ΑC/DC - Στην Ελλάδα τον Μάιο.

Reaction score
4
Απάντηση: ΑC/DC - Στην Ελλάδα τον Μάιο.

ε ναι ο ηχος δεν ηταν και οτι καλυτερο, αλλα οκ, δεν πηγα εκει να ακουσω στουντιακο ηχο! η συναυλια ηταν αριστη και την κατευχαριστηθηκα!

τωρα για καλο ηχο, εχω το live '91 να το βαζω τερμα σπιτι να γουσταρω! :125:

το αστειο ηταν πως αν και αρκετα πισω (αριστερα τις πλατφορμας που αναδυθηκε ο Ανγκους) απο το Hells Bells και μετα γινοταν ενα ασταματητο moshing! αυτα ειναι!

Reaction score
4

Εγώ πάλι έκατσα πήγα όσο ποιο κοντά στην σκηνή μπορούσα και σχεδόν μπροστά στον αριστερό ....ηχότοιχο.... (κατα το ηχοστήλη).

Και εκεί ο ήχος ήταν μια χαρά. Ούτε βαβούρα ούτε αντίλαλος ούτε τίποτα. Κια τα φωνητικά και η μπάντα ξεχώριζαν μια χαρά. Βέβαια δεν άκουγα στέρεο ... αλλά Who cares!!!!!!!!!

Reaction score
59

Τα καλύτερα λόγια ακούγονται από το πρωί από όσους πήγαν στη χθεσινοβραδινή συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε εντυπώσεις

http://www.men24.gr/html/ent/829/ent.80829.asp

Reaction score
877
Όσοι δεν πήγαν...απλά έχασαν...

Μια από τις 5 καλύτερες συναυλίες ever στην Ελλάδα...

Απίστευτη παράσταση, σκηνοθετική μαεστρία, εκπληκτικά εφφέ, αγνό ακατέργαστο ροκ εν ρολ στα 110 db από τους καθηγητές ’εναλασσόμενους-συνεχείς’ που μας έστειλε όλους στους 7 ουρανούς και που έκανε να χοροπηδάνε οι ’πουρέηντζερς’ παρέα με τα νέα παιδιά...Άξιζε η 30_χρονη αναμονή...

Reaction score
4
παιδια εγω ημουν στα vip που ξηγηθηκε ενα φιλαρακι, γιατι πλεον δεν ειμαι να με σπρωχνουν ουτε να ιδρωνουν πανω μου. πανε οι καιροι που ετρωγα το καγκελο στο στομαχι και 40.000 ατομα στην πλατη για να πιασω στο τελος καμια πενα η μπαγκετα.
ανατριχιασα απο συγκινηση σε πολλα τραγουδια, περασα πολυ καλα, αλλα αντικειμενικα ο ηχος ηταν μετριοτατος, προφανως λογω ακουστικης, και εχω την αισθηση οτι πολλα τραγουδια τα παιζανε σε πιο αργο tempo απ'οτι ειναι στο studio. κ το αστειο ειναι οτι Live συνηθως συμβαινει το αντιθετο.

δεν μετανιωσα στιγμη που βρισκομουν εκει... πανε τα μαλλια πανε τα ραφτα... αλλα...

ONCE A HEADBANGER ALWAYS A HEADBANGER!!!

I SALUTE YOU! BOOM!

Reaction score
877
Ήχος...

Να με τι περιοδεύουν στην «Black Ice Tour» οι AC/DC

Οι AC/DC κρατάνε αυθεντικά αναλογικό τον ήχο τους με μια χειροποίητη Midas Pro 40 του 1985 στο FoH και 96 καμπίνες X-Array στο PA!

O Harry Witz και ο Paul “Pab” Boothroyd είναι οι βασικοί σχεδιαστές του συστήματος με το οποίοι περιοδεύουν οι AC/DC ανά τον κόσμο (η περιοδεία τους ονομάζεται «Black Ice Tour» κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αμερική). Οι συστάσεις και για τους δυο περιττεύουν, όμως σε περίπτωση που δεν τους έχετε ακουστά, να σας πληροφορήσουμε ότι ο Harry Witz (Clair Global) έχει σχεδιάσει μερικά από τα μεγαλύτερα συστήματα που έχουν στηθεί ποτέ, όπως το PA σύστημα για την κάλυψη του φεστιβάλ Monsters of Rock στη Μόσχα με 1.000.000 θεατές, καθώς και πολλές από τις περιοδείες των Rolling Stones μεταξύ άλλων. Επίσης έχει διατελέσει σύμβουλος της Electro-Voice επί σειρά ετών, και έχει συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό των συστημάτων X-Array και XLC line array της EV.

Ο Paul “Pab” Boothroyd ξεκίνησε ως μηχανολόγος μηχανικός και κάποια στιγμή έτυχε να φτιάξει το βαν μιας φίλης του που είχε συγκρότημα και περιόδευαν στην Αγγλία. Στο τέλος της ημέρας έφτασε να στήνει τα ηχεία της μπάντας και μετά από μερικά χρόνια κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά και να γίνει FoH ηχολήπτης πολλών επώνυμων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων ο Paul McCartney και οι AC/DC.

Ο Pab και ο Witz συνεργάστηκαν για ακόμα μια φορά στον ηχητικό σχεδιασμό της περιοδείας «Black Ice Tour 2009» των AC/DC που ως γνωστόν θα επισκεφθεί και τη χώρα μας στα τέλη Μαίου. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη περιοδεία όσον αφορά το PA σύστημα είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την επιβλητική περιοδεία «No Security Tour» των Stones. Σ’ αυτή την περιοδεία έχουν επιδοθεί σ’ έναν πολύπλοκο συνδυασμό καμπινών που συνθέτουν ένα πραγματικά μοναδικό array. Και ποιό είναι αυτό; Μα το X-Array της Electro-Voice φυσικά, ως main PA σύστημα, καθώς χρησιμοποιούνται 96 συνολικά καμπίνες στις δυο array L+R συστοιχίες. Ο λόγος που χρησιμοποιείται το σύστημα όπως εξηγεί ο Pab είναι ότι οι AC/DC θέλουν έναν ‘μεγάλο’ ήχο, ένα wall of sound σύστημα που μόνο ένα γεμάτο και πολυπληθές array μπορεί να βγάλει και όχι μια line array ‘μπανάνα’ ανά πλευρά. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός καμπινών εφαρμόζεται για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία όπως λένε όσοι το άκουσαν.

Οσον αφορά την οδήγηση του συστήματος, αυτό ελέγχεται από Clair/Lake DLP (Dolby Lake Processor) ενώ κάθε ρακ ενισχυτών περιλαμβάνει κι έναν XTA επεξεργαστή. Ολο το σύστημα ελέγχεται από tablets της Clair που ελέγχουν τους Lake και κατά συνέπεια όλο το σύστημα.

Οσον αφορά την κονσόλα του FoH οι εκπλήξεις συνεχίζονται...
Εδώ ο Pab έχει τοποθετήσει μια Midas Pro 40 που την αποκαλεί Rolls Royce των FoH Mixer ήχου. Η κονσόλα είναι όλη χειροποίητη και έχει κατασκευαστεί το 1985. Ο Pab την έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως ουσιαστικά η κονσόλα ήταν παροπλισμένη για μεγάλο διάστημα, καθώς τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε μια Midas XL4 την οποία χαρακτηρίζει ως την αγαπημένη του αναλογική κονσόλα χάρι στις λειτουργίες που παρέχει στο χρήστη και φυσικά χάρι στον ήχο της.
Με την XL4 άλλωστε έχει μιξάρει τις δυο τελευταίες παγκόσμιες περιοδείες των AC/DC.
Τα τρία τελευταία χρόνια στον McCartney χρησιμοποιούσε ψηφιακό μίξερ και συγκεκριμένα την Digidesign Profile, λόγω των συνθηκών των συγκεκριμένων συναυλιών.

Ο λόγος που ανέσυρε ξανά στην επιφάνεια τη θρυλική Midas Pro 40 (μεταξύ άλλων οι Dire Straits έπαιζαν με αυτή στα περίφημα Live τους των 80s) είναι διότι τα αδέλφια Υoung (Malcolm & Angus) αφενός μεν δεν είναι fun των ψηφιακών μίξερ, καθώς πιστεύουν ότι καμία ψηφιακή δεν μπορεί να συγκριθεί ηχητικά με μια καλή αναλογική, αφετέρου δε λατρεύουν τη 16άρα Neve που χρησιμοποιούν στις πρόβες τους. Μια Neve που μπορεί να βγεί σε περιοδεία λοιπόν είναι η Midas Pro 40 σύμφωνα με τον Paul “Pab” Boothroyd.

Σημειωτέον ότι η κάθε συναυλία του γκρούπ ηχογραφείται, αφού στην κονσόλα είναι συνδεδεμένος ο hi-rez ψηφιακός εγγραφέας σκληρού δίσκου DN9696 της Klark Teknik. Στη FoH κονσόλα χρησιμοποιούνται 30 είσοδοι, ενώ όσον αφορά τα outboard και τα περιφερειακά που χρησιμοποιούνται, ένα GML-8200 με 4 μπάντες παραμετρικής ισοστάθμισης φροντίζει τη φωνή του Brian (η κονσόλα όπως είπαμε είναι παλιά, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε το τμήμα ισοστάθμισης κάθε καναλιού περιλαμβάνει τα βασικά), οι compressor / limiter είναι οι επίσης κλασικοί DMX 160X, ενώ χρησιμοποιούνται και τα dual noise gate DS201 της Drawmer.

Στη σκηνή, ο μόνιτορ ηχολήπτης Mike Adams είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που ακούνε οι AC/DC. Διαθέτει κι αυτός τεράστια εμπειρία καθώς έχει συνεργαστεί ως μόνιτορ ηχολήπτης με καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, ο John Mayer, οι Motley Crew, οι Pantera, οι Kiss, οι Third Eye Blind, ο Luther Vandross και πολλοί άλλοι...

Ο Mike Adams χρησιμοποιεί μια Midas Heritage 4000...
Περισσότερα για τους AC/DC σ’ ένα αναλυτικό preview του επόμενου τεύχους του AVPro, για να πάρουμε μια πρόγευση του τι θα δούμε στις 29 Μαίου στο ΟΑΚΑ, αφού ως γνωστόν θα σταματήσουν για πρώτη φορά και στη χώρα μας για να μας δείξουν ζωντανά την τέχνη του ροκ εν ρόλ που μόνο αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά...

Sources:

www.alive.gr
www.prosoundweb.com

Reaction score
877
Το setlist των AC/DC στο ’The Black Ice tour’

01. Rock 'N Roll Train (from Black Ice, 2008)
02. Hell Ain't A Bad Place To Be (from Let There Be Rock, 1977)
03. Back In Black (from Back In Black, 1980)
04. Stiff Upper Lip (from Stiff Upper Lip, 2000)
05. Dirty Deeds Done Dirt Cheap (from Dirty Deeds, 1976)
06. Thunderstruck (from The Razors Edge, 1990)
07. Hard As A Rock (from Ballbreaker, 1995)
08. The Jack (from TNT, 1975)
09. Hells Bells (from Back In Black, 1980)
10. Shoot To Thrill (from Back In Black, 1980)
11. You Shook Me All Night Long (from Back In Black, 1980)
12. TNT (from TNT, 1975)
13. Whole Lotta Rosie (from Let There Be Rock, 1977)
14. Let There Be Rock (from Let There Be Rock, 1977)
15. Highway To Hell (from Highway To Hell, 1979)
16. For Those About To Rock (from For Those About To Rock, 1981)
17. Anything Goes (from Black Ice, 2008)
18. Big Jack (from Black Ice, 2008)
19. War Machine (from Black Ice, 2008)
20. Black Ice (from Black Ice, 2008)
21. Bad Boy Boogie (from Let There Be Rock, 1977)

Reaction score
0

Μοναδικη εμπειρια...Ευχαριστω το θεο που το εζησα...Κατεβηκα απο Θεσσαλονικη και ημουν ικανος να γυρισω με τα ποδια...Κριμα για την μικρη (για το μεγεθος του ονοματος) προσελευση...Ναι μεν ακριβο το εισιτηριο,αλλα...Υστερα να μην εχουμε απαιτησεις για πολλα...Thank you Angus...

Reaction score
164
Απάντηση: Re: ΑC/DC - Στην Ελλάδα τον Μάιο.

Το setlist των AC/DC στο ’The Black Ice tour’
Δεν έπαιξαν αυτά χθες...
Η σωστή λίστα είναι:

Rock n Roll Train
Hell Ain't a Bad Place To be
Back In Black
Big Jack
Dirty deeds done dirt cheap
Shot Down in Flames
Thunderstruck
Black Ice
The Jack
Hells Bells
Shoot to thrill
War Machine
Dog Eat Dog
Anything Goes
You Shook Me all night long
TNT
Whole lotta Rosie
Let There Be Rock

Encore:

Highway To Hell
For Those About To Rock

Reaction score
2.237
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!!!!!είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα, πήραμε εισιτήρια με την κοπελιά το Φλεβάρη και πριν από 3 βδομάδες χωρίσαμε (πάει η κοπελιά, πάνε τα εισιτήρια, πάνε και οι AC/DC!!) Η τελευταία μου ελπίδα ήταν να αρρωστήσει ο Angus αλά Depeche Mode, ή να ρίξει κανένα κατακλυσμό! Μπράβο σας παιδιά πολύ χαίρομαι που περάσατε καλά, ελπίζω να είμαι και εγώ τυχερός να τους πετύχω την επόμενη φορά και να προλάβω ακμαία την κορυφαία Rock'n'Roll μπάντα του πλανήτη!

Reaction score
1
Πω πω φίλε Νοτισκας, τέτοια τριπλή "σφαλιάρα" με έκανες και γέλασα λίγο. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις!

Κουράγιο, και όλα αναπληρώνονται (εκτός απο την συναυλία... που ούτε εγώ πήγα!)

Reaction score
2.237
Για τους (δικτυακούς και μη) φίλους Νότης! Γ@μησέ τα ρε φίλε!Ίσως μαζέψω κανένα φράγκο να τους δω του χρόνου σε κανένα ευρωπαϊκό φεστιβάλ... Αλλά μεγάλη νίλα!!!

Reaction score
141
Re: Απάντηση: ΑC/DC - Στην Ελλάδα τον Μάιο.

Εγώ πάλι έκατσα πήγα όσο ποιο κοντά στην σκηνή μπορούσα και σχεδόν μπροστά στον αριστερό ....ηχότοιχο.... (κατα το ηχοστήλη).

Και εκεί ο ήχος ήταν μια χαρά. Ούτε βαβούρα ούτε αντίλαλος ούτε τίποτα. Κια τα φωνητικά και η μπάντα ξεχώριζαν μια χαρά. Βέβαια δεν άκουγα στέρεο ... αλλά Who cares!!!!!!!!!
κι εγω εκει καθαμουνα.

Reaction score
4
40κατι χιλιαδες προπωληση και 22.000 εξω απο το γηπεδο στα εκδοτηρια...ειχε κομματακι κοσμο.. ;)

Reaction score
877
Επιωβεβαιώθηκε...60.000 κόσμος...

Αυτό όμως δεν έχει σημασία...
Σημασία έχουν οι κιθάρες και η φωνή των AC DC που μας τρέλλαναν...
Τα πιο ’ξεφτύλα’ 80 ευρώ που έχω δώσει...
Η συναυλία άξιζε πολλές χιλιάδες...

[YOUTUBE]gESDOsYtpDk[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Επιωβεβαιώθηκε...60.000 κόσμος...

Αυτό όμως δεν έχει σημασία...
Σημασία έχουν οι κιθάρες και η φωνή των AC DC που μας τρέλλαναν...
Τα πιο ’ξεφτύλα’ 80 ευρώ που έχω δώσει...
Η συναυλία άξιζε πολλές χιλιάδες...

[YOUTUBE]gESDOsYtpDk[/YOUTUBE]
+1000 Μεγαλη μπαντα!!!Οσα χρονια και αν περασαν, απο τον προηγουμενο δισκο ηταν αψογο come back!!!!!
Kαι 180 να ειχε το εισητηριο αξιζε!!!!!:602:
Εμπειρια ζωής (ισως λιιιιγο κατωτερη απο Roger Waters)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster