Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας-Αγνή Μπάλτσα

Reaction score
77
Απάντηση: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Η χτεσινή συνέντευξη με την Αγνή Μπάλτσα, που μεταδόθηκε στην εκπομπή μου*, είχε πολύ μεγάλη και θετική ανταπόκριση τόσο από το κοινό, όσο και από τον κόσμο του Τύπου.
Eδώ θα ήθελα κια τα δικά σας σχόλια, όσοι την ακούσατε.

Μετά από επιθυμία πολλών ακροατών, η συνέντευξη θα επαναληφθεί.

Υπενθυμίζω ότι το ρεσιτάλ της Μπάλτσα "Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας" θα γίνει τη Δευτέρα 26/3 και τα εισιτήρια αρχίζουν να προπωλούνται την Παρασκευή 9/3.

Το τηλέφωνο του Μεγάρου Μουσικής είναι 210-72 82 333 www.megaron.gr

*Η συνέντευξη δόθηκε στη Λίλλη Καρατζαφέρη και εμένα.

Reaction score
2
Ένα που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι είπε, ότι δεν θα ήθελε να κάνει άλλη δισκογραφία μόνο και μόνο για να προσθέσει δίσκους στο ενεργητικό της και ότι είναι καλυμμένη από την μέχρι τώρα δισκογραφία της.
Υπέθετα ότι όλοι οι κορυφαίοι ερμηνευτές σε όλα τα είδη της μουσικής, ενδιαφέρονται να προσθέσουν δίσκους στο ενεργητικό τους για καλλιτεχνικούς αλλά και για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους.

Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση το οποίο το παρατήρησα όχι μόνο στην συνέντευξη στο ραδιόφωνο, αλλά και στην συνέντευξη πριν από μία βδομάδα στο Bημαgazino, είναι το γεγονός ότι είναι πολύ προσεκτική στο να θίξει τα κακώς κείμενα στην χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, όταν ρωτάτε για το πω βλέπει την Ελλάδα.. Επισημαίνει πάντα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλά πράγματα στην χώρα μας (κυρίως στο χώρο της μουσικής ) και κλείνει πάντα την τοποθέτηση της στο θέμα με την παρατήρηση ότι η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη χώρα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω καταλάβει αν είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος ή, αν η όλη τοποθέτηση της στο θέμα είναι διπλωματική.

Reaction score
77
Απάντηση: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας-Αγνή Μπάλτσα

Αγαπητέ thvarveris
Στα τόσα χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά, οι καλλιτέχνες δεν σταματούν να κάνουν δισκογραφία για τους λόγους που ανέφερες και συ. Άρα, τη δήλωση αυτή την εκτιμώ, δεδομένου ότι η φωνή της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσε να γράψει ακόμα.

Με δεδομένο ότι έχει στο παρελθόν της μια τόσο επιτυχημένη καριέρα -απέκτησε φήμη, δόξα, χρήματα- και μιλά με την Ελλάδα τόσο ζεστά (εμφανίζεται σχετικά συχνά, θα εμφανιστεί και του χρόνου), νομίζω ότι αποπνέει και αισιοδοξία και επαγγελματισμό.

Αυτά εισέπραξα εγώ προσωπικά από τη συζήτηση μαζί της, έχοντας μιλήσει με πολλούς φτασμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βέβαια, το τι εισπράττει κανείς από μια συνέντευξη είναι καθαρά υποκειμενικό.

Reaction score
77

Φυσικά. Ούτε εγώ κατάλαβα κάτι τέτοιο.
Απλώς παραθέτουμε και οι δυο τα ερωτήματα ή την άποψή μας.

Reaction score
2
Από την συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει μία έλλειψη καλών φωνών στις μέτζο σοπράνο αυτή την στιγμή ή κάνω λάθος;

Reaction score
77

Ακριβώς.
Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές νέες σοπράνο, από τις οποίες θα βγουν αρκετές καλές,
αλλά δεν υπάρχουν πολλές mezzo.
Άρα, με βάση τις πιθανότητες, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε
ελάχιστες καλές τέτοιες φωνές, δυστυχώς.

Reaction score
0
Εγώ την άκουσα όλη την συνέντευξη. Συμφωνώ με όλα εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να κάνει άλλη δισκογραφία. Πιστεύω ότι όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυξάνεται η εμπειρία (με το ανάλογο τίμημα βέβαια). Το γηράσκω αεί διδασκόμενος έχει εφαρμογή σε κάθε τομέα της ζωής. Όλοι οι τραγουδιστές κερδίζουν εμπειρία, "καταναλώνοντας" τη φωνή τους. Σε αυτή τη δήλωση βρίσκω μια ιδέα φόβου του ανταγωνισμού με τον εαυτό της. Ίσως η σύγκριση της σημερινής φωνής με την φωνής της πριν από 15 χρόνια να είναι εμφανής και σε κάποιους να μην αρέσει (μιλάω για σύκγριση CD με CD). Ξαναλέω όμως ότι μια τέτοια φωνή με τόση πολύ περισσότερη εμπειρία και τόσο λίγη φθορά θα δείχνει κατά την γνώμη μου καλύτερη απ' ότι στις παλιές ηχογραφήσεις.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ο τρόπος που μιλάει ελληνικά. Δείχνει ότι δεν παραμελεί την ελληνική της καταγωγή και, σε συνδιασμό με τις δηλώσεις της, ο,τι πραγματικά ενδιαφέρεται για την πατρίδα της. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ελλήνων του εξωτερικού που με δυσκολία τους καταλαβαίνεις όταν μιλάνε ελληνικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το πόσο προσιτή και απλή είναι μία ντίβα παγκοσμίου βελινεκούς.

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας-Αγνή Μπάλτσα

...Σε αυτή τη δήλωση βρίσκω μια ιδέα φόβου του ανταγωνισμού με τον εαυτό της. Ίσως η σύγκριση της σημερινής φωνής με την φωνής της πριν από 15 χρόνια να είναι εμφανής και σε κάποιους να μην αρέσει (μιλάω για σύκγριση CD με CD). ...

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ο τρόπος που μιλάει ελληνικά. Δείχνει ότι δεν παραμελεί την ελληνική της καταγωγή και, σε συνδιασμό με τις δηλώσεις της, ο,τι πραγματικά ενδιαφέρεται για την πατρίδα της. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ελλήνων του εξωτερικού που με δυσκολία τους καταλαβαίνεις όταν μιλάνε ελληνικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το πόσο προσιτή και απλή είναι μία ντίβα παγκοσμίου βελινεκούς.
1. Για το πρώτο θέμα, πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής ενός μεγάλου καλλιτέχνη είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

2. Πράγματι μιλάει άψογα Ελληνικά, χωρίς ίχνος ξενικής προφοράς. Είναι κάτι που απεχθάνομαι όταν κάποιος που έζησε 1 χρόνο στο εξωτερικό, έχασε την ελληνική του προφορά!

3. Συμφωνώ απολύτως.

Reaction score
77

Η συνέντευξη της Αγνής Μπάλτσα, που έδωσε στην αφεντιά μου και τη Λίλλη Καρατζαφέρη,
θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Κυριακή 25/3, 11-12 πμ.

Η μετάδοση θα ακουστεί στην εκπομπή "Ο 9.84 πάει Μέγαρο".

Στην ίδια εκπομπή θα ακουστεί, λόγω ημέρας, η Συμφωνία της Λεβεντιάς του Μανώλη Καλομοίρη.

Reaction score
77

Την Κυριακή το μεσημέρι 11-12

Και μην ξεχάσετε από τα ξημερώματα της Κυριακής να αλλάξετε το ρολόι σας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos