Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Reaction score
0
Αυξάνονται, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, οι ημέρες άδειας που δικαιούται η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος εξέδωσε απόφαση, με την οποία διευκολύνει τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία), να παρακολουθούν τις σχολικές επιδόσεις τους, απουσιάζοντας από την εργασία τους δικαιολογημένα, προκειμένου να επισκεφθούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα που σπουδάζουν τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο υπάλληλος που έχει ένα παιδί δικαιούται τέσσερις ημέρες το έτος, αυτός με δύο παιδιά δικαιούται πέντε ημέρες και, σε περίπτωση που τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε διαφορετικά ιδρύματα διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας, η δικαιούμενη άδεια αυξάνεται κατά μία ημέρα.

Η εν λόγω άδεια είναι με πλήρεις αποδοχές και ο χρόνος αυτής λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Reaction score
7
Α! Μάλιστα. Δηλαδή εμείς (του ιδιωτικού) δεν έχουμε παιδιά, έχουμε σκυλιά και τα δικά μας παιδιά δεν πάνε σε σχολείο αλλά σε κρυφό σχολείο το βράδυ, οπότε τι να την κάνουμε την άδεια;
Αλλά από την άλλη, ξέχασα, έχουμε 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, είναι καλό ποσοστό εκλογικού σώματος. (Μήπως είμαι πολύ κακός;;;;;;)

Reaction score
3
Απάντηση: Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Γιατί "Ωχ" Μαρία;
Καλά κάνει και δίνει, αρκεί να δίνει και στους 2 γονείς, όχι μόνο στη σύζυγο.

Αλήθεια κύριε Παυλόπουλε, καλό θα ήταν να δίνετε και στο σύζυγο 1-2 μέρες έναντι της γέννας γιατί κι αυτός κάτι κάνει.

Α και για να μην ξεχάσω, τίποτα θα δώσετε γι αυτούς που φροντίζουν άτομα τρίτης ηλικίας;

Αυτά μπορεί να μην ψηφίζουν, εγώ όμως ψηφίζω !

Reaction score
4
Εγω σας το ειχα πει πως οι ιδιωτικοι υπαλληλοι δεν ειναι...καρπεροι:happy_5:
:happy_5:
Που να βρει ο ιδιωτικος και χρονο και ορεξη για τρελιτσες αμα δουλευει και απο το πρωι μεχρι το βραδυ......?
(εκτος απο εσενα αντρεα που εισαι αλλη κατηγορια)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Εγω σας το ειχα πει πως οι ιδιωτικοι υπαλληλοι δεν ειναι...καρπεροι:happy_5:
Τότε, αν δεν απατώμαι, τώρα τελευταία, όσα μέλη έχουν γίνει γονείς, δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα; Έτσι δεν είναι;

Reaction score
164
Εγώ λέω να δίνουν και στους θείους και τις θείες μερικές ημέρες για να βλέπουν το μωρό. Επίσης στους γείτονες, φίλους, κουμπάρους, μπατζανάκηδες. Σε όσους θεωρούν ή είναι απαραίτητο να παραβρίσκονται στη γένα, αλλά θεωρούν την κανονική τους άδεια υπερπολύτιμη για να χαραμίσουν δύο-τρεις ημέρες για το μωρό.
Και επειδή κάποιος πρέπει να δουλεύει, υπάρχουν πάντα οι μλκς του ιδιωτικού τομέα. Έτσι και αλλιώς και με καύσωνα δουλεύουν, και 12ωρα χτυπάνε, και όταν μετακομίζει η επιχείρηση στη Θήβα ή τη Χαλκίδα κάνουν καθημερινό ταξίδι, και τους απολύουν όποτε γουστάρουν. Σιγά μην θέλουν και άδεια, τα ζώα.

Reaction score
50
Πραγματικά αυτό το περί δημοσίων υπαλλήλων μόνο είναι... #$%#$$%!!! Καλά όχι ότι θα εφαρμοζόταν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και ν' άλλαζε η σχετική νομοθεσία, αλλά έστω για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Πραγματικά αυτό το περί δημοσίων υπαλλήλων μόνο είναι... #$%#$$%!!! Καλά όχι ότι θα εφαρμοζόταν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και ν' άλλαζε η σχετική νομοθεσία, αλλά έστω για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ!
Γιατί Μάνο μόνο για τα μάτια του κόσμου;
Γιατί να μην εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό τομέα;
Κάτι τέοια ακούνε και οι εργοδότες και το εκμεταλλεύονται.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι του ιδιωτικού τομέα υπάλληλοι, όχι μόνο δεν προσπαθείτε να διεκδικήσετε τα ίδια δικαιώματα με αυτά του δημοσίου, αλλά δεν υπερασπίζεστε και αυτά που σας δίνει ο νόμος !
Παράδειγμα: Το 8άωρο υπάρχει. Το τηρεί ο εργοδότης;
Αν όχι, πήγε ποτέ ο υπάλληλος να ζητήσει να πληρωθεί υπερωρία για το παραπάνω που δούλεψε ή κάνει το κορόιδο για να μην χάσει την δουλειά του;
Ή έστω να ζητήσει να λείψει τις ώρες που έχει δουλέψει παραπάνω, κάποια άλλη μέρα;
Καλό είναι πρώτα να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και μετά να παραπονιόμαστε.
Στο κάτω κάτω της γραφής, συνέχεια κάνουν προσλήψεις στο δημόσιο.
Γιατί δεν πάτε να δώσετε εξετάσεις (όπως έκανα εγώ) ή να κάνετε αιτήσεις στο ΑΣΕΠ και όπου αλλού ζητούν;
Και μην πείτε ότι θέλει μέσο....., γιατί μπαίνουν και με εξετάσεις ή με μοριοδοτηση.

Reaction score
3

Η θεωρία υπάρχει για να εφαρμόζεται στην πράξη.
Αν δεν προσπαθήσεις, πως μπορείς να ξέρεις ότι δεν θα πετύχεις;
Κι εγώ δεν πίστευα ότι θα διοριζόμουν στο δημόσιο, αλλά ξαναδιάβασα 9χρόνια μετά το πτυχίο, και προσπάθησα. Γι αυτό και πέτυχα.
Το ότι δεν θα πετυχαίνεις πάντα όταν προσπαθείς, είναι σίγουρο.
Αλλά πιο σίγουρο είναι ότι αν δεν προσπαθείς, δεν θα πετύχεις ποτέ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Re: Αυξάνονται οι ημέρες άδειας για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι του ιδιωτικού τομέα υπάλληλοι, όχι μόνο δεν προσπαθείτε να διεκδικήσετε τα ίδια δικαιώματα με αυτά του δημοσίου, αλλά δεν υπερασπίζεστε και αυτά που σας δίνει ο νόμος !
Παράδειγμα: Το 8άωρο υπάρχει. Το τηρεί ο εργοδότης;
Αν όχι, πήγε ποτέ ο υπάλληλος να ζητήσει να πληρωθεί υπερωρία για το παραπάνω που δούλεψε ή κάνει το κορόιδο για να μην χάσει την δουλειά του;
Ή έστω να ζητήσει να λείψει τις ώρες που έχει δουλέψει παραπάνω, κάποια άλλη μέρα;
Αυτό ακριβώς κάνει, Κωνσταντίνε. Και πολλές φορές δεν πληρώνεται και στην ώρα του ΟΥΤΕ το μισθό. Ειδικά ο χαμηλόμισθος, που είναι και πιο "αναλώσιμος" ενώ ταυτόχρονα έχει και περισσότερα οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το θεωρείς κάτι, για το οποίο μπορείς να τον κατηγορήσεις...

Reaction score
4
Βασικα στο δημοσιο αν θες να πας θα πρεπει να ξεχασεις τι εχεις σπουδασει ή τι εχεις επιλεξει να κανεις επειδη σου αρεσει σαν δουλεια και να αποφασισεις οτι θα πας καπου για την σιγουρια , τα προνομια και το καθισιο με κοστος τον χαμηλοτερο μισθο.

Reaction score
164
Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να διοριστώ στο Δημόσιο. Το μόνο που ζηλεύω είναι η σιγουριά. Όλα τα άλλα τα βρίσκω για λύπηση.

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για τα αυτονόητα. Αν πάω πχ στον εργοδότη μου και του ζητήσω να μην πάω στη δουλειά μία άλλη μέρα επειδή δούλεψα παραπάνω ή αν αφήσω τη δουλειά μισοτελειωμένη για να φύγω στο 8ωρο, εσύ τι λες να γίνει;
Κωνσταντίνε, πολλές φορές στον ιδιωτικό τομέα δουλεύεις παραπάνω απλά και μόνο επειδή είσαι καλός επαγγελματίας. Κάτι που στο Δημόσιο βέβαια εξαιρετικά σπάνια συμβαίνει.

Reaction score
3

Μαρία, έχω δουλέψει και έξι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχω κάνει και άνεργος άλλα 2 1/2 περίπου.
Και ήμουν και από τους χαμηλόμισθους, "αναλώσιμος", διότι φυσικά είχα προσληφθεί από αγγελία. Οπότε ξέρω.
Μου έχουν τύχει διάφορα: Μου έχουν "κλέψει" την δουλειά, μου έχουν καθυστερήσει ένα μήνα την καταβολή μισθού (επί 6άμηνο), γνωστή του Δ/ντή έπαιρνε 40% παραπάνω μισθό για την ίδια δουλειά κ. α.
Αλλά, πότέ δεν τα "έβαζα" με τους άλλους γενικά, παρά μόνο με αυτούς που με αδικούσαν αποδεδειγμένα.
Αλλά δεν κάθησα παραπάνω από το ωράριό μου αφού διαπίστωσα ότι δεν με πληρώνει ή δεν μου δίνει ρεπό.
Υπάρχει και η Επιθεώρηση Εργασίας. Και μην πείτε πάλι τα γνωστά. Πήγατε να διαμαστυρηθείτε; Αν δεν πάτε και δεν επιμένετε, πως θα καταφέρετε να βρείτε το δίκιο σας;

Reaction score
3

pseiras, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Αν εξαιρέσεις τα τεχνικά ή εξειδικευμένα επαγγέλματα, σπάνια κάποιος κάνει τη δουλειά που θέλει ή κάτι σχετικό με αυτά που έχει σπουδάσει.

Άσχετο: εσύ κι η lady έχετε κλέψει την παράσταση στο βίντεο του Tango.

Reaction score
164
Δίλημμα:
Να δουλεύω παραπάνω ή να πάω στην επιθεώρηση και μετά μόνιμα στο σπίτι μου;
Θα διαλέξω το πρώτο.

Έχω την ηλίθια νοοτροπία εξ' άλλου ότι αν θέλω να πετύχω κάτι στη δουλειά μου, μόνο δουλεύοντας πολύ και καλά θα το καταφέρω. Στο επάγγελμα που επέλεξα συνειδητά, ούτε ωράρια υπάρχουν, ούτε υπάρχει άλλο τρόπος να τα καταφέρεις.

Reaction score
3

Εφόσον έχει επιλέξεις επάγγελμα συνειδητά, που δεν έχει ωράρια (αλήθεια γιατί;) τότε φυσικά διαλέγεις το πρώτο, αφού άλλωστε το έχεις διαλέξει ο ίδιος.
Ειδικά αν ο μισθός είναι παραπάνω από το βασικό και "καλύπτει" εν μέρει ή και παραπάνω από την αμοιβή που θα έπαιρνες για τις επιπλέον ώρες εργασίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.402
Members
38.556
Νεότερο μέλος
doris78