"Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά".

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: "Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά".

...Κάθε φορά που κάποια κοινωνική ομάδα βγαίνει στο δρόμο γιατί η κατάστασή της έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν έχει να αντιμετωπίσει την εκάστοτε ανάλγητη κυβέρνηση, γιατί μόνο τέτοιες είχαμε, αλλά τους άλλους ταλαίπωρους που αδυνατούν να καταλάβουν οτι σύντομα θα έρθει και η σειρά τους και αντι να ενωθούν μαζί τους βγαίνουν μπροστά τους παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης.
Πέστα χρυσόστομε...

Reaction score
4.910

Καλά τα λετε, αλλά πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους, ακόμη κι όταν η οικονομία πάει ρολόι!
Επίσης ..τι παει να πει "ανάλγητη" κυβέρνηση; Ολες οι κυβερνήσεις που βγαίνουν απο εκλογές....να δίνουν θέλουν και όχι να παίρνουν και αυτό γινόταν στην Ελλάδα μέχρι πριν εναμισυ χρόνο! Τις θεωρείτε τόσο χαζές ώστε να ...παίρνουν αντί να δίνουν, γνωρίζοντας ότι αυτό θα τους στοιχίσει εκλογικά και τόσο ηλίθιες που να συνεχίζουν να το κάνουν ενώ θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά και να δίνουν; Θυμάμαι που έλεγα το ίδιο και την εποχή της ...πρώτης λιτότητας που γνωρίσαμε, το 1985 με υπουργό οικονομικών τον Σημίτη, δηλαδή...όταν μας πήραν πίσω αυτά που είχαν δώσει το 81! Απο βίτσιο το έκαναν και γιατι ήταν ανάλγητοι;
Φυσικά και ...θα μας έπαιρναν λιγότερα αν δεν έτρωγαν και όσα έφαγαν, αλλά αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν τώρα, έχουν φαγωθεί ή φύγει αλλού και δεν μπορούμε να τα επικαλούμαστε! Βεβαίως και αν έμπαιναν καμιά 10ριά υπουργοί στην φυλακή θα αισθανόμασταν καλύτερα απο ηθική άποψη, αλλά και πάλι τα διαθέσιμα χρήματα θα ήταν τα ίδια, αφού ζούμε με δανεικά...εδω και πάρα πολλά χρόνια!

Reaction score
27.732
ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 41 ΚΑΙ 42 ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ.
ΣΥΜΦΩΝΟΙ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
ΑΠΛΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ.

Reaction score
0

κάτι τέτοιες ώρες θαυμάζω τους Βρετανούς αν και τους αντιπαθώ σαν λαό.

Reaction score
33
ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 41 ΚΑΙ 42 ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ.
ΣΥΜΦΩΝΟΙ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
ΑΠΛΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ.
+1

Που φτάσαμε όμως...

Εκείνοι είχαν και την ατυχία να τους λάχει και ένας πόλεμος.

Εμείς? Καθαρή αποτυχία - βλακεία :108:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Το να συγκρίνει κανείς τις συνθήκες ζωής με εποχές πολέμου είναι απλή και ξεκάθαρη κατάντια...

Reaction score
27.732
ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ Τ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΥΧΑ ΘΑΨΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ (1997) ΚΑΤΑΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΨΙΛΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ.
ΜΕΡΕΣ ΠΟΥΝΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.

Reaction score
4.910

Αμα σε πάρει η κατηφόρα...όλα ειναι πιθανά, αφού δεν ξέρεις που θα σταματήσεις! (Να ευχόμαστε να τρακάρουμε με κανα δέντρο δηλαδή!)
Στα μέρη μου πάντως (ΒΔ Μακεδονία) ο κόσμος φεύγει, όπως έκανε και το μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας με εξαίρεση τα χρόνια 1970-2008. Το ζαχαροπλαστείο κοντά στο σπίτι μου έκλεισε και ο (νεαρός) ζαχαροπλάστης φεύγει στην Αυστραλία που έχει και συγγενείς, ενω απέναντι απο την δουλειά μου έκλεισαν 2 καφέ μέσα στον ίδιο μήνα! Το μόνο θετικό που έχουμε είναι πως λόγω "μεταναστευτικής παράδοσης" όλοι έχουμε συγγενείς στο εξωτερικό, κάτι που δεν ισχύει πχ για τους Θεσσαλούς που έχοντας πάντα κάποιες αγροτικές δουλειές λίγοι έφευγαν έξω....(ενημερωτικά απο τα 9 αδέρφια του πατέρα μου μόνο αυτός και άλλα 3 έμειναν στην Ελλάδα, και απο τους 4 που έμειναν ο πατέρας μου και άλλος ενας ειχαν φύγει επίσης, αλλά επανήλθαν...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.600
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50