Από τι μας αξίζει να ακούμε ;

Reaction score
4
Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Τι θα αγοράζατε και γιατί ;

Η λογική λέει ότι η επιλογή μας θα έχει κάποια επιχειρήματα που θα ταιριάζουν με τα γούστα και τις ικανότητές μας.
Τα φθηνά παίζουν 'λίγο' και δεν μας αρκούν.
Τα ακριβά παίζουν 'περισσότερα' (λέμε τώρα) αλλά τα ακούμε όλοι ;

Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά γνωστός αντιπρόσωπος χαρακτήρισε ανίκανο κάποιο αγοραστή γιατί δεν μπορούσε να εκτιμήσει την πραγματική αξία-ήχο μιας συσκευής.. !
Δεν είναι και παράλογο ή είναι ;

Τέλος πάντων πρέπει να αγοράζουμε κάτι στα "μέτρα μας" ή το "καλύτερο" και ας μην ακούμε διαφορά ;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όλοι το ίδιο ακούμε.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψην το μέσο όρο ηλικίας των audiophiles (sic), όλοι κουφοί είμαστε (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, δεν έχει σημασία).

Το ερώτημα είναι τι αξίζει στο χώρο ακρόασης που έχουμε και στο είδος μουσικής που ακούμε (αυτό το τελευταίο αφορά αποκλειστικά τις ακραίες περιπτώσεις που κάποιος ακούει καρα-κομπρεσσαρισμένα ποπ ή/και σκυλάδικα κατά κύριο λόγο).

Reaction score
6
Aγοραζουμε μεχρι εκει που ακουμε και μεχρι εκει που μας φτανουν τα ευρω...

Εαν ομως τα λεφτα δεν ηταν το προβλημα οπως το εθεσες στο νημα και ο καθενας θα μπορουσε να αγορασει ενα dream system τοτε, ή

Α ,θα το εφτανε μεχρι εκει που ακουει, γιατι αν δεν ακουει παραπανω τοτε οτι και να παρει θα του ακουγεται το ιδιο...ή,

Β, θα αγοραζε τα πιο ακριβα επειδη του αρεσουν τα μεγαλα και τοπ μηχανηματα , αλλά και για να αισθανεται ασφαλης (δηλ οτι θα πρεπει να παιζουν αριστα για να ειναι τοπ και να κοστιζουν εκατονταδες χιλιαδες ευρω, οτι ολοι οι φιλοι τα βλεπουν και εντυπωσιαζονται και οτι απλα..κανεις δεν μπορει να του πει τιποτα).

Καποιοι θα αγοραζαν λοιπον για να ακουσουν οσο πιο καλα μπορουν. Σιγουρα αν τα χρηματα δεν ηταν το προβλημα τα αποτελεσματα ενος συστηματος χωρις ορια κοστους σε εναν αριστο χωρο θα ηταν επισης αριστα.
Καποιοι αλλοι αν δεν μπορουσαν να εκτιμησουν την ανωτερη ποιοτητα του ηχου λογω μικρης εμπειριας θα ηθελαν να τα εχουν για να τα βλεπουν και να τα ακουν αυτοι και οι φιλοι τους που θα εμεναν με ανοιχτο το στομα...
Καποιοι λιγοι θα ελεγαν οτι αφου δεν μπορουν να τα εκτιμησουν γιατι οτι και να ακουσουν ειναι το ιδιο , δεν θα εδιναν εκει τα λεφτα τους αλλα θα περιοριζονταν σε ενα καλο συστημα για να ακουνε οσο ακουνε.

Αυτο ισχυει και σε αλλα ΑΚΡΙΒΑ DREAM αγαθα οπως π.χ τα dream cars...

Αν δεν ξερω να οδηγω μια FERRARI και μπορω να τη αγορασω τοτε μπορω να την εχω για να τη δειχνω η να την βλεπω και βεβαια να χαιρομαι. Αν τολμησω και την οδηγησω στα στενα και στις λακουβες θα υποφερω.Αν την οδηγησω γρηγορα θα τη σπασω και αυτην και τα μουτρα μου..στα σιγουρα. Αυτο δειχνουν και οι στατιστικες με τις σβουρες και τις τρακες αυτων των σουπερ αυτοκινητων απο μη εμπειρους σε τοσο γρηγορα αυτοκινητα οδηγους. Αν... ομως ειχα εμπειρια τοτε και θα την χαιρομουν σαν κατοχος αλλα και σαν οδηγος που θα αξιοποιουσε τις ικανοτητες του και τις δυνατοτητες του dream car.

Μακαρι λοιπον να μην υπηρχε περιορισμος χρηματων ( οπως θεωρητικα εχει τεθει σε αυτο το ενδιαφερον νημα) και ας βλεπαμε τι θα γινοταν. Θα γεμιζαμε τα σπιτια μας και χιλιαδες σελιδες εδω!

Ωραιο ονειρο παντως τον χωρις ταβανι συστημα. Αντε να γινοταν κατι τετοιο!.... Οι ψηφιακοι θα αγοραζαν και νεο πικαπ, βραχιονες κεφαλες, καθαριστικα , οι αναλογικοι θα αγοραζαν σουπερ σκληρους.. και σουπερ τρανσπορτ και dac και οτι αλλο καλο υπαρχει.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτο ισχυει και σε αλλα ΑΚΡΙΒΑ DREAM αγαθα οπως π.χ τα dream cars...

Αν δεν ξερω να οδηγω μια FERRARI και μπορω να τη αγορασω τοτε μπορω να την εχω για να τη δειχνω η να την βλεπω και βεβαια να χαιρομαι.
Τι σχέση έχει η γρήγορη οδήγηση με την ακρόαση; Καμία.
Πιο πολύ σχέση με την ανάγνωση περιοδικού ή παρακολούθηση εκπομπής στην TV για τη γρήγορη οδήγηση έχει η ακρόαση..

Αν υπήρχαν "αγώνες ακρόασης" (κατά το "αγώνες οδήγησης") ο μόνος αντικειμενικός τρόπος να βρούμε το νικητή θα ήταν με ακουόγραμμα (όπως στους αγώνες έχουν το χρονόμετρο κι όχι το εμπειριό-μετρο ή το εντυπωσιακο-μπάσιμο-στη-στροφη-μετρο)...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Από τι μας αξίζει να ακούμε ;

Aυτό που μας αξίζει,είναι πρώτα απ'όλα ν'ακούμε...:612:

Reaction score
6
Τι σχέση έχει η γρήγορη οδήγηση με την ακρόαση; Καμία.
Πιο πολύ σχέση με την ανάγνωση περιοδικού ή παρακολούθηση εκπομπής στην TV για τη γρήγορη οδήγηση έχει η ακρόαση..

Αν υπήρχαν "αγώνες ακρόασης" (κατά το "αγώνες οδήγησης") ο μόνος αντικειμενικός τρόπος να βρούμε το νικητή θα ήταν με ακουόγραμμα (όπως στους αγώνες έχουν το χρονόμετρο κι όχι το εμπειριό-μετρο ή το εντυπωσιακο-μπάσιμο-στη-στροφη-μετρο)...
Εδω γινονται αγωνες πιο δυνατου ηχου σε συστηματα αυτοκινητων, του πιο ισχυσρου συστηματος και σπανε παρ μπριζ....

Γινονται κοντρες μεταξυ χαιφιντελιστων ποιος εχει τους πιο μεγαλους ενισχυτες , η τα πιο πολλα woofers η δρομους στα ηχεια του. Γινονται κοντρες ποιο συστημα κατεβαινει πιο χαμηλα και δεν σπανε τα woofers η δεν κλιπαρουν οι ενισχυτες.
Γινονται κοντρες κοστους....
Γινονται κοντρες ποιος ακουει πιο καλα, πιο σωστα, πιο ρεαλιστικα πιο ...
Γινονται κοντρες ποιος ακουει πικαπ η cd η pc και ποιος ειναι ο πιο σωστος και ο πιο σοβαρος..

Γιαυτο ανεφερα αλλες κοντρες....Σε επιπεδο ομως κοντρας στο χωρο του audio ,θελει γνωση, εμπειρια και σωστες συνδεσεις γιατι πολλα woofers & tweeters & crossovers & ενισχυτες εχουν παει για service:117:

Δεν μου αρεσουν οι κοντρες και ειδικα στα συστηματα. Μουσικη ακουμε, δεν κοντραρουμε..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.809

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Τι θα αγοράζατε και γιατί ;
Θα αγόραζα ένα καινούριο σπίτι για να χωρέσω τα μεγάλα WISDOM! χαχαχαχα

Στο συγκεκριμένο χώρο που είμαι, μια ενεργή 7-άδα Κ+Η Ο410 με 4 ενεργά σαμπ θα με κάλυπταν πλήρως! (για απλή στερεοφωνική ακρόαση και τα 2 main παρέα με το σύνολο των σαμπ O870, μου είναι υπεραρκετά...).

Φυσικά θα γέμιζα όλους τους τοίχους με πλήρους φάσματος ισοφασικούς diffusers, το κόστος των οποίων συναγωνίζεται το κόστος των ηχείων...

Και εφόσον δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός, ένα σούπερ ντούπερ πικάπ είναι must, κι ας μην έχω ούτε ένα βινύλιο...κι ας μην είναι καν συνδεδεμένο με την μπρίζα.... δε ξέρω αν με εννοείτε....:138:

Reaction score
6
Οχι βαλτο στην πριζα να γυρναει για να στρωνει ο αξονας και το..πηγαδι:107: Αμαρτια ειναι να το εχεις αμπριζωτο:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Από τι μας αξίζει να ακούμε ;

Θα αγόραζα ένα καινούριο σπίτι για να χωρέσω τα μεγάλα WISDOM! χαχαχαχα

Στο συγκεκριμένο χώρο που είμαι, μια ενεργή 7-άδα Κ+Η Ο410 με 4 ενεργά σαμπ θα με κάλυπταν πλήρως! (για απλή στερεοφωνική ακρόαση και τα 2 main παρέα με το σύνολο των σαμπ O870, μου είναι υπεραρκετά...).

Φυσικά θα γέμιζα όλους τους τοίχους με πλήρους φάσματος ισοφασικούς diffusers, το κόστος των οποίων συναγωνίζεται το κόστος των ηχείων...

Και εφόσον δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός, ένα σούπερ ντούπερ πικάπ είναι must, κι ας μην έχω ούτε ένα βινύλιο...κι ας μην είναι καν συνδεδεμένο με την μπρίζα.... δε ξέρω αν με εννοείτε....:138:

Μην ξεχάσεις και μια εγκατάσταση από φωτοβολταϊκά για να είναι καθαρό το ρευμα.:137:

Προσωπικά θα ξεκίναγα με ένα σωστά φτιαγμένο δωμάτιο.Όλα τα άλλα έρχονται πιό ευκολά μετά....

Reaction score
1.153

1.Θα άλλαζα σπίτι.
2.Ένα ζευγάρι τετράδρομα με ενεργό cross και καμιά δεκαριά KW από πίσω.
3.Ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου.
4.Το PC που έχω με μια LYNX.
5.Ένα TRANSROTOR δίπλα από την πολυθρόνα μου για να ακουμπάω το ποτό και τα τσιγάρα μου.

Νομίζω ότι είναι αρκετά.

Reaction score
313

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Τι θα αγοράζατε και γιατί;
Aprilia RSV4 και σπίτι κοντά στην πίστα των Σερρών...:137:

Σιγά μην "κλεινόμουν μέσα" για...ακροάσεις...:138:

Κατά τα...λοιπά...κάτι "στουντιακό" μάλλον...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά γνωστός αντιπρόσωπος χαρακτήρισε ανίκανο κάποιο αγοραστή γιατί δεν μπορούσε να εκτιμήσει την πραγματική αξία-ήχο μιας συσκευής.. !
Δεν είναι και παράλογο ή είναι ;
Το παράλογο είναι ότι ο αγοραστής δεν τον πλάκωσε στις μάπες.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Από τι μας αξίζει να ακούμε ;

Aprilia RSV4 και σπίτι κοντά στην πίστα των Σερρών...:137:

Σιγά μην "κλεινόμουν μέσα" για...ακροάσεις...:138:

Κατά τα...λοιπά...κάτι "στουντιακό" μάλλον...
σπιτι μεσα στην πιστα της Σπερχειαδας,για ατελειωτο χωμα.
Ετσι κι αλλιως εκει θα καταληξουμε ολοι.

Reaction score
1.772

Το παράλογο είναι ότι ο αγοραστής δεν τον πλάκωσε στις μάπες.
+1 μ αρεση που το σκεφτεσαι κιολας μηπως εχει δικιο ο

αντιρποσωπος.

ε λοιπον φιλε μου διαφορες δεν ακουη μονο οποιος δεν

ενδιαφερεται να ακουση.

ακομα και ο τελευταιος ασχετος αν τον πεισης να προσεξη λιγο

ακουη διαφορες σε οσο ακριβο συστημα θελεις.

μη σου πω οτι θα ειναι και πιο αντικειμενικος αου δεν θα εχει ιδεα

απο τιμες μαρκες θρυλους κλπ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Τί είμαστε...και τί δεν...είμαστε:612:

Reaction score
6
Τι προβλημα εχει ο Λουκας Σ. (που δεν εχω ποτε μου γνωρισει) ?

Γιατι χρειαζεται ακουστικα.....? Εγω σεβομαι την δουλεια του και την εμπειρια του στις δισκογραφικες που δεν εχω.
Τι κακο εκανε για να πληρωνεται ετσι? Ελατε στη θεση του και στη θεση οσων προσβαλονται ενω δεν εχουν κανει εγκληματα.

Τη γνωμη μας λεμε ολοι μας εδω ,σε μια μεγαλη παρεα που ασχολειται με ενα παθος που λεγεται audio και αναπαραγωγη μουσικης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.809
Απάντηση: Re: Από τι μας αξίζει να ακούμε ;

Τι προβλημα εχει ο ...

Τη γνωμη μας λεμε ....
Όλοι τη γνώμη μας λέμε.

Και κρινόμαστε για αυτό.

Όποιοι δεν αντέχουν την κριτική, δεν έχουν θέση εδώ. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περάσεις την ώρα σου...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67