Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο EXTRA3.

Reaction score
118
Μια φανταστική εκπομπή έχει αρχίσει να προβάλεται στο EXTRA 3. Αφηγητής, η κινητή απίστευτη "εγκυκλοπαίδεια" Κώστας Πλεύρης.
Έχω δεί τις πρώτες εκπομπές και πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που μου έμαθε. Και μάλιστα οχι προπαγανδιστικά αλλα με παραπομπές στα γνήσια κείμενα.
Την συνιστώ. Ένα βοήθημα γι'αυτούς που έχουν μικρά παιδιά. Να μάθουν για τον βαθύ και μεγάλο πολιτισμό που δημιουργήσαμε, μιας και το Ελληνικό κράτος κάτι τέτοιο μας το στερεί.

Κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ.
Για όποιον έχασε τις πρώτες εκπομπές, τις έχω σε dvd.
Έχει μιλήσει για την αρχαία Ελληνική γλώσσα και το πόσο εύκολα μπορούμε να την μάθουμε (ο τρόπος που εξηγεί θα σας αφήσει άναυδους) τώρα βρίσκεται στους Ελληνοπερσικούς πολέμους.

Reaction score
118
"Δύσκολο" θέμα έβαλα, ε; Άλλωστε ποιόν απασχολεί σε αυτό τον τόπο το τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες; :shock:
Μας έχει "μπολιάσει" τελικά πολύ καλά αυτό το κράτος. :roll:

Reaction score
7.110
Οχι φιλε μου δεν εβαλες δυσκολο θεμα,απλα καποιοι φοβουνται να τον δουν ή να πουν οτι τον βλεπουν για να μην τους χαρακτηρισουν "φασιστες","νεοναζι" κλπ κλπ.Βλεπεις ο συγκεκριμενος ανθρωπος εκτος απο εξαιρετικος ιστορικος ανηκει πολιτικα στο χωρο της "εθνικιστικης δεξιας" και αυτο καποιοι το θεωρουν απαραδεκτο.
Προσωπικα οποτε μπορω τον παρακολουθω και εχω μαθει πολλα απο τις εκπομπες του.Πολιτικα διαφωνω καθετα μαζι του αλλα απο την αλλη δεν ανηκω στη κατηγορια των κομπλεξικων αριστεριζοντων(?) νεολελληνων και αυτο μου επιτρεπει αυτο το "αμαρτημα".

Reaction score
298
tanto, εκτίθεσαι. Δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που, όχι μόνο μας ενδιαφέρει τι έκαναν οι πρόγονοί μας, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό προσεγγίζοντας τα πρωτότυπα κείμενα. Συνεπώς δεν έχουμε την ανάγκη της διαμεσολάβησης γραφικών και ασήμαντων φασιστόγερων, που βιοπορίζονται εν πλήρει απελπισία περιφέροντας τις μασέλες τους σε εξίσου γραφικά ανθυποκανάλια.

Reaction score
7.110
"tanto, εκτίθεσαι"
Επειδη απλα λεω μια αληθεια? Δεν ισχυει αυτο που αναφερω πιο πανω δηλαδη? Φυσικα και δεν ειναι η μονη πηγη για το συγκεκριμενο θεμα,υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες που μπορει να ειναι και καλυτερες.Για μενα σημασια εχει το αποτελεσμα και οχι το μεσο (καναλι) απο το οποιο γινεται η παρουσιαση ή το αν φοραει μασελα (λογικο ειναι μεγαλος σε ηλικια).

Reaction score
298
Ναι, υπάρχουν επιλογές. Π.χ. ο Ηρόδοτος. Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με την ιωνική διάλεκτο, ε? :p

Reaction score
7.110
Κανενα απολυτως,οπως συμβαινει και με τις μασελες ή τα καναλια β κατηγοριας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.133
Θα τολμούσα να πω πως όταν κάποιος εκλαμβάνει τους Έλληνες ως τον περιούσιο λαό του Θεού, δεν είναι εξαιρετικός ιστορικός. Το πολύ - πολύ να είναι ένας εθελοτυφλών ιστορικός, μονόπλευρος, biased, κλπ.Δηλαδή, δεν είναι καν ιστορικός...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Θα σου είμουν υπόχρεωμένος εάν μου τις έδινες για αντιγραφή όταν τελειώσουν!!!!
Δυστυχώς δεν μπορώ να τις γράψω!!!!!!!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
Θα τολμούσα να πω πως όταν κάποιος εκλαμβάνει τους Έλληνες ως τον περιούσιο λαό του Θεού, δεν είναι εξαιρετικός ιστορικός. Το πολύ - πολύ να είναι ένας εθελοτυφλών ιστορικός, μονόπλευρος, biased, κλπ. Δηλαδή, δεν είναι καν ιστορικός...
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Ο συγκεκριμένος τύπος (που φυσικά ζει από αυτό...) κάνει πολύ περισσότερο κακό στην Ελλάδα από όσο νομίζουμε...

Δεν δέχομαι να υπερασπίζεται και να προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό ένας άνθρωπος που έχει προσπαθήσει να αποδείξει επιστημονικά ότι η μαύρη φυλή είναι κατώτερη της λευκής. Είναι ντροπή για την πατρίδα μας ένας τέτοιος γελοίος τύπος να μιλάει για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Απέχει έτη φωτός από αυτόν τον πολιτισμό...

Reaction score
8
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
Θα τολμούσα να πω πως όταν κάποιος εκλαμβάνει τους Έλληνες ως τον περιούσιο λαό του Θεού, δεν είναι εξαιρετικός ιστορικός. Το πολύ - πολύ να είναι ένας εθελοτυφλών ιστορικός, μονόπλευρος, biased, κλπ. Δηλαδή, δεν είναι καν ιστορικός...
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

Ο συγκεκριμένος τύπος (που φυσικά ζει από αυτό...) κάνει πολύ περισσότερο κακό στην Ελλάδα από όσο νομίζουμε...

Δεν δέχομαι να υπερασπίζεται και να προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό ένας άνθρωπος που έχει προσπαθήσει να αποδείξει επιστημονικά ότι η μαύρη φυλή είναι κατώτερη της λευκής. Είναι ντροπή για την πατρίδα μας ένας τέτοιος γελοίος τύπος να μιλάει για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Απέχει έτη φωτός από αυτόν τον πολιτισμό...
Το κακό είναι ότι αυτός και κάποιοι άλλοι μωροί νομίζουν ότι το απέδειξε.

Reaction score
7.110
Χρηστο Ακρατοπουλε ξερεις που ειχαν τους μαυρους οι αρχαιοι ελληνες?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εκεί που είχαν και τις γυναίκες... Να δεις οι μαύροι που είχαν τους αρχαίους.
Επίσης, καμιά φορά ο δάσκαλος προκειμένου να μεταφέρει γνώση στον μαθητή, τον περνούσε κι ένα χέρι. Μήπως ο Πλεύρης, ως λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, έχει βαλθεί να αποδείξει την χρησιμότητα κι αυτού?

- Έλα ρε Τάσο...

Reaction score
164
Όπως λέει και ο Μητσικώστας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Αζτέκοι, αυτοί οι Έλληνες" :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα αρχαίο ελληνικό κείμενο που να θεωρεί τους μαύρους κατώτερους ανθρώπους... ούτε κάπου οι Έλληνες μίλησαν υποτιμητικά για άλλους λαούς. Νομίζω δίδαξαν τον σεβασμό σε όλους τους Πολιτισμούς. Είναι άλλωστε γνωστό ότι θεωρούσαν Έλληνα όποιον "μετείχε της Ελληνικής Παιδείας".

Αντίθετα υπάρχει ο Πλεύρης που θεωρεί τους μαύρους κατώτερη φυλή...

Άρα ένας τέτοιος τύπος δεν μπορεί να μιλάει για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Τον προσβάλει...

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα αρχαίο ελληνικό κείμενο που να θεωρεί τους μαύρους κατώτερους ανθρώπους... ούτε κάπου οι Έλληνες μίλησαν υποτιμητικά για άλλους λαούς. Νομίζω δίδαξαν τον σεβασμό σε όλους τους Πολιτισμούς. Είναι άλλωστε γνωστό ότι θεωρούσαν Έλληνα όποιον "μετείχε της Ελληνικής Παιδείας".

Αντίθετα υπάρχει ο Πλεύρης που θεωρεί τους μαύρους κατώτερη φυλή...

Άρα ένας τέτοιος τύπος δεν μπορεί να μιλάει για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Τον προσβάλει...
Και ο Mozart, Χρήστο, ήταν ένα κακομαθημένο κ....παιδο.
Αυτό τί σημαίνει, ότι και η μουσική του ήταν αισχρή??

Α, επί τη ευκαιρία, και εγώ τρελλαίνομαι όταν ακούω ότι ο Μπαμπινιώτης είναι ο πρώτος τη τάξει Ακαδημαϊκός Άνδρας στη χώρα.... αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή.....

Reaction score
5
Καλά, δεν κρίνουμε το τι κάνει ο Πλεύρης με τις γυναίκες, ούτε αν είναι άτακτος :lol:
Τα πιστεύω και λεγόμενά του κρίνουμε. Την συμβολή του. Και εκεί...ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον Mozart...

Υ.Γ.: Δηλαδή τώρα έβαλα τον Πλεύρη και τον Mozart σε διπλανές φράσεις; Πρέπει να αυτοπυρποληθώ πάραυτα!!! :lol: :lol:

Reaction score
118
MAD said:
Θα σου είμουν υπόχρεωμένος εάν μου τις έδινες για αντιγραφή όταν τελειώσουν!!!!
Δυστυχώς δεν μπορώ να τις γράψω!!!!!!!!!
Ευχαρίστως.
Χαίρομαι που ξεπερνάς την αγκύλωση των αριστεροκουλτουριάριδων και με ανοικτό μυαλό θες να δείς τις εκπομπές και εαν είναι ανακριβή αυτά που λέει, να σπάσεις τα δισκάκια. Άλλωστε, δωρεάν θα στα δώσω.
Χαίρομαι που επίσης βλέπω πως δεν ασχολήσαι με το ποιός λέει τι αλλα σε ενδιαφέρει για το τι λέει αυτός που τα λέει. :wink:

Οσο για τις φυλές, απαντώ σε ανακριβείς απόψεις που είναι μάλιστα πέραν της πραγματικότητος, επομένως τις θεωρώ και γραφικές και αστείες, πως κάθε φυλή κρίνεται απο τα έργα της και τα επιτεύγματά της. Επομένως, δεν υπάρχουν ίσες φυλές, αλλα ίσα δικαιώματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.524
Νεότερο μέλος
dieccast