Από πού...ψωνίζουμε;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κι οταν λεω ψωνιζουμε εννοω πραγματικα απο που ψωνιζουμε (αγοραζουμε) επι πληρωμη, κυριως μουσικα αρχεια υψηλης αναλυσης. Αρχεια εγγυημενα ποιοτικα, και οχι παρομοιας ποιοτητας με τα dowloandιασμενα, οπου ειναι ο,τι σου τυχει και κατα τυχη. Αν βεβαια ειναι οι πασιγνωστες μουσικες και οχι νεοεμφανιζομενων αγνωστων, ακομη καλυτερα, προκειμενου να ανασυσταθει απ΄αρχης το "αρχειο". Αν δε υπαρχουν και σε καλη τιμη και οχι ιδια με αυτη του "φυσικου" μεσου, θα ηταν πλεον...προκληση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Νομιζω οτι ειναι σε mp3 - ουδεμια σχεση με τα...αιτουμενα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.589
Νομιζω οτι ειναι σε mp3 - ουδεμια σχεση με τα...αιτουμενα!
Οχι μονο, εχει σε πολλα (οχι ολα) και FLAC.

Να μερικα στην τυχη

http://www.music-bazaar.com/classical-music/album/954668/Beethoven-Schubert-Chopin-Menahem-Pressler/

http://www.music-bazaar.com/classic...onas-Kaufmann-Nessun-Dorma-The-Puccini-Album/

και συνολικα

http://www.music-bazaar.com/classical-music/albums/flac/

Last edited:

Reaction score
1.738
Καλημέρα.

Εγώ, ή αγοράζω το CD μεταχειρισμένο από Ελλάδα και το ριπάρω σε FLAC ή το "αγοράζω" μεταχειρισμένο από murfie.com, και αυτοί το ριπάρουν για μένα σε FLAC, μου στέλνουν τα αρχεία ηλεκτρονικά, και μου κρατάνε και το "φυσικό" CD "κάβα".

Όσο για HD, δεν αγοράζω ακόμα, πιστεύω ότι δεν αξίζει πραγματικά, ότι είναι μόδα και τρόπος για να πουληθούν γρηγορότερες συνδέσεις, DAC ακουστικών, players HD, μεγάλου σκληροί δίσκοι, γρήγορα πρωτόκολλα (USB 3.0, 4.0, κ.ο.κ.)

Έτσι κι αλλιώς, δεν κάθομαι ποτέ πια δεν κάθομαι σε μια θέση να "ακούσω" μουσική.

Πάντως, έχω κατεβάσει jazz 24/96 και 24/192 και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Περισσότερο ενθουσιάζομαι, άμα πετυχαίνω τίποτα καλογραμμένα βινύλια από ΗΠΑ του 1960-1970 και τα άκούω από το ταπεινό και εικοσαετίας πικάπ μου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
marba
οπως τα λες "Πάντως, έχω κατεβάσει jazz 24/96 και 24/192 και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα"
αλλα εχεις ακουσει dsd, εστω και κατεβασμενο;
Το βινυλιο ειναι "αλλου"!

Reaction score
1.738
Αγαπητέ φίλε,

πρόσφατα άκουσα έναν δίσκο του Eric Dolphy, το "Out to Lunch" (Blue Note), σε Flac 24/192, από Cambridge Audio 851N και μου έκανε εντύπωση η λεπτομέρεια και η καθαρότητα, αλλά ταυτόχρονα μου φάνηκε "ψεύτικο"... αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τέλος πάντων, κατέβασα και ένα DSD το οποίο είχε μορφή .DSS (ή κάτι τέτοιο), δεν μπόρεσα να το κάνω να παίξει πουθενά (ούτε σε PC, ούτε σε MAC, ούτε και στο 851Ν) και το παράτησα.

Αν ξέρεις από που μπορώ να κατεβάσω free και νόμιμα ένα dsd track, για να το ακούσω (και με τι τρόπο), θα σου ήμουν ευγνώμων.

:)

Reaction score
1.738
Ευχαριστώ.
Το site που αναφέρεις έχει μόνο κλασσική. Υπάρχει κανένα με rock ή jazz;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.589
http://www.2l.no/hires/

Για το "ψευτικο" που λες, αν ακους συχνα βινυλιο, επομενο ειναι να σου φαινεται ετσι!
Συμφωνώ με την σύγκριση με βινύλιο.

Αλλα μου φαίνονται πολλά τα λεφτά που ζητάνε για αγορά των hi-res αρχείων. Επίσης δεν πιστεύω πως σε σύστημα αξίας κάτω απο αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακούγεται η διαφορά απο Red book -αν ακούγεται οπουδήποτε δηλαδή. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταφέρει να ακούσω διαφορές. Έχει πολλά τεστακια στο Ίντερνετ για τυφλή δοκιμή και αρκετά apps στα app stores. Επίσης δυσκολεύομαι πολυ να ακούσω διάφορες μεταξύ 320 AAC και red book. Πάντα σε τυφλή δοκιμή. Αν κάποιος καταφέρει να ακούσει διάφορες σε ΤΥΦΛΗ δοκιμή στο σύστημα του και να αναγνωρίσει επιτυχημένα το hi res απο red book 7-8 στις 10 φορές, τότε OK να πληρώνει το έξτρα 15αρι για κάθε έκδοση.
Ας κάνουμε όλοι τα τεστ με ειλικρίνεια , ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ, και μετα βλέπουμε.

Reaction score
1.738
https://hifiduino.wordpress.com/free-hi-res-music/
Για προφανεις λογους (ακουστικης πιστοτητας - ποιοτητας) η κλασσικη και μερος της τζαζ ενδεικνυνται για αναλυση dsd.
Μια χαρά τα λες, αλλά τι να το κάνω το sample DSD σε κλασσική μουσική, αν ακούω π.χ. trip-hop, acid jazz, drum'n'bass;

Είναι σα να μένεις σ'ένα ορεινό χωριό που έχει πρόσβαση μόνο από χωματόδρομους, να θες το καλύτερο αμάξι για να μετακινείσαι και να σου λένε να κάνεις test drive μια ferrari, για να δεις πόσο τέλεια αποδίδει στον δρόμο....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απλα για συγκριση μεταξυ διαφορων μορφων κωδικοποιησης

Reaction score
3.341
Απλα για συγκριση μεταξυ διαφορων μορφων κωδικοποιησης
Αναλόγως το σύστημα μπορεί να μην ακούσεις διαφορά απο mp3 320kbps me ena flac .
σε αναλυτικό σύστημα θα ακούσεις διαφορές σε ένα άλλο μπορεί όχι.

δοκιμάζεις και βγάζεις το συμπέρασμα μόνος σου.

ένα καλό τεστ είναι να πάρεις ένα δικό σου δισκάκι να το ριπάρεις σε mp3 320 , flac
οπότε θα το έχεις οριτζιναλ κόπια σε τρια φορμα .;)

Reaction score
855
Καλημέρα.

.....ή το "αγοράζω" μεταχειρισμένο από murfie.com, και αυτοί το ριπάρουν για μένα σε FLAC, μου στέλνουν τα αρχεία ηλεκτρονικά, και μου κρατάνε και το "φυσικό" CD "κάβα".

τι πατέντα είναι αυτή !!! δεν το ήξερα, είδα ότι οι τύποι ζητάνε λεφτά για να τους στείλεις την συλλογή σου, ζητάνε λεφτά για να στην στείλουν πίσω, ζητάνε λεφτά για να στην περάσουν σε σκληρό ... υποθέτω ότι θέλουν στο τέλος και να τους πάρεις μια π-πα .... εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι σε ποιούς απευθύνονται ... εννοώ ότι αν κάποιος ξέρει τα βασικά για να στριμάρει μουσική από διαδίκτυο ή αέρα, τότε κατέχει και να ριπάρει μόνος τους ...

το μόνον που ίσως το σώζει είναι αυτά τα εισαγωγικά που έβαλες στο αγοράζω ... υποθέτω ότι σου πωλούν το σιντι που κάποιος άλλος φουκαράς το είχε δικό του και πλήρωσε για να τους το δώσει ... οπότε εσύ το παίρνεις πολύ πολύ φθηνά σε αρχείο ... είναι κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω ;

Reaction score
1.738
Καλή πατέντα είναι, και έξυπνη, και μπράβο τους.

Γιατί σου δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσεις νόμιμα, σε mp3 ή flac ή alac, κάποιο cd με πολύ χαμηλή τιμή.

Π.χ. εγώ, κατέβασα νόμιμα κάποιες συλλογές που τις έψαχνα χρόνια και τις πλήρωσα 2-3 δολλάρια την κάθε μία (rip από μεταχειρισμένα CD βέβαια).

Δηλαδή, αντί να ψάχνω σ'όλη την Αθήνα να τις βρω κάπου μεταχειρισμένες (γιατί δεν υπάρχουν καινούργιες) ή αντί να τις φέρω από το ebay, πληρώνοντας τες ακριβότερα και με το ρίσκο το CD να είναι γρατζουνισμένο, πλήρωσα την Murfie.com και τις ριπάρισαν και μου τις έστειλαν.

Και μη ξεχνάτε, το φυσικό CD είναι δικό μου, απλά το κρατάνε αυτοί στον χώρο τους.

Μ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Mα αφου το cd ειναι δικο σου γιατι δεν το "κρατας" εσυ, και να το ριπαρεις απειρες φορες και τζαμπα;

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Αγαπητέ φίλε,

πρόσφατα άκουσα έναν δίσκο του Eric Dolphy, το "Out to Lunch" (Blue Note), σε Flac 24/192, από Cambridge Audio 851N και μου έκανε εντύπωση η λεπτομέρεια και η καθαρότητα, αλλά ταυτόχρονα μου φάνηκε "ψεύτικο"... αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τέλος πάντων, κατέβασα και ένα DSD το οποίο είχε μορφή .DSS (ή κάτι τέτοιο), δεν μπόρεσα να το κάνω να παίξει πουθενά (ούτε σε PC, ούτε σε MAC, ούτε και στο 851Ν) και το παράτησα.

Αν ξέρεις από που μπορώ να κατεβάσω free και νόμιμα ένα dsd track, για να το ακούσω (και με τι τρόπο), θα σου ήμουν ευγνώμων.

Για να ακουσεις dsd πρεπει να το υποστηριζει ο ντακ σου. Αν θελεις πες μου το σεταπ σου να σου πω.

Reaction score
855
Καλή πατέντα είναι, και έξυπνη, και μπράβο τους.

Γιατί σου δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσεις νόμιμα, σε mp3 ή flac ή alac, κάποιο cd με πολύ χαμηλή τιμή.

Π.χ. εγώ, κατέβασα νόμιμα κάποιες συλλογές που τις έψαχνα χρόνια και τις πλήρωσα 2-3 δολλάρια την κάθε μία (rip από μεταχειρισμένα CD βέβαια).

Δηλαδή, αντί να ψάχνω σ'όλη την Αθήνα να τις βρω κάπου μεταχειρισμένες (γιατί δεν υπάρχουν καινούργιες) ή αντί να τις φέρω από το ebay, πληρώνοντας τες ακριβότερα και με το ρίσκο το CD να είναι γρατζουνισμένο, πλήρωσα την Murfie.com και τις ριπάρισαν και μου τις έστειλαν.

Και μη ξεχνάτε, το φυσικό CD είναι δικό μου, απλά το κρατάνε αυτοί στον χώρο τους.

Μ.
φίλε μου, το νόμιμα ελέγχεται και δεν το λέω για σένα, αλλά γι΄' αυτές τις κουφάλες ... δηλαδή, ουσιαστικά από το δικό σου cd μπορούν να στείλουν και σε άλλους πελάτες το ριπάρισμα/ψηφιακό αρχείο, βεβαιώνοντας τους και αυτούς ότι το cd είναι δικό τους και τους το κρατάνε ... ποιος μπορεί να τους ελέγξει ... εγώ για πλάκα έβαλα ότι μπορώ να τους στείλω 1000 cd από την συλλογή μου και μου έβγαλε ότι θέλουν 1000 δολάρια για να τα πάρουν, 300 αν θέλω να μου τα ξαναστείλουν πίσω (!!!!! παράνοια) και 300 για να μου τα βάλουν σε σκληρό ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis