Απορία τεχνικής φύσεως

Reaction score
0
Έχω αγοράσει ένα ενισχυτή εδώ και 5 μήνες (arcam a90). Είχα καιρό τώρα την αμυδρά υποψία πως δε παίζει δυνατά – αν και τα ηχεία μου είναι εύκολα σα φορτίο.
Προχτές παίζοντας σε ένα φίλο διαπίστωσα τα εξής:

• Όταν οδηγούσε μόνος του τα ηχεία τα πήγαινε καλά αλλά ήταν φανερό που του έλειπαν οι εντάσεις. Έπρεπε να τον φτάσω κοντά στο τέρμα για να ακουστεί δυνατά με αποτέλεσμα ο ήχος να ακούγεται «ζορισμένος» (όπως εύστοχα περιέγραψε ο φίλος είχε περιορισμένο εύρος λειτουργίας)
• Επειδή μπορεί να δουλέψει ξεχωριστά ως προενισχυτής αλλά και ως τελικός, τον συνέδεσα αρχικά ως προ στο τελικό του φίλου, οποίος αποδεδειγμένα έχει αρκετά (έχει περίπου τα ίδια ονομαστικά watt) και ποιοτικά ρεύματα. Τα αποτελέσματα χάλια, ο τελικός έχασε το χαρακτήρα ρου, ήταν αδύναμος και θαμπός
• Τον συνδέω ως τελικό με προ τον άλλο. Ως εκ θαύματος μεταμορφώθηκε, και δύναμη έβγαλε και καθαρότητα και γενικώς έβγαλε το χαρακτήρα που δείχνει ως ολοκληρωμένος αλλά με μεγαλύτερη ζωντάνια και δύναμη, έδειξε πως έχει 90 watt.

Η απορία μου (πριν αρχίσω να παίρνω την αντιπροσωπεία) είναι η εξής : είναι δυνατόν το κομμάτι της προενίσχυσης να είναι ελαττωματικό και να μου κόβει watt? Αν και πέραν τούτου δεν έχω παρατηρήσει τίποτα το μεμπτό.
Είναι κάτι το φυσιολογικό να αποδίδει έτσι? Που είναι τα 90 watt που υπόσχονται?
Υπάρχει τρόπος να ελέγξω με κάποια μέτρηση την λειτουργία του προενισχυτικού τμήματος?
Κάποια άλλη πρόταση / λύση?

Ευχαριστώ

Reaction score
13
Με τι πηγη τον δουλευεις ?
Σε ποιες εισοδους συνδεεις την πηγη σου ?
Υπαρχει καμμια ιδιαιτεροτητα που να αφορα στερεο / 7καναλη συνδεση πηγης ?
Εχει τηλεχειρισμο Εντασης ? Εαν ΝΑΙ, εχει την ιδια συμπεριφορα οταν ρυθμιζεις την Ενταση μεσω τηλεχειρισμου απο οτι με το κουμπι του Volume ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απορία τεχνικής φύσεως

Με τι πηγη τον δουλευεις ?
Σε ποιες εισοδους συνδεεις την πηγη σου ?
Υπαρχει καμμια ιδιαιτεροτητα που να αφορα στερεο / 7καναλη συνδεση πηγης ?
Εχει τηλεχειρισμο Εντασης ? Εαν ΝΑΙ, εχει την ιδια συμπεριφορα οταν ρυθμιζεις την Ενταση μεσω τηλεχειρισμου απο οτι με το κουμπι του Volume ?
- harman/kardon 970 & στη δοκιμη με paganini
- αν κατάλαβα καλά, rca και την τυπική υποδοχή που εχει ο ενισχυτής για cd
- οχι, αναφέρομαι πάντα σε δικάναλη λειτουργία
- έχει, αλλά δεν έχει διαφορά είτε χρησιμοποιώ το ένα ειτε το άλλο

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απορία τεχνικής φύσεως

- harman/kardon 970 & στη δοκιμη με paganini
- αν κατάλαβα καλά, rca και την τυπική υποδοχή που εχει ο ενισχυτής για cd
- οχι, αναφέρομαι πάντα σε δικάναλη λειτουργία
- έχει, αλλά δεν έχει διαφορά είτε χρησιμοποιώ το ένα ειτε το άλλο

Συμφωνα με το manual, οσο σημα μπαινει στον προ, το ιδιο βγαινει. (700mV). Κανονικα ομως δεν θα επρεπε να σου κανει τετοια νουμερα.

Reaction score
7
Επειδή έζησα 2 χρόνια με τον Α85. Η κάθε είσοδος ρυθμίζεται, παίξε και δες ευαισθησίες εισόδων και μετά να απευθυνθείς στο service.

Reaction score
0
Απάντηση: Απορία τεχνικής φύσεως

Φανταζομαι πως σαν ευαισθησία εισόδου θα εννοείς τα input trims. Έχω παίξει με αυτά, αλλά μια αύξηση πάνω από το 3-4 επιφέρει και μια "αλλοίωση" του ήχου.
Οι παρατηρήσεις που αναφέρω έχουν γίνει με το input trims στο 3.

Θα πάρω σήμερα το service μπας και βρούμε λύση.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Τα input trims πρεπει να μπουν στο "τερμα" , αλλιως περιοριζεις τα δυναμικα του εισερχομενου σηματος απο τις αλλες συσκευες . Επισης τα θεωρω ανοησιες :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: γιατι προστιθεται ασκοπως αλλο ενα εμποδιο στην διαδρομη του σηματος (ειτε ως διακοπτης με αντισταση ειτε ως αντισταση ρυθμιζομενη). Θα συστηνα να γεφυρωσεις με επεμβαση εσωτερικα τα input trims (φυσικα η εγγυηση θα παει περιπατο). :happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επισης δεν ειναι ασυνηθες ενας τελικος να παιζει πολυ καλα και ο προενισχυτης να παιζει χαλια .
Κλασσικο παραδειγμα ο NAD C-272 ειναι πολυ καλος :cool_4: , ενω ο προενισχυτης C-160:pc: ειναι για κλαμματα .

Reaction score
0

Αν δε κάνω λάθος, έχει ρύθμιση input trims per source. Στο τέρμα δεν μου ακουγεται "φυσιολογικός" ο ήχος, όλα έρχονται πιο μπροστά!

Από ότι κατάλαβα από το manual αυτό χρησιμεύει όταν παίρνεις σήμα από χαμηλοέξοδες πηγές, και όχι σα γενικος κανόνας.

Άν δε βρώ την άκρη για να ακούω όπως θέλω, μάλλον θα πάρω κάποιο προενισχυτή ξεχωριστά, αφού τα watt τα έχει σα τελικός + την ευκολία που τον συνδέω και στον av

Κανόνισα μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία και θα δούμε!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Απορία τεχνικής φύσεως

Αν δε κάνω λάθος, έχει ρύθμιση input trims per source. Στο τέρμα δεν μου ακουγεται "φυσιολογικός" ο ήχος, όλα έρχονται πιο μπροστά!

Από ότι κατάλαβα από το manual αυτό χρησιμεύει όταν παίρνεις σήμα από χαμηλοέξοδες πηγές, και όχι σα γενικος κανόνας.
Χαμηλοεξοδη πηγη ειναι και ενα slow τραγουδι η ενα χαμηλα γραμμενο cd . Αρα εκει θα πρεπει να ακουγεται καλα . Αν δεν συμβαινει αυτο τοτε ειναι ατυχεστατη η σχεδιαση των input trims (ουτως η αλλως ειναι βλακωδης η υπαρξη τους σ ενα συγχρονο ενισχυτη) .

Reaction score
0

Αν είναι έτσι, θα πρέπει κάθε φορά ανάλογα το track ή το cd να ρυθμίζω το input trims ? ανόητη σχεδίαση! Γιατί δεν έδιναν περισσότερο gain στο προενισχυτικό κομμάτι??
Και έτσι να είναι , δε νομίζω πως θα πιάσω την απόδοση που έχει μόνο ως τελικός.

Το πρόβλημα τελικά το βρήκα και αλλού στο νετ : " 1) I do admit that I was a bit shocked at the lack of power produced by the A85. To obtain a decent amount of volume the A85 had to be cranked up to about 80% of it's max. setting. Any settings above 90% and the sound started to deteriorate. To offset this problem, one has to set the input trim to max. This seems to add about 8db of loudness to the amp. This may seem to defeat the purpose of the input trim but is a must to get adequate volume from the amp.....

2)I must say this, the output is rather low with minimal gain (even with the input trims offered with Arcam amplifiers, what’s the point!?). Certain CD’s truly don’t play loud enough.

Reaction score
0

Τελικά πήγα στην αντιπροσωπεία και έκανα τη δοκιμή, άκουσα έναν demo Α90 και ήταν ακριβώς το ίδιο σε εντάσεις με τον δικό μου. Άρα δεν υπάρχει θέμα με κάποια δυσλειτουργία, απλά έτσι αποδίδει ο ενισχυτής. Οπότε ησύχασα από το κομμάτι αυτό!

Εκεί άκουσα και τον FMJ A32, λίγο καλύτερος ήχος και επίσης λίγο μεγαλύτερες εντάσεις, αλλά όχι τόσο ώστε να τον πεις «τέρας». Μου φάνηκε σαν ένας βελτιωμένος Α90.

Και ο προβληματισμός , ενόψει των B&W 805n που έρχονται, είναι : ποιος άλλη λύση θα μπορούσε να μου δώσει μεγαλύτερη ένταση (γιατί από χροιές από το λίγο που τα άκουσα μαζί, μια χαρά τα πάνε). Προενισχυτής με μεγαλύτερο gain, διενίσχυση ή άλλος ολοκληρωμένος αλλά χωρίς να ξεφύγω στα χρήματα (κοντά στα 1600-1700)?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas