Αξίζει τον κόπο και τα χρήματα;

Reaction score
83
Καλημέρα σε όλους και χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.
Το ερώτημα που θέλω να σας κάνω έχει δύο διαφορετικά σκέλη αλλά για να μην ανοίγω 2 threads θα ρωτήσω και για τα 2 εδώ.
Είμαι κάτοχος ενός ενισχυτή A/V Yamaha RX-V671 και ενός πικάπ Numark TT-1610. Ξέρω και από κριτικές και από προσωπική εμπειρία πλέον ότι ο yamaha είναι ένας αξιοπρεπεστατος ενισχυτής. Για το numark... το προσπερνάω. Και εδώ έρχονται οι δύο ερωτήσεις μου.
1) ''Ζαχαρώνω'' εδώ και καιρό το rega planar 1. Αξίζει, όπως λέει και ο τίτλος, η αγορά του. Και δεν εννοώ αν αξίζει γενικά. Προφανώς, είναι η μέρα με την νύχτα με το Numark. Εννοώ αν αξίζει σε συνδυασμό με τον Yamaha;
2)Θα υπάρξει εμφανής διαφορά σε σχέση με τον yamaha αν προχωρήσω κάποια στιγμή σε αγορά τελικού δικάναλου ενισχυτή σε κατηγορία τιμής της τάξης των 300-350€;
Υ.Γ.: Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι θα με συμβουλέψετε να πάω ανάποδα τα βήματα. Δηλαδή, πρώτα αγορά ενισχυτή και μετά πικάπ. Αλλά επειδή το rega σε λευκό έχει και την έγκριση της γυναίκας (πάει με τα έπιπλα :lolsign:) ενώ με τον ενισχυτή προβλέπεται μουρμούρα δεν παίζει αυτή η επιλογή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
1. Αν χρησιμοποιείς συχνά πικάπ, καλά το σκέφτεσαι.
2. Ο τελικός δε θα κάνει πολλά.

Reaction score
83
Αυτό πάει να πει άμεση απάντηση στα προβλήματά σας. Ευχαριστώ πολύ. Τώρα μπήκα πάλι στο ''τρυπάκι'' του βινυλίου και γι' αυτό το σκέφτομαι για αγορά ενός καλύτερου πικάπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Πάρε τώρα ό,τι θέλει η γυναίκα, και μετά έλα, θα σε τακτοποιήσουμε..:p

άσπρα ενεργά, ε; Να έχουν έγκριση, οκ. Χμμμ, για πες αποστάσεις ακρόασης, τετραγωνικά μέτρα του χώρου ακρόασης, επιθυμητές στάθμες, RT 60, τα βασικά, να σου βρούμε ηχεία. Τι ηχεία δήθεν έχεις τώρα;

Reaction score
715
Καλημέρα!

Πάρτο και στη πορεία είμαι σίγουρος πως ως διιά μαγείας θα εμφανιστεί και το Numark στο σαλόνι. Το γκρι ταιριάζει με όλα εξάλλου.
Ο διακόπτης play-pause στο Numark σου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου;

Reaction score
83
Πάρε τώρα ό,τι θέλει η γυναίκα, και μετά έλα, θα σε τακτοποιήσουμε..:p

άσπρα ενεργά, ε; Να έχουν έγκριση, οκ. Χμμμ, για πες αποστάσεις ακρόασης, τετραγωνικά μέτρα του χώρου ακρόασης, επιθυμητές στάθμες, RT 60, τα βασικά, να σου βρούμε ηχεία. Τι ηχεία δήθεν έχεις τώρα;
:dance2::dance2: Εμμ. Γι' αυτό λέω. Τώρα που γυρίζει γιατί μπορεί να μου βάλει κανένα λευκό διακοσμητικό στην θέση του πικάπ :lol::lol::lol:. Απόσταση ακρόασης: περίπου 3 μέτρα, τ.μ.: περίπου 20-25, επιθυμητές στάθμες: όχι τίποτα τρελό γιατί είμαι σε πολυκατοικία αλλά δεν έχω και πρόβλημα να ανοίξω λίγα γκάζια όποτε θελήσω. Ηχεία roister emphasis 25.

Καλημέρα!

Πάρτο και στη πορεία είμαι σίγουρος πως ως διιά μαγείας θα εμφανιστεί και το Numark στο σαλόνι. Το γκρι ταιριάζει με όλα εξάλλου.
Ο διακόπτης play-pause στο Numark σου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου;
Το Numark βασικά σκεφτόμουν να πάει προς πώληση. Του άλλαξα και ιμάντα πριν λίγες μέρες. Ο διακόπτης Play-pause (οι διακόπτες καλύτερα) δίνουν όντως την αίσθηση του ψεύτικου. Παρόλα αυτά λειτουργούν μια χαρά μετά από τόσα χρόνια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Phile Philip :) μην τους ακους :D, παρε το πικαπ και να χαιρεσαι την μουσικη σου.Το rega ειναι καλυτερο και θα το ευχαριστηθεις κι οταν ελθει η ωρα του ενισχυτη σκεψου κατι με καλυτερο phono η ενα phono εξωτερικο και το rega θα ακουγεται ακομη καλυτερα.Ο καθε φιλος και ο καθε χωρος και το καθε σπιτι εχουν τις ιδιαιτεροτητες τους και εσυ να κινηθεις βασει των δικων σου και της οικογενειας σου.:thumbsup:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.449
...χαχαχαχα......
το rega λευκο κ το χιουμορ μαυρο...εχεις ισορροπιες φιλε μου ..το αναγνωριζω... :)
Στη θεση σου εκει θα στοχευα ... βαλτο λιστα γαμου.. :p ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Είναι και τα κλιπς, που κουμπώνεις πάνω τους το πικάπ!

Δείξτα στη γυναίκα κλείνοντας το μάτι... ;)

Θα σου βάλει λεφτά στην τσέπη να πας να τα πάρεις!

Και τα πετάς όλα, μόνο ηχεία και πικάπ χρειάζονται.

Last edited:

Z

Zdimis

Guest
ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιος επιτρεπει σε αυτην που επελεξε ως συντροφια ζωης (αφου μιλάμε για συγκατοικηση) να εχει αποψη σε τοσο προσωπικα θεματα οπως οι δαπάνες για πραγματα που ευχαριστουν οπως ο εξοπλισμος μουσκης αναπαραγωγης ,τα χρωματα των ηχειων ,κλπ.Μαγκες συνελθετε.Δεν αξιζει γυναικεια συντροφια οταν υπαρχουν τετοια θεματα καταπίεσης.Ψαχτε καλυτερα υπαρχουν γυναικες που κανουν την ζωη ομορφοτερη .Η μην ειστε τοσο διαλλακτικοι( αν δεν διανοειστε άλλη γυναικα πιο συνεργάσιμη απο αυτη που σας κάθησε )σε παραλογες απαιτησεις τους.Αν ειναι οι αγορες να αντλουν κεφαλαιο απο τα χρηματα της μονο ,εκει να δικαιολογησω να εχει αποψη.Προσεχτε γιατι παιζουν διαζυγια μετα ,παιδια που πληγωνονται κλπ καριολίες που μπορει κανεις να αποφυγει με τετοιες πρωιμες ενδειξεις.Ακου δεν μου αρεσουν τα ηχεια σε αυτο το χρώμα κ μες στην μεση.Κ ποιος σε ρωταει καλή μου?Αν ειστε μαζοχας που θελετε αγα στα αρχιδι@ σας συνεχειστε να ψαχνεται εξοπλισμο στο χρωμα που της αρέσει ,δεν σας αξιζουν συμβουλές εξοπλισμού αλλά συμβουλές αυτοεκτιμησης σε αλλα φορουμ.Το waf βεβαια ως ορος δεν ειναι τυχαιος αφου ενα πολυ μεγαλο κομμάτι του πλυθησμού αντρών θεωρει λαθεμένα ως δεδομένο οτι ολες οι γυναικες ετσι ειναι κ φτανει ναχω καπου ζεστα να μπαίνω .....

Last edited by a moderator:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιος επιτρεπει σε αυτην που επελεξε ως συντροφια ζωης (αφου μιλάμε για συγκατοικηση) να εχει αποψη σε τοσο προσωπικα θεματα οπως οι δαπάνες για πραγματα που ευχαριστουν οπως ο εξοπλισμος μουσκης αναπαραγωγης ,τα χρωματα των ηχειων ,κλπ.Μαγκες συνελθετε.Δεν αξιζει γυναικεια συντροφια οταν υπαρχουν τετοια θεματα καταπίεσης.Ψαχτε καλυτερα υπαρχουν γυναικες που κανουν την ζωη ομορφοτερη .Η μην ειστε τοσο διαλλακτικοι( αν δεν διανοειστε άλλη γυναικα πιο συνεργάσιμη απο αυτη που σας κάθησε )σε παραλογες απαιτησεις τους.Αν ειναι οι αγορες να αντλουν κεφαλαιο απο τα χρηματα της μονο ,εκει να δικαιολογησω να εχει αποψη.Προσεχτε γιατι παιζουν διαζυγια μετα ,παιδια που πληγωνονται κλπ καριολίες που μπορει κανεις να αποφυγει με τετοιες πρωιμες ενδειξεις.Ακου δεν μου αρεσουν τα ηχεια σε αυτο το χρώμα κ μες στην μεση.Κ ποιος σε ρωταει καλή μου?Αν ειστε μαζοχας που θελετε αγα στα αρχιδι@ σας συνειστε να ψαχνεται εξοπλισμο στο χρωμα που της αρέσει ,δεν σας αξιζουν συμβουλές εξοπλισμού αλλά συνβουλές αυτοεκτιμησης σε αλλα φορουμ
- διότι ο έρωτας είναι αναρχικό στοιχείο και δεν υπόκειται σε καθημερινή λογική , είναι ο λόγος που παντελώς άσχετα ( φαινομενικά ) άτομα συνευρίσκονται

. . . εγώ όμως είχα ήδη ερωτευθεί την μουσική και τα παρελκόμενά της , οπότε έτσι με βρήκε ( η σύντροφος ) :whistling:

Z

Zdimis

Guest
θα πηδουσ@ ευχαριστα μια γυναικα που μου ασκει ερωτικη ελξη αυτη που κατατασεται στα αναρχα και μη λογικα ενστικτα (καποτε ερωτοτροπουσα κ με καποιες που ακουγανε πλούταρχο αλλά στο cd μου δεν απέκτησαν πρόσβαση) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ επιτρεψω να εχει αποψη στο που θα τοποθετηθούν τα ηχεία στο σαλόνι απέχει ....

Reaction score
83
ποτε δεν καταλαβα γιατι καποιος επιτρεπει σε αυτην που επελεξε ως συντροφια ζωης (αφου μιλάμε για συγκατοικηση) να εχει αποψη σε τοσο προσωπικα θεματα οπως οι δαπάνες για πραγματα που ευχαριστουν οπως ο εξοπλισμος μουσκης αναπαραγωγης ,τα χρωματα των ηχειων ,κλπ.Μαγκες συνελθετε.Δεν αξιζει γυναικεια συντροφια οταν υπαρχουν τετοια θεματα καταπίεσης.Ψαχτε καλυτερα υπαρχουν γυναικες που κανουν την ζωη ομορφοτερη .Η μην ειστε τοσο διαλλακτικοι( αν δεν διανοειστε άλλη γυναικα πιο συνεργάσιμη απο αυτη που σας κάθησε )σε παραλογες απαιτησεις τους.Αν ειναι οι αγορες να αντλουν κεφαλαιο απο τα χρηματα της μονο ,εκει να δικαιολογησω να εχει αποψη.Προσεχτε γιατι παιζουν διαζυγια μετα ,παιδια που πληγωνονται κλπ καριολίες που μπορει κανεις να αποφυγει με τετοιες πρωιμες ενδειξεις.Ακου δεν μου αρεσουν τα ηχεια σε αυτο το χρώμα κ μες στην μεση.Κ ποιος σε ρωταει καλή μου?Αν ειστε μαζοχας που θελετε αγα στα αρχιδι@ σας συνεχειστε να ψαχνεται εξοπλισμο στο χρωμα που της αρέσει ,δεν σας αξιζουν συμβουλές εξοπλισμού αλλά συμβουλές αυτοεκτιμησης σε αλλα φορουμ.Το waf βεβαια ως ορος δεν ειναι τυχαιος αφου ενα πολυ μεγαλο κομμάτι του πλυθησμού αντρών θεωρει λαθεμένα ως δεδομένο οτι ολες οι γυναικες ετσι ειναι κ φτανει ναχω καπου ζεστα να μπαίνω .....
Χμμμ. Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που επιλέγει κάποια ως σύντροφο ζωής να μην της δίνει δικαίωμα να έχει άποψη έστω και στα προσωπικά ζητήματα. Όπως εγώ θα ''γκρινιάξω'' για κάποιες από τις αγορές που θα κάνει έτσι έχει το δικαίωμα να γκρινιάξει και αυτή. Αλλιώς κάνει ο καθένας ότι του (...) και δεν δίνει δεκάρα.
Επίσης, για το θέμα του μαζοχισμού, δεν νομίζω να με ξέρεις και από χθες για να εκφράζεσαι έτσι... Αλλά να μου πεις εσύ δεν μασάς.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
θα πηδουσ@ ευχαριστα μια γυναικα που μου ασκει ερωτικη ελξη αυτη που κατατασεται στα αναρχα και μη λογικα ενστικτα (καποτε ερωτοτροπουσα κ με καποιες που ακουγανε πλούταρχο αλλά στο cd μου δεν απέκτησαν πρόσβαση) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ επιτρεψω να εχει αποψη στο που θα τοποθετηθούν τα ηχεία στο σαλόνι απέχει ....
- συμφωνώ , αλλά μάλλον είμαστε η εξαίρεση του κανόνα . . . και ξεφεύγουμε του θέματος

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Zdimi συμφωνω, τι κανουμε ομως στην περιπτωση που η συζυγος συμπεριφερθει οπως εμεις στις δικες της αγορες; εννοω σε υψος δαπανων οπως τα " στερεα" που λεει και ο Ear.
Δεν ειναι καλυτερα να αντιμετωπιζουμε το ζητημα διπλωματικα, κανοντας ορισμενες, φαινομενικα, υποχωρησεις; Δεν ειναι πιο καλα το "και την πιτα ολοκληρη, κλπ, κλπ;"

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Χμμμ. Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που επιλέγει κάποια ως σύντροφο ζωής να μην της δίνει δικαίωμα να έχει άποψη έστω και στα προσωπικά ζητήματα. Όπως εγώ θα ''γκρινιάξω'' για κάποιες από τις αγορές που θα κάνει έτσι έχει το δικαίωμα να γκρινιάξει και αυτή. Αλλιώς κάνει ο καθένας ότι του (...) και δεν δίνει δεκάρα.
.
- σωστός επίσης . . . εγώ είχα ήδη την τρέλα με μουσική hi-fi κλπ , αλλά δεν την επέβαλα , σιγά σιγά και με αλληλοκατανόηση τα καταφέραμε

. . . επιστροφή στο θέμα : - τι κεφαλή λές να του βάλεις ;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas