Απορια HD Ready/1080p

Reaction score
0
Παιδες καλησπερα και συγχαρητηρια για την καλη δουλεια στο Forum...H απορεια μου, οπως αναφερω και στον τιτλο αφορα την LG 42PG6000 η οποια στα τεχνικα χαρακτηριστικα στο site αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1111949 αναγραφει HD Ready/1080p, αλλα αναλυση 1024x768.Τελικα το 1080p τι αφορα?

Reaction score
14
Re: Απορεια HD Ready/1080p

σε λιγο θα εχουμε αποκλειστική παρουσιαση ολη την νεα σειρα της LG απο την αντιπροσωπεια direct, οπότε υπομονή μόλις μας στείλουν όλο το ενημερωτικό υλικό

Reaction score
620

Παιδες καλησπερα και συγχαρητηρια για την καλη δουλεια στο Forum...H απορεια μου, οπως αναφερω και στον τιτλο αφορα την LG 42PG6000 η οποια στα τεχνικα χαρακτηριστικα στο site αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1111949 αναγραφει HD Ready/1080p, αλλα αναλυση 1024x768.Τελικα το 1080p τι αφορα?
Ότι δέχεται ως είσοδο σήμα 1080p.
Με κάτι τέτοια τερτίπια που έχουν ανακαλύψει και διαφημίζουν οι εταιρείες (όχι μόνο η LG) την πατάει πολύς κόσμος που δεν την ψάχνει...

Reaction score
0

Ότι δέχεται ως είσοδο σήμα 1080p.
Με κάτι τέτοια τερτίπια που έχουν ανακαλύψει και διαφημίζουν οι εταιρείες (όχι μόνο η LG) την πατάει πολύς κόσμος που δεν την ψάχνει...
Αρα το 1080p ως απεικονιση δεν υφισταται...σωστα?
Ειναι μια κλασσικη HD Ready oπ'οτι καταλαβαινω...
Εστω και ετσι, στα 3 μετρα με καλυπτει η 1024x768 αναλυση στις 42''?Βασικα ειμαι μεταξυ τις 42LG5000 και 42PG6000...τωρα θα με ρωτησετε για τι χρηση την θελω ακριβως...αλλα αυτο ουτε εγω το ξερω.Λογικα θα παιζει αρκετα αναλογικα καναλια και ταινιες σε απλο DVD.Παντως οπου και αν εψαξα μεχρι στιγμης δεν τις εχουν πουθενα στημενες να παω να τις δω...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απορεια HD Ready/1080p

Αρα το 1080p ως απεικονιση δεν υφισταται...σωστα?
Ειναι μια κλασσικη HD Ready oπ'οτι καταλαβαινω...
Εστω και ετσι, στα 3 μετρα με καλυπτει η 1024x768 αναλυση στις 42''?Βασικα ειμαι μεταξυ τις 42LG5000 και 42PG6000...τωρα θα με ρωτησετε για τι χρηση την θελω ακριβως...αλλα αυτο ουτε εγω το ξερω.Λογικα θα παιζει αρκετα αναλογικα καναλια και ταινιες σε απλο DVD.Παντως οπου και αν εψαξα μεχρι στιγμης δεν τις εχουν πουθενα στημενες να παω να τις δω...
H LG5000 είναι FULL HD και LCD, ενώ η PG6000 είναι HD Ready Plasma.
Επίσημη κυκλοφορία τους είναι σήμερα.

Reaction score
457

αν δε βιάζεσαι περίμενε και τις PG7000-PG7500...plasma φυσικά..

Reaction score
14

επίσημα λάβαμε το press release της LG

σε άλλο thread θα ενημερωθείτε κατάλληλα!

Reaction score
0

αν δε βιάζεσαι περίμενε και τις PG7000-PG7500...plasma φυσικά..
Προφανως αυτες θα πρεπει να ειναι οι εκδοσεις Full HD της σειρας PG...ετσι?Κανενα νεο με τις ημ/νιες κυλοφοριας?Τελικα επειδη εχω μπερδευτει, σε αποσταση 3μ. και με διαγωνιο 42'' πρεπει να παω σε Full HD η μια HD Ready με καλυπτει?Φυσικα μιλαω για μια all around χρηση (απλο DVD,τηλεοπτικα καναλια, συνδεση με PC) και μελλοντικα PS3 με Blue Ray.

Reaction score
457

Προφανως αυτες θα πρεπει να ειναι οι εκδοσεις Full HD της σειρας PG...ετσι?Κανενα νεο με τις ημ/νιες κυλοφοριας?Τελικα επειδη εχω μπερδευτει, σε αποσταση 3μ. και με διαγωνιο 42'' πρεπει να παω σε Full HD η μια HD Ready με καλυπτει?Φυσικα μιλαω για μια all around χρηση (απλο DVD,τηλεοπτικα καναλια, συνδεση με PC) και μελλοντικα PS3 με Blue Ray.

ακριβώς...τα νέα θα μας τα δώσει ο dream_GR ...φαντάζομαι αρκετά σύντομα..:126: γνώμη μου ότι αξίζει σαφέστατα να πάρεις μια full HD από πολλές απόψεις...

Reaction score
0

γνώμη μου ότι αξίζει σαφέστατα να πάρεις μια full HD από πολλές απόψεις...
Το αναφερω γιατι καπου διαβασα πως απο καποια αποσταση και μετα δεν μπορεις να διακρινεις διαφορες μεταξυ 720p και 1080p παντα φυσικα και σε συναρτηση με τις ιντσες...ισχυει κατι τετοιο?

Reaction score
14

Το αναφερω γιατι καπου διαβασα πως απο καποια αποσταση και μετα δεν μπορεις να διακρινεις διαφορες μεταξυ 720p και 1080p παντα φυσικα και σε συναρτηση με τις ιντσες...ισχυει κατι τετοιο?

Σαφώς και ισχύει.

Όπως ισχύει ότι το marketing παραμύθι πέφτει σύννεφο.
Όπως επίσης ότι κυκλοφορουν πολλοί ''πελάτες'' έξω.

Το 1080 αφορά διαστάσεις ....προβολέων και όχι μιας 42άρας τηλεόρασης.

Reaction score
14
κανονες για να ισχυει αυτο που λές:

1) το πάνελ να είναι υψηλής ανάλυσης, γιατι αν δεν είναι το 1080 το κανει downscale οπότε πάει η σύγκριση
2) το encoding 720p να είναι αξιο και το encoding σε 1080p μη άξιο. Eχω δεί απειρα 720άρια που ρίχνουν στα αυτιά απο μέτρια 1080.
3) η απόσταση που το παρακολουθεις να είναι αρκετά μεγάλη. Ανω των 3 μέτρων. Εδώ αν πλησιασεις κοντά στην οθόνη σε προβολή 1080 με καλή ανάλυση (λίγο κόκκο) και καλή κωδικοποίηση φαίνονται όλα τα καλούδια αλλά και τα ψεγάδια. Απο απόσταση ολα μετριάζονται σίγουρα.
4) και οι ίντσες να μην υπερβαίνουν τις 42. Οταν δώσεις ειδικά σε 50 ίντσες κακό σήμαθα το δείς γιατί απλά εχεις μεγάλη επιφάνεια προβολής και όλα είναι μεγεθυμένα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απορεια HD Ready/1080p

...Τελικα επειδη εχω μπερδευτει, σε αποσταση 3μ. και με διαγωνιο 42'' πρεπει να παω σε Full HD η μια HD Ready με καλυπτει?Φυσικα μιλαω για μια all around χρηση (απλο DVD,τηλεοπτικα καναλια, συνδεση με PC) και μελλοντικα PS3 με Blue Ray.
Το θέμα που σε απασχολεί, έχει απασχολήσει σε κάποια στιγμή όλους μας και βέβαια και εμένα πριν να καταλήξω στην αγορά της 42ΡΧ70 που έχω. Λοιπόν,
στις 42" και σε απόσταση από 1,8 μέτρα (άντε 2) και πάνω δεν είναι διακριτή καμία διαφορά ανάμεσα σε 768 γραμμές ή 1024 γραμμές.
από εκεί και πέρα όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του σήματος και τον σκάλερ της τηλεόρασης.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απορεια HD Ready/1080p

στις 42" και σε απόσταση από 1,8 μέτρα (άντε 2) και πάνω δεν είναι διακριτή καμία διαφορά ανάμεσα σε 768 γραμμές ή 1024 γραμμές.
Αρα λοιπον το να δωσω 500 ευρω παραπανω οπως στην περιπτωση της PX 80 με την PZ 80 απ'οτι καταλαβαινω δεν αξιζει απο την στιγμη που η αποστασης θεασης θα ειναι 2,50 με 3μ.?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορεια HD Ready/1080p

Αρα λοιπον το να δωσω 500 ευρω παραπανω οπως στην περιπτωση της PX 80 με την PZ 80 απ'οτι καταλαβαινω δεν αξιζει απο την στιγμη που η αποστασης θεασης θα ειναι 2,50 με 3μ.?
ω ναι!

βέβαια αν πρόκειται κάποια στιγμή να υποκύψεις:119: στον πειρασμό να πλησιάσεις στο 1,2 ~ 1,7 μέτρο(α), τότε ...σκέψου το!
επίσης σε κάθε περίπτωση σκέψου ότι η ΡΖ έχει ~ 50% μεγαλύτερη ισχύ (= κατανάλωση ρεύματος:141:) από την ΡΧ.

Reaction score
0
Ωραια λοιπον αφου λυσαμε το θεμα σχετικα με την αναλυση του πανελ στην αποσταση των 2,5μ - 3μ.περιμενω αποψεις για μια καλη - σωστη - αποδοτικη επιλογη....ειμαι αναμεσα PX80E και PG6000 σε 42'' παντα.Καπου ειδα οτι παιζει και η PX8E στα 900 ευρω περιπου αλλα δεν ξερω αν αξιζει για τα 150ευρω λιγοτερα σε σχεση με την PX80E...εσεις τι λετε?

Reaction score
14
Ωραια λοιπον αφου λυσαμε το θεμα σχετικα με την αναλυση του πανελ στην αποσταση των 2,5μ - 3μ.περιμενω αποψεις για μια καλη - σωστη - αποδοτικη επιλογη....ειμαι αναμεσα PX80E και PG6000 σε 42'' παντα.Καπου ειδα οτι παιζει και η PX8E στα 900 ευρω περιπου αλλα δεν ξερω αν αξιζει για τα 150ευρω λιγοτερα σε σχεση με την PX80E...εσεις τι λετε?

Ο Ήχος ψιλοέθαψε την LG. Με το γάντι βέβαια....γιατί παίρνουμε και διαφήμιση. :126:
Μέσα στις παρατηρήσεις αναφέρει ''σεβαστό'' image retention.
Η PX 80 καρατσεκαρισμένα δεν έχει.
Στο μόνο που υπερέχει η LG της Panasonic είναι στο design του σκάφους.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πεδίο σύγκρισης...πέρα από το ότι και οι 2 είναι plasma.

Η PX8 δεν έχει σχέση με την PX80.
Η σημαντικότερη διαφορά είναι η δυνατότητα κατά 25% παραπάνω της PΧ80 στην απεικόνιση τόνων του γκρι.
Μιλάμε για άλλη εικόνα δηλαδή.
Είναι κρίμα για 150 euro να αγοράσεις μια σαφώς υποδεέστερη τηλεόραση.

Reaction score
0
Επειδη δεν κρατιομουν με τιποτα σηκωθηκα πρωι πρωι για να ψαξω...την βρηκα σε ενα καταστημα expert κοντα σε μενα μετρητοις ακριβως στο 1000αρικο.Λεω να την χτυπησω τελικα αν και το κακο ειναι πως δεν την εχω δει να παιζει πουθενα.

Reaction score
0
Απάντηση: Απορια HD Ready/1080p

χτύπα την!!
και πες μας τις εντυπώσεις σου στο αντίστοιχο thread.
(εγώ έχω ΡΧ70 και είμαι ευχαριστημένος και όλοι λένε ότι η 80 παίζει σαφώς καλύτερα από την 70 - είναι από τις λίγες φορές που λέω σε κάποιον να πάρει κι ας μην έχει δει!)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934