Απ' ευθείας οδήγηση τελικού από DAC

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δλδ τα ps audio, Jeff Rowland, nagra, arc, crown, nord (που δίνει και επιλογή buffer...) δεν έχουν χαρακτηρα;
Τα περισσότερα απ' αυτά έχουν (τείνουν να έχουν) χαρακτήρα σύρματος με προενίσχυση... Για νάγκρα και πσ αούντιο pre τουλάχιστον, και οι προ του τζέφ δηλαδή. Αλλά και τα υπόλοιπα αυτό προσπαθούν. Να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να προσθέτουν η να αποκρύπτουν τι. Να μην αντιλαμβανόμαστε την παρουσία τους δηλαδή. Και αυτό ακριβώς είναι ο κύριος λόγος που δεν αρέσουν σε όλους...
Διότι οι πιο πολλοί γουστάρουμε γλυκιά παραμόρφωση.
Γουστάρουμε η μουσική να μας ταξιδεύει... Η,
Γουστάρουμε να μας ξεσηκώνει, να θέλουμε να χορέψουμε, να είναι "ρυθμική" όπως λέει και το WHF, όταν θέλει να θάψει εισαγόμενους ανταγωνιστές.

Τα πιο πάνω μηχανήματα ρωτάνε και την άποψη του καλλιτέχνη, και του μηχανικού ήχου... ;)
Αυτοί στη Benchmark, με αυτή τη φιλοσοφία φτιάξανε το όνομά τους.
Τούτου λεχθέντος βεβαίως, περί προσωπικού γούστου, κολοκυθόπιτα... :)
Δε θα κάνουμε και πόλεμο για πίτα που δεν τρώμε...:drinks:

Απλά, το πρεντάκ του ανθρώπου δεν έχει καμμία σχέση με Μίτεκ 192 και πορτοκαλιά ντάκ που αναφέρθηκαν στο νήμα... Αλλού φαίνεται να πονάει... :)

Reaction score
1.550
Ps audio που έχω ακούσει εκτενώς ηταν πολύ μαλακό. Όχι ζεστο αλλα μαλακό και έχανε πολύ σε λεπτομέρεια.
Εισαγωγικος arc πολύ lively χαρακτήρα. Ωραίος αλλα σίγουρα απέχει πολύ απο το σύρμα.
Classd προσθέτουν μια ξενερωσια στο άκουσμα. Αρα χαρακτήρας υπάρχει. Δεν είναι οτι το μηχάνημα εξαφανίστηκε απο την μέση. Αυτό άλλωστε δε γίνεται.
Ως προς τον symphonic, προσωπικά δε μου άρεσε αλλα σέβομαι και καταλαβαίνω απόλυτα τους ανθρώπους που τον γουσταρουν. Τον πρότεινα καθώς οι yba φαίνεται να άρεσαν πολύ στο νηματοθετη και νομιζω συνεπώς οτι οι symphonic θα του άρεσαν επίσης.

Παρεμπιπτόντως οι κλειστές καμπίνες δεν προτιμούν λιπαρά συνοδά; Ο densen μήπως είναι πιο κοντρολατος και λεπτεπιλεπτος στο χαμηλό αποτι θέλει το ηχείο; Αντίστοιχα τάξη δ θα λειτουργούσε καλά με κλειστή καμπίνα;

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Αυτόν τον PS Audio είχα κατά νου... :) Που κι αυτός δηλαδή, κάτι (ίσως) έκλεβε απ' αυτό το ντακ... λένε στον ΗΧΟ... :o
Και τα ATC 11, 40 κλειστά είναι, αλλά μια χαρά τα πάει η τάξη Δ (κατ' εμέ, μη βαράτε! :D )
Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη, θα θελα να έχω για τους Symphonic Line κάτι παραπάνω απ' τους διθυράμβους που διάβαζα παλιά... Δεν έτυχε... :( Απλά, να επαναλάβω πως βρίσκω πολύ απίθανο το κύριο πρόβλημα του νηματοθέτη να είναι το DAC2... o_O :drinks:

Reaction score
29
Είχα τα 105...
Πρόδωσα την ηλικία μου ε ?...
Με προ τελικό bryston.. Τότε.
[DOUBLEPOST=1509923237][/DOUBLEPOST]
Επίσης εχω εναν Nagra psa προς πωληση..σιγουρα τα πάει.. και θα τα ζωντανέψει ..
Να δω λίγο τον τελικό που προτείνεις και θα σου στείλω pm.

Μια (;) φορά τα άκουσα στον πεζόδρομο στο Κολωνάκι στον τότε αντιπρόσωπο που είχε και Gyrodeck και Transcriptors και δυο πόρτες πιο κει νομίζω ήταν και η B&O... :tongue: Άτιμο Αλτσχάιμερ... Δε θυμάμαι ούτε πως λέγανε το δρόμο... Έχω και χρόνια να κάνω κοπάνα απ' το Λύκειο... (35 περίπου! :D ) Δεν περνάω πια κι από κείνα τα μέρη... Θυμάμαι όμως την καλή εντύπωση! Το καλό το πράμα σου μένει!... :) :drinks:

Βαλαωρίτου. Ειχε Quad, Thorens και άλλα.

Οσο για τα μηχ/τα που πρότεινες θα δοκίμαζα τον Benchmark που μάλλον θα ματσάρει καλά με το DAC. Καινούργιος όμως είναι εκτός budget και δεν βλέπω να κυκλοφορούν και μεταχειρισμένοι.

Επίσης λόγω κλειστής καμπίνας του ηχείου και παλαιάς σχεδίασης αμφιβάλω για την οδήγηση του από σύγχρονους ενισχυτές class D.

Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει το τελικό άκουσμα ανεξαρτήτως μηχ/των και η καλύτερη δοκιμή είναι τα αυτιά μας και το γούστο μας (ότι ταιριάζει στον καθένα).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Δεν ψάχνω κάποιο συγκεκριμμένο χαρακτήρα και δεν πιστεύω ότι τα μηχ/τα πρέπει να δίνουν κάποιον. Θα πρέπει απλά να αναπαράγουν την μουσική ως έχει. Η μόνη σύγκριση είναι με τα ακούσματα ζωντανής μουσικής που έχω από συναυλίες και πιάνο που παίζεται καθημερινά στο σπίτι μου.
Επομένως μένεις με τον DAC2 ως έχει. Αν πας για αναβάθμιση, κατά τη γνώμη μου, καλόν είναι να παραβλέψεις κάθε τι κονσουμεράδικο και να πάρεις αυτό εδώ, που (εκτός των άλλων) είναι DAC με απολύτως κορυφαία ποιότητα ήχου, ανεξαρτήτως τιμής. (Κυκλοφορεί και σε μαλακ... γκουχ... σε επετειακή έκδοση με διαφανές κάλυμμα και μαύρο φινίρισμα).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Επειδή η κουβέντα, και καλά κάνει, παρεκκλίνει σε θέματα γενικότερα για το ηχοσύστημα σου, θα θέσω στο τραπέζι κάποιες οπτικές που αφορούν τον αρχικό σου προβληματισμό.

Σε θέματα ήχου δεν γίνεται να μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Δεν υπάρχει, στην περίπτωση σου, προσθέτω γενικά έναν προενισχυτή.
Ποιον προενισχυτή προσθέτεις, με τι τον συνδέεις, με ποια καλώδια και σε τι μήκος.
Οτιδήποτε διαφοροποιηθεί από τα παραπάνω, αλλάζει και το αποτέλεσμα.

Μετά βεβαιότητας λοιπόν σου λέω, πως υπάρχουν προενισχυτικά στάδια κατά πολύ ανώτερα αυτού που περιέχει στο εσωτερικό του το DAC σου, που είναι δύο ολοκληρωμένα (τελεστικοί ενισχυτές).
Σίγουρα είναι ένα αξιοπρεπέστατο μηχάνημα, αλλά αν βγάλουμε έξω τον παράγοντα κόστος, εκεί έξω υπάρχουν πολλοί καλύτερες μονάδες (πρόσεξε την υπογράμμιση).

Ας δούμε τι συμβαίνει παρεμβάλλοντας έναν προενισχυτή, μεταξύ DAC και τελικού...
Έχουμε 8 επιπλέον επαφές ανά κανάλι.
Δύο καλώδια διασύνδεσης.
Κυκλώματα ήχου, με τις τροφοδοσίες τους και τα ρυθμιστικά τους.
Κεντρική γείωση σήματος, που από δύο σπάει στα τρία.

Καταλαβαίνει, εύκολα πιστεύω, κάποιος πως για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει όλα τα παραπάνω να είναι υψηλότατης ποιότητας υλοποιήσεις και βέβαια ανάλογης τιμής.
Ο προενισχυτής οφείλει να λειτουργεί άψογα ως απομονωτής, με πολύ μεγάλη αντίσταση εισόδου και ελάχιστη εξόδου, ενώ τα καλώδια διασύνδεσης να κρατιούνται σε μήκος κάτω του μισού μέτρου.
Στα Ελληνικά... Πάρε το αυγό και κούρευτω!

Reaction score
29
Επειδή η κουβέντα, και καλά κάνει, παρεκκλίνει σε θέματα γενικότερα για το ηχοσύστημα σου, θα θέσω στο τραπέζι κάποιες οπτικές που αφορούν τον αρχικό σου προβληματισμό.

Σε θέματα ήχου δεν γίνεται να μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Δεν υπάρχει, στην περίπτωση σου, προσθέτω γενικά έναν προενισχυτή.
Ποιον προενισχυτή προσθέτεις, με τι τον συνδέεις, με ποια καλώδια και σε τι μήκος.
Οτιδήποτε διαφοροποιηθεί από τα παραπάνω, αλλάζει και το αποτέλεσμα.

Μετά βεβαιότητας λοιπόν σου λέω, πως υπάρχουν προενισχυτικά στάδια κατά πολύ ανώτερα αυτού που περιέχει στο εσωτερικό του το DAC σου, που είναι δύο ολοκληρωμένα (τελεστικοί ενισχυτές).
Σίγουρα είναι ένα αξιοπρεπέστατο μηχάνημα, αλλά αν βγάλουμε έξω τον παράγοντα κόστος, εκεί έξω υπάρχουν πολλοί καλύτερες μονάδες (πρόσεξε την υπογράμμιση).

Ας δούμε τι συμβαίνει παρεμβάλλοντας έναν προενισχυτή, μεταξύ DAC και τελικού...
Έχουμε 8 επιπλέον επαφές ανά κανάλι.
Δύο καλώδια διασύνδεσης.
Κυκλώματα ήχου, με τις τροφοδοσίες τους και τα ρυθμιστικά τους.
Κεντρική γείωση σήματος, που από δύο σπάει στα τρία.

Καταλαβαίνει, εύκολα πιστεύω, κάποιος πως για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει όλα τα παραπάνω να είναι υψηλότατης ποιότητας υλοποιήσεις και βέβαια ανάλογης τιμής.
Ο προενισχυτής οφείλει να λειτουργεί άψογα ως απομονωτής, με πολύ μεγάλη αντίσταση εισόδου και ελάχιστη εξόδου, ενώ τα καλώδια διασύνδεσης να κρατιούνται σε μήκος κάτω του μισού μέτρου.
Στα Ελληνικά... Πάρε το αυγό και κούρευτω!
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες. Για αυτόν το λόγο όταν αρχικά έστησα αυτό το σύστημα προσπάθησα να είναι πολύ απλό (DAC/PRE, Τελικός, Ηχεία) με την λογική της όσο το δυνατόν μικρότερης παρεμβολής συσκευών.

Απλά όταν έτυχε να συνδέσω έναν ποιοτικό ολοκληρωμένο χρησιμοποιώντας το ΔΙΚΟ μου DAC και τα ΔΙΚΑ μου ηχεία άκουσα σωστότερο ήχο και προβληματίστηκα μήπως η αρχική μου σκέψη δεν ήταν σωστή και θα έπρεπε να πάω σε λύση DAC + PRE + POWER αντί του DAC/PRE + POWER.

Δεδομένου ότι θα πάω σίγουρα σε αναβάθμιση του τελικού, οι απόψεις που έχουν πέσει εδώ με βοηθούν σημαντικά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτό.

Reaction score
29
Αυτό τί σημαίνει;
Η κλειστή καμπίνα χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα και ισχύ από τα ενισχυτικά για να λειτουργήσει σωστά. Δεν είμαι μηχανικός ήχου και δεν γνωρίζω παραπάνω λεπτομέρειες παρά μόνον ότι όποτε τα έπαιξα με ενισχυτή class D δεν πήρα το σώμα και τις δυναμικές που έχουν τα ηχεία.

T

Tadakis

Guest
Και γιατί δεν κοιτάς ολοκληρωμένο ενισχυτή? Αν σκεφτώ το price range που 'αρμόζει' στο συστημά σου τότε θα έχις πολλές επιλογές να δείς - πλέον των τελικών που σκέφτεσαι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp