Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

Reaction score
1.832
Λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας στο ασφαλιστικό μας σύστημα θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ αν έχουν επιλέξει κάποια ιδιωτική εταιρία ασφάλισης για την κάλυψη της υγείας τους.

Δε συζητάω για κάποιο αποταμιευτικό σύστημα αλλά μόνο για υγεία (εξετάσεις, νοσήλεια κλπ).

Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια εισφορών στους δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς δεν αισθάνομαι πλέον ασφαλής αν χρειαστώ οποιαδήποτε παροχή...

Δε ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρουμε αυτό που έχουμε επιλέξει ή αν θεωρείται διαφήμιση (εγώ δεν έχω επιλέξει ακόμα, γι'αυτό ξεκίνησα και το θέμα).

Reaction score
50
Και η Εθνική έχει φυσικά. Γενικά απ' αυτά που έχω ρωτήσει (πολύ γενικά, δεν έχω εντρυφήσει κι εγώ) καλό είναι να κοιτάξεις τα εξής:

Αναλόγως το πρόγραμμα υπάρχει κάποια απαλλαγή (ή και όχι αν τα σκάσεις), δηλ. ποσό πάνω απ' το οποίο σου καλύπτουν τα νοσήλεια (κάτι σαν τη μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου). Επίσης υπάρχει κάποιο ανώτατο ποσό που σε ασφαλίζουν, του τύπου 500000 ευρώ πχ. Επειδή κάθε χρόνο υπάρχουν αναπροσαρμογές (λόγω αύξησης κόστους νοσηλείων κτλ.) πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει:

- Βασικό και κύριο πώς θα υπολογίζεται το ποσό που θα πληρώνεις κάθε χρόνο για ασφάλεια. Έχω ακούσει κουλές ιστορίες που ξεκίνησε κάποιος με ασφάλιστρα της τάξεως των 400 ευρώ και κατέληξε (μετά από 2-3 χρόνια) στα... 600 (για τις ίδιες παροχές)! Οπότε κοίτα να το καλύψεις αυτό.
- Πώς θα αναπροσαρμόζεται η απαλλαγή και πώς το ανώτατο ποσό που σε ασφαλίζουν κάθε χρόνο. Λογικό είναι να μην έχεις την ίδια απαλλαγή σε 10 χρόνια όπως και σήμερα, αντίστοιχα όμως πρέπει ν' αυξηθεί και το ποσό ασφάλισης.

Εννοείται βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η αξιοπιστία της ασφαλιστικής, όσο μπορούμε να γνωρίζουμε με τα σημερινά δεδομένα βέβαια.

Από 'κει και πέρα πρέπει να δεις τι ακριβώς θέλεις. Θες πχ. ασφάλεια για σοβαρές περιπτώσεις μόνο (νοσήλεια, ατυχήματα κτλ.) ή και για εξωτερικά ιατρεία; Θες γενικό check up κάθε χρόνο; Φαντάζομαι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Πολλοί για να ρίξουν κάπως το κόστος κάνουν ασφάλεια για σοβαρές περιπτώσεις με μεγάλη απαλλαγή (π.χ. 1000 - 1500 ευρώ) με τη λογική ότι για κάτι καθημερινό έχουν να πληρώσουν και ιδιώτη κι αν τύχει κάτι σοβαρό (χτύπα ξύλο αλλά γι' αυτό κάνεις την ασφάλεια) σου λέει μέχρι το ποσό απαλλαγής τα δίνω...

Τέσπα κι εγώ δεν το έχω πολυψάξει, αυτά είναι όσα έχω ακούσει από συζητήσεις με γνωστούς που ενδιαφέρονταν επίσης.

Reaction score
4.909
Απάντηση: Ασφάλιση υγείας σε ιδιωτικό φορέα?

Και η Interamerican εχει και φιλος που εχει κάνει ειναι ευχαριστημένος απο τις παροχές

Reaction score
7.117

Mια ασφαλιση υγειας σε καλυπτει κυριως αν εχεις καποιο σοβαρο ατυχημα ή καποια ασθενεια και λιγοτερο οσο αφορα εξετασεις και φυσικα καθολου φαρμακα.
Αρα θαεχεις συνδεση με το ταμειο υγειας ετσι και αλλιως ατα με τον ΕΟΠΥ αρα θα βαζεις πολλα απο την τσεπη σου.
Το αλλο σημαντικο ειναι αυτο που σε ρωτησε ο ntetari,αν εισαι σε καποια μεγαλο αστικο κεντρο που υπαρχουν ιδιωτικες κλινικες,παραρτηματα των μεγαλων ιδιωτικων νοσηλευτηριων και διαγνωστικα κεντρα. Απο οτι βλεπω εισαι ουσιαστικα σε προαστειο της Θεσσαλονικης αρα στο θεμα αυτο ειναι οκ. Η ηλικια παιζει ρολο στο ποσο που θα δινεις για ενα συγκεκριμενο πακετο υγειας.Εισαι 36 αρα δεν θα δωσεις πολλα παραπναω απο την ελαχιστη βασικη τιμη.Εγω που το εκανα περσι στα 42 εδωσα 35% παραπανω απο εναν 32 ετων με το ιδιο πακετο.
Πιστευω οτι ειναι μια καλη κινηση,σκεψου οτι ακομα και μια απλη επεμβαση να κανεις σε ενα ιδωτικο θεραπευτηριο και να νοσηλευτεις 5-6 μερες χρειαζεσαι περιπου 15000 ευρω, κατι που σημαινει οτι ακομα και σε αυτη την απλη περιπτωση εχεις καλυψει τις εισφορες για 20 χρονια περιπου. Δεν μιλαω για κατι σοβαρο βεβαια,εκει απλα δεν το συζηταμε.
Ειμαι Εθνικη γιατι απλα δεν ασχοληθηκα με εταιρειες ξενων συμφεροντων για ευνοητους λογους.

Reaction score
4.909

Πιστευω οτι ειναι μια καλη κινηση,σκεψου οτι ακομα και μια απλη επεμβαση να κανεις σε ενα ιδωτικο θεραπευτηριο και να νοσηλευτεις 5-6 μερες χρειαζεσαι περιπου 15000 ευρω, κατι που σημαινει οτι ακομα και σε αυτη την απλη περιπτωση εχεις καλυψει τις εισφορες για 20 χρονια περιπου. Δεν μιλαω για κατι σοβαρο βεβαια,εκει απλα δεν το συζηταμε.
Ειμαι Εθνικη γιατι απλα δεν ασχοληθηκα με εταιρειες ξενων συμφεροντων για ευνοητους λογους.
Δεν διαφωνώ οτι αν...αρρωσταίνεις το πρόγραμμα συμφέρει, αλλά για ποιές απλές επεμβάσεις μιλάς που θα στοιχίσουν 15 χιλιάρικα για 5-6 μέρες;
Αυτά ήταν....last years ισως, οι τιμές στα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν πέσει πάρα πολύ (και για γιατρούς και για νοσηλεία) και ειναι απόλυτα διαπραγματεύσιμες προς τα κάτω, αφού με την κρίση τα Ταμεία τους ειναι μείον ...χωρια που και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους χρωστάνε πολύ χρήμα! Έμαθα οτι πλέον ακόμη και το ...μουράτο και υπερτιμημένο Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης κάνει πολύ διαφορετικές τιμές ειδικά για όσους... πληρώνουν (ιδιωτικές ασφάλειες ή πελάτης απο την τσέπη του) και αν δεν σε πάνε εξ ανάγκης αλλά πας προγραμματισμένα μπορει να πετύχεις και την μισή τιμή απο αυτή που έχουν ως ταρίφα ή που θα σου πουν στην αρχή...
Την Εθνική την εμπιστεύεσαι προφανώς ως Ελληνική...επειδή...δεν την έφαγες απο την Ασπις του Ψωμιάδη όπως εγώ....Δύσκολα θα ξαναεμπιστευόμουν πλέον ελληνική ασφαλιστική.....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop