Αξίζει τον κόπο; (Αξιοποίηση παλιού εξοπλισμού)

Reaction score
4
Γειά και χαρά σε όλους!
Ως νέο (και άπειρο στο χώρο του ήχου) μέλος θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας. Από τα χέρια του πατέρα μου, πέρασαν στα δικά μου ο παρακάτω εξοπλισμός και αναρωτιόμουν εάν αξίζει τον κόπο να αξιοποιηθεί με μια αγορά ηχείων ή ακόμη και ενός cd player.
Ράδιοενισχυτής: NIKKO 8085
Πικάπ: CEC DD-8200

Εδώ μπορείτε να δείτε το manual του ενισχυτή: https://www.scribd.com/document/403984531/Nikko-8085-Owners-Manual

Εάν αποφασίσω να προχωρήσω σε αγορά ηχείων, τι χαρακτηριστικά πρέπει να ψάξω (watt κλπ.);

Ευχαριστώ!

Note: Οι φωτογραφίες είναι τυχαίες από το διαδίκτυο.

Reaction score
3.093
Προτείνω και μια αλλαγή πυκνωτών στον ραδιοενισχυτή,μαζί μ'ένα καλώδιο ρεύματος.
Πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για ηχεία;
Όπως και νά'χει να είναι ευκολοδήγητα,άρα να έχουν υψηλή ευαισθησία και όσο το δυνατόν σταθερή ωμική αντίσταση

ika

News
Reaction score
16.528
Προσοχή στο γεγονός ότι εκείνης της εποχής ενισχυτές ήταν για 8Ω ηχεία.
Με 4Ωμα μπορεί να έχεις θέμα αν ανεβάζεις την ένταση, όπως λέει και ο leo1964.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Ένα καλό καθάρισμα στο ενισχυτή, με φύσημα του εσωτερικού να φύγουν οι σκόνες και καθαρισμός μέσα-έξω των RCA που θα έχουν μάκα, και είναι έτοιμος. Τα ίδια για το πικάπ.

Πρόταση μου είναι να βρεις ένα κλασικό ζευγάρι ηχείων της δεκαετίας του '80, σε καλή κατάσταση και είσαι μια χαρά, χωρίς περιττά έξοδα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι προσεχτικός έλεγχος πριν την αγορά. Για παράδειγμα αυτά:
https://www.xe.gr/hlektronika/ixeia-hi-fi|ad-582071453.html

Reaction score
1.147
Ένα καλό καθάρισμα στο ενισχυτή, με φύσημα του εσωτερικού να φύγουν οι σκόνες και καθαρισμός μέσα-έξω των RCA που θα έχουν μάκα, και είναι έτοιμος. Τα ίδια για το πικάπ.

Πρόταση μου είναι να βρεις ένα κλασικό ζευγάρι ηχείων της δεκαετίας του '80, σε καλή κατάσταση και είσαι μια χαρά, χωρίς περιττά έξοδα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι προσεχτικός έλεγχος πριν την αγορά. Για παράδειγμα αυτά:
https://www.xe.gr/hlektronika/ixeia-hi-fi|ad-582071453.html
Και τίποτα άλλο.

TGD

Reaction score
10.373
Το πιθανότερο είναι ηχεία του '80 να θέλουν συντήρηση. Βρες ένα σύγχρονο ηχείο, θα είναι καλύτερο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Το ηχείο που πρότεινα παραπάνω φέρει στο κύκλωμα διαχωρισμού του τρεις πυκνωτές. Το συνολικό κόστος υλικών και μάλιστα καλύτερης ποιότητας από τα υπάρχοντα, είναι 10-12 ευρώ.

Reaction score
114
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα γράφω εδώ, έβαλα να ακούσω δύο ηχεία του πατέρα μου, που ήταν παρατημένα απ' όσο θυμάμαι στο υπόγειο, και ενθουσιάστηκα γιατί είχα την εντύπωση ότι θα ακούγονται σάπια. Αξίζει ο κόπος να τα συντηρήσω? Τι θα χρειαστεί φρεσκάρισμα αν είναι και πόσο θα στοιχίσει?

ειναι Goodmans g mezzo 3, 30 watt
IMG_20190413_132804.jpg
IMG_20190413_133613.jpg

Reaction score
14.362
Το ηχείο που πρότεινα παραπάνω φέρει στο κύκλωμα διαχωρισμού του τρεις πυκνωτές. Το συνολικό κόστος υλικών και μάλιστα καλύτερης ποιότητας από τα υπάρχοντα, είναι 10-12 ευρώ.
Πολύ φοβερά ηχεία με το 12άρι woofer για χορταστικότατο ήχο..
Τα έχω δεί κ εγώ.
Είναι σε άριστη κατάσταση, κ αν αλλάξει κ τους πυκνωτές όπως πολύ σωστά προτείνεις θα έχει ένα άριστο ηχείο.
Σύγχρονο ηχείο με 200€ δεν παίρνει, τουλάχιστον με παρόμοια απόδοση!
To θέμα Peter είναι ο Nikko με τα 45watt του θα τα οδηγήσει σωστά?
Aν και τα 90db ευαισθησίας του ηχείου βοηθάνε λίγο το έργο του ενισχυτή!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Πολύ φοβερά ηχεία με το 12άρι woofer για χορταστικότατο ήχο..
Τα έχω δεί κ εγώ.
Είναι σε άριστη κατάσταση, κ αν αλλάξει κ τους πυκνωτές όπως πολύ σωστά προτείνεις θα έχει ένα άριστο ηχείο.
Σύγχρονο ηχείο με 200€ δεν παίρνει, τουλάχιστον με παρόμοια απόδοση!
To θέμα Peter είναι ο Nikko με τα 45watt του θα τα οδηγήσει σωστά?
Aν και τα 90db ευαισθησίας του ηχείου βοηθάνε λίγο το έργο του ενισχυτή!
Είναι πολύ εύκολα φορτία, ηχεία αυτής της λογικής. Απλό όσο το δυνατόν το κροσόβερ και κομμένο αρκετά ψηλά το woofer. Δεν θα υπάρχει θέμα οδήγησης θεωρώ.

Last edited:

Reaction score
14.362
Είναι πολύ εύκολα φορτία, ηχεία αυτής της λογικής. Απλό το δυνατόν κροσόβερ και κομμένο αρκετά ψηλά το woofer. Δεν θα υπάρχει θέμα οδήγησης θεωρώ.
You know better my friend..!:drinks:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας