8
Αν ο υποτιθέμενος *θόρυβος* είναι δευτερευούσης σημασίας και ανεπαίσθητος, προς τί η φιλολογία;
Ίσως το μόνο επιχείρημα από αυτούς που πιπιλίζουν την ψηφιακή καραμέλα.
Κε Στεφανιδη, ή δεν καταλαβενεται τι λεω, η δεν θελετε να καταλαβεται.

Και στις δυο περιπτωσεις ομως, δεν φταιω εγω.

Αν νομιζετε οτι τα γνωριζετε ολα, εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να υποκλιθω.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αυτό είναι πολύ σωστό !
Φυσικα και ειναι Γιαννη. Αλλα οταν εχεις ενα αριστο πικαπ με μια αριστη κεφαλη και βελονα, δεν θα σου αποδωσει αριστα μονο την μουσικα, αλλα και καθε ατελεια του δισκου. Αλλιως δεν ειναι καλο το συστημα.

Reaction score
59
Κε Στεφανιδη, ή δεν καταλαβενεται τι λεω, η δεν θελετε να καταλαβεται.

Και στις δυο περιπτωσεις ομως, δεν φταιω εγω.

Αν νομιζετε οτι τα γνωριζετε ολα, εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να υποκλιθω.
Ηρεμία! Δεν τα γνωρίζω όλα. Μαθαίνω συνομιλώντας και θα μαθαίνω μέχρι να πεθάνω. Κάποιοι δυστυχώς δεν μαθαίνουν τίποτα από ένα διάλογο. Γενικά το λέω αυτό, 'οχι για σένα. Λ.Σ.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

κ.Λουκά, μπορεί να μην έχει τόση σημασία η ηλικία αλλά πείτε μου ειλικρινά αν έχετε ακούσει ποτέ τα αγαπημενα σας βινύλια με ακουστικά υψηλής ανάλυσης .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster