Αυστραλία: Απαγόρευση των camera-phones στις... παραλίες;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Και ενώ στην χώρα μας βρισκόμαστε μέσα στο καταχείμωνο αντιμετωπίζοντας τσουχτερό κρύο, χιόνια και βροχές, οι κάτοικοι της μακρινής Αυστραλίας απολαμβάνουν το... καλοκαιράκι τους, κάνοντας - φυσικά - μπάνια στην θάλασσα, ηλιοθεραπεία και οτιδήποτε άλλο κάνει κάθε... λουόμενος που σέβεται τον εαυτό του. Μάλιστα, όπως συμβαίνει συχνά - πυκνά, οι πιο τολμηρές παραθερίστριες ίσως αποτολμήσουν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους γυμνόστηθες. Το πρόβλημα όμως είναι πως στην εποχή των camera-phones, όλο και κάποιος... επίδοξος φωτογράφος θα θελήσει να αποθανατίσει κάτι που του τράβηξε το ενδιαφέρον. Όταν δε κάτι τέτοιο γίνεται από πολλούς, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα...

Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτηκαν τα πράγματα οι αυστραλιανές Αρχές και, πλέον, σκέφτονται πολύ σοβαρά να απαγορέψουν την χρήση των κινητών με κάμερα στις παραλίες, από ένα σημείο και μετά. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον να υπάρχουν ταμπέλες στις τοπικές παραλίες οι οποίες θα οριοθετούν από που έως που επιτρέπεται η χρήση των camera-phones ώστε να μην ενοχλούνται οι ανυποψίαστες λουόμενες.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ένας άντρας πιάστηκε στα πράσα ενώ προσπαθούσε να φωτογραφίσει μια γυμνόστηθη γυναίκα. Επίσης, ένας άλλος άντρας σύντομα θα προαχθεί σε δίκη, λόγω του ότι συνελλήφθη έχοντας στο κινητό του... 75 φωτογραφίες με topless γυναίκες. Πάντως ίσως το μέτρο αυτό, εάν επιβληθεί τελικά, να μην αλλάξει και πολλά. Για του λόγου το αληθές, ένας νομικός ειδικευόμενος σε τέτοια θέματα, δήλωσε πως μια τέτοια απαγόρευση θα είναι μάλλον αδύνατον να εφαρμοστεί, μιας και όλοι κουβαλάνε τα κινητά τους στις παραλίες. Όπως και να 'χει, το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι στην Αυστραλία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προμηνύεται ιδιαίτερα... «θερμό»!
από το myphone.gr

Reaction score
0
Πλάκα – πλάκα μπορεί και να έχουν και δίκιο…πάντως έχουν απαγόρευση την είσοδο σε τουαλέτες με camera phones…

Reaction score
7
Θα απαγορεψουν και τις φωτογραφικες μηχανες ΧΩΡΙΣ ενσωματωμενο κινητο?

Αλλα ποιο το προβλημα αν η αλλη τα εχει πεταξει εξω και μπορεις να την κοιτας στην παραλια, αφου δεν την πειραζει (γιατι αν την πειραζε θα τα ειχε σκεπασμενα), και να μην εχεις το δικαιωμα να τη βγαλεις φωτο ωστε να την κοιτας και ΜΕΤΑ την παραλια στο σπιτι.

Reaction score
51
Είναι αυτό ακριβώς που λένε....."πήρε δουλειά....για το σπίτι" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως, όπως σωστά λέει και ο Γιώργος, αν ΔΕΝ ήθελε να την φωτογραφήσουν ας μην τα έβγαζε φόρα παρτίδα..................
Και μετά σου λέει φταίει ο βιαστής!!! :roll: :wink:

Reaction score
51
Και όταν φοράνε το ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό και κοντεύουν να χυθούν ΟΛΑ έξω (μαζί και τα μάτια μας!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: ) αγριοκοιτάνε κιόλας αν τις κοιτάξεις................

Φταίμε να βγούμε κι εμείς με τ' RX/ έξω? (μου επιτρέπεις την χρήση της ορολογίας Γιώργο? :roll: )

Reaction score
14
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν πάει να πει, ότι εχεις και το δικαίωμα να την βγάζεις φωτογραφία και να την βάζεις στο δίκτυο. Είναι διαφορετικό, όσο και αν μας αρέσει...

Reaction score
51
Αν θέλει να τα βγάλει όλα στην φόρα, ας μαζέψει τα κουβαδάκια της και βούρρρρρ σε άλλη παραλία (πιο ερημική.........)

Αλλά θέλει να κάνει και το κομμάτι της!!
Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα στο πιάτο!!! :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
14
Οι πιο πολλές είναι από παραλίες γυμνιστών, αλλά και ακόμα να μην ήταν άλλο το να είσαι στην παραλία και άλλο το να σε βλέπουν όλοι στο δίκτυο...

Reaction score
7
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν πάει να πει, ότι εχεις και το δικαίωμα να την βγάζεις φωτογραφία και να την βάζεις στο δίκτυο. Είναι διαφορετικό, όσο και αν μας αρέσει...
Τελικα πρεπει να εισαι πολυ συντηρητικος.... αλλα εισαι καλο παιδι :)

Reaction score
0
Σχετικα με το θεμα που θιξατε για τα κινητα στις παραλιες εχω συζητησει με φιλο δικηγορο γιατι με απασχολουσε το θεμα στο παρελθον.. αλλα και τωρα ειδικα που εχω ολα τα καλα της τεχνολογιας: βιντεοκαμερα, ψηφιακη και κινητο με καμερα... οποτε θελοντας να φυλαξω τα ερημα μεσω του φοβου .. τον ρωτησα αν οντως απαγορευεται η υπαρχει καποιος νομος. Ειμασταν στη παραλια.. πιναμε φραπεδια... και σε καποιες φασεις θελησα να συνδραμω στα "εργα τεχνης" απαθανατιζοντας με τη καμερα. Δεν εδωσε σημασια.. με κοιτουσε... γελαγε...
Σε καποια φαση πιασαμε αυτο το θεμα.. περι απαγορευσης ή μη φωτογραφησης σε δημοσιους χωρους, αν επιτρεπεται.. τι λεει ο νομος κτλ..Ενα πραμα μου ειπε: "απ τη στιγμη που ο αλλος/αλλη εκτιθεται δημοσια με την θεληση του και εχοντας γνωση αυτο που κανει... [ειτε ειναι η δεν ειναι με ρουχα.. ειτε φοραει παρεο η οχι ... ειτε ειναι με μπικινι η με φουστανελλα] ... ο καθενας μπορει να φωτογραφισει ο,τι θελει. "

Βεβαια εννοουσε παντα στο θεμα δημοσιου χωρου, εκθετοντας του το ερωτημα: "εαν ενοχληθει καποιος/α με τις φωτογραφιες που βγαζω".

Μου ειπε επισης οτι δεν υπαρχει τετοιος νομος που να απαγορευει στην Ελλαδα τετοιου ειδους ενεργειες [κι ουτε προκειται να γινει - οπως μου ειπε]... Σε αλλες χωρες εχουν ξεφυγει πολυ τα πραγματα ... στη Κινα πχ... εχουν ενσωματωσει θορυβωδες shutter για να ξερει καποιος ανα πασα στιγμη οτι βγαζει καποιος φωτογραφια, γιατι καποια ~λακισμενα κινεζακια εβγαζαν αδιαντροπα και ασυστολη μεχρι κοπελες μεσα στις τουαλετες. Εεε σου λεει μια δυο τρεις... θα κανουμε νομο.

Σημ: Το Sony Ericcson F500i εχει ενα τετοιο ηχο που αν δεν κανεις το καταλληλο update sτο firmware οταν βγαζεις φωτο ακουγεται λες και πυροβολησε καποιος με Μ1. :) Αλλα βρηκα πατεντα δικια μου κι ετσι εχει σιγαστηρα η καμερα του κινητου.

Για τσεκαρετε κι αυτο το link.

http://www.mobileasses.com

Εχει κι αυτο το γελιο του παντως :)

Σημ2: Εχει γεμισει η καρτα του κινητου με φωτος και ψαχνω εδω και πολυ καιρο data καλωδιο για sony ericcson F500i ... Εχει λενε στο πλαισιο ενα ιμιτασιον μουφα που κανει .. μου ειπαν οι υπαλληλοι αλλα δε το ρισκαρω να σκασω 30 ευρω και να μην κανει. Οποιος ξερει τιποτα περισσοτερο σχετικα με αυτο ας απαντησει.

Μετα...........

Reaction score
51
Αν είναι το γνωστό "υπέρυθρες σε usb" κατά 90% θα δουλέψει (έλεγξε στο πίσω μέρος της συσκευασίας αν είναι στην λίστα το κινητό σου....) :wink:

Reaction score
0
Ναι αυτό του Πλαισίου είναι χλιδή (23 ευρώ νομίζω κάνει).
Παίρνεις το USB και μπορείς να το φορτίζεις κιόλας από εκεί!
Ο κωδικός του προϊόντος είναι εδώ:
http://global.mobileaction.com/en/product/product_USB.jsp
Και φυσικά κάνει για όλα τα ericsson εκτός από P800/P900 (αυτά μόνον ή τα φορτίζει ή κάνει sync όχι και τα δύο μαζί).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.236
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos