Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο EXTRA3.

Reaction score
786
Θεωρω τις αποψεις του Πλευρη επικινδυνες για την κοινωνια, αλλα πρεπει να του αναγνωρισω οτι η συγκεκριμενη εκπομπη ειναι ισοροπημενη και επιμορφωτικη.

Δεν ειμαι αρχαιοελληνολατρης, αλλα τα παιδια θα επρεπε να μαθαινουν πεντε-δεκα-δεκαπεντε πραγματα για τον σπουδαιο αναμφισβητητα πολιτισμο που υπηρξε σε αυτην την γωνια της γης πριν απο χιλιαδες χρονια και του οποιου οι απογονοι (κατα την ταπεινη μου αποψη) αγνοουνται.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
VIDEOMIX said:
Οσο για τις φυλές, απαντώ σε ανακριβείς απόψεις που είναι μάλιστα πέραν της πραγματικότητος, επομένως τις θεωρώ και γραφικές και αστείες, πως κάθε φυλή κρίνεται απο τα έργα της και τα επιτεύγματά της. Επομένως, δεν υπάρχουν ίσες φυλές, αλλα ίσα δικαιώματα.
Κάθε άνθρωπος εννοείς προφανώς... ανεξαρτήτου χρώματος...

Reaction score
118
RDoherty said:
tanto, εκτίθεσαι. Δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που, όχι μόνο μας ενδιαφέρει τι έκαναν οι πρόγονοί μας, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό προσεγγίζοντας τα πρωτότυπα κείμενα. Συνεπώς δεν έχουμε την ανάγκη της διαμεσολάβησης γραφικών και ασήμαντων φασιστόγερων, που βιοπορίζονται εν πλήρει απελπισία περιφέροντας τις μασέλες τους σε εξίσου γραφικά ανθυποκανάλια.
Ιδού ενα παράδειγμα φασίζουσας άποψης όπου ξεχωρίζει τα κανάλια σε κανάλια και παρακάναλα.
Δείχνει τελικά τις κρυφές απόψεις ορισμένων οπου υποβόσκει ο φασισμός και ο διαχωρισμός.

Επίσης, παρακαλώ για να πάψει αυτή η φιλολογία περι ανωτέρων πολιτισμών πέραν του Ελληνικού, θα ήθελα Συγγραφείς και επιστημονικά συγγράματα (οχι θρησκευτικά) με ακριβείς παραπομπές και γενικά στοιχεία, που να αποδυκνείουν για λαούς όπως Φοίνικες, Εβραίοι, Πέρσες, Ασύριοι, Μύδοι, Χαλδαίοι, Άραβες, και γενικά αρχαίους λαούς, τουλάχιστον 100 χρόνια πρό Χριστού, ώστε να πάψω να εθελοτυφλώ και εγώ με τους Έλληνες.

Σε περίπτωση κλασικών ειρωνιών, θα το εκλάβω ως έλλειψη επιχειρηματολογίας αλλα πλουραλισμό μπουρδολογίας.
Επίσης, αν δεν απαντήσετε στο ερώτημα, πάλι θα το εκλάβω ως αδυναμία, επομένως ότι γράψατε περι των θεμάτων αυτών θα θεωρηθεί απόδειξη πρόθεσης διαστρεύλωσης και λασπολογίας.

Reaction score
0
Χαίρομαι που επίσης βλέπω πως δεν ασχολήσαι με το ποιός λέει τι αλλα σε ενδιαφέρει για το τι λέει αυτός που τα λέει.
[/quote]

Σάκη, αυτό είπα και 'γω πιο πάνω με άλλα λόγια, αλλά....... :( :(

''Πάντα δοκιμάζετε, το καλό κατέχετε''.

Reaction score
118
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
VIDEOMIX said:
Οσο για τις φυλές, απαντώ σε ανακριβείς απόψεις που είναι μάλιστα πέραν της πραγματικότητος, επομένως τις θεωρώ και γραφικές και αστείες, πως κάθε φυλή κρίνεται απο τα έργα της και τα επιτεύγματά της. Επομένως, δεν υπάρχουν ίσες φυλές, αλλα ίσα δικαιώματα.
Κάθε άνθρωπος εννοείς προφανώς... ανεξαρτήτου χρώματος...
Φυσικά. Άλλο η διαβάθμιση μεταξύ φυλών και άλλο τα ίσα δικαιώματα.

Reaction score
164
VIDEOMIX said:
RDoherty said:
tanto, εκτίθεσαι. Δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που, όχι μόνο μας ενδιαφέρει τι έκαναν οι πρόγονοί μας, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό προσεγγίζοντας τα πρωτότυπα κείμενα. Συνεπώς δεν έχουμε την ανάγκη της διαμεσολάβησης γραφικών και ασήμαντων φασιστόγερων, που βιοπορίζονται εν πλήρει απελπισία περιφέροντας τις μασέλες τους σε εξίσου γραφικά ανθυποκανάλια.
Ιδού ενα παράδειγμα φασίζουσας άποψης όπου ξεχωρίζει τα κανάλια σε κανάλια και παρακάναλα.
Δείχνει τελικά τις κρυφές απόψεις ορισμένων οπου υποβόσκει ο φασισμός και ο διαχωρισμός.
Γιατό φασισμός; Φυσικά υπάρχει διαχωρισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλο CNN, άλλο 902 Αριστερά. Άλλο να κάνει κάποιος δήλωση στιν Λ. Κινγκ και άλλο στον... Γκλέτσο.
Εσύ δεν επηρεάζεσαι από το ποιό κανάλι λέει κάτι; Θα έβλεπες ποτέ αθλητικά στο... TV Magic;
Χαίρομαι που επίσης βλέπω πως δεν ασχολήσαι με το ποιός λέει τι αλλα σε ενδιαφέρει για το τι λέει αυτός που τα λέει.
Δεν έχει σημασία το ποιός λέει κάτι; Από πότε; Το ίδιο είναι πχ, για να σου δώσω ένα απτό παράδειγμα, να πει ότι "η ΑΕΚ είναι η καλύτερη Ελληνική ομάδα" ο Νικολαΐδης και το ίδιο ο Κόκκαλης; Το ποιός λέει κάτι είναι κριτήριο, και μάλιστα σοβαρό, για την αξιοπιστία των λεγόμενων.
Επίσης, παρακαλώ για να πάψει αυτή η φιλολογία περι ανωτέρων πολιτισμών πέραν του Ελληνικού, θα ήθελα Συγγραφείς και επιστημονικά συγγράματα (οχι θρησκευτικά) με ακριβείς παραπομπές και γενικά στοιχεία, που να αποδυκνείουν για λαούς όπως Φοίνικες, Εβραίοι, Πέρσες, Ασύριοι, Μύδοι, Χαλδαίοι, Άραβες, και γενικά αρχαίους λαούς, τουλάχιστον 100 χρόνια πρό Χριστού, ώστε να πάψω να εθελοτυφλώ και εγώ με τους Έλληνες.
Και τι σημασία έχει αν ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ήταν ανώτερος από τους Χαλδαίους ή όχι, αν δεν μελετάς τα κείμενα, αν δεν τα κατανοείς και τελικά αν δεν τα εφαρμόζεις;
Να το χ@σω που οι πρόγονοί μας είχαν τον πιο λαμπρό πολιτισμό αν δεν μπορούμε να συντάξουμε μια πρόταση της προκοπής, αν δεν έχουμε ανοίξει ένα βιβλίο να ξεστραβωθούμε και αν βραχυκυκλώνουμε κάθε φορά που ακούμε λέξη με πάνω από τρεις συλλαβές.
Να κάποτε είμασταν. Τώρα δεν είμαστε. Και καλά θα είναι να μην το πολυψάχνουμε γιατί είμαστε ανάξιοι απόγονοι. Νταξ, να ουμ;

Reaction score
0
unforgiven said:
VIDEOMIX said:
RDoherty said:
Γιατό φασισμός; Φυσικά υπάρχει διαχωρισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλο CNN, άλλο 902 Αριστερά. Άλλο να κάνει κάποιος δήλωση στιν Λ. Κινγκ και άλλο στον... Γκλέτσο.
Εσύ δεν επηρεάζεσαι από το ποιό κανάλι λέει κάτι; Θα έβλεπες ποτέ αθλητικά στο... TV Magic;
Δεν έχει σημασία το ποιός λέει κάτι; Από πότε; Το ίδιο είναι πχ, για να σου δώσω ένα απτό παράδειγμα, να πει ότι "η ΑΕΚ είναι η καλύτερη Ελληνική ομάδα" ο Νικολαΐδης και το ίδιο ο Κόκκαλης; Το ποιός λέει κάτι είναι κριτήριο, και μάλιστα σοβαρό, για την αξιοπιστία των λεγόμενων.
Και τι σημασία έχει αν ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ήταν ανώτερος από τους Χαλδαίους ή όχι, αν δεν μελετάς τα κείμενα, αν δεν τα κατανοείς και τελικά αν δεν τα εφαρμόζεις;
Να το χ@σω που οι πρόγονοί μας είχαν τον πιο λαμπρό πολιτισμό αν δεν μπορούμε να συντάξουμε μια πρόταση της προκοπής, αν δεν έχουμε ανοίξει ένα βιβλίο να ξεστραβωθούμε και αν βραχυκυκλώνουμε κάθε φορά που ακούμε λέξη με πάνω από τρεις συλλαβές.
Να κάποτε είμασταν. Τώρα δεν είμαστε. Και καλά θα είναι να μην το πολυψάχνουμε γιατί είμαστε ανάξιοι απόγονοι. Νταξ, να ουμ;

YES SIR !!!!!!!!!!!!!

UNFORGIVEN UBER ALLES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.409
VIDEOMIX said:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ανωτερότητας του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.
Εντάξει, πες ότι είμασταν "και οι πρώτοι". Σήμερα σε τι μας ωφελεί αυτό; Εγώ, καλώς (για μένα) ή κακώς (για κάποιους). τα βλέπω όλα πρακτικά και δε μου αρέσει να φανατίζομαι με ιδέες που δεν έχουν ρεαλιστικό αποτέλεσμα (ποιότητα ζωής, οικονομικό κλπ).
Έτυχε να γεννηθώ Έλληνας, δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Με νοιάζει να μπορώ να περάσω μια ευχάριστη ζωή μέσα στα λογικά πλαίσια. Το να προσπαθώ να αποδείξω στους άλλους τη δήθεν ανωτερότητά μου το θεωρώ μεγάλο χάσιμο χρόνου, γιατί όλοι κρίνουν με βάση το παρόν.

Reaction score
164
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
unforgiven said:
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
Και ειναι και νηστικος!!! :lol:
Ποιός το λέει αυτό; :lol:
Εφαγες για βραδυ?
Ετοιμάζομαι. Αλλά φροντίζω το στομάχι μου να μην μένει ποτέ άδειο γιατί έχω πρόβλημα και με πιάνει... πείνα. :lol:

Reaction score
17.638
Αλλά φροντίζω το στομάχι μου να μην μένει ποτέ άδειο γιατί έχω πρόβλημα και με πιάνει... πείνα.
Οριστε!Αυτος ειναι ο Νεοελληνικος Πολιτισμος! :lol:

Reaction score
60
unforgiven said:
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
unforgiven said:
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ said:
Και ειναι και νηστικος!!! :lol:
Ποιός το λέει αυτό; :lol:
Εφαγες για βραδυ?
Ετοιμάζομαι. Αλλά φροντίζω το στομάχι μου να μην μένει ποτέ άδειο γιατί έχω πρόβλημα και με πιάνει... πείνα. :lol:

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ :D :D :D :D

Reaction score
164
KELLER XRISTINA said:
Αλλά φροντίζω το στομάχι μου να μην μένει ποτέ άδειο γιατί έχω πρόβλημα και με πιάνει... πείνα.
Οριστε!Αυτος ειναι ο Νεοελληνικος Πολιτισμος! :lol:
Κοίταξε, όποτε τρώω, φιλοσοφώ κι' όλας. Από αυτή την άποψη είναι αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός (με ολίγον από Ρωμαϊκά όργια) :lol:

Reaction score
14
Βασίλη αν τολμήσεις να εξαφανιστείς πάλι για κάνα μήνα θα πάθω withdrawal symptoms... (και μην αρχίζετε τα πονηρά σας!!!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp