Αξίζει να αλλάξω ενισχυτή ;

Reaction score
811
Καλησπέρα και καλή χρονιά, σε όλο το site.

Η σκέψη μου αφορά την αλλαγή - αναζήτηση ολοκληρωμένου ενισχυτή με budget έως και 1500€.
Το ηχητικό μου σύστημα απαρτίζεται πλέον από τα εξής :
Ηχεία : Proac responce d2 + βάσεις
Ενισχυτής : Nad C355bee
Πηγές : Marantz cd5003 + DacMagic
Laptop + M2tech Hiface + DacMagic
Tuner - Denon TU-1510AE

Θα ήθελα την άποψή σας, για το εάν η αλλαγή μέχρι τα παραπάνω χρήματα
μπορεί να επιφέρει ικανοποιητική αναβάθμιση και αν ναι, τις προτάσεις σας για ακρόαση.
Ζητώ την γνώμη σας, μιας και πριν αρχίσω να κουβαλάω τα ηχεία στα καταστήματα (που είναι η προφανής λύση),
απαιτείται εκ μέρους μου αρκετός προγραμματισμός λόγω χρόνου και απόστασης εργασίας.

Χώρος : 7x3 m - Τα ηχεία παράλληλα με την διάσταση των 3m.
Απόσταση ακρόασης 2,30 m
Μουσική - Blues, Rock, Soul, Reggae, και ολίγη από jazz.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
373
Ειναι σιγουρα αξιολογα τα ηχεια σου και φορουν παρα πολυ καλες μοναδες.
Σιγουρα αν αναβαθμισεις τα ενισχυτικα θα παρεις καλλιτερο ηχο μιας και η υποδομη του ηχειου σε μοναδες θα σου δωσει την διφορα απο την αναβαθμιση.
Τωρα δεν ειναι αναγκη να τρεχεις στις αντιπροσωπειες με τα ηχεια σου μιας και πολλοι αντιπροσωπει δινουν ενισχυτικα για ακροαση.
Στα λεφτα αυτα που διαθετεις υπαρχουν αξιολογα μηχανηματα αλλα αν πας σε μεταχειρισμενα υπαρχουν τρομερες επιλογες! Ψαξ'το καλα και ανεπιρεαστα.

Reaction score
811
Απάντηση: Αξίζει να αλλάξω ενισχυτή ;

Από το συγκριτικό του κ. Σταματάκου έχω σκοπό να τσεκάρω τους
Leema Acoustics Pulse II και XTZ Class A 100 D3.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ωφελήσει ενισχυτής με ισχύ > 80Watt (Nad), μια και ο χώρος μου είναι μικρομεσαίος και συνήθως ακούω σε νορμάλ ένταση.
Από την άλλη αν ψάξω προς λάμπες, σίγουρα η ισχύς θα μειωθεί.
Σίγουρα, αν βρεθεί κάτι σε μεταχειρισμένο και αξίζει, θα το εξετάσω.
Τέλος χωρίς να είμαι απόλυτος, νομίζω πως ελάχιστοι αντιπρόσωποι δίνουν στο δικό μας χώρο μηχανήματα για ακρόαση (τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία χρημάτων).

thanks

Reaction score
0

Καλησπέρα και καλή χρονιά, σε όλο το site.

Η σκέψη μου αφορά την αλλαγή - αναζήτηση ολοκληρωμένου ενισχυτή με budget έως και 1500€.
Το ηχητικό μου σύστημα απαρτίζεται πλέον από τα εξής :
Ηχεία : Proac responce d2 + βάσεις
Ενισχυτής : Nad C355bee
Πηγές : Marantz cd5003 + DacMagic
Laptop + M2tech Hiface + DacMagic
Tuner - Denon TU-1510AE

Θα ήθελα την άποψή σας, για το εάν η αλλαγή μέχρι τα παραπάνω χρήματα
μπορεί να επιφέρει ικανοποιητική αναβάθμιση και αν ναι, τις προτάσεις σας για ακρόαση.
Ζητώ την γνώμη σας, μιας και πριν αρχίσω να κουβαλάω τα ηχεία στα καταστήματα (που είναι η προφανής λύση),
απαιτείται εκ μέρους μου αρκετός προγραμματισμός λόγω χρόνου και απόστασης εργασίας.

Χώρος : 7x3 m - Τα ηχεία παράλληλα με την διάσταση των 3m.
Απόσταση ακρόασης 2,30 m
Μουσική - Blues, Rock, Soul, Reggae, και ολίγη από jazz.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γνωστός και πολύ καλός, κατ' εμέ, επαγγελματίας του χώρου (Stepcom - Bazzar days) μου συνέστησε σαν άριστο ταίριασμα του ενισχυτή μου (audia flight 3) τα ηχεία σου που πωλούσε μεταχειρισμένα.
Ο ενισχυτής καινούργιος υπερβαίνει πιθανώς τον προυπολογισμό σου αλλά εμφανίζονται και μεταχειρισμένοι.

Reaction score
811

Τελικά η αλλαγή ενισχυτή εγινε.
Εδώ και ένα μήνα έχω αγοράσει έναν μεταχειρισμένο Nuforce ia v2.
Τον ενισχυτή τον άκουσα στο χώρο μου, χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλες δοκιμές.
Θα μου πείς, αγοράζεις χωρίς να συγκρίνεις ;
Στην προκειμένη περίπτωση ναι, δεδομένου οτι οι διαφορές που άκουσα, σε συνδυασμό με το τελικό κόστος αλλαγής ενισχυτή (25% του αρχικού budget), μου φάνηκε εξαιρετική περίπτωση.
Συνοπτικά, πολύ καλή οδήγηση, σφικτό μπάσο, νεύρο, ρυθμός, αλλά και πολύ καθαρός και ξεκούραστος ήχος ανεξαρτήτως έντασης.
Τελικά, μια και δεν είμαι και πολύ έμπειρος με το άθλημα, διαπίστωσα πόσο δίκιο είχε ο φίλτατος Ν. Αρβανιτάκης όταν πρότεινε παραπάνω ισχύ.
(Να ' ταν κι άλλη, έχω να προσθέσω εκ των υστέρων) :201:

Μελλοντικά, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αναβάθμιση του dacmagic με ένα καλύτερο dac (μάλλον wyred4sound dac1)
και ύστερα να κάτσω στα αυγά μου...:616:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

οταν απο ενισχυτη των 500 ευρω πας σε ενισχυτη των 1500 φυσικα και θα δεις βελτιωση ειδικα με τα ηχεια που εχεις.Να πω την αληθεια θεωρω αστοχο τον συνδυασμο nad με proac,ειναι τελειως διαφορετικη κατηγορια συσκευων.
Θα συμφωνησω με τον creek destiny και θα συμπληρωσω να ακουσεις και τον naim nait xs και τον musical fidelity m6
Τελικά η αλλαγή ενισχυτή εγινε.
Εδώ και ένα μήνα έχω αγοράσει έναν μεταχειρισμένο Nuforce ia v2.
Τον ενισχυτή τον άκουσα στο χώρο μου, χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλες δοκιμές.
Θα μου πείς, αγοράζεις χωρίς να συγκρίνεις ;
Στην προκειμένη περίπτωση ναι, δεδομένου οτι οι διαφορές που άκουσα, σε συνδυασμό με το τελικό κόστος αλλαγής ενισχυτή (25% του αρχικού budget), μου φάνηκε εξαιρετική περίπτωση.
Συνοπτικά, πολύ καλή οδήγηση, σφικτό μπάσο, νεύρο, ρυθμός, αλλά και πολύ καθαρός και ξεκούραστος ήχος ανεξαρτήτως έντασης.
Τελικά, μια και δεν είμαι και πολύ έμπειρος με το άθλημα, διαπίστωσα πόσο δίκιο είχε ο φίλτατος Ν. Αρβανιτάκης όταν πρότεινε παραπάνω ισχύ.
(Να ' ταν κι άλλη, έχω να προσθέσω εκ των υστέρων) :201:

Μελλοντικά, σκέφτομαι να προχωρήσω στην αναβάθμιση του dacmagic με ένα καλύτερο dac (μάλλον wyred4sound dac1)
και ύστερα να κάτσω στα αυγά μου...:616:

Τώρα ψώνισε το παιδί βρε Tanto...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

καλοακουστος φιλτατε

Reaction score
811

Mayall και σιγά δεν γίνεται...:626: