Από κολώνες σε soundbar

Μηνύματα
55
Reaction score
18
Χαιρετώ σας,

Υπήρχε στο σπίτι παλιότερα σύστημα 5.1 ηχείων της Klipsch με ενισχυτή Panasonic. Δεν είμαι audiophile και το σετ ποτέ δεν έπαιξε σωστά (δεν ασχολήθηκα ποτέ με ρυθμίσεις και ο χώρος επίσης δεν ήταν μελετημένος για τέτοιο setup). Οι κολώνες εν τέλει μετατράπηκαν σε συλλέκτες σκόνης και μετακόμισαν στο υπόγειο. Υπάρχει και θέμα χώρου οπότε δεν τις βλέπω να γυρίζουν όσο κι αν επιμείνετε
:)
.
Η τηλεόραση είναι μια παλιά SONY KDL-52W4500 και σκέφτομαι να την συνδέσω με αυτήν την ηχόμπαρα: Sharp HT-SBW800 . Υπάρχει και ένα Xbox 360 στο σαλόνι επίσης μαζί με ένα htpc που χρησιμοποιείται για netflix και ματρόσκες μέσω ΜP-HC χωρίς σεταρισμένα codecs - παίζει με τις default ρυθμίσεις όπως εγκαταστάθηκε. Και τα 2 είναι συνδεδεμένα στην τηλεόραση μέσω hdmi 1.4

Τι διάολο ήχο θα παίρνω; θα μπορώ να έχω Atmos από το netflix; Το review της μπάρας στο λινκ που παρέθεσα με μπέρδεψε ομολογώ. Πρέπει να αλλάξω σε smart τηλεόραση με earc; Αυτό που ψάχνω είναι σχετική ένταση, plug n play και όχι μικροδιακοπές όπως σε μερικές που διαβάζω. Ή να αφήσω τα φρου φρου (atmos, 5.1 κλπ) και να πάρω την JBL 3.1 να βαράει; :)

Ευχαριστώ!
Σπύρος
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
Οι ηχομπάρες για να αποδώσουν απαιτούν, όπως και τα ηχεία βέβαια αλλά σε μικρότερο βαθμό, ίσες αποστάσεις απο τους πλαϊνούς τοίχους.
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.513
Reaction score
30.884
Σε αυτη που εχω LG SL 8Y (350 ευρω black friday ) περναει ατμος απο netflix αλλα οχι και οτι ακουγεται και τιποτα ιδιαιτερο . Φυσικα τον ηχο της τηλεορασης τον βελτιωνει πολυ ετσι ωστε να ειναι ευχαριστα τα εργα και οι σειρες που θελουν ηχο.
 


Μηνύματα
55
Reaction score
18
Οι ηχομπάρες για να αποδώσουν απαιτούν, όπως και τα ηχεία βέβαια αλλά σε μικρότερο βαθμό, ίσες αποστάσεις απο τους πλαϊνούς τοίχους.
Ωχ! Ενδιαφέρον αυτό, γιατί η Sharp έχει πλαΪνά ηχεία και από την μία μεριά είναι πολύ κοντά σε τοίχο. Κοιτάω δλδ σε μπάρα με μόνο μπροστινά ηχεία.

Τώρα μιλάς σωστά.
Έχει ένταση λες ε; Δυστυχώς δεν έχω ακούσει καμία, ό,τι προσπαθώ να διαβάσω και να δω από το νετ.
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.183
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top