Απορίες περί dac

Reaction score
6.238
σαν dac το χρησιμοποιει,οχι σαν προενισχυτη.Πεταμενα λεφτα δεν ειναι,γιατι οπως εγραψε αλλα και οπως ισχυει τελικα,πολλες φορες ειναι βαρετο να ανοιξουμε υπολογιστη για να ακουσουμε λιγη μουσικη. Στο set up για το οποιο συζηταμε,το περιττο θα ηταν ο avr,απο την στιγμη που μιλαμε για δικαναλη ακροαση του ηχου των ταινιων. Ενας δικαναλος προενισχυτης ή ενας dac-pre θα ηταν πιο σωστη επιλογη,αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχει προθεση να αλλαχθει δεν εχει νοημα να το προτεινουμε.
Μαλλον καταλαβα λαθος το κομματι που γραφει οτι δεν εχει avr, προφανως θα εχει δικαναλο πρενισχυτη. Επισης το ακουω απο πολλους να το λετε αυτο στο φορουμ οτι ειναι βαρετο να ανοιξεις τον υπολογιστη για να ακουσεις μουσικη και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι. Στα χρηματα που κανει ενα media player σαν το pioneer οι αντιστοχοι υπολογιστες με i7 επεξεργαστη και ssd ανοιγουν μεσα σε δεκα δευτερολεπτα. Ασε που αν βαριεσαι ακομα και αυτο οπως εγω απλα το αφηνεις μονιμα αναμενο σε αναμονη. Με το πατημα ενος κουμπιου στο ασυρματο πληκτρολογιο εχει ξεκινησει πιο γρηγορα απο οσο θελει για να αναψει ο ενισχυτης σου.

Reaction score
1.815
Στο set up για το οποιο συζηταμε,το περιττο θα ηταν ο avr,απο την στιγμη που μιλαμε για δικαναλη ακροαση του ηχου των ταινιων. Ενας δικαναλος προενισχυτης ή ενας dac-pre θα ηταν πιο σωστη επιλογη,αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχει προθεση να αλλαχθει δεν εχει νοημα να το προτεινουμε.
Βρε στο μυαλό μου είσαι!
Ακριβώς κι εγώ αυτής της λογικής είμαι.
Αφού υπαρχει avr δεν τον πειράζουμε

Reaction score
1.815
Πολυ ωραια υλοποιηση αλλα αν βαλεις τον παραγοντα vfm το streamer οταν υπαρχει avr και pc ειναι πεταμενα λεφτα. Στη δικη σου περιπτωση το χρησομοποιεις και σαν προενισχυτη οποτε εχει νοημα αλλα για καποιον που εχει avr ηδη ειναι overkill
Υγ τι κουτι χρησιμοποιεις στο pc σου;
Σωστά - ένα streamer είναι overkill στην περίπτωση που χρησιμοποιεί κάποιος AVR.
Εγώ δεν έχω AVR - το streamer είναι συνδεμένο με έναν Marantz SC-11 S1 pro οπότε μου χρειάζεται για dac μέσω pc και τα συναφή περί streaming. (Το Pioneer N70A δεν έχει προενίσχυση με volume στην έξοδο και παίρνω από τις XLR εξόδους του)

Γι αυτό του προτίνω να ξεκινήσει από ένα NUΚ και ένα δικτυακό δίσκο και μετά πάει αν θέλει και σε streamer. Ούτως ή άλλως ο Yamaha έχει πάρα πολύ καλή ψηφιακή υλοποίηση για να ακούει τα πάντα.

τι κουτι χρησιμοποιεις στο pc σου;
Είναι το Origen S14V

Μαλλον καταλαβα λαθος το κομματι που γραφει οτι δεν εχει avr, προφανως θα εχει δικαναλο πρενισχυτη. Επισης το ακουω απο πολλους να το λετε αυτο στο φορουμ οτι ειναι βαρετο να ανοιξεις τον υπολογιστη για να ακουσεις μουσικη και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι. Στα χρηματα που κανει ενα media player σαν το pioneer οι αντιστοχοι υπολογιστες με i7 επεξεργαστη και ssd ανοιγουν μεσα σε δεκα δευτερολεπτα. Ασε που αν βαριεσαι ακομα και αυτο οπως εγω απλα το αφηνεις μονιμα αναμενο σε αναμονη. Με το πατημα ενος κουμπιου στο ασυρματο πληκτρολογιο εχει ξεκινησει πιο γρηγορα απο οσο θελει για να αναψει ο ενισχυτης σου.
Όντως ένα pc μπορείς να το έχεις μονίμως ανοιχτό.
Κι εγώ πολλές φορές έτσι κάνω - κυρίως όταν βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να πατήσω system off.

Ομως..... ένα pc δε σου προσφέρει από μόνο του ήχο, αν δεν το παντρέψεις με εξωτερικό dac. Στην περίπτωση των streamer της Teac, Pioneer, Cambridge η ποιότητα απογειώνεται και με ένα μέτριο σχετικά pc το αποτέλεσμα σε αποζημειώνει.

Τώρα βέβαια όταν ο φίλος μας έχει τον Yamaha - ναι είναι περιττή η αγορά εξωτερικού dac-streamer εκτός αν θέλει να εκμεταλευτεί και τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν

Last edited:

Reaction score
1.815
Αλέξανδρε δεν ξέρω πόσο μήκος έχει η κάρτα γραφικών που λες.
Λογικά χωράνε - το S14V που έχω παίρνει μόνο mini & micro ATX μητρική.
Αν χωράει η κάρτα σε M-ATX τότε είσαι ΟΚ.
Πάντως από το S-14V και πανω πρέπει να κοιτάξεις. Όχι πιο κάτω.
(πω πω θηρείο κάρτα έχεις! Τι παίζεις?)

Reaction score
6.238
Αλέξανδρε δεν ξέρω πόσο μήκος έχει η κάρτα γραφικών που λες.
Λογικά χωράνε - το S14V που έχω παίρνει μόνο mini & micro ATX μητρική.
Αν χωράει η κάρτα σε M-ATX τότε είσαι ΟΚ.
Πάντως από το S-14V και πανω πρέπει να κοιτάξεις. Όχι πιο κάτω.
(πω πω θηρείο κάρτα έχεις! Τι παίζεις?)
Τα παντα απο witcher 3, gta v, fallout 4 μεχρι league of legends και pubg. Εχω δυο pc στο ενα εχω την 1080 και στο αλλο που εχω στο σαλονι αντι για media player εχει την 970. Αυτη θα βαλω και στο κουτι αλλα ρωταω για την 1080 γιατι μολις αναβαθμισω το main pc θα τη μεταφερω στο αλλο που ειναι στο σαλονι.
Επισης ξερεις που μπορω να το αγορασω; (μονο στο overclockers βρηκα)

Reaction score
1.551
Το sw έχει είσοδο και έξοδο rad. Θα μπορούσε να συνδεθεί μεταξύ προ και τελικού νομίζω και να κρασάρει αυτό.

Νομίζω πως η ασφαλέστερη λύση για αναβάθμιση είναι ένα lyngdorf σα dac pre room correction.

Reaction score
7.194
Επισης το ακουω απο πολλους να το λετε αυτο στο φορουμ οτι ειναι βαρετο να ανοιξεις τον υπολογιστη για να ακουσεις μουσικη και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.
γιατι ο υπολογιστης χρειαζεται οθονη,πληκτρολογιο,ποντικι για να κανεις πλοηγηση,εκει ειναι το θεμα.Δεν ειναι κουραστικο για ολους και δεν ειναι κουραστικο παντα.Απλα καποιες στιγμες μπορει να συμβει αυτο.Αρα γιατι να μην εχει καποιος ενα streamer-dac που να κανει καλα και τις δυο δουλειες? Αυτο λεμε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Υπολογιστης desktop διπλα στο stereo; Απο θορυβο πως πατε; Εδω ενα nucακι με ανεμιστηρα ενοχλει (μην σας πω για το i7 πυργος σε αλλο χωρο), δεν θα ενοχλει το βρρρρρρουουουουμ του "μεγαλου";

Reaction score
6.238
Υπολογιστης desktop διπλα στο stereo; Απο θορυβο πως πατε; Εδω ενα nucακι με ανεμιστηρα ενοχλει (μην σας πω για το i7 πυργος σε αλλο χωρο), δεν θα ενοχλει το βρρρρρρουουουουμ του "μεγαλου";
Εξαρτατε απο το κουτι που θα χρησιμοποιησεις και απο τα ανεμιστηρακια καθως και το μεγεθος τους. Ποντικι και πληκτρολογιο δεν χρειαζετε καθως την δουλεια αυτη την κανουν πολλες συσκευες. Αντι για οθονη χρησιμοποιεις την τηλεοραση (λεω το πιο απλο για να μην μπλεξω smart phones η tablets αντι για οθονη , ποντικι και πληκτρολογιο). Επιμενω οτι το streamer ειναι για πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις οταν πχ εχεις τον υπολογιστη σε αλλο δωματιο η δεν χωραει υπολογιστης στο επιπλο. Τελος για το θεμα μεγαλου απλα να σου πω οτι ο υπολογιστης μου ειναι πολυ μεγαλος με πολλους ανεμιστηρες. 8 στον αριθμο για την ακριβεια. Εχει υδροψυξη και ο θορυβος ειναι ανυπαρκτος λογω της ταχυτητας που εχουν οι ανεμιστηρες. Η μονη περιπτωση να ακουστει κατι ειναι σε stess test η μεσα σε παιχνιδια αλλα οταν παιζεις λογω του ηχου απο το παιχνιδι δεν ακους τπτ.

Last edited:

Reaction score
1.815
Επισης ξερεις που μπορω να το αγορασω; (μονο στο overclockers βρηκα)
Την Origen τη φέρνει ο Σπύρος ο Βασιλόπουλος (Hi-Fi Power)
Επίσης μπορείς να δεις και στο ebay.de αλλά οπωσδήποτε θα πάρεις καλύτερη τιμή από το Σπύρο.

Reaction score
1.391
Λάκη εννοείς από παρεμβολές η απλά το θόρυβο απο τροφοδοτικό και ψύξη?

Reaction score
75
Ας ξεχάσουμε όλη τη προηγούμενη κουβέντα από την οποία έγινε η αφορμή για να μάθω πολλά.

Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής:
Αντικαταστάθηκε το προπολεμικό Pioneer 717 με πιο φρέσκο από φίλο του φόρουμ, το lx58.
Παράλληλα έχω ξεκινήσει και αλλάζω όλη τη ψηφιακή μουσική μου που ήταν όλο MP3 με πιο ποιοτικά αρχεία όπως Flac όλων των αναλύσεων, DSD μέχρι 256 και πάμπολλα SACD ISO.
Πρέπει λοιπόν να πω ότι βαζοντας ξανά τα sacd δισκάκια μου, τα αυτάκια μου άκουσαν μεγάλη βελτίωση.
Πρέπει επίσης να πω ότι ακούγοντας από το συνδεδεμένο με το Pioneer σκληρό δίσκο FLAC και DSD αρχεια και ειδικά με τα DSD είναι τεράστια η διαφορά.
Μακάρι να έπαιζε και SACD ISO.

Ωραία λοιπόν με το Pioneer κατάφερα να ακούσω για πρώτη φορά στο σύστημα μου DSD και μου έχει "πέσει" το στόμα.
Ακουστικές διάφορες ανάμεσα στα δυο dac, του Pioneer και του Yamaha, δε ξέρω γιατί αλλά του πρώτου μου καθετε καλύτερα σε σχέση με του δεύτερου παρόλο που στη πρώτη περίπτωση δεν έχω σαμπ.
Αλλά και πάλι είναι μικρές για μένα για τα δικά αυτάκια. (Τα βλέπετε στη φωτό μου άλλωστε :roflmao:).

Με βάση λοιπόν αυτά που περιγράφω βλέπω μπροστά μου δυο επιλογές
1) Να βάλω ένα Intel nuc ή ένα οποιοδήποτε pc με το Jriver που θα παίζω όλα τα παραπάνω συν τα SACD ISO συν τις mkv ταινιες μου και να παροπλισω το WD Live που είναι πια ξεπερασμένο.
Να το κοτσαρω επάνω στο Yamaha λοιπόν και να τελειώνει το θέμα με ευκολία και λειτουργικότητα.

2)Ή να κάνω την αγορά του ΝUK ώστε να παίζω όπως είπαμε τα πάντα και να σκεφτώ (που το σκέφτομαι) την αγορά ενός ξεχωριστού dac για να συνδεθεί το streamer pc και από εκεί στο Yamaha έστω και χωρίς σαμπ.
Και εδώ θέλω βοήθεια από εσάς.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η προσθήκη θα αναβαθμίσει περαιτέρω το όλο άκουσμα.
Έτσι δε θα ειναι βρε παιδιά?
Και εάν τελικά θα είναι προς το καλύτερο τι παίρνω για dac με ένα χιλιάρικο?

Θέλω Να κάνω όμως και μια Υποθετική Ερώτηση για την οποία έχω αμφιβολίες για το εάν μπορεί να σταθεί.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι το dac που θα αγοραστεί θα εκτελεί και χρέη προ και άρα θα μπορω να το ρίξω απευθείας στους μονομπλοκ electrocompanient που έχω
(είπαμε έστω και χωρίς σαμπ άλλωστε τα 802 δε τα πάνε και άσχημα στα μπάσα τους)
και έτσι να παρακάμψω ένα κρίκο της αλυσίδας για το όταν θα ακούω μουσική στη προκειμένη περίπτωση τον Yamaha.

Εάν λοιπόν σε αυτή τη συνδεσμολογία (dac > electrocompaniet) το ηχητικό αποτέλεσμα που θα πάρω θα είναι πιο πάνω από αυτό που έχω τώρα,τότε να ρωτήσω το εξής:
Με δεδομένο ότι ο Yamaha είναι απαραίτητος για τη θέαση ταινιών, και άρα δε φεύγει,
Εάν πάρω ένα καλώδιο xlr spliter και φεύγει μια έξοδο από το οποιοδήποτε dac και μια από το Yamaha και καταλήγουν στους τελικούς ώστε να μην είμαι συνέχεια βάλε βγάλε αυτό μπορεί να σταθεί?

Περιμένω να με διαφωτισετε και πάλι με τις προτάσεις σας
Ευχαριστω

Reaction score
32.624
Αυτό με τα dsd αρχεία που μου ακούγονται και σε μένα καλύτερα είναι αλήθεια, ωστόσο οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται ......όσο για τα αρχεία iso μπορείς να τα μετατρέψεις σε dsf,dsdiff με το πρόγραμμα iso2dsd και μάλλον έτσι θα παίξουν ,δοκίμασε το.

Reaction score
75
Βρε που είστε?
Όλοι έξω για Σαββατοκύριακο?
Για να σας δω τώρα που ξεκίνησε η βδομάδα τι κέφια θα έχετε για βοήθεια!
Καλή βδομάδα λοιπόν σε όλους.

Φιλε sportteo εάν αυτό που γράφεις είναι το προγραμα της sonore τότε κάτι συμβαίνει,
γιατί το κατεβάζω το αποσυμπιέζω και μέσα έχει δυο exe τα οποία τρέχω αλλά δε συμβαίνει τίποτα.
Μήπως εσυ εννοείς κάποιο άλλο προγραμμα?
Η κάνω εγώ κάποιο λάθος ή μήπως είναι pluggin κάποιου άλλου προγράμματος που προφανώς δεν έχω?

Reaction score
32.624
αυτό είναι και τρέχεις το iso2dsd.gui.exe
είναι η έκδοση v7 και έχω win10 64home
αν έχεις πρόβλημα στήλε μαιλ να στο δώσω!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan