Αυτά τα γνωρίζατε;

Reaction score
2
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κινητό σας σε στιγμές έκτακτου ανάγκης.

Το κινητό σας μπορεί να χρησιμεύσει ως συσκευή ... επιβίωσης! Ορισμένα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για το κινητό σας: *I* * Παγκόσμιος αριθμός εκτάκτου ανάγκης είναι 112 .* Αν βρεθείτε σε περιοχή εκτός κάλυψης του δικού σας δικτύου και παρουσιαστεί κάτι ...έκτακτο, καλέστε 112 και το κινητό σας θα αναζητήσει οποιοδήποτε δίκτυο υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή, και μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή την κλήση ακόμα κι αν τα πλήκτρα είναι κλειδωμένα. **Δοκιμάστε το.**

*II*
* Θέμα: Έχετε κλειδώσει τα κλειδιά σας στο αυτοκίνητο, στο πορτ μπαγκάζ; Το αυτοκίνητό σας έχει τηλε-κλειδαριά ;*
Αν συμβεί κάτι τέτοιο και έχετε 2ο σετ τηλε-κλειδιών στο σπίτι καλέστε κάποιον στο σπίτι σας. Κρατήστε το κινητό σας 30 εκατοστά από την πόρτα του αυτοκινήτου και ζητήστε από τον άνθρωπο που είναι στο σπίτι να πατήσει το κουμπί ξεκλειδώματος, κρατώντας το κλειδί κοντά στο κινητό του. Το αυτοκίνητό σας θα ξεκλειδώσει!
Μπορεί το 2ο σετ κλειδιών να βρίσκεται σε άλλη ήπειρο αλλά θα ξεκλειδώσει την πόρτα ή το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας!!!

*III*
Θέμα: Απόθεμα μπαταρίας
Φανταστείτε το εξής σενάριο. Η μπαταρία σας έχει σχεδόν αδειάσει, και περιμένετε ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα και δεν υπάρχει φορτιστής κοντά σας. Οι συσκευές Nokia διαθέτουν μία ειδική λειτουργία πρόσθετης μπαταρίας. Για να ενεργοποιηθεί, πατήστε τα πλήκτρα *3370# Το κινητό σας θα κλείσει και θα ανοίξει με πρόσθετη μπαταρία +50%!! Το απόθεμα αυτό θα ανανεωθεί την επόμενη φορά που θα φορτίσετε τη συσκευή σας.
ΚΑΙ

*IV* Πώς να απενεργοποιήσετε ένα κλεμμένο κινητό
Για να δείτε το σειριακό αριθμό του κινητού σας, καλέστε τον εξής αριθμό:
* # 0 6 # Ένας 15ψήφιος κωδικός θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Αυτός είναι ένας μοναδικός κωδικός που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή. Γράψτε τον κάπου και κρατήστε τον σε ένα ασφαλές μέρος. Σε περίπτωση κλοπής μπορείτε να καλέσετε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και με τον κωδικό αυτό να μπλοκάρουν τη συσκευή σας ακόμα κι αν ο κλέφτης βάλει άλλη κάρτα SIM μέσα. Η συσκευή αχρηστεύεται πλήρως. Μπορεί να χάσατε το κινητό σας αλλά και εκείνος που το έκλεψε δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όσο κι αν προσπαθήσει.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Costas Papazoglou said:
* # 0 6 # Ένας 15ψήφιος κωδικός θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Αυτός είναι ένας μοναδικός κωδικός που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή. Γράψτε τον κάπου και κρατήστε τον σε ένα ασφαλές μέρος. Σε περίπτωση κλοπής μπορείτε να καλέσετε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και με τον κωδικό αυτό να μπλοκάρουν τη συσκευή σας ακόμα κι αν ο κλέφτης βάλει άλλη κάρτα SIM μέσα. Η συσκευή αχρηστεύεται πλήρως. Μπορεί να χάσατε το κινητό σας αλλά και εκείνος που το έκλεψε δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όσο κι αν προσπαθήσει.
Δυστυχώς αυτή η υπηρεσία δεν είναι ενεργοποιημένη από τις ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Στο εξωτερικό λειτουργεί κανονικά...

VG

Reaction score
0
Αυτο με το απόθεμα μπαταρίας δεν φαινεται να δουλευει...τουλαχιστον οχι στο Ε50 που εχω εγω.

VG

Reaction score
0
Originalmente Escrito por lotvx
estas claves son para telefonos nokia, aunque no dices el modelo:

Enhance Full Rate
Activate EFR - *3370#
Deactivate EFR - #3370#

This code will improves sound quality, but it will decreases battery life.
*Note: Phone will restart after code is entered.
Deactivate HFR - #4270#

This code will degrades sound quality, but will increases battery life.
*Note: Phone will restart after code is entered.

Reaction score
5
Πάντως με τον τρόπο που είναι γραμμένο το κείμενο, είναι σαν να μας μιλάει για 'μαγικά', ενώ στην πραγματικότητα είναι απλές υπηρεσίες ή δυνατότητες που έχουν τα περισσότερα κινητά. Ιδιαίτερα αυτό με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, μου φαίνεται πολύ μούφα, μιας και τα κινητά είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν ήχους στο δικό μας ακουστικό φάσμα, όχι στα MHz που δουλεύουν τα remote controls των αυτοκινήτων.

VG

Reaction score
0
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
VG said:
Αυτο με το απόθεμα μπαταρίας δεν φαινεται να δουλευει...τουλαχιστον οχι στο Ε50 που εχω εγω.
Μιλάμε για nokia
Αυτο για τι σου φαινεται, για Siemens ή για Samsung;

Εχω γερασει και δεν βλεπω και καλα :lol:

Επισης αν δεις το ποστ μου λιγο πιο πανω, θα δεις οτι πιο πιθανο ειναι να σου αδειασει την μπαταρια παρα να στην γεμισει

Reaction score
7
VG said:
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
VG said:
Μιλάμε για nokia
Αυτο για τι σου φαινεται, για Siemens ή για Samsung;

Εχω γερασει και δεν βλεπω και καλα :lol:

Επισης αν δεις το ποστ μου λιγο πιο πανω, θα δεις οτι πιο πιθανο ειναι να σου αδειασει την μπαταρια παρα να στην γεμισει
Sorry, για το μπέρδεμα. Λείπει ένα ερωτηματικό από προηγούμενο post μου. Σε πιστεύω δεν χρειάζεται να ποστάρεις φωτό

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Costas Papazoglou said:
Δυστυχώς αυτή η υπηρεσία δεν είναι ενεργοποιημένη από τις ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Στο εξωτερικό λειτουργεί κανονικά...
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο, αλλά πριν από χρόνια κλέψανε το κινητό της γυναίκας μου από την εταιρία που δούλευε. Ευτυχώς το είχε κλειδωμένο και γνωρίζαμε το ΙΜΕΙ. Μετά από τρεις μήνες, μας ειδοποίησαν από την αστυνομία και βρήκαμε εκεί το τηλέφωνο καθώς και το τελευταίο αγοραστή... :x

VG

Reaction score
0
Costas Papazoglou said:
Φίλε μου, είσαι ευχαριστημένος από το Ε50;
offtopic αλλα η απαντηση ειναι οτι ειναι το καλυτερο κινητο που ειχα ποτε.
Ειναι ομως μπιζνες κλας,δηλαδη αν καποιος βλεπει το κινητο ως εναλλακτικο του ipod ή του psp, δεν του κανει.

Reaction score
5
giotamike said:
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο, αλλά πριν από χρόνια κλέψανε το κινητό της γυναίκας μου από την εταιρία που δούλευε. Ευτυχώς το είχε κλειδωμένο και γνωρίζαμε το ΙΜΕΙ. Μετά από τρεις μήνες, μας ειδοποίησαν από την αστυνομία και βρήκαμε εκεί το τηλέφωνο καθώς και το τελευταίο αγοραστή... :x
Mike, το σύστημα αυτό δουλεύει ως εξής: Σου κλέβουν το κινητό, παίρνεις αμέσως την εταιρεία, τους λες το ΙΜΕΙ και το ίδιο λεπτό το βάζουν στην black list που είναι κοινή για όλους τους providers. Έτσι, όπου εμφανιστεί αυτό το κινητό το ξέρουν και δεν το αφήνουν να πάρει τηλέφωνα. Κοινώς μπλοκάρεται άμεσα και είναι άχρηστο. Κάτι σαν τις πιστωτικές κάρτες.
Τώρα αν ασχοληθούν να το βρουν, μπράβο τους. Ξέρεις σίγουρα ότι παίζει αυτό στην Ελλάδα;

Reaction score
5
...μπα, είμαστε μοναδικοί στον κόσμο...διδάσκει ο Έλληνας αγόρι μου...:lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound