Αυτό πάει να πει το κομμάτι αυτό σκοτώνει...

Reaction score
1
Πρόκειται για ένα τραγούδι Ουγγρικής προέλευσης με τίτλο Gloomy Sunday γνωστό όμως και ως THE SUICIDE SONG για το λόγο που ήδη θα φαντάζεστε...
περισσότερα εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Gloomy_Sunday
και για όσους τα θέλουν έτοιμα υπάρχει και στα Ελληνικά η Ιστορία εδώ
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=3941&ARCHIVE=

από εκτελέσεις (φωνητικές εννοώ) άλλο τίποτα...
από Bjork μεχρι Sinead O'Connor
και από Diamanda μέχρι Billie Holiday
ps εάν το έχει κάποιος από τη Billie Holiday θα το εκτιμούσα να μου το έστελνε...

edit: από Billie Holiday μόλις το βρήκα εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=48cTUnUtzx4

Reaction score
1
Απάντηση: Αυτό πάει να πει το κομμάτι αυτό σκοτώνει...

Το ελέγχω, μην ανησυχείς... :cool_3:

Reaction score
17.548
Oντως...καταραμενο τραγουδι....

Τρεις φορες εγραψα τι με συναρπαζει στο αγαπημενο Soundtrack και την αφορητα μελαγχολικη ταινια..... κι αφανιστηκε το κειμενο....:sad:

Attachments

Reaction score
17.548
Η δικη μου ειναι αυτη της Χιδερ Νοβα _Heather Nova_ με σκηνες απο την ταινια....

http://www.youtube.com/watch?v=N2fGWQKbX68

Κατοπιν αυτη του Εlvis Costello.....

Στιχοι στα γερμανικα:

Trauriger Sonntag dein Abend ist nicht mehr weit
Mit schwarzen Schatten teil ich meine Einsamkeit
Schliess` ich die Augen dann seh` ich sie hundertfach
Ich kann nicht schlafen und sie werden nie mehr wach

Ich seh` Gestalten ziehen im Zigarettenrauch
Lasst mich nicht hier sagt den Engeln ich komme auch
Trauriger Sonntag

Einsame Sonntage hab ich zuviel verbracht
Heut mach ich mich auf den Weg in die lange Nacht
Bald brennen Kerzen und Rauch macht die Augen feucht
Weint doch nicht Freunde denn endlich fühl ich mich leicht

Der letzte Atemzug bringt mich für immer heim
Im Land der Schatten da werd ich geborgen sein
Trauriger Sonntag......

"Παιξτο για μενα....." Τεμπο......

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Με τέτοιους στίχους, αν το δώσεις σε κάποιον που περνάει δύσκολα, τι στοιχειωμένο και ********... κουκιά μετρημένα είναι...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αυτό πάει να πει το κομμάτι αυτό σκοτώνει...

Τρομερή η εκτέλεση απο την Billie Holiday!
και εγώ αυτή θεωρώ καλύτερη με τη Billie Holiday αλλά τις εντυπώσεις στο site μας νομίζω πως θα κερδίσει αυτή η εκτέλεση

http://www.youtube.com/watch?v=KzWVWY5QUzg

από τη Diamanda Galas

edit:

και άλλη μία εκτέλεση
http://www.youtube.com/watch?v=z6SDGqyiQAo
από την Emilie Autumn...

Reaction score
17.548
Να σαι καλα βρε Γουεμπ.....Μου εδωσες την ευκαιρια σημερα να συγκινηθω παλι....:)

Reaction score
1

όχι εγώ, η μουσική στη δίνει την ευκαιρία...:happy_2:

Reaction score
0
...το ακουσα απο Diamanda Galas και καπακι απο Heather Nova (απο τα Links που βαλατε!!!:shock:
Eιμαι χαλια .:-(
Μην βαλετε και την Billie Holiday . (Προτροπη ειναι ρε.Βαλτε το να το ακουσουμε)
Μενω 3ο και ειναι ψηλα. :happy_4:
Τυχερε Web.
Σε μονοκατοικια μενεις και κανεις ταρζανιες!!:happy_9:

Τραγικο κομματι παντως.

Reaction score
23
Για να μην ψαχνετε ...μεταφέρω την μεταφραση ενος μέλους του esoterica.gr

"Τον Δεκεμβριο του 1932,ο Ουγγρος Reszo Seress κυνηγουσε το "μεροκαματο" του ως στιχουργος στο Παρισι, χωρις επιτυχια.Ολα του τα τραγουδια δεν απολαμβαναν την εκτιμηση πολλων χρηματοδοτων στη Γαλλια, αλλα αυτος δεν το εβαλε κατω...Ηθελε να γινει διεθνους φημης στιχουργος.Τσακωνοταν συνεχεια με τη συντροφο του για την ανασφαλεια της αισιοδοξης -γι αυτον- ζωης του.Τον παρακινησε να βρει δουλεια σαν ανθρωπος, 9 με 5, αλλα ηταν ασυμβιβαστος.Της ειπε οτι η στιχουργος θα γινοταν η αστεγος,ζητιανος.

Καποιο απογευμα τα πραγματα εφτασαν στο απροχωρητο. ο Seress και η αρραβωνιαστικια του ειχαν ενα ακομα πολυ δυνατο καυγα και χωρισανε με λογια γεματα μισος...

Την Κυριακη, την επομενη δηλαδη μερα του χωρισμου του, ο Seress εκατσε μπροστα στο πιανο στο διαμερισμα του κοιτωντας με μιζερια τον ουρανο του Παρισιου.Συννεφα πολλα εξω, που δεν αργησαν να φερουν βροχη...
"Τι ζοφερη Κυριακη" μονολογησε και αρχισε σχεδον αυτοματα να παιζει στο πιανο ενα πολυ καταθληπτικο, ενα μελαγχολικο κομματι που αντικατοπτριζε ολα του τα θλιβερα αισθηματα, σε συνδυασμο με τον μελαγχολικο καιρο εξω.."Ναι, Ζοφερη Κυριακη!! Αυτος θα ειναι ο τιτλος του νεου μου κομματιου!!" αναφωνησε και αρχισε να γραφει σημειωσεις σε μια παλια καρτ-ποσταλ.Σε μιση ωρα ειχε τελειωσει το τραγουδι...

Εστειλε τη συνθεση του σε εναν χρηματοδοτη, εχοντας μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση απο πριν, αλλα του επιστραφηκε με αρνητικη απαντηση: "Το 'Ζοφερη Κυριακη' ειναι ενα παραξενο και καταθλιπτικο, σε ρυθμο και μελωδια, τραγουδι και σας ενημερωνουμε οτι δεν μπορουμε να το προωθησουμε".
Το εστειλε λοιπον σε καποιον αλλο και αυτη τη φορα εγινε δεκτο! Ο χρηματοδοτης του ειπε οτι θα διενεμε το τραγουδι στις μεγαλυτερες πολεις του κοσμου, πραγμα που τον εκανε να νιωθει εκστασιασμενος!

Μερικους ομως μηνες αφου κυκλοφορησε, ακολουθησε μια σειρα περιεργων συμπτωσεων που ειχαν ως αφορμη το τραγουδι του.

Στο Βερολινο, ενας νεαρος εκανε "παραγγελια" σε μια μπαντα να παιξει το "Ζοφερη Κυριακη" και οταν τελειωσε το τραγουδι, πηγε σπιτι του και τιναξε τα μυαλα του στον αερα με ενα περιστροφο, αφου ειχε παραπονεθει σε συγγενεις οτι ενοιωθε μεγαλη καταθλιψη απο τη μελωδια του τραγουδιου και δε μπορουσε να τη βγαλει απο το μυαλο του...

Μια εβδομαδα αργοτερα στην ιδια πολη, μια νεαρη υπαλληλος βρεθηκε κρεμασμενη απο σχοινι στο διαμερισμα της. Η αστυνομια βρηκε ενα αντιγραφο των στιχων του "Ζοφερη Κυριακη" στο υπνοδωματιο της..

Δυο μερες μετα κι απο αυτη τη τραγωδια, μια νεαρη γραμματεας στη Νεα Υορκη αυτοκτονησε και αφησε πισω της ενα σημειωμα που ελεγε οτι ηθελε να παιχθει το "Ζοφερη Κυριακη" στην κηδεια της.Βδομαδες αργοτερα, ενας αλλος κατοικος της πολης, 82 ετων, αυτοκτονησε πεφτοντας απο τον 7ο οροφο αφου πρωτα ειχε παιξει το "τραγουδι" στο πιανο..Την ιδια περιπου περιοδο, ενας εφηβος στη Ρωμη που ειχε ακουσει το 'θανασιμο σκοπο' επεσε απο μια γεφυρα και πεθανε..

Οι εφημεριδες ανα τον κοσμο ανεφεραν συντομα τα γεγονοτα που προκληθηκαν απο το τραγουδι του Seress.Μια εφημεριδα εγραψε οτι μια γυναικα στο Β.Λονδινο που ειχε βαλει στη διαπασων το "Ζοφερη Κυριακη" εξοργισε τους γειτονες της οι οποιοι ειχαν μαθει τις επιπτωσεις του τραγουδιου και καλεσαν αστυνομια επειδη το κομματι επαιζε στη διαπασων ξανα και ξανα και ξανα..Μολις οι αστυνομικοι χτυπησαν την πορτα της δεν πηραν απαντηση, ετσι την εσπασαν και τη βρηκαν νεκρη στην καρεκλα της απο υπερβολικη δοση βαρβιτουρικων..

Οι μηνες περνουσαν και οι συνεχομενοι θανατοι αναγκασαν τη διοικηση του BBC να διακοψει τις μεταδοσεις του τραγουδιου απο το ραδιοφωνο.Πισω στην Γαλλια τωρα, ο Seress εγραψε ενα γραμμα στην πρωην αρραβωνιαστικια του παρακαλωντας τη για συγχωρεση.Μερικες μερες ομως αργοτερα, εμαθε απο την αστυνομια οτι η αγαπημενη του ειχε αυτοκτονησει με δηλητηριο.Στο πλαι της ειχε βρεθει η παρτιτουρα του "τραγουδιου"...

Στα τελη του 1930, οταν ξεκινησε ο Β'Παγκ.Πολεμος, η φονικη μελωδια του Seress ειχε ξεχαστει με ολα αυτα που συνεβαιναν παγκοσμιως, αλλα το τραγουδι υπαρχει σημερα και στο ιντερνετ για οσους απο εσας ειστε αρκετα περιεργοι να ανακαλυψετε αν διατηρει το μοιραια επιρροη του...."

Reaction score
1

Κύριοι συντοnιστές τα έχουμε βάλει ήδη αυτά... :happy_4:

@ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
..
και για όσους τα θέλουν έτοιμα υπάρχει και στα Ελληνικά η Ιστορία εδώ
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=3941&ARCHIVE=
@Andrew
από εκτελέσεις (φωνητικές εννοώ) άλλο τίποτα...
από Bjork μεχρι Sinead O'Connor
και από Diamanda μέχρι Billie Holiday
ps εάν το έχει κάποιος από τη Billie Holiday θα το εκτιμούσα να μου το έστελνε...

edit: από Billie Holiday μόλις το βρήκα εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=48cTUnUtzx4

:happy_4: :happy_4:

Reaction score
17.548
Επιτρεψατε μου να σας πω τον πονο μου....

"Βρεχει στην φτωχογειτονια...","βροχη και σημερα....","Ζοφερη Κυριακη...."

Εχω κανει και σκιεεες απ το κλαμαααα....Βαζω τη μασκα ματιων...και μεταφερω σκηνες που κολλλανε στην μνημη και χαραζονται στο μυαλο υπο την επηρεια της μουσικης συνθεσης του κυριου Seress......

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=35120

1. Intro
2. Gloomy Sunday (After Seress)
3. Gloomy Sunday (After Seress)
4. András Spielt (Piano Thema)
5. András und Ilona
6. Ilona's Lied
7. Gloomy Sunday [As Used in the Film ein Lied von Liebe und Tod (Gloomy S
8. Gloomy Sunday (After Seress), Szomoru Vasarnap Medley
9. Dreisamkeit
10. Gloomy Sunday (Das Lied Vom Traurigen Sonntag) (After Seress)
11. Abschied
12. Immer Nur Trinken (After Seress)
13. Gloomy Sunday [As Used in the Film ein Lied von Liebe und Tod (Gloomy S
14. Lazló in Gefahr
15. Ilona's Gelöbnis
16. Down in Budapest
17. Lied Vom Traurigen Sonntag ---As Used in the Film ein Lied von Liebe und Tod

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αυτό πάει να πει το κομμάτι αυτό σκοτώνει...

βρε Χριστίνα... είπαμε... αλλά όχι και έτσι..:mad_1:

Reaction score
17.548
Οντως,ειναι κι αυτη πολυ καλη η εκτελεση.Μου θυμιζει την Χ.Νοβα!:)

Για σημερα εχω τελειωσει....Αυριο θα ειναι Δευτερα!!!

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm