Ασχετος ψαχνει για μηχανη 250 cc

Reaction score
49
Απάντηση: Ασχετος ψαχνει για μηχανη 250 cc

Αυτό φαίνεται να παρέχει την καλύτερη προστασία από αέρα και νερό.
Σαν πολύ ψηλό το βλέπω το τζάμι μπροστά.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/725931/

Το Kymco μου αρέσει.
Και σαν μηχανάκι και σαν νοοτροπία εταιρίας.
Προτίμησε το αν θέλεις περισσότερους χώρους ή πάρε το Nexus αν θέλεις καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο

Reaction score
262

Καλορίζικο Μήτσο μ' :107:
Να εισαι καλα φιλε.
Ειναι η πρωτη μηχανη στην ζωη μου,τωρα στα 33 μας.Μεχρι τωρα την εβγαζα με τα παπακια μιας και δεν εκανα μεγαλες αποστασεις.Ομως τωρα αναγκαζομαι να κανω κατι γιατι η βενζινη εχει παει στα υψη,ο μισθος πηρε τον κατηφορο και ολλα τα αλλα της αγορας εχουνε τιμες γα.....τα.Αποσβεση δεν περιμενω να κανω φετος,αλλα του χρονου που θα ειμαι στην Αθηνα συγουρα.

Reaction score
5
Πάντως κάτι αστεία περί μη αναγκαιότητας κράνους στην επαρχία, ή στα 'χωράφια', καλό είναι να μην τα λέμε.

Η μηχανή δεν είναι ένα δίτροχο. Είναι ένα δίτροχο με ένα δίποδο επάνω που αποτελεί πολύ μεγάλο κομμάτι του συστήματος, πολύ μεγαλύτερο από ότι το εν λόγω δίποδο αποτελεί μέρος του συστήματος ενός αυτοκινήτου.

Όπως βάζουμε λάδια, βενζίνη, ζελατίνα, ABS, κλπ κλπ, πρέπει να βάζουμε καλό κράνος, καλά γαντάκια, καλό μπουφάν και παπουτσάκια. Το λιγότερο. Έτσι σε πτώση θα φάμε μόνο τα γόνατα.

Έτσι πρέπει να το βλέπουμε, όχι απλά ένας σκελετός με 2 ρόδες.

Φιλικά πάντα, έτσι;

Άντε καλορίζικα σε όλους!

Reaction score
262

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Πατριωτη,δεν προκαμα:128: σημερα να το μεταβιβασω.Παμε για τριτη.Για καλη μου τυχη εκει στην Καρδιτσα εχετε πολυ καλους ανθρωπους και αναφερομαι στους εξεταστες που σου δινουνε το οκ για διπλωμα μηχανης.Προχθες το πηρα.

Reaction score
262

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Οαδερφος απο το παληκαρι που αγορασα το μηχανακι,εχει ενα versys με 1.500 χλμ,σε τζαμι κατασταση.Οποιος θελει να του πω το τηλ να μηλησουνε.Στα Τρικαλα ειναι

Reaction score
11

Πατριωτη,δεν προκαμα:128: σημερα να το μεταβιβασω.Παμε για τριτη.Για καλη μου τυχη εκει στην Καρδιτσα εχετε πολυ καλους ανθρωπους και αναφερομαι στους εξεταστες που σου δινουνε το οκ για διπλωμα μηχανης.Προχθες το πηρα.

Είμαστε καλοί άνθρωποι εμείς εδώ:116:

Reaction score
5
Αν επιτρέπεται, πόσα μαθήματα έκανες για το δίπλωμα;

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ασχετος ψαχνει για μηχανη 250 cc

Πόσα είναι αυτά; Το site του υπουργείου που κοίταξα δεν το λέει.

10 μαθήματα οδήγησης.
Μετά, αν ο μαθητής θέλει επιπλέον, πάνε ανά 5άδες (από όσο θυμάμαι)
Προφανέστατα, ούτε τα 10 ούτε τα 15 είναι αρκετά για να κυκλοφορήσει κάποιος ασφαλής στους δρόμους γιατί (όπως και στο αυτοκίνητο) τα 10 μαθήματα υπάρχουν για να μάθει ο οδηγός/αναβάτης τα απολύτως βασικά που ζητάει η επιτροπή (και τα οποία είναι γελοία σε σχέση με την πραγματική ζωή)

Σαφέστατα προτείνω ο κάθε αναβάτης να περάσει κάποια ειδικά μαθήματα (0-300 riding schools, CSS) για να μάθει ο αναβάτης πιο ουσιαστικά πράγματα πάνω στην συμπεριφορά της μοτοσικλέτας σε συνθήκες ρεαλιστικές

Reaction score
49

Περισσότερες πληροφορίες για τα CSS εδώ!!

Έχω ήδη κάνει το level1 & τον Σεπτέμβρη θα πάω και για το lvl2 (και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνω και το 3 & ίσως και το 4)

Η καλύτερη βελτίωση της μοτοσυκλέτας δεν είναι ούτε η εξάτμιση, ούτε οι ohlins ούτε τα power commanders.
Είναι η βελτίωση των χεριών και του μυαλού του αναβάτη που προφανώς είναι βελτίωση που ακολουθεί πάντα τον αναβάτη
:126:

Reaction score
5
Είναι κρίμα που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Advanced Riding courses, όπως π.χ.:
http://www.roada.org.uk/riders/why/index.htm
http://www.iam.org.uk/do_you_want_to_be_a_better_rider_/doyouwanttobeabetterrider.html
Διδάσκουν έλεγχο του δρόμου, των συνθηκών, αμυντική οδήγηση, οδήγηση σε groups κλπ. Όχι για ταχύτητα, αλλά για ασφάλεια.
Τελικά, όταν μάθεις να κινείσαι με ασφάλεια, κινείσαι και πιο γρήγορα.
Σε κάποιες χώρες αν περάσεις και αυτές τις εξετάσεις, έχεις έκπτωση από Ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς θεωρείται μικρότερο ρίσκο να σε ασφαλίσουν.

Reaction score
262

Tι λαστιχα να βαλω?Θελω να ειναι μαλακα.Το μηχανακι θα κυκλοφωραει μονο με καλο καιρο,δηλ απο αρχες μαιου μεχρι τελος σεπτεβρη,αντε και λιγο απο τον οκτωβρη.
Δεν ψαχνω το τελειο αγωνηστικο ελαστικο αλλα κατι καλο και σε λογικα λεφτα.Κανενα τζαμακι μπορουμε να βαλουμε μπροστα,να κοβει εστω και λογο τον αερα,οχι οτι θα πηγαινω με 200,αλλα οσο ναναι ακομα και με 100 τον νιωθεις τον ατιμο να σε κοπαναει στο στηθος.

Reaction score
262

Λαστιχααααααααααααααααααααααααααααααα

Reaction score
262

Μοτερακι σκετη γλυκα.Τι 3η εχεις τι 6η, το ιδιο σχεδον πραγμα ειναι.Αρπαζει απο χαμηλα.Ασε που αν το πας οπως εγω,δηλ απο 80 μερχρι τα 120χλμ,δεν καιει τιποτα.Το μπροστινο με χαλαει λιγουλακι γιατι το ηθελα λιγο πιο μαλακο,αλλα χαλαλι του.Ενα μικρο τζαμακι θελει μονο εμπρος να κοψει εστω και λιγο τον αερα και βουρ για παραλιες και βολτες.

Reaction score
0

Μοτερακι σκετη γλυκα.Τι 3η εχεις τι 6η, το ιδιο σχεδον πραγμα ειναι.Αρπαζει απο χαμηλα.Ασε που αν το πας οπως εγω,δηλ απο 80 μερχρι τα 120χλμ,δεν καιει τιποτα.Το μπροστινο με χαλαει λιγουλακι γιατι το ηθελα λιγο πιο μαλακο,αλλα χαλαλι του.Ενα μικρο τζαμακι θελει μονο εμπρος να κοψει εστω και λιγο τον αερα και βουρ για παραλιες και βολτες.
θα συμφωνήσω για τη ροπή και τη κατανάλωση του μοτέρ, αλλά θα διαφωνήσω για τη "γλυκιά" λειτουργία και το "σκληρό" μπροστινό.

Reaction score
262

θα συμφωνήσω για τη ροπή και τη κατανάλωση του μοτέρ, αλλά θα διαφωνήσω για τη "γλυκιά" λειτουργία και το "σκληρό" μπροστινό.
To μπροστινο θα τοθελα λιγο πιο μαλακο εγω προσωπικα,αλλα και οσοι το πηγανε βολτα τα ιδια με εμενα λενε.Επρεπε να ειναι λιγο πιο μαλακο.Οσον αφορα τον θορυβο του μοτερ,μονο ακουστικα ειναι καπως αρτσουμπαλο και πιο πολυ οταν ειναι κρυο.Οχι οτι με χαλαει ετσι??.Σε γενικες γραμμες δεν σου περναει απο το μυαλο οτι ειναι 2κυλινδρο και αρκετα ομοιομορφο στον δρομο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds