Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Reaction score
0
Καλησπερα.Σημερα εφτασε στα χερια μου ενας Υamaha RS-500 και πιστευω οτι καλο θα ηταν να μου λυθουν καποιες αποριες,πριν ανατιναξω...οτιδηποτε.Οποιος μπορει και θελει να με βοηθησει,ευπροσδεκτος.

Σκοπευω να συνδεσω (για αρχη) τον ενισχυτη σε 2 ηχεια βιβλιοθηκης που εχω.Ειναι χειροποιητα,οχι καινουρια και στα χαρακτηριστικα τους γραφουν "Impulse power 150w,Nominal power 70W,Music power 90w",κι ολα μαζι στα 8Ω.Και η 1η ερωτηση ειναι: πρεπει να ρυθμισω τον ενισχυτη στα 8Ω? ΝΑ τον αφησω εκει που ειναι?Πως παει το θεμα...?
Η 2η ερωτηση ειναι αν μπορει απο...υπερβολικο ζηλο να κανω ζημια στον ενισχυτη.Θεωρω φυσικο να καουν τα ηχεια σε παρομοια κατασταση.Αλλα παιζει να παθει ζημια και ο ενισχυτης?

Και μια τελευταια.Οταν ξαναβρω χρηματα,εχει καποιος μια προταση για τι ηχεια ταιριαζουν στον συγκεκριμενο? Γενικα ακουω Rock,καποιες φορες Metal,σε μεσες-υψηλες συνηθως εντασεις.

Συγγνωμη αν οι αποριες μου φαινονται παιδικες...Δεν εχω ασχοληθει ποτε σοβαρα με τον ηχο,αλλα ελπιζω να ξεκινησω τωρα :)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Γενικα ακουω Rock,καποιες φορες Metal,σε μεσες-υψηλες συνηθως εντασεις.
με αυτο τον ενισχυτη, αυτα τα μουσικα ειδη σε μεγαλες εντασεις, Klipsch.

http://www.skroutz.gr/s/341609/Klipsch-RB-51-II.html?keyphrase=klipsch+rb-51
http://www.skroutz.gr/s/341604/Klipsch-RB-61-II.html?keyphrase=klipsch+rb-61
http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=klipsch+rb-81
http://www.skroutz.gr/s/341598/Klipsch-RF-52-II.html?keyphrase=klipsch+rf-52

Reaction score
0

Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες.Τα Klipsch οντως μου φαινονται πολυ καλη αγορα,αν και η τιμη τους ειναι καπως "τσιμπημενη" για το δικο μου μπατζετ.Να σου πω την αληθεια,δεν πιστευα οτι ο ενισχυτης που πηρα θα μπορουσε να λειτουργησει με αξιωσεις με τοσο ακριβα ηχεια,επομενως κοιταζα κατι στην μιση τιμη απο αυτα.

Αν μπορουσα να ειχα καποια απαντηση και στις αλλες αποριες μου απο καποιον,θα ηταν τεραστια βοηθεια :)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες.Τα Klipsch οντως μου φαινονται πολυ καλη αγορα,αν και η τιμη τους ειναι καπως "τσιμπημενη" για το δικο μου μπατζετ.Να σου πω την αληθεια,δεν πιστευα οτι ο ενισχυτης που πηρα θα μπορουσε να λειτουργησει με αξιωσεις με τοσο ακριβα ηχεια,επομενως κοιταζα κατι στην μιση τιμη απο αυτα.

Αν μπορουσα να ειχα καποια απαντηση και στις αλλες αποριες μου απο καποιον,θα ηταν τεραστια βοηθεια :)

ισα ισα που τα συγκεκριμμενα ηχεια λογω υψηλης ευαισθησιας θα διευκολυνουν τον ενισχυτη σου πολυ σε σχεση με αλλες σχεδιασεις ακομα και φτθηνοτερες, γιαυτο και στα προτεινα.

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

ισα ισα που τα συγκεκριμμενα ηχεια λογω υψηλης ευαισθησιας θα διευκολυνουν τον ενισχυτη σου πολυ σε σχεση με αλλες σχεδιασεις ακομα και φτθηνοτερες, γιαυτο και στα προτεινα.
συμφωνω απολυτως με τον προλαλησαντα συν-φορουμιτη ,η υψηλη ευαισθησια θα σου δωσει τις εντασεις που επιθυμεις να ακους (αναλογως και του χωρου σου)......προσοχη στο volume σου παντως,αν το πηγαινεις μεχρι "και τεταρτο" ας πουμε εισαι επικυνδινος να καψεις κανα τουιτερ ,μιας κι εκει ψηλα συνηθως παραμονευουν οι παραμορφωσεις....δες και τις δικες μου περιπετειες ... μπορει να σου δωσουν καμμια ιδεα (γενικοτερα) και καποιες απαντησεις

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?123825-%CC%E9%E1-%E1%F0%EB%E7-%E5%F1%F9%F4%E7%F3%E7-(-)

rock rules !!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Οντως διαφωτιστικο το ποστακι που ανεβασες.Εμενα ο χωρος μου ειναι 3,90Χ4,40 Χ3,10(υ)

Καταλαβαινω την ευαισθησια σαν εννοια,αλλα δυστυχως τα Klipsch ειναι μαλλον πανω τα χρηματα που εχω σκοπο να διαθεσω... :frown:
Αυτο που δεν "πιανω¨ ακριβως ειναι εκει που λες <<αν το πηγαινεις μεχρι "και τεταρτο">>.Εννοεις αν βαζεις τον ενισχυτη να δινει πολυ μεγαλη ενταση...?
Η μεγαλυτερη μου απορια παντως παραμενει στα Ω.Nα τον βαλω στα 8 για να εχει ιδια αντισταση με τα υπαρχοντα ηχεια? :thumbsdown:

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποριες ενος ασχετου σχετικα με τον Yamaha RS-500

Οντως διαφωτιστικο το ποστακι που ανεβασες.Εμενα ο χωρος μου ειναι 3,90Χ4,40 Χ3,10(υ)

Καταλαβαινω την ευαισθησια σαν εννοια,αλλα δυστυχως τα Klipsch ειναι μαλλον πανω τα χρηματα που εχω σκοπο να διαθεσω... :frown:
Αυτο που δεν "πιανω¨ ακριβως ειναι εκει που λες <<αν το πηγαινεις μεχρι "και τεταρτο">>.Εννοεις αν βαζεις τον ενισχυτη να δινει πολυ μεγαλη ενταση...?
Η μεγαλυτερη μου απορια παντως παραμενει στα Ω.Nα τον βαλω στα 8 για να εχει ιδια αντισταση με τα υπαρχοντα ηχεια?

:thumbsdown:
ναι,στα 8...δεν θα χεις προβλημα
οσο για τις τιμες κοιτα στις μικρες αγγελιες εδω στο φορουμ - κυκλοφορουν τιμια ηχεια για ολα τα βαλαντια και απο αξιοπιστους ανθρωπους,θελει μονο υπομονη για να βρεις αυτο που σου ταιριαζει
επισης ναι,αν παιζεις τον ενισχυτη κοντα στο τερμα της εντασης του ενδεχομενως να 'χεις προβλημα

Reaction score
0

Οντως υπαρχουν πολυ ενδιαφερουσες αγγελιες.Και απ οτι βλεπω υπαρχει και μεγαλη προσφορα (οπως και ζητηση).Θα τις παρακολουθω :)
Mια που ακους κι εσυ Rock (αν καταλαβα καλα),ισχυει οτι αναλογα με την εταιρεια μπορει ο ηχος των ηχειων να γινεται πιο ταιριαστος στο χρωμα και τις απαιτησεις του Rock? Υπαρχουν δλδ ηχεια που ειναι πιο ταιριαστα για Rock? Και ποιες εταιρειες πανω κατω να λοξοκοιταμε περισσοτερο? (Νομιζω αυτος ηταν ενας λογος που ο Tyler πιο πανω μου προτεινε τα Klipsch)
Εχω πολλες αποριες,το ξερω.Ελπιζω να μην εξαντλειται η υπομονη σας :smile:

Reaction score
15.469
κοιτα να δεις,τα πραματα δεν ειναι τοσο απλα για να μπορεσει να σου πει καποιος οτι η ταδε εταιρεια βγαζει rock ηχεια η' η δεινα βγαζει ηχεια για κλασσικη μουσικη και αν ναι , μαλλον εννοει πως γενικα ο ηχος που χαρακτηριζει μια εταιρεια ειναι πιο ζωντανος ,πιο γρηγορος ,πιο laid back και διαφορες τετοιες εκφρασεις,
στη συγκεκριμενη προταση του παραπανω φιλου ,την οποια θεωρω σωστη συμβαινουν δυο πραγματα ... πρωτον η υψηλη ευαισθησια για την οποια ειναι γνωστα τα klipsch δεν θα ζοριζει τον ενισχυτη σου οταν θα αγριευουν τα πραγματα και δευτερο ο χαρακτηρας αυτων των ηχειων θεωρειται πως παει προς τη rock πλευρα ,κατι με το οποιο κι εγω συμφωνω
παντως τιποτα απο αυτα δεν ειναι μονοδρομος ,το καλυτερο ειναι να ακουσεις οσα πιο πολλα μπορεις και ηχεια και αλλα συστηματα ,διοτι πανω απ' ολα πρεπει να καλυψεις τις προσωπικες σου απαιτησεις ,το δικο σου γουστο βρε αδερφε !

αλλα για να μπερδεψω λιγο τα πραματα θα σου πω το εξης
οι metallica ας πουμε αμα βαρανε τις κιθαρες και τα ντραμς ειναι ροκ ,αμα παιζουνε παρεα με μια συμφωνικη ορχηστρα ειναι ροκ η' κλασσικη μουσικη ? κι αμα θες ν ακουσεις εναν dylan μια φωνη με μια κιθαρα τι διαφορα εχει με τον μαυρουδη και τη βενετσανου (?) που δεν θεωρουνται ροκ ?
θελουμε μηχανακια που να τα παιζουν ολα ,αυτη ειναι η αληθεια,αλλα κοστιζουν ενα σωρο λεφτα
γι αυτο λεω ... κανε ψαγμενες κινησεις-αγορες

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η ροκ θελει απαραμορφωτα γκαζια απο την πλευρα του ενισχυτη, και επειδη του συγκεκριμμενου δεν ειναι το φορτε του, το Klipsch ταιριαζει γαντι γιατι θα ανεβαζει εντασεις ευκολα χωρις να φτανει τον ενισχυτη στο οριο του. Απο ροκαδικα ηχεια μπορει να παρει και JBL πχ αλλα τον ενισχυτη του θα τον
"ρουφηξουν"

Reaction score
0

Οντως,τα περι μουσικου ειδους ειναι αρκετα μπλεγμενα.Και ειδικα το ροκ εχει τεραστιες διακυμανσεις στον ηχο,απο μια μπαλαντα μεχρι ενα γρηγορο κομματι.
Ενα αλλο θεμα που με εχει μπερδεψει λιγο ειναι η επιλογη αναμεσα σε ηχειο δαπεδου ή βιβλιοθηκης.Οπως ειναι ο χωρος μου τα δαπεδου ειναι λιγο αβολα.Αλλα απο την αλλη με τα λεφτα (περιπου) που παιρνεις δαπεδου 3 δρομων,παιρνεις βιβλιοθηκης 2...Ειναι τελικα τοσο μεγαλος συμβιβασμος τα ηχεια βιβλιοθηκης? :O_o:

Y

Yiannis_B

Guest

Αν σκεφτεις οτι στα ηχεια βιβλιοθηκης, θελεις και βιβλιοθηκη, νομιζω οτι τα δαπεδου ειναι μονοδρομος. :roflmao:

Reaction score
30.456

Αν σκεφτεις οτι στα ηχεια βιβλιοθηκης, θελεις και βιβλιοθηκη, νομιζω οτι τα δαπεδου ειναι μονοδρομος. :roflmao:
Και αν πάρεις και βιβλιοθήκη μετα χρεάζεσαι και βιβλία...

Reaction score
0

Λεω να γεμισω την βιβλιοθηκη με ηχεια αντι για βιβλια.Να μου βγει και φθηνα :p

Reaction score
30.456

Παίζει και η λύση του ηχείου καμουφλαρισμένο σε βιβλίο...

Attachments

Reaction score
0

Και φανταζομαι μπορεις να κανεις και ενα βιβλιο να μοιαζει με ηχειο...
Αλλα τελικα,υπερεχουν τοσο τα ηχεια δαπεδου ωστε να αξιζει τον κοπο να κανεις το δωματιο ανω-κατω για να τα χωρεσεις οπως πρεπει...?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Και φανταζομαι μπορεις να κανεις και ενα βιβλιο να μοιαζει με ηχειο...
Αλλα τελικα,υπερεχουν τοσο τα ηχεια δαπεδου ωστε να αξιζει τον κοπο να κανεις το δωματιο ανω-κατω για να τα χωρεσεις οπως πρεπει...?
Ακομα και booshelf αν παρεις, για να τα ακουσεις σωστα θα πρεπει να τα τοποθετησεις σε βασεις δαπεδου οποτε τον ιδιο χωρο θα πιανουν με τα δαπεδου. Ηχεια σε ραφια παιζουν μονο με υποχωρησεις, και ειδικα σε εντασεις και σε δυναμικα ηδη μουσικης, θα συντονιζει ολο το επιπλο και το ηχειο θα παιζει %$^%$.

Reaction score
30.456

Πέρα από την πλακίτσα που κάναμε με τα ηχεία-βιβλία (παρεμπιπτόντως το ηχείο-βιβλίο της φωτογραφίας υπάρχει και πωλείται κάπου 40 δολλάρια....) ,την απάντηση στην έδωσε ο tyler. Αν πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις το χώρο άνω κάτω για να τοποθετήσεις ένα ηχείο δαπέδου ή ένα ηχείο βάσης πάνω σε βάση τότε πας σε ένα μικρότερο ηχείο από αυτά που έχει επικρατήσει να λέγονται βιβλιοθήκης ή ραφιού ,γνωρίζοντας ότι κάνεις ένα συμβιβασμό ,όχι τόσο λόγω του μικρού όγκου του ηχείου όσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκύπτουν από την τοποθέτηση σε ένα ράφι ή έπιπλο.

Reaction score
15.469
να 'μαι κι εγω....
να προσθεσω στη κουβεντα οτι για τα ιδια χρηματα ενα μικρο ηχειο (ραφιου-βιβλιοθηκης-βασης κτλ) στις περισσοτερες περιπτωσεις παιζει καλυτερα απο ενα μεγαλο δαπεδου,με δεδομενο βεβαια το λιγοτερο μπασο που λογω του ογκου του μπορει να αποδωσει.
εγω ειχα (εχω ακομα stand by) τα b&w dm302 https://www.google.gr/search?q=dm302+b%26w&hl=el&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=i6Q8UZXNMsvRsgaKvoHQDA&ved=0CD4QsAQ&biw=1920&bih=993
τα οποια παιζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εφοσον τοποθετηθει σωστα στο χωρο και σε βασεις, μπορει να ακουστει και καλυτερα απο καποιο δαπεδου στην ιδια τιμη, αλλα δεν ειναι και κανονας. Σε ροκ μουσικη και σε σταθμες τα μεγαλα ηχεια δαπεδου βγαζουν περισσοτερο ογκο κ δυναμη χωρις να pushαριστουν απο τον ενισχυτη και φτανουν πιο δυσκολα στο μηχανικο τους οριο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt