Καλησπέρα. Έχω μία ερώτηση σχετικά με μία σύνδεση-"πατέντα" που θέλω να κάνω σπίτι μου. Καταρχάς έχω το σύστημα TV-Ενισχυτή στο σαλόνι και το PC σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού (~25μ). Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι έχω περασμένο 1xUTP από το γραφείο στο σαλόνι μέσα από τοίχους κτλ κτλ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής:
1. Μέσω ενός hdmi repeater να μεταφέρω ήχο και εικόνα από το PC στο σαλόνι μέσω του UTP. Η λύση μου είναι ένα μηχανηματάκι όπως αυτό:
http://www.emmoni.gr/Product.php?PageId=99&ProductId=2033
2. Να μη χαθεί το UTP για χρήση ως UTP. Δηλαδή να μπορώ να το εκμεταλλευτώ για να συνδέσω ένα δικτυκό δίσκο ή όποια άλλη συσκευή.
Ξέρω πως αν συνδεθεί ο repeater δεν είναι δυνατόν να μεταφέρει εικόνα-ήχο και δίκτυο. Είναι ή το ένα ή το άλλο. Η μόνη λύση από ότι μπορώ να σκεφτώ θα ήταν ένα utp hard switch. Δηλ. όπως είχαμε παλιά τα switches για τους παράλληλους εκτυπωτές που είχαν το μεγάλο διακόπτη απάνω. Από το να χαθεί τελείως στην τελική ας γυρίζω το διακόπτη και από τις δύο πλευρές όταν θέλω να αλλάξω σε δίκτυο ή σε audio-video.
Αφενώς ξέρει κανείς που και αν υπ΄ρχει κάτι τέτοιο?
Αφετέρου αν μπορεί να προτείνει κάποια καλύτερη λύση.
Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
1. Μέσω ενός hdmi repeater να μεταφέρω ήχο και εικόνα από το PC στο σαλόνι μέσω του UTP. Η λύση μου είναι ένα μηχανηματάκι όπως αυτό:
http://www.emmoni.gr/Product.php?PageId=99&ProductId=2033
2. Να μη χαθεί το UTP για χρήση ως UTP. Δηλαδή να μπορώ να το εκμεταλλευτώ για να συνδέσω ένα δικτυκό δίσκο ή όποια άλλη συσκευή.
Ξέρω πως αν συνδεθεί ο repeater δεν είναι δυνατόν να μεταφέρει εικόνα-ήχο και δίκτυο. Είναι ή το ένα ή το άλλο. Η μόνη λύση από ότι μπορώ να σκεφτώ θα ήταν ένα utp hard switch. Δηλ. όπως είχαμε παλιά τα switches για τους παράλληλους εκτυπωτές που είχαν το μεγάλο διακόπτη απάνω. Από το να χαθεί τελείως στην τελική ας γυρίζω το διακόπτη και από τις δύο πλευρές όταν θέλω να αλλάξω σε δίκτυο ή σε audio-video.
Αφενώς ξέρει κανείς που και αν υπ΄ρχει κάτι τέτοιο?
Αφετέρου αν μπορεί να προτείνει κάποια καλύτερη λύση.
Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.