Απορίες αρχάριου, κάθε βοήθεια δεκτή

Reaction score
1
Καταρχην καλησπερα :D
Εχω μπατζετ που ειναι παρα πολυ μικρο 200ευρω,οποτε ψαχνω ηχεια και ενισχυτη χωρις πολλες πολλες απαιτησεις και στα μεταχειρισμενα.
Βρηκα κατι ηχεια 140 watt στα 6 ohm απο skroutz https://www.djmarket.gr/skytronic-shfb55b-bookshelf-5-black-set.html και ενισχυτες παρα πολλους εκει γυρω στα 100-150 ευρω.
Εχω καποιες ερωτησεις:
1)Ενισχυτες 60+ watt ανα καναλι θα ειμαι ενταξει?Ρωταω γιατι βρισκω απο 60 μεχρι 100 watt δικαναλους

2)Ενισχυτες 5.1 κανουν για αυτο που θελω?Εχω βρει κανα 2-3 που λενε 100 watt/channell .Κανουν την ιδια δουλεια με τους δικαναλους ή θα πρεπει αναγκαστικα να βαλεις σε ολες τις εισοδους ηχεια και να τα χρησιμοποιησεις σαν 5.1?

3)Οι πιο πολλοι ενισχυτες που βρηκα ειναι συμβατοι με 6ohm ηχεια,ενας δεν ειναι αλλα σε review ενας τυπος λεει πως παρολο που λεει ο ενισχυτης 8 ohm minimun αυτος παιζει με 6 ohm ηχεια ανετα πολλα χρονια.Δεν υπαρχει κινδυνος να καει ?

Ευχαριστω προκαταβολικα παιδια σε οποιον μπει στον κοπο να απαντησει και συγχωρεστε με αν ρωτησα και βλακειες,ειμαι ασχετος με το θεμα ,τωρα προσπαθω να μαθω :p

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Με το budget που έχει μόνο με ενεργά θα δει φώς (ή μάλλον θα ακούσει μουσική)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.818
Μπορείς να βγάλεις την παράμετρο "μπάτζετ" από αυτό που είπες, και πάλι να παραμείνει σωστό.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Ενδιαφερεσαι μηπως για ηχεια δαπεδου, 2 γουφερ-1 τουιτερ ολοκαινουρια στο κουτι να σου τα δωσω;
Μ' αυτα θα ακουσεις αρκετα πραγματα γιατι αν παρεις αυτα που ποσταρες δεν πιστευω ν' ακουσεις κατι...
Θα στα δωσω στην ιδια τιμη μ' αυτα που ποσταρες για να ξεκινησω να αδειαζω και το σπιτι.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.341
Πάρε 2 τέτοια και δεν χρειάζεσαι ούτε ενισχυτή ούτε τίποτα
Δεν χρειάζεσαι ούτε ενισχυτή ούτε τίποτα, μόνο αν μία και μοναδική πηγή σου είναι το PC ή κάτι παρεμφερές.
Αν έχεις και CD player, tuner, κλπ, χρειάζεσαι κάτι για να επιλέγεις πηγή, και αν δεν θέλεις να περπατάς μέχρι τα ηχεία κάθε φορά, κάτι για να ρυθμίζεις την ένταση.... Δηλαδή έναν προενισχυτή.

Κατά τα άλλα τα "δύο τετοια" στην κατηγορία τιμής τους (και βάλε) είναι καταπληκτικά

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.097
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67