Αποριες Περι HTPC

Reaction score
0
Καλησπαιρα Παιδια.
Επειδη ειμαι νεος στο αθλημα, και επειδη εχω ήδη αρχίσει και ξοδευω λεφτα για Home Cinema, Θα παρακαλουσα να με κατατοπισετε περι των HTPC.
Τι πρεπει να προσεξουμε σε ενα τετοιο στυσημο?
Τι ωφελη μου δινει?
Γενικότερα, ποιο μηχανημα/ατα αντικαθιστά?
Δωστε μου λιγο τα φωτα σας ρε παιδες...
Ευχαριστω εκ των πρωτέρων.:126:

Reaction score
2
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο και αρκετα ισχυρο ωστε να μπορει να ανταποκριθει στις οποιες απαιτησεις σου (hd movies, games κλπ). Μπορει να αντικαταστησει ειτε ενα stand-alone dvd/blu-ray/hd dvd player, ειτε εναν δορυφορικο/τηλεοπτικο/ψηφιακο δεκτη, μια παιχνιδοκονσολα, ενα cd player, music server και παει λεγοντας. Εκτος της αντικαταστασης αυτων, σου δινει μακραν μεγαλυτερη ευελιξια, κανοντας πραγματα που με τα υπολοιπα ή δεν τα κανεις, ή ειναι πιο δυσχρηστα. Επισης εχει σαφως μεγαλυτερη (και φτηνοτερη) αναβαθμισημοτητα απο ολα τα υπολοιπα.

Εαν την ψαχνεις τη δουλεια, θα σου φανει πολυ βολικη λυση. Εαν παλι θελεις να πατας ενα κουμπακι και να παιζει, λυπαμαι, αλλα δεν σου κανει.

Reaction score
0
Απάντηση: Αποριες Περι HTPC

Φιλτατε spresv, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σου.
Δεν με ενοχλει να κανω καποια διαδικασια για να δω πχ ενα εργο. Απλα θελω να εχω καλα αποτελεσματα. Δηλαδη:
1)Τι καρτα γραφικων πρεπει να διαλεξω για να εχω μια παρα πολυ καλη εικονα στην TV?
2)με τι καλωδιο μεταφερεται η εικονα στην TV?
3)τι καρτα ηχου πρεπει να παρω για να μου βγαζει HDMI ή Coaxial και η οποια να ειναι πολυ καλη?
4) Τι drive πρεπει να παρω για να παιζω blue ray κτλ?
5) Ολα αυτα τα θελω σε ενα mini κουτι. Γινεται??

Για πες καμια λυση. Θελω να παιζω ταινιες με τελεια ποιοτητα ηχου και εικονας, και στις δυο περιπτωσει να μεταφερω τον ηχο και την εικονα με καλωδια hdmi... Γινεται??

Θελω επισης η καρτα γραφικων καθως και η καρτα ηχου να υποστηριζει οσο το δυνατον περισσοτερα φορμα...

Reaction score
14
ενα HTPC (Home Theater PC) είναι ενας κομψότερος υπολογιστής που θα μπορουσε να χωρέσει και να εναρμονισθεί στο rack της τηλεόρασης στο σαλόνι μας.

Το HTPC εχει αρκετά αβαντάζ και θα σου τα αριθμίσω σε λίγο. Στην ουσία δεν μας αντικαθιστά κάτι αλλά υποκαθιστά πολλές συσκευές. Θα σου αναλύσω και αυτό παρακάτω.

Η ευκολία ενός stand alone DVD player δεν μπορεί να συγκριθεί 100% με την χρήση ενός HTPC όυτε και ο τηλεχειρισμός ενός απλού player μπορεί να ερθει σε αμεση σύγκριση με αυτήν ενός υπολογιστή. Ομως τα αβαντάζ ενός HTPC είναι πάμπολα.

Λόγοι υπάρξης ενός HTPC:

1) Για Playback αρχειων Multimedia και κατα προτίμηση αρχείων High Definition video.
2) Audio Streaming, Audio collection mp3 playback.
3) Live εικόνα και Εγραφή απο κάποια ενσωματωμένη κάρτα τηλεόρασης DVB-T ή και δορυφορική κάρτα DVB-S
4) Playback Blue Ray disks, με προσθήκη ενός οδηγού (συσκευής ανάγνωσης δίσκων BR)
5) Playback DVD και δημιουργία αντιγράφων αυτών με χρήση DVD Recorder
6) Internet Surfing, Browsing στην όμορφη οθόνη 37, 42, 46 ή και 50 ιντσών.

Ξεκινάμε με τα αβαντάζ

1) αμεση επεκτασιμότητα και αμεση αναβάθμιση και ακολουθία της τεχνολογίας. Το PC σου μπορεί να παλαιώσει αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα είναι για πέταμα, όπως μπορεί να είναι ενα standalone player. Παράδειγμα ενα player όπως το KISS DP600 Που αγοράσαμε πολλοί σε Power buy μεσα απο το avsite, πότε δεν έπαιξε σωστά και απροβλημάτιστα, τα τότε νέα high def αρχεία που είχαμε στην διαθεση μας. Απο τότε μέχρι σήμερα η τεχνολογία Mpeg2 εδωσε χώρο στην νέα Mpeg4, και ετσι το τότε καλό ή μέτριο KISS εγινε μερικώς σχρηστο καθώς δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή Mpeg4 αρχείων. Στο PC τέτοιο πρόβλημα δεν υφίσταται, το πολύ πολύ αν ο επεξεργαστής δεν το σήκωνε να πήγαινες για αναβάθμιση.

2) πολύ καλή ποιότητα εικόνας, μεσω μεγάλη πληθώρας software players με πολύ καλές δυνατότητες παραμετροποίησης πολλών ρυθμίσεων και φυσικά μεγάλος αριθμός codecs για κάθε είδος αρχειου που μπορεί να χρειασθείς να πάιξεις.

3) Ενα καλά στημένο PC τα πάιζει όλα, εχει και τηλεχειρισμό και γενικά μετατρέπει την τηλεόραση σου είδικά αν είναι full HD 1920x1080 ανάλυσης σε ενα τεράστιο μονιτορ. Οι απολάυσεις αυτού δεν σταματάνε στις ταινίες αλλά πάνε και σε παιχνίδια, multimedia applications etc etc.

4) Μπορείς ευκολα με ενα HTPC να κάνεις πολλά περισότερα με τον υπολογιστή σου απο οτι εχεις φαντασθεί οτι μπορείς να το αξιοποιήσεις. Αρκεί να εχεις αρκετούς σκληρούς δίσκους με αρκετό οπτικοακουστικό υλικό. Μέχρι και music playlists Μπορείς να δημιουργήσεις ανάλογα με το κέφι των φίλων σου ή των καλεσμένων σου ή γενικά αισθάνεσαι οτι οτι αρχείο εχεις το εχεις διαθέσιμο να το απολάυσεις καθήμενος ή ξαπλωμένος απο την άνεση του καναπέ σου!!!!

Η βασικότερη χρήση που εχω βρεί εγώ είναι η θέαση ταινιών high def, σε mkv με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους και φυσικά με ψηφιακό ήχο που φεύγει απο την coaxial του PC και καταλήγει στην ψηφιακή είσοδο του AV ενισχυτή μου. Η εικόνα φευγει απο τον υπολογιστή μέσω DVI και καταλήγει στην PLASMA μέσω HDMI. Ποιότητα καλύτερη απο standalone HD Multimedia player.

Reaction score
0

Τι να πω... Ενα μεγαλο ΜΠΡΟΒΟ και ευχαριστω!!!! Εισαστε απαιχτοι!!!!!
Μπραβο πραγματικα...

Οποτε σιγα σιγα αρχιζω και ψαχνομαι για αγορα HTPC....

Και παλι μπραβο σας!!!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Αποριες Περι HTPC

Φιλτατε spresv, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σου.
Δεν με ενοχλει να κανω καποια διαδικασια για να δω πχ ενα εργο. Απλα θελω να εχω καλα αποτελεσματα. Δηλαδη:
1)Τι καρτα γραφικων πρεπει να διαλεξω για να εχω μια παρα πολυ καλη εικονα στην TV?
2)με τι καλωδιο μεταφερεται η εικονα στην TV?
3)τι καρτα ηχου πρεπει να παρω για να μου βγαζει HDMI ή Coaxial και η οποια να ειναι πολυ καλη?
4) Τι drive πρεπει να παρω για να παιζω blue ray κτλ?
5) Ολα αυτα τα θελω σε ενα mini κουτι. Γινεται??

Για πες καμια λυση. Θελω να παιζω ταινιες με τελεια ποιοτητα ηχου και εικονας, και στις δυο περιπτωσει να μεταφερω τον ηχο και την εικονα με καλωδια hdmi... Γινεται??

Θελω επισης η καρτα γραφικων καθως και η καρτα ηχου να υποστηριζει οσο το δυνατον περισσοτερα φορμα...
1) Η καρτα γραφικων ειναι λιγοτερο σημαντικη για το τελικο αποτελεσμα, απο το συνδυασμο software, decoders και renderers που θα χρησιμοποιησεις. Κατα τα αλλα, ειναι (μαλλον) κοινως αποδεκτο οτι οι ΑΤΙ γενικως ειναι ενα κλικ πανω σε ποιοτητα εικονας και post-processing.
2) Αναλογως την TV που εχεις. Φανταζομαι οτι μιλαμε για τελευταιας γενιας, οποτε μαλλον DVI/HDMI.
3) Kαρτες ηχου με HDMI δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα (εκτος απο καποια add-ons ου εχουν ανακοινωθει, κυριως για ακριβες καρτες). Ηχο απο HDMI θα σου δωσουν οι ΑΤΙ της σειρας 2xxx/3xxx. Coaxial/Optical θα σου δωσει οποιαδηποτε μητρικη με το onboard τσιπακι της.
4) Οταν λες τι drive εννοεις τι μοντελο? Ή τι τυπο?
5) Προσδιορισε λιγο το mini και βλεπουμε...

Reaction score
0

Περιμεντε λιγο να ψαξω, και θα σας κανω προτασεις να δουμε αν συμφωνειτε. Μονο για να μην λεω λαλακιες πρεπει πρωτα να κοιταξω καποια πραγματα.

Δεν περιμενα τετοια ανταποκριση! Μου λυσατε ολες τις αποριες αμεσως! Μπραβο ρε παιδες!!!

HV

Reaction score
0
1) Βασικα το Nvidia PureVideo HD ειναι οτι καλυτερο αυτη την στιγμη οποτε θα προτεινα μια 8800GT. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513314
2) Καρτες ηχου με HDMI εχουν ανακοινωθει με πρωτη την Auzentech HDMI Xtension. Απλα θα πρεπει να περιμενεις λιγο.
3) Blue-Ray drive σε κατι καλο και φτηνο ειναι της Pioneer http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326605
Αλλα και της LG αφου διαβαζει και HD-DVD http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=13255.
Θελεις να γραφεις κιολας σε Blu-Ray η να διαβαζει μονο ?

Reaction score
0

Λοιπον.
Εχουμε και λεμε.
1)Θελω καρτα γραφικών που να συνδεθει με HDMI στην TV μου και να εχει πολυ καλη αναλυση. TV εχω την Samsung LE37R86BDX
2)Θελω καρτα ηχου με πολυ καλη ποιοτητα αναπαραγωγης, που να συνδεθει με τον ενισχυτη μου με Coaxial. Επισης θα πρεπει η καρτα αυτη να υποστηριζει οσο το δυνατον περισσοτερα ειδη αρχειων. Οπωσδηποτε Bolby, DTS, DTS II, DTS NEO:6.
3)Θελω οσο το δυνατον μικρότερο κουτι και οσο το δυνατον πιο αθορυβο.
4)Θελω να χειρίζομαι το HTPC απο μακρυα!

Θελω την βοηθεια σας στις επιλογες μου!! χιχι!

HV

Reaction score
0
Γιατι δεν παιρνεις ενα Multimedia Player ? Θα σου ερθει πιο φτηνα αρκετα...Εκτος αν αναγκαστικα θελεις να παιζεις Blu-Ray.
Οσο για ολα σου απαντησαμε πιο πανω...Τωρα αν θελεις καρτα ηχο με Coax κοιτα αυτην.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037234

Reaction score
0

Δεν θα ελεγα οτι τρελαινομαι στην ιδεα του Blue Ray.. Οπότε, το Multimedia player τι ειναι??
(Το ειπα. Ειμαι ασχετος...!)

HV

Reaction score
0
Ενα κουτακι με σκληρο δισκο ειτε ενσωματωμενο μεσα ειτε με σκληρο που βαζεις εσυ απεξω εξτρα στον οποιο σκληρο περνας κλιπακια απο το νετ ( High Definition η απλα ) και τα παιζει. Ακομα και ταινιες μπορεις να κατεβασεις απο το νετ, να τις βαλεις στον σκληρο του Multimedia Player και να τις παιξει ( Εννοειτα πως παιζει και τραγουδια ).
Απλα ενα HTPC με Blu-Ray ειναι πιο ευκολο στην χρηση οσο αφορα το να φορτωνεις την ταινια αλλα κοστιζει πιο ακριβα και δεν μπορεις να κανεις τα παντα με ενα Remote.

ΥΓ : Εμενα για Multimedia Player μου εχει γυαλισει αυτο : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=49072&highlight=Celrun

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
με πολυ απλα λογια
ποσα διαθετεις?
Οχι θελω θελω θελω
Αν πεις τι διαθετεις θα σου πω καμποσες λυσεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν μπορεις να πας πανω απο 2 χιλιαρικα και θες μονο htpc
ουτε tv και games
αυτη ειναι ισως μια απο τις κορυφαιες λυσεις
εχει απο n screen display 7ιντσων η οποια σηκωνει μεχρι 1080p
και οτι πιο κορυφαιο για παραγωγη hd
Aν δεν μπορεις απλα αρχιζεις να κοβεις

Attachments

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αποριες Περι HTPC

αν μπορεις να πας πανω απο 2 χιλιαρικα και θες μονο htpc
ουτε tv και games
αυτη ειναι ισως μια απο τις κορυφαιες λυσεις
εχει απο n screen display 7ιντσων η οποια σηκωνει μεχρι 1080p
και οτι πιο κορυφαιο για παραγωγη hd
Aν δεν μπορεις απλα αρχιζεις να κοβεις
Λοιπον. Επειδη οντως δεν σας εχω δωσει να καταλαβετε τι θελω και τι μπροω να κανω, ας τα πουμε απο την αρχη.
Με βαση οτι εχω τον παρακατω προενισχυτη:
http://www.nadelectronics.com/img/datasheets/NAD_T163.pdf , Θελω, να φτιαξω ενα HTPC με το οποιο:
1)Να παιζω ολες τις ταινιες μου
2)Να παιζω playlists
3)Να βλεπω τα αρχεια μου στην TV
4)Να το χειριζομαι με πληκτρολογιο και μουσε απο τον καναπε.
Αυτα θελω να κανω.

Τωρα ομως πρεπει:
1)Απο την καρτα ηχου να φυγει coaxial και να παει στον προενισχυτη. Η ιδια να υποστηριζει ολες τις μορφες των DTS.
2)Απο την καρτα γραφικών να φυγει καλωδιο και να καταληξει στην TV μεσω HDMI. H ιδια θα πρεπει να δινει αναλυση 1080.

Τωρα. Οσο για αυτο που με ρωτας, για το κοστος δηλαδη, δεν μπορω να σου πω. Απλα, κοιταω ενα HTPC με ολα τα παραπανω. Αν μου προτεινετε solutions ιδιαιτερα για κουτι, sound card, grafic card, τοτε θα δω μαζι με ολα τα απαραιτητα ποσο θα φτασει. Τοτε θα αποφασισω αν αξιζει. Αν δω οτι δεν αξιζει απλα παω και περνω προς το παρων ενα καλο dvd και αργοτερα βλεπουμε. Ετσι σκεφτομαι.
Παντως δεν με ενδιαφερει η οθονη στο κουτι εφοσον θα βλεπω τον Υ/Η απο την TV, και θα τον χηριζομαι απο αυτην. Και σε καμια περιπτωση δεν δινω 2000... Κατω απο 1000...!

Reaction score
4
Φίλε μου, θα πρότεινα μέχρι να μάθεις κάποια πράγματα, μιας και απο ότι βλέπω δεν είσαι γνώστης του αντικειμένου, να αποφύγεις το HTPC.

Παρόλα αυτά, να κάνω μια-δύο παρατηρήσεις:
α) δεν χρειάζετε η κάρτα να υποστηρίζει ΚΑΝΕΝΑ απο τα φορμά ήχου που αναφέρεις. Αν στείλεις τον ήχο μέσω coaxial θα πρέπει ο προενισχυτής σου να τις υποστηρίζει, και όχι η κάρτα ήχου.
β) Ολες οι κάρτες γραφικών έχουν την δυνατότητα να δώσουν 1920χ1080. Το ζήτημα είναι αν θα συνεργαστεί με την τηλεόραση, καθώς έχουν αναφερθεί πολλές φορές διάφορες τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 1-1 mapping όταν το PC είναι συνδεδεμένο μέσω HDMI.

Τέλος δεν μας λές τι είναι οι ταινίες σου... HD? SD? τι φορμά? μήπως είναι DVD?

για τις υπόλοιπες ερωτήσεις δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι το ζητούμενο, μιας και περιγράφεις στάνταρντ λειτουργίες ενός PC....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.321
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis