Απορία...Πώς να το κάνω,πώς να το κάνω???

Reaction score
0
Καλησπέρα. Έχω μία ερώτηση σχετικά με μία σύνδεση-"πατέντα" που θέλω να κάνω σπίτι μου. Καταρχάς έχω το σύστημα TV-Ενισχυτή στο σαλόνι και το PC σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού (~25μ). Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι έχω περασμένο 1xUTP από το γραφείο στο σαλόνι μέσα από τοίχους κτλ κτλ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής:

1. Μέσω ενός hdmi repeater να μεταφέρω ήχο και εικόνα από το PC στο σαλόνι μέσω του UTP. Η λύση μου είναι ένα μηχανηματάκι όπως αυτό:
http://www.emmoni.gr/Product.php?PageId=99&ProductId=2033

2. Να μη χαθεί το UTP για χρήση ως UTP. Δηλαδή να μπορώ να το εκμεταλλευτώ για να συνδέσω ένα δικτυκό δίσκο ή όποια άλλη συσκευή.

Ξέρω πως αν συνδεθεί ο repeater δεν είναι δυνατόν να μεταφέρει εικόνα-ήχο και δίκτυο. Είναι ή το ένα ή το άλλο. Η μόνη λύση από ότι μπορώ να σκεφτώ θα ήταν ένα utp hard switch. Δηλ. όπως είχαμε παλιά τα switches για τους παράλληλους εκτυπωτές που είχαν το μεγάλο διακόπτη απάνω. Από το να χαθεί τελείως στην τελική ας γυρίζω το διακόπτη και από τις δύο πλευρές όταν θέλω να αλλάξω σε δίκτυο ή σε audio-video.

Αφενώς ξέρει κανείς που και αν υπ΄ρχει κάτι τέτοιο?

Αφετέρου αν μπορεί να προτείνει κάποια καλύτερη λύση.

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.

Reaction score
50
Απάντηση: Απορία...Πώς να το κάνω,πώς να το κάνω???

Δεν έχω να προτείνω κάποιο μηχάνημα αλλά θα σου έλλεγα να ψάξεις λίγο παραπάνω αυτό που βρήκες γιατί μπορεί να μην σου κάνει μιας και βλέπω 2 x UTP ports και αρα για την μεταφορά HDMI να χρειάζεσαι 2 καλώδια.

επίσης σε άλλο site που το πουλάνε λέει

Επεκτείνετε το σήμα HDMI μέχρι και 60μ, μέσω 2 καλωδίων UTP cat 5e*.

*με καλώδιο CAT-5e/6 επέκταση μέχρι 30 m για 1080p
και μέχρι 60 m για 480p

δες εδώ
http://www.filosofou.gr/prod.php?id=10002

Reaction score
0
Απάντηση: Απορία...Πώς να το κάνω,πώς να το κάνω???

Η αλήθεια είναι οτι με προβλημάτισες. Ίσως τελικα να είναι καλύτερη η λύση του να μπει το utp στο γραφειο στο router και η πλευρά στο σαλόνι να μπει σε κάποιο δικτυακό media player. Απλά θέλω και pc στην τηλεόραση του σαλονιού αλλά ΟΧΙ στο σαλόνι.

Anyway πάντως ευχαριστώ για την απάντηση και την υπόδειξη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster