Ασφαλιστική για ασφάλεια υγείας

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Εχω εδω και χρονια ενα συμβολαιοσ στην Εθνικη ασφαλιστικη (ισοβιο...εχουν καταργηθει πλεον),αλλα τα χρηματα ειναι υπερβολικα (ετσι και αλλιως ειναι πανακριβη),αλλα και ακουω οτι δεν θα επιβιωσει σαν εταιρεια (εξαγορα συντομα).Εχετε καποια εμπειρια απο αλλη εταιρεια με ετησιο συμβολαιο (μονο αυτο πλεον για λογους κοστους με το οποιο ρισκο κρυβει αυτο φυσικα)? Καθε γνωμη καλοδεχουμενη και αν θελετε και με πμ.
 

Μηνύματα
777
Reaction score
820
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την AXA (πρώην Αlpha) - παλιό συμβόλαιο, χωρίς απαλλαγές, το οποίο είχε φτάσει πάνω από €2.000 ετησίως. Τελικά κατέληξα στην AXA Αγγλίας, όπου πήρα τις ίδιες καλύψεις με απαλλαγή €2.000/περιστατικό και κάλυψη σε όλη την Ευρώπη, με περίπου €1.100 ετησίως. Πριν 3 χρόνια που έγινε αυτό, ήταν η συμφερότερη από κάθε άποψη λύση.

Αν θες λεπτομέρειες, στείλε PM με τηλέφωνο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Την Εθνική την είχα κι εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια. Σε συμβόλαιο σούπερ ντούπερ, όλα απεριόριστα, πρώτη θέση κλπ. Αυτά τα συμβόλαια δεν την συνέφεραν και αποφάσισε να τα περιορίσει. Το κατάλαβα έμμεσα, όταν πήγα για κάποιες εξετάσεις και στο διαγνωστικό κέντρο μου είπαν ότι δεν είμαι ασφαλισμένος...

Πήρα τηλέφωνο την Εθνική και πληροφορήθηκα ότι δεν έχω πληρώσει. Επειδή είμαι πολύ τυπικός με τους λογαριασμούς και τους πληρώνω μόλις έρθουν, έψαξα στο αρχείο μου και πράγματι δεν βρήκα παραστατικό της Εθνικής Υγείας. Βρήκα απόκομμα πληρωμής ενός συνταξιοδοτικού που έχω στην Εθνική, το οποίο ήταν πακέτο με το Υγείας κι ερχόταν κάθε χρόνο σε λογαριασμό combo. Με λίγα λόγια, χώρισαν το συμβόλαιο σε δύο λογαριασμούς, μου έστειλαν τον ένα και τον άλλο δεν τον έστειλαν ποτέ. Ακόμα κι αν τον έστειλαν και χάθηκε, δεν με πήραν ένα τηλέφωνο, δεν μου έστειλαν κάποια ειδοποίηση, ένα email οτιδήποτε. Μου έκοψαν την ασφάλεια.

Στο τηλέφωνο που τους έκανα, αμέσως προθυμοποιήθηκαν να μου συνεχίσουν το συμβόλαιο μόλις πληρώσω τα χρωστούμενα, αλλά... με διαφορετικούς όρους! Στα ίδια περίπου χρήματα με τα μισά τουλάχιστον προνόμια... Επειδή δεν είχα όρεξη να τσακωθώ, τους έβρισα (πολύ!!!) και τους το έκλεισα. Έκανα την άλλη μέρα συμβόλαιο στην ΝΝ και είμαι μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος.

Τυχαία έμαθα ότι ένας συγγενής μου που είχε το ίδιο πρόβλημα με την Εθνική, έκανε αγωγή και κέρδισε τη συνέχεια της παλιάς απεριόριστης ασφάλειας.
 

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
απο εθνικη (3 συμβολαια) για NN εχω φυγει και εγω
ομως οι καλαυψεις πλεον δεν ειναι σταθερες, καθε χρονο αλλαζουν , σα να κανεις καινουριο συμβολαιο.
δηλαδη μπορει να φτασεις να πληρωνεις 15 χρονια ενα συμβολαιο που για 14 χρονια καλυπτε μια συγκεκριμενη παθηση και στον 15ο χρονο στις αλλαγες να εξαφανιστει.

απο οσο ξερω ομως λιγο πολυ ολα τα συμβολαια ζωης ειναι ετσι πλεον.

παντως μεχρι στιγμης απο καλυψεις ειναι ενταξει.
 

Μηνύματα
7.362
Reaction score
2.554
Γι' αυτό λοιπόν με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα από Εθνική τελευταία (έχω 2 συμβόλαια Ιντεραμερικαν που νομίζω πληρώνω πολλά)...
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.762
Reaction score
2.187
@tanto
Το οτι δεν θα επιβιώσει η Εθνική σαν εταιρεία, ψάξε το λίγο, δεν ισχύει κατι τέτοιο, αν δεν επιβιώσει η Εθνική με το χαρτοφυλάκιο που έχει, θα ακουστούν πολλά κανόνια.
Αν θες κατι οικονομικότερο, άλλαξε το προγράμμα σου σε Full (Εθνική) κρατώντας την ασφαλισιμότητα σου (insurability).

Σενάριο να εξαγοραστεί απο ένα έναν πολυεθνικό κολοσσό η Εθνική, ειναι πιθανό.
Να κλείσει απίθανο.

Για τα λοιπά που αναφέρθηκαν, ειναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σχέση ασφαλιστή-ασφαλιζόμενου και δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

Η ασφάλιση υγείας, δεν αγοράζεται και δεν πρέπει να αγοράζεται απο απρόσωπα δίκτυα, online κλπ, αλλιώς .........τρέχα γύρευε.

Πολύ σοβαρή εταιρεία στο χώρο ειναι και η Generali, MetLife, AXA, πάντα όμως μέσω εξειδικευμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ΜΟΝΟ.
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Ultra audio εξαγορα εννουσα οχι να κλεισει λογω χρεοκοπιας,απλα ειναι γνωστο οτι επαθε τεραστια ζημια με το psi γιατι ειχε πολλα ομολογα δημοσιου. Εγω θυμωσα μαζι τους γιατι ενω περσι εκανα τροποποιηση στο ισοβιο συμβολαιο (εβγαλα τις προληπτικες εξετασεις) για να πετυχω μειωση 35% ,μετα απο ενα τριμηνο μου ηρθε αυξηση 25%!!!!!!!!!! Η εταιρεια με την πολιτικη της θελει να απαλλαγει απο τα ισοβια συμβολαια (στον φιλο απο πανω δεν του εστειλαν το ασφαλιστηριο για παραδειγμα). Ολα αυτα δεν δειχνουν σοβαρη εταιρεια . Επισης σε πιθανη εξαγορα ολα τα συμβολαια θα αναθεωρηθουν (αυτο ειναι κατι που δεν αναφερεται στα συμβολαια ......).
 

Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
Εσείς που ενδιαφέρεστε να δείτε τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στα νοσοκομειακά προϊόντα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μου στο 6937306752 .

Είμαι ασφαλιστικός σύμβουλος με πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο που ξεκινά από το 1991 συνεργάζομαι με όλες τις ασφαλίστηκες εταιρίες και μπορώ να σας προτείνω λύσεις τόσο στον Ελληνικό ασφαλιστικό χώρο όσο και σε εταιρίες του εξωτερικού.


Σε ότι αφορά την συζήτηση που κάνετε απλά να τονίσω

1) ότι όσο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο κουβαλά από το παρελθόν ( την δεκαετία του 1990 ) μια ασφαλιστική εταιρία τόσο πιο μεγάλες αυξήσεις κάνει κάθε χρόνο σε παλιούς και σε νέους πελάτες .

2) Η εθνική σαν εταιρία δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα ούτε με τα αποθεματικά της ούτε με τις αποζημιώσεις της τα νοσοκομειακά της είναι ζημιογόνα χρόνια τώρα αλλά το αντιμετωπίζει με αυξήσεις και αλλαγές σε νέα προϊόντα ο λόγος που γίνονται τέτοιες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα είναι επειδή οι τράπεζες αναγκάζονται να πουλήσουν τις θυγατρικές τους ....

Η εθνική είναι μαγαζί γωνιά, ένας γίγαντας που πλησίαζα κοιμάται χρόνια τώρα .

Έχει πολύ ακριβά προϊόντα επειδή κουβαλά παλιό χαρτοφυλάκιο ....

3) Οι εταιρίες του εξωτερικού δεν έχουν καλυτέρα προϊόντα ούτε φθηνότερα .

Τα προϊόντα τους είναι ετησίως ανανεούμενα και κατά κανόνα ακριβότερα .

Ένα συμβόλαιο ισόβιο στην Ελλάδα με απαλλαγή 1500 Ευρώ έχει ετησιοποιημενο ασφάλιστρο περίπου στα 1000 Ευρώ και αμετάβλητους ορούς . Δεν θα συνιστούσα σε κάποιον που μένει μονιμά στην Ελλάδα να ασφαλιστεί σε Εταιρία εκτός Ελλάδος

4) Groupama , Eurolife , Εθνικη δίνουν ακόμα ισοβίους και αμετάβλητους όρους ασφαλισης

5) H μόνη ασφαλιστική που δεν θα επέλεγα να ασφαλιστώ με νοσοκομειακά προϊόντα είναι η Interamerican. Το γιατί και το πώς δεν θα το αναλύσω εδω…..




ΤΕΛΟΣ


Οσοι έχουν ισόβια συμβόλαια τα οποία δεν έχουν plafond στις αμοιβές ιατρών καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι μετατρέποντας τα σε νέα προϊόντα μένουν ανασφάλιστοι για νοσηλείες στο εξωτερικό και χρειάζεται να συμπεριλάβουν επιπλέον προσαρτήματα στα συμβόλαια τους για να τα ενισχύσουν .


Όσοι αλλάζουν εταιρία καλά θα κάνουν να ζητούν μεταφορά ασφαλισημότητας γραπτή και να περιγράφουν με πλήρη ειλικρίνεια την κατάσταση της υγείας τους
[DOUBLEPOST=1460382921][/DOUBLEPOST]
. Επισης σε πιθανη εξαγορα ολα τα συμβολαια θα αναθεωρηθουν (αυτο ειναι κατι που δεν αναφερεται στα συμβολαια ......).
Αυτο δεν αληθευει για τα ισοβια συμβολαια μονο σε ετησιως ανανεουμενα γινονται τετοιου ειδους αλλαγες
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
"Ένα συμβόλαιο ισόβιο στην Ελλάδα με απαλλαγή 1500 Ευρώ έχει ετησιοποιημενο ασφάλιστρο περίπου στα 1000 Ευρώ και αμετάβλητους ορούς . ..."
το δικο μου ειχε φτασει τα 1250 ευρω και με προχειρους υπολογισμους,θα εδινα στα 55 μου 1800,ενω στα 60 μου (μετα θα αρχιζε η μειωση γυρω στις 2000 ευρω). Αν ηταν να δινω 1000 θα το κρατουσα προφανως,αλλα απο ενα σημειο και μετα "χανοταν" η μπαλα και αυτο οταν μειωνονται οι τιμες και των εξετασεων,των νοσηλειων και φυσικα των αμοιβων οσων εργαζονται σε ιδιωτικες κλινικες,διαγνωστικα κλπ. Να μην μιλησω φυσικα για το ενδεχομενο αλλαγης νομισματος.....εκει θα γινοταν σφαγη.
 

Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
το δικο μου ειχε φτασει τα 1250 ευρω και με προχειρους υπολογισμους,θα εδινα στα 55 μου 1800,ενω στα 60 μου (μετα θα αρχιζε η μειωση γυρω στις 2000 ευρω). Αν ηταν να δινω 1000 θα το κρατουσα προφανως,αλλα απο ενα σημειο και μετα "χανοταν" η μπαλα και αυτο οταν μειωνονται οι τιμες και των εξετασεων,των νοσηλειων και φυσικα των αμοιβων οσων εργαζονται σε ιδιωτικες κλινικες,διαγνωστικα κλπ. Να μην μιλησω φυσικα για το ενδεχομενο αλλαγης νομισματος.....εκει θα γινοταν σφαγη.
Τετοιες συζητησεις τις κανεις με τον ασφαλιστη σου προκειμενου να εκμεταλευτεις την γνωση και την εμπειρια του . Ελπιζω να μη το παρεξηγησεις αλλα απο τα γραφομενα σου αντιλλαμβανομαι οτι δεν εχεις την σωστη εικονα της καταστασης πιο πανω π.χ γραφεις οτι εχουν καταργηθει τα ισοβια συμβολαια στην Εθνικη κατι τετοιο δεν ισχυει
Σε οτι αφορα τις αυξησεις ειναι το κομματι της κουβεντας που εχεις δικιο αυτο ομως συμβαινει και στις εταιριες του εξωτερικου και με μεγαλυτερο ποσοστο αυξησης ...
Το ζητουμενο λοιπον ειναι ποσο αναγκαια θεωρεις την υπαρξη ασφαλισης και τι μπορεις να θυσιασεις για να την εχεις ( μπορεις να κοψεις το καπνισμα και να πληρωνεις το συμβολαιο μπορεις να κοψεις την nova , μπορεις να μην αλλαξεις προβολεα )

ποια ειναι η ηλικα σου ?
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Δεν ειπα οτι εχουν καταργηθει τα ισοβια στην Εθνικη,αλλα οτιι η πολιτικη της εταιρειας δειχνει κατι τετοιο. Με τον ασφαλιστη μου δεν εχω να συζητησω κατι,γιατι πολυ απλα μετα το περσινο deal (την αρχικη μειωση και μετα την αυξηση 25%),απλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη ουτε σε αυτον αλλα ουτε στην εταιρεια. Για να το πω πολυ απλα,εχω πλεον μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στις αποψεις αγνωστων σε ενα φορουμ (καλη ωρα σαν το δικο μας) παρα σε αυτον και απο την εξελιξη του θεματος μεχρι τωρα,δικαιωνομαι πληρως.
 

Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
Δεν ειπα οτι εχουν καταργηθει τα ισοβια στην Εθνικη,αλλα οτιι η πολιτικη της εταιρειας δειχνει κατι τετοιο. Με τον ασφαλιστη μου δεν εχω να συζητησω κατι,γιατι πολυ απλα μετα το περσινο deal (την αρχικη μειωση και μετα την αυξηση 25%),απλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη ουτε σε αυτον αλλα ουτε στην εταιρεια. Για να το πω πολυ απλα,εχω πλεον μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στις αποψεις αγνωστων σε ενα φορουμ (καλη ωρα σαν το δικο μας) παρα σε αυτον και απο την εξελιξη του θεματος μεχρι τωρα,δικαιωνομαι πληρως.
Η αληθεια ειναι οτι το συναφι μου δεν ειναι οτι καλυτερο ....

Ο χωρος αρχικα στηθηκε απο συνταξιουχους και απο επαγγελματιες μερικης απασχολησης που εψαχναν για εξτραδακια .
Η εκπαιδευση τις περισσοτερες φορες ανεπαρκης με εμφαση στην πωληση και ελαχιστα στην ιεραρχιση αναγκων και στον σχεδιασμο των προιοντων .
Τα πραγματα βελτιωθηκαν καπως μετα το 2000 αλλα την βελτιωση στην εκπαιδευση την αμαυρωσαν οι σφαγες πελατων απο του κυνηγους χρηματιστηριακων αποδοσεων με τα αμοιβαια κεφαλαια και τα επενδυτικα προιοντα που επενδυαν σε αυτα .
Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να συνεργαζεται καποιος με συμβουλο που εχει χρονια στον χωρο και καλες συστασεις και καλο ειναι να τσεκαρεται με μελετη των συμβολαιων . Και παντα να αποφευγετε να δινεται χρηματα στα χερια παντα καταθεση στην ασφαλιστικη ή εαν προκειται για πρωτοασφαλιστηριο να υπαρχει σφραγισμενη αποδειξη εισπραξης
Απαραιτητο κατα την γνωμη μου ειναι ο συμβουλος να μην εχει αποκλειστικη συνεργασια με μια ασφαλιστικη ....

Τωρα για να πουμε και του στραβου το δικιο ο ασφαλιστικος σου συμβουλος (με ενοχλει η λεξη ασφαλιστης αλλωσε με βαση την νομοθεσια ασφαλιστης ειναι η ασφαλιστικη εταιρια ) πως θα μπορουσε να προβλεψει την αυξηση και να σου προτεινει κατι διαφορετικο ?
Κανε με προφητη και εγω θα σε κανω πλουσιο


Αλλωστε οπως ειπες και μονος σου το κουρεμα με το psi δεν μπορει να βγει διαφορετικα .
Με βαση την νομοθεσια οι ασφαλσιτικες επενδυουν τα αποθεματικα τους σε ακινητα μετοχες στο χρηματιστηριο συναλλαγμα και ομολογα και οπως αντιλαμβανεσαι τιποτα απο αυτα δεν αποδιδει στην Ελλαδα των μνημονιων
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
και το παραλογο φιλε svellinis ξερες ποιο ειναι? οτι το μελλον της ασφαλισης στη χωρα μας θα ειναι ενα μειγμα δημοσιας και ιδιωτικης ασφαλισης. Θα δινεται δηλαδη η επιλογη, σε καποιον που εισερχεται στον εργασιακο βιο,να εχει ιδιωτικη ασφαλεια και για υγεια και για συνταξη,μαζι φυσικα με ενα υποχρεωτικο ποσοστο συμμετοχης και στο δημοσιο (για να πληρωνονται οι συνταξεις των παλιοτερων).
Θα συμφωνησω οτι η πλειοψηφια των παλιοτερων ασφαλιστων ηταν το λιγοτερο ασχετοι και εκαναν μεγαλο κακο σε αυτο που αποκαλουμε "ιδιωτικη ασφαλιση",αλλα αυτο δυστυχως βαραινει τις ιδιες τις ασφαλιστικες εταιρειες.
 


Μηνύματα
562
Reaction score
590
Από προσωπική εμπειρία (όχι με την Εθνική), θα συμβούλευα ιδιαίτερη προσοχή στη τυχόν πρόταση για μετατροπή παλαιών ασφαλιστηρίων. Υπάρχουν περιπτώσεις που παλαιά ασφαλιστήρια κρίνονται ασύμφορα για την εταιρία, η οποία προσπαθεί να τα ξεφορτωθεί και να σπρώξει το πελατειακό της κοινό σε νέα προγράμματα. Αυτά τα νέα προγράμματα μπορεί να περιλαμβάνουν σημαντικές εξαιρέσεις καλύψεων ή/και να κρύβουν σοφά «μελετημένες» ασάφειες. Σε κάθε περίπτωση νομίζω το καλύτερο είναι η διεξοδική ανάγνωση και ανάλυση όχι μόνο των γενικών όρων που πομπωδώς διατυμπανίζονται από τις εταιρίες, αλλά και των ειδικών όρων του συγκεκριμένου συμβολαίου ΠΡΙΝ την υπογραφή.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
0
θα συμβούλευα ιδιαίτερη προσοχή στη τυχόν πρόταση για μετατροπή παλαιών ασφαλιστηρίων
Αναζητώ κι εγώ να κάνω μεταφορά του οικογενειακού μας από την Εθνική (είναι σε ισχύ εδώ και 3 χρόνια) καθώς πλησιάζει η κανονική ανανέωση.
Ποιες εταιρείες επιτρέπουν τέτοια αλλαγή; Ποιες καλύψεις μεταφέρονται;
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.340
Reaction score
30.714
Προσοχη στα capitation συμβολαια που κυνηγανε ολες οι εταιριες . Τραγικο λαθος η μετατροπη παλαιου συμβολαιου σε capitation.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Αναζητώ κι εγώ να κάνω μεταφορά του οικογενειακού μας από την Εθνική (είναι σε ισχύ εδώ και 3 χρόνια) καθώς πλησιάζει η κανονική ανανέωση.
Ποιες εταιρείες επιτρέπουν τέτοια αλλαγή; Ποιες καλύψεις μεταφέρονται;
τι εννοείς επιτρέπουν αλλαγή και μεταφορά καλύψεων?

κάθε εταιρία έχει τα πακέτα της...
σίγουρα αν πάρει τηλέφωνο σε metlife,Allianz Κλπ θα σου έχουν αντιπρόταση βάσει των παροχών που είχες πριν
Προσοχη στα capitation συμβολαια που κυνηγανε ολες οι εταιριες . Τραγικο λαθος η μετατροπη παλαιου συμβολαιου σε capitation.
τι είναι αυτό ?
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Αναζητώ κι εγώ να κάνω μεταφορά του οικογενειακού μας από την Εθνική (είναι σε ισχύ εδώ και 3 χρόνια) καθώς πλησιάζει η κανονική ανανέωση.
Ποιες εταιρείες επιτρέπουν τέτοια αλλαγή; Ποιες καλύψεις μεταφέρονται;
Για την ΝΝ με την οποία και συνεργάζομαι, μπορώ να σου πω ότι αφού συμπληρωθεί το αντίστοιχο ιατρικό ερωτηματολόγιο, μπορεί να άρει με ειδικό όρο το χρόνο αναμονής για καταστάσεις υγείας που δεν γνωρίζες και έτσι να έχεις άμεση κάλυψη σχεδόν στα πάντα!
Δε γνωρίζω αν και άλλη εταιρία το προσφέρει αυτό, αλλά είναι πιθανό να δίνεται κι από άλλη εταιρία..
τι εννοείς επιτρέπουν αλλαγή και μεταφορά καλύψεων?

κάθε εταιρία έχει τα πακέτα της...
σίγουρα αν πάρει τηλέφωνο σε metlife,Allianz Κλπ θα σου έχουν αντιπρόταση βάσει των παροχών που είχες πριν

τι είναι αυτό ?
capitation είναι μια μορφή συμβολαίων υγείας εν προκειμένω, που υπάρχει ένα group νοσοκομείων που καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο ο πελάτης.
Κοστίζουν σημαντικά λιγότερο από τα κλασσικά συμβόλαια με ελεύθερη πρόσβαση παντού και έχουν εξαιρετικό vfm.
αυτά!
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.762
Reaction score
2.187
Και αν μελλοντικά τα "σπάσουν" τα νοσοκομεία με τις εταιρείες, θα μείνεις χωρίς κάλυψη ή με νοσοκοιμεία της πλάκας.....

Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.138
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top