Αυτόνομα αυτοκίνητα

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.974
Άρα όλοι οι ανωτέρω παίρνουν δώρο 10 χρόνια (τουλάχιστον, και βλέπουμε :roflmao:) bonus καθυστέρηση από ότι υποσχέθηκαν, για να έρθουν στα ίσα με το λαμόγιο.
Τι όχι;
:tongue:
Δεν ξέρω τι δημιουργικά μαθηματικά έχεις στο κεφάλι σου.

Η παραπάνω λίστα μας λέει τα παρακάτω:

- Άλλοι 12 κατασκευαστές υποσχέθηκαν αυτόνομη οδήγηση την ίδια ή περίπου την ίδια περίοδο με την Tesla.
- 6 από αυτούς θα είχαν αυτόνομο όχημα το 2020.
- 5 από αυτούς θα είχαν αυτόνομο όχημα το 2021.
- Το τι παρέδωσαν το 2020 - 2021 το ξέρουμε.
- Το που βρίσκονται σήμερα επίσης το ξέρουμε.

Ξέρουμε επίσης πως μόνο ένας μέχρι σήμερα παρέδωσε όχημα πλήρως αυτόνομα, και δεν είναι στη λίστα. Και το όχημα αυτό είναι μαζικής παραγωγής και μπορεί να το αγοράσει ο καθένας. Τεράστιας σημασίας αυτό. Βρήκε τον τρόπο να φτιάξει ένα σύστημα που δουλεύει και παράγεται σε μεγάλο όγκο και σε λογική τιμή για τα δεδομένα του.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Δεν ξέρω τι δημιουργικά μαθηματικά έχεις στο κεφάλι σου.

Η παραπάνω λίστα μας λέει τα παρακάτω:

- Άλλοι 12 κατασκευαστές υποσχέθηκαν αυτόνομη οδήγηση την ίδια ή περίπου την ίδια περίοδο με την Tesla.
- 6 από αυτούς θα είχαν αυτόνομο όχημα το 2020.
- 5 από αυτούς θα είχαν αυτόνομο όχημα το 2021.
- Το τι παρέδωσαν το 2020 - 2021 το ξέρουμε.
- Το που βρίσκονται σήμερα επίσης το ξέρουμε.

Ξέρουμε επίσης πως μόνο ένας μέχρι σήμερα παρέδωσε όχημα πλήρως αυτόνομα, και δεν είναι στη λίστα.
Όλοι οι παραδοσιακοί αυτοκινηταδες έχουν γίνει ρόμπες ξεκούμπωτες σε σχέση με την Τέσλα, που έκανε τους ίδιους ισχυρισμούς στην ίδια χρονική περίοδο.

Η Τέσλα τα κατάφερε, οι άλλοι είναι ακόμα στο μηδέν.

Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό, είναι πορωμένος "αρνητήθ". 🤣😁😂

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.832
Όχι κύριοι.
Το υποσχέθηκε για παράδοση 9-10 χρόνια πριν, και ακόμα δεν το παρέδωσε τυπικά.
Άρα: όποιος υποσχέθηκε για παράδοση 2020 (παράδειγμα) δικαιούται να παραδώσει μετά το 2030 τουλάχιστον.
Όλα τα άλλα είναι για αρνητέθ 🥳😝👋😅😛😜😂😆

alexis

Reaction score
32.974
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Τώρα εξηγείτε από που πήρε ιδέες πρώην υπουργός οικονομικών.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Διαφορές level 2 -level 3 σε τεχνολογία:

Level 2: Χρησιμοποιεί βασικούς αισθητήρες και αλγόριθμους.
Level 3: Απαιτεί πιο προηγμένους αισθητήρες (π.χ. LiDAR, radar, κάμερες) και τεχνητή νοημοσύνη για τη λήψη αποφάσεων.

Αυτά σε ΗΠΑ.

Στην ΕΕ επιτρέπουν ονομασία Level 3 μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα.

Γι'αυτό και κάποιοι Γερμανοί, με πολύ υποδεέστερα συστήματα της Τέσλα έχουν τη στάμπα "λεβελ 3", επειδή ακριβώς περιορίζουν το σύστημα σε αυτοκινητόδρομους και με την γελοία ταχύτητα των 60 χλμ/Ω.

Είναι γελοίο, προφανώς.

Μια χαρά θα το έκανε και η Τέσλα, αλλά ευτυχώς δεν περιορίζει το FSD στα 60..
Γελοιοτητες.

Δυστυχώς.
Όχι κύριοι.
Το υποσχέθηκε για παράδοση 9-10 χρόνια πριν, και ακόμα δεν το παρέδωσε τυπικά.
Άρα: όποιος υποσχέθηκε για παράδοση 2020 (παράδειγμα) δικαιούται να παραδώσει μετά το 2030 τουλάχιστον.
Όλα τα άλλα είναι για αρνητέθ 🥳😝👋😅😛😜😂😆
Είσαι αρνητήθ. 🤣😁😂

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Κλάψτε-γελάστε ό,τι θέλετε κάντε, αλλά δεν γίνεται να είστε χαλαροί με τους χρόνους του Έλον και αυστηροί με τους υπόλοιπους.
+10 χρόνια ο προφήτης;
Αρα δικαιούνται +10 όλοι.
Τσούζει ε;
Προφανώς δεν είναι θέμα το τι κάνει το FSD, διότι κάνει πολύ περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, και πολύ περισσότερα από τον ανταγωνισμό.

Είναι πολύ μπροστά η Τέσλα, κυρίως λόγω ΑΙ.

Το τι κλάση είναι, βάσει ρυθμιστικών αρχών που λες, είναι πρόβλημα, διότι οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σοβαρά κενά στους ορισμούς τους και διαφωνίες από ΗΠΑ σε ΕΕ και Κίνα. Όντως θα έπρεπε να είναι χαρακτηρισμένο ως λεβελ 3, έχει δίκιο ο Άλεξ σε αυτό, αλλά ίσως είναι νωρίς ακόμα. Εδώ δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για αδειοδότηση του λεβελ 2, τι συζητάμε; Το ανύπαρκτο.

Όσον αφορά την ονομασία (FSD) και το μάρκετινγκ της Τέσλα, προφανώς είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ FSD, για όλους τους άσχετους με το αντικείμενο (σαν εσένα καλή ώρα, αλλά και σαν τον πολύ κόσμο) που διαβάζουν "Full self driving" και χρειάζεται να δούνε τις υποσημειώσεις στην παραγγελία ή στο user manual (ή να ρωτήσουν τον πωλητή) για να καταλάβουν ότι το "Full" δεν είναι καθόλου "Full", αλλά είναι "Supervised".

Θα ήταν ακριβές και τίμιο στο μάρκετινγκ εάν είχε την ονομασία Supervised Self Driving (SSD), ή Supervised Autopilot (SA).

Αλλά ως γνωστόν, στο μάρκετινγκ, οι υπερβολές και οι παραπλανητικοί τίτλοι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Ίσα ίσα, είναι ο κανόνας. Δυστυχώς.

Όπως και να'χει, προσωπικά θεωρώ για τον πολύ άσχετο κόσμο φουλ παραπλανητικό τον τίτλο FSD.

Και ναι, ο Έλον έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτή την παραπλανητική ονομασία του μάρκετινγκ της Τέσλα, όπως και η Τέσλα (όχι μόνον ο Έλον).

Η υποσημείωση της Τέσλα στο επίσημο site της πως τα προϊόντα FSD δεν είναι αυτόνομη οδήγηση και χρειάζονται συνεχή επίβλεψη από τον οδηγό, καλύπτει νομικά την Τέσλα, αλλά δεν είναι "σωστό" για τον ανίδεο καταναλωτή.
Καλύφθηκα. Με μικροδιαφωνίες, αλλά δεν θα κολλήσω εκεί. Καλύφθηκα.

alexis

Reaction score
32.974
Ποιος είπε ότι είμαστε χαλαροί; Που και πότε γράφτηκε αυτό;

Προφανώς οι χρόνοι δεν του βγήκαν. Το ξέρουμε και το έχουμε πει. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν γίνεται όμως να τα χώνουμε στον έναν (ξαφνικά, και κυρίως για πολιτικούς λόγους 🤮) και να αφήνουμε τους άλλους στο πέρα βρέχει επειδή τους γουστάρουμε. Όλοι τα ίδια υποσχέθηκαν, και είδαμε τι έκαναν.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Δεν γίνεται όμως να τα χώνουμε στον έναν και να αφήνουμε τους άλλους στο πέρα βρέχει. Όλοι τα ίδια υποσχέθηκαν, και είδαμε τι έκαναν.
Δεν έδωσες ίσο χρονικό περιθώριο στους υπόλοιπους. Αυτό λέω.
Ασε που κάποιες από τις υποσχέσεις που βλέπω είναι τόσο «θολές» που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εκπληρωμένες.
Η ουσία είναι όμως πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους κατασκευαστές με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. 10 χρόνια σε όλους. :biggrin:

Και μετά μπαίνει και μια ακόμα παράμετρος: οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν στηρίζουν το αφήγημα τους εκεί. Δεν είναι αυτό το βασικό τους διαφημιστικό όπλο.
Δεν είναι λογικό να είναι όλοι πιο αυστηροί με αυτόν που μας τα κάνει τσουρέκια συνέχεια με το FSD? Οι άλλοι δεν μας ζαλίζουν.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.408
Πουλάνε οι άλλοι κατασκευαστές κάτι που είναι σαν να είναι αλλά δεν είναι;
Σε λάθος τσουβάλι τους βάζετε όλους.

alexis

Reaction score
32.974
Δεν τους βάλαμε επειδή πουλάνε κάτι που δεν έχουν. Τους βάλαμε σε άλλο τσουβάλι επειδή δεν έχουν.

Τι διαβάζεται, δεν καταλαβαίνω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Αρνητήθ
😂🤣😆😅😜😝😛🥳🥩
Αν μέσα στο 2026 αγοράσω το φουλ πακέτο FSD και με πάει (χωρίς να κάνω τίποτα) από το σπίτι μου στο σπίτι σου, κερνάς μπριζόλα.

Αν όχι, κερνάω εγώ.

Ετοιμάσου να κεράσεις. 😎

ΥΓ.

Πλησιάζεις και ξεκλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες, χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από σένα.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Αν μέσα στο 2026 αγοράσω το φουλ πακέτο FSD και με πάει (χωρίς να κάνω τίποτα) από το σπίτι μου στο σπίτι σου, κερνάς μπριζόλα.

Αν όχι, κερνάω εγώ.

Ετοιμάσου να κεράσεις. 😎
Γιατί; Επειδή είσαι ωραίος; Έχω βάλει εγώ τέτοιο στοίχημα;
Εσυ ετοιμάσου να κεράσεις Χ2, και τα δύο που έχεις βάλει θα πάνε κουβά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Έχω βάλει εγώ τέτοιο στοίχημα;
Ναι, αυτό ήταν το στοίχημα, αν θα αδειοδοτηθεί το FSD (που έχουν τα ΙΧ μας) στην Ευρώπη εντός του 2026 (ώστε να είναι φουλ λειτουργικό).

Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, θες διάβασμα (όπως σου λέει ο Αλέξης).

Τώρα που έμαθες μερικά πράγματα (όπως φάνηκε), ξαναδές τι έλεγα. 😎

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Ναι, αυτό ήταν το στοίχημα, αν θα αδειοδοτηθεί το FSD (που έχουν τα ΙΧ μας) στην Ευρώπη εντός του 2026 (ώστε να είναι φουλ λειτουργικό).
Οχι. Να βάλω screenshot?
IMG_9426.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Οχι. Να βάλω screenshot?
Όχι, να διαβάσεις προσεκτικά τι έλεγα πως θα συμβεί εντός του 2026.

Ξέρω καλά τι έλεγα, εσύ δεν ήξερες τα βασικά για να καταλάβεις. 😎

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Όχι, να διαβάσεις προσεκτικά τι έλεγα πως θα συμβεί εντός του 2026.

Ξέρω καλά τι έλεγα, εσύ δεν ήξερες τα βασικά για να καταλάβεις. 😎
Έβαλα screenshot. Τέλος.
Οχι μαγκιές σε μένα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Έβαλα screenshot. Τέλος.
Οχι μαγκιές σε μένα.
Αν είσαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, δεν σε φταίω εγώ. 😁😂🤣

Ξέρω ΠΟΛΥ καλύτερα από σένα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι περιμένω να συμβεί εντός του 2026 (προφανώς). 😎

Και σε αυτό διαφωνούσες (γνωστός αρνητήθ).🤣

Αν δε καταλαβαίνεις τι λέω και μπερδεύεις (όπως εδώ) την αυτόνομη οδήγηση με την αδειοδότηση του FSD στην Ευρώπη, είναι δικό σου πρόβλημα (προσπάθησα να το λύσω σε αυτό το θρεντ). 👋

ΥΓ. Όσο για την πιλοτική λειτουργία του robotaxi, αυτή ξεκίνησε. Και ήδη είναι επιπέδου waymo και βάλε, στις ΗΠΑ (Ευρώπη δεν παίζει ούτε η waymo, κάτσε να φτιάξουν νομοθεσία πρώτα, η Τέσλα έδειξε ότι ήδη είναι έτοιμη). Δικαιώθηκα και σε αυτό. 😎

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll