Αυτό,το...κάτι άλλο...


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Είμαι τσελσάκιας από τότε που πρωτοέφερε η ΕΙΡ το αγγλικό τόπι στην ελληνική τιβί.
Το "αγγλικό τόπι" ,το αυθεντικό ,το ορίτζιναλ ,με τις γιόμες και τους μεθυσμένους ξυλοκόπους , παίζει να είναι χειρότερο και από τον "αγγλικό ήχο" .
 






Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Δεν ξέρεις από γριές που έχουν το ζουμί γι' αυτό μιλάς έτσι.. :rolleyes:
Εδώ δεν τρώτε μπάμιες, τι να συζητήσουμε.. :p
Εχουν σχέση με τις μπάμιες τα αγγλικά ηχεία?
Γι αυτό δε μου αρέσουν?
Μπάμιες είναι κι αυτά?
 




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ωραία ναι όταν μπορέσεις ....

Υ.Γ:
Έχω τα Audeze Lcd-2 Fazor , έχω δει τις μετρήσεις τους στο ίντερνετ. Πρίν είχα (τα έχω ακόμη) και κάποια AKG K -something (500, 550 ?) - , τα οποία μετρητικά είναι πολύ πιο flat νομίζω και τα πήρα βασιζόμενος στις μετρήσεις τους (όταν είχα κοιτάξει) και στα πολύ καλά που λέγανε στο ίντερνετ όλοι οι "ειδικοί" (και μή) στα ακουστικα χωρίς να τα ακούσω .... τα οποία όμως δεν ακούγονται χα χα συγκριτικά με τα Audeze. Ο ανηψιός μου πήρε κάτι Audio Technica δεν θυμάμαι μοντέλο (αλλά μπορώ να το μάθω) μόνο κάπου 150-180 ευρώ και τα συγκρίναμε μαζί με Audeze και μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο "κοντά" παίζανε (σχετικά πάντα και εντάξει όχι τόσο καλά στα χαμηλά ... αλλά 150 ευρώ μόνο ε). Δεν έχω ασχοληθεί, παραπέρα να ξέρω κάτι άλλο.
Ακουστικά όπως τα Audio Technica m70x - υποθέτοντας ότι με την αναφερόμενη τιμή για τέτοιου επιπέδου μοντέλο πρόκειται - και τα λίγο ακριβότερα MSR7 έχουν υψηλές επιδόσεις και με την κατάλληλη ισοστάθμιση μπορεί να διορθωθεί κάποια υστέρηση στις πρώτες οκτάβες...Μεγάλο πλεονέκτημα ότι οδηγούνται άνετα ακόμα και από απλή έξοδο ακουστικών...Τα Audeze LCD2 έχουν ικανή τονική ισορροπία ακόμα και χωρίς ισοστάθμιση,χρειάζονται όμως εύρωστο ενισχυτή ακουστικών (και με αντίσταση στη δική του έξοδο όχι ανώτερη του 1 Ωμ) για να βγάλουν όπως μπορούν τις δυναμικές αντιθέσεις και τις πρώτες οκτάβες.

Επιστρέφουμε λοιπόν σ'ένα ΄΄αγαπημένο΄΄ θέμα του thva για την αναφορά σε λογισμικά που προάγουν την χωρική αίσθηση κατά την ακρόαση μέσω ακουστικών...Σχετικές εφαρμογές από Dolby & DTS είναι δημοφιλείς και βρίσκονται εύκολα επί πληρωμή,εδώ όμως θ'ασχοληθούμε αποκλειστικά με δωρεάν παροχές για την αποστολή που θέλουμε...

H εφαρμογή από τη γνωστή εταιρεία Razer αναπτύχθηκε κυρίως για gaming και ταινίες...
Απαιτεί registering από πλευράς χρήστη για δωρεάν δοκιμή...Απλό interface κι ευελιξία χωρίς να ενθουσιάζει σε αμιγώς μουσικό πρόγραμμα.

Άμεσο upmixing για χρήστες Windows 10 & 11 παρέχει η ενσωματωμένη πλέον στο λειτουργικό σύστημα εφαρμογή Sonic που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου από τη γραμμή εργασιών:
Στιγμιότυπο οθόνης (106).png


Η δοκιμή σε αμιγώς μουσικό πρόγραμμα δεν ενθουσιάζει,αφού δίνει εντύπωση απλώς κεκορεσμένης αντήχησης...
Στις ταινίες τα πάει καλύτερα προάγοντας την αίσθηση περιβάλλοντος χώρου,αλλά όχι τόσο καλά όσο οι εφαρμογές από Dolby & DTS...

Για αμιγώς μουσικό πρόγραμμα,προτείνεται το plugin JB Isone Pro Surround - υπάρχει και σε σκέτη δικαναλική έκδοση - το οποίο ήταν τουλάχιστον παλαιότερα δωρεάν διαθέσιμο είτε μεμονωμένα είτε ως κομμάτι από δωρεάν bundle JB VST plugin...Βλέπουμε παρακάτω τον πίνακα ελέγχου από την πεντακαναλική έκδοση:

Στιγμιότυπο οθόνης (105).png

Tip: Η έκδοση plugin που θα βρούμε να είναι συμβατή (32 ή 64 bit ) με τη μηχανή του ψηφιακού αναπαραγωγού στο οποίο θα ενσωματωθεί ή το ίδιο το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή εφόσον θα έμπαινε στο APO Equalizer...

Παρατηρούμε ότι προσφέρει ρυθμιστικά για να διαμορφώσουμε χωρικές παραμέτρους από το εικονικό μας περιβάλλον αλλά και χονδρικές παραμέτρους σχετικές με τα HRTF όπως θα προέκυπταν από ανατομικά χαρακτηριστικά σε κεφαλή και αυτιά από τον εκάστοτε χρήστη. ...Στα κατώτερα μαύρα παράθυρα αριστερά και δεξιά προσφέρει επιλογή για τη σύνθεση στο εικονικό ηχοσύστημα (φτάνει μέχρι 5.1) και τον τύπο ηχείων για τα δορυφορικά κανάλια...

Παρά τη σχετική του παλαιότητα,επιτυγχάνεται ικανοποιητική χωρική αίσθηση κι εμπειρία εξαγωγής του μουσικού γεγονότος από το εσωτερικό της κεφαλής κατά την ακρόαση.Μπορεί εύκολα ο χρήστης να συγκρίνει την απόδοση ανάμεσα στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του upmixing χάρη στο ρυθμιστικό bupass,ευρισκόμενο ακριβώς κάτω από την κεντρική στήλη με τις στάθμες.

Μένουν δύο ακόμα εφαρμογές για τη συνέχεια...
 
Last edited:


Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Βhoutia μην αγριεύεις τον Μαέστρο από πάνω , και μας φλομώσει στις μετρήσεις ,που δεν θα λένε τίποτα πάλι, κατά τα γνωστά .
Τώρα που θα έχει πάλι μικρόφωνα , θα μας ρημάξει στις αναρτήσεις.
 





christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.132
0101.jpg κ.Μαρκου μια φωτος απ τα παλια αυριο φρεσκα κουλουρια :lol: :errwhat:
με της νεες αιχμες :gotcha:
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
View attachment 248894 κ.Μαρκου μια φωτος απ τα παλια αυριο φρεσκα κουλουρια :lol: :errwhat:
με της νεες αιχμες :gotcha:
παρακαλούμε η οριζόντια κλίμακα να είναι λογαριθμική :p :p

παραθέτω μία καμπύλη με λογαριθμική και την ίδια με γραμμική κλίμακα για να μελετήσεις τις διαφορές!

1650554796730.png


1650554814936.png
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top