Από full HD σε 4Κ - αλλαγές στον εξοπλισμό

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Καλησπέρα παιδια. Έχω προβολέα epson tw9000 , marantz sr6006 ενισχυτή και ενα media player dune hd solo lite.
Σκέφτομαι να αλλάξω προτζεκτορα να πάω σε 4Κ.
Ταινίες βλέπω απτό nmedia player το οποίο προφανώς θέλει αλλαγή.
Θέλει αλλαγή και ο ενισχυτής;;;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.139
Ναι.
Εκτός αν πάρεις κάποιο player με δυο εξόδους hdmi

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ναι.
Εκτός αν πάρεις κάποιο player με δυο εξόδους hdmi
Για εξήγησε το μου λίγο αυτό σε παρακαλω γιατί δε το έπιασα. Γιατί αυτό;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.139
Ο ενισχυτής σου δεν περνάει σήμα 4k/HDR. Δεν έχει HDMI 2.0. Οταν συνδέσεις player-ενισχυτή -προβολέα δεν θα περνάει το σήμα στον προβολέα σε 4K/HDR. Οπότε παίρνεις έναν πιο συγχρονο ενισχυτη με HDMI 2.0

Εναλλακτικά, αν πάρεις 4K player με 2 HDMI εξόδους, στέλνεις το σήμα ηχου στον ενισχυτή απο την μια έξοδο και 4K/HDR εικόνα στον προβολέα απο την άλλη.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ο ενισχυτής σου δεν περνάει σήμα 4k/HDR. Δεν έχει HDMI 2.0. Οταν συνδέσεις player-ενισχυτή -προβολέα δεν θα περνάει το σήμα στον προβολέα σε 4K/HDR. Οπότε παίρνεις έναν πιο συγχρονο ενισχυτη με HDMI 2.0

Εναλλακτικά, αν πάρεις 4K player με 2 HDMI εξόδους, στέλνεις το σήμα ηχου στον ενισχυτή απο την μια έξοδο και 4K/HDR εικόνα στον προβολέα απο την άλλη.
Η δεύτερη λύση η οποία είναι προφανώς πολύ φθηνότερη έχει κάποιο μειονεκτημα σε σχέση με την πρώτη;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.139
Η δεύτερη λύση η οποία είναι προφανώς πολύ φθηνότερη έχει κάποιο μειονεκτημα σε σχέση με την πρώτη;
Λιγότερο βολική, ειδικά σε περίπτωση που θέλεις περισσότερες πηγές εικόνας.

Α, και ο προβολέας θα έχει δυο τουλάχιστον εισόδους HDMI.

(Για ποιότητα ήχου δεν συζητάμε σε αυτήν την φάση, σωστά; )

Last edited:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Λιγότερο βολική, ειδικά σε περίπτωση που θέλεις περισσότερες πηγές εικόνας.

Α, και ο προβολέας θα έχει δυο τουλάχιστον εισόδους HDMI.

(Για ποιότητα ήχου δεν συζητάμε σε αυτήν την φάση, σωστά;)
Ωραία όλα δεκτά.μου αναλύεις λίγο το τελευταιο περί ποιότητας ήχου;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.139
Ωραία όλα δεκτά.μου αναλύεις λίγο το τελευταιο περί ποιότητας ήχου;
Δεν συζητήσαμε αν είσαι ευχαριστημένος ή οχι απο τον ενισχυτή σου όσον αφορά τον ήχο.
Αν δηλαδή ψήνεσαι να τον αλλάξεις για αναβάθμιση και σε ήχο.

Αν όχι, και δεν σε νοιάζουν και τα atmos/auro, τότε μπορείς να τον κρατήσεις

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Δεν συζητήσαμε αν είσαι ευχαριστημένος ή οχι απο τον ενισχυτή σου όσον αφορά τον ήχο.
Αν δηλαδή ψήνεσαι να τον αλλάξεις για αναβάθμιση και σε ήχο.

Αν όχι, και δεν σε νοιάζουν και τα atmos/auro, τότε μπορείς να τον κρατήσεις
Όχι μωρε ατμος δε με νοιάζει.το auro δε ξέρω τι είναι αλλά.σιγουρα δε μπορώ οικονομικά να αναβαθμίσω και εικόνα και ήχο οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Για να πας σε 4k θα πρέπει όλη η αλυσίδα να μπορεί να διαχειριστεί 4Κ υλικό. Σε όποια άλλη περίπτωση δεν θα κλειδώνει σε 4Κ με τίποτα. Ας πούμε ότι έχουμε 4Κ προβολέα 4Κ player και απλό ενισχυτή δεν θα περάσει ουτε το 4Κ ούτε το HDR. Αυτό ακριβώς σου είπε και ο Δημήτρης.
Η μοναδική περίπτωση να πάξεις έτσι όπως είσαι τώρα με την αγορά ενός νέου 4Κ προβολέα είναι να πάρεις ένα player που να έχει 2 εξόδους HDMI με την δεύτερη να βγάζει ΜΟΝΟ ήχο και όχι εικόνα και ήχο. Μονό και μόνο έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τον παλιό σου ενισχυτή.

Last edited:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Για να πας σε 4k θα πρέπει όλη η αλυσίδα να μπορεί να διαχειριστεί 4Κ υλικό. Σε όποια άλλη περίπτωση δεν θα κλειδώνει σε 4Κ με τίποτα. Ας πούμε ότι έχουμε 4Κ προβολέα 4Κ player και απλό ενισχυτή δεν θα περάσει ουτε το 4Κ ούτε το HDR. Αυτό ακριβώς σου είπε και ο Δημήτρης.
Η μοναδική περίπτωση να πάξεις έτσι όπως είσαι τώρα με την αγορά ενός νέου 4Κ προβολέα είναι να πάρεις ένα player που να έχει 2 εξόδους HDMI με την δεύτερη να βγάζει ΜΟΝΟ ήχο και όχι εικόνα και ήχο. Μονό και μόνο έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τον παλιό σου ενισχυτή.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους ,Μανωλη,.
Δεν εχω πρόβλημα να.παρω έναν τέτοιο player αρκεί να υπάρχει κάτι τέτοιο;
Αν κάνεις εχει κάποιον υπόψη ας μου πει ποιο είναι να το κοιτάξω .

Reaction score
1.042
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους ,Μανωλη,.
Δεν εχω πρόβλημα να.παρω έναν τέτοιο player αρκεί να υπάρχει κάτι τέτοιο;
Αν κάνεις εχει κάποιον υπόψη ας μου πει ποιο είναι να το κοιτάξω .
Κανει ομως απο 350 ευρω και πανω αποσο ξερω με τα 2 hdmi,οποτε και αυτη η λυση δεν ξερω αν την θεωρεις φτηνη

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Κανει ομως απο 350 ευρω και πανω αποσο ξερω με τα 2 hdmi,οποτε και αυτη η λυση δεν ξερω αν την θεωρεις φτηνη

μετα παλι σκεφτομαι το εξης... θα πρεπει να αλλαξω το media player αλλα θα πρεπει να αλλαξω ΚΑΙ το bluray player. Μηπως αντι να παρω 2 τετοια να φτιαξω ενα HTPC>?

Reaction score
2.207
Άστο το HTPC θα μπλέξεις.....
Θέλει πολύ υπομονή και διάβασμα να το σετάρεις σωστά >:( Και όταν τελικά το καταφέρεις στην επόμενη αναβάθμιση των Windows ξαφνικά και χωρίς λόγο κάτι θα ξε-σεταριστεί και φτου από την αρχή.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας