ΑLFA Sound & ALFA Romeo 159....Τυχαίο?

Reaction score
5
Απάντηση: ΑLFA Sound & ALFA Romeo 159....Τυχαίο?

Eίχα κι εγώ προβλήματα ρύθμισης στην Αlfa 159 μου...
Συγκεκριμένα έμπαινες μέσα και νόμιζες πως μπαίνεις σε κουρείο...
Τα τουίτερ ξυρίζανε... Τα μεγάφωνα ξερά... Το sub στην κοσμάρα του...
Γενικά έπαιζε σε ένα φάσμα από ενοχλητικά εώς απαράδεκτα...
Επειδή τα κομάτια που είχα διαλέξει (αν και low budget) ήταν σοβαρών εταιρειών και η εγκατάσταση έγινε σε γνωστό καταστημα στην Αθήνα, προβληματιζόμουν καιρό στο αν υπερβάλλω και κυρίως στο τι φταίει (συγκρινοντας με άλλα αυτοκίνητα που παίζαν καλύτερα και με σύνολα, ακόμα και φθηνότερα)
Μετά απο προτροπή του Γιάννη (κατά φόρουμ Giovanni) κι αφού τον είχα πρήξει οτι τ΄αμάξι ''δεν ακούγεται'' και τι να κάνω, και τι να πειράξω και τέτοια... πήγα στην Αργυρούπολη, στον Νίκο τον Κωνσταντινίδη (Αlfa Sound, Αργυρουπόλεως 91, 2109950333)...
Εκεί, μετά απο αποκατάσταση προβλημάτων ανάκλασης αλλά και εγκατάστασης (είχα και τέτοια), ρύθμιση φίλτρων... και παρά τα τεχνικά και πρακτικά προβλήματα και ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου (κάποιες σημαντικές), ως εκ θαύματος το αυτοκίνητο έπαιξε και μάλιστα στο σχεδόν 100% των δυνατοτήτων του συστήματος...
Νίκο σ΄ευχαριστώ πολύ...

Reaction score
5

Να προσθέσω πως πέρα απ΄το λογοπαίγνιο των ¨Αλφα¨(σωστός Γιάννη), είναι πραγματικό γεγονός οτι η 159 έχει ''θεματάκια'' εγκατάστασης-ρύθμισης και θέλει κόπο και τρόπο ... και αν δούλεψε τόσες ώρες ο Νίκος για να φέρει το προβληματικό αλλά χαμηλού προϋπολογισμού, σύστημά μου...καταλαβαίνετε πως σε περισσότερα χρήματα-απαιτήσεις σοβαρεύουν τα πράγματα... κι ο Νίκος απαραίτητος...

Reaction score
25.151

ως εκ θαυματος?
οχι στον νικο
elementary watson...
που να ακουσετε τι εχει κανει σε αυτοκινητα μονο με πηγη και μπροστινα ηχεια.

Reaction score
5

ως εκ θαυματος?
οχι στον νικο
elementary watson...
που να ακουσετε τι εχει κανει σε αυτοκινητα μονο με πηγη και μπροστινα ηχεια.
Λέω ως εκ θαύματος όχι μόνο γιατί ήταν οικονομικές σειρές και κάποια κομμάτια αταίριαστα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και στ' αυτιά μου... αλλά ήμουν και προκατειλημμένος, γιατί δεν περίμενα ν΄ακουστεί στο τέλος έτσι... ασχέτως αν ο Νίκος δούλεψε μια ολόκληρη μέρα χωρίς υπερβολή (και μόνο που απασχολήθηκε τόσο είναι τιμή μου)...
Και όσο ακούω περισσότερο και πιο ξεκούραστα, και στις γνωστές διαδρομές μου, (και γνωρίζοντας τις ελλείψεις και ιδιαιτερότητες) είμαι πεπεισμένος οτι όχι μόνο το σύστημα παίζει στα καλύτερά του, αλλά πολύ δύσκολα κάποιος άλλος θα κατάφερνε τέτοιο αποτέλεσμα...
Πως να μην μιλήσω για θαύμα...
Το εντυπωσιακό της γνωριμίας με τον Νίκο ήταν φυσικά, πώς ένας τόσο ταλαντούχος και διακεκριμένος (κι εκτός συνόρων) γνώστης, είναι και τόσο άμεσος, ζεστός και φιλικός...
Πραγματικά αξιόλογος άνθρωπος...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς σε όλους τους "υποστηρικτές" μου !! Αλλά παιδιά ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !!! Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να κάνω την δουλειά μου ευσυνείδητα και με μεράκι. Κάτι εξάλλου που με γεμίζει !!! Είναι ωραίο να μπορείς να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα και μάλιστα με αξιόλογα αποτελέσματα. Να είστε ΟΛΟΙ καλά !!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Νικο, για τη δουλεια λεμε, αλλα ειμαι βεβαιος οτι και στα υπολοιπα θα΄σαι...τσιφτης! Τι εγινε με το περιοδικο;θα το ξαναδιαασουμε;

Reaction score
0

Ειναι λιγες οι φορες που συναντας τετοια ατομα σαν τον Νικο.Για μενα στην δουλεια του απλα ειναι κορυφη.Δεν σε κοιταει σαν κατι αλλα λαμογια κατευθειαν στο πορτοφολι και στο να στα αρπαξουνε.Οσο για το θεμα τις ποιοτητας δουλειας του ειναι απλα "αλλου",για να μην μιλησω για το θεμα ρυθμισης ενος αυτοκινητου.Ειναι αυθεντια!!Οταν εφτιαξα το corolla με το πρωτο set-up τριδρομο οταν το πηγα στον Νικο για ρυθμιση το αμαξι ηταν στα μαυρα του τα χαλια!Τσιριζε,φωναζε και..................χαλι μαυρο.Μετα απο πολυωρη ταλαιπωρια,ακροαση,ρυθμιση ολο το αμαξι ηρθε και εδεσε ως εκ-θαυματος!!!
Οσο για το θεμα ανθρωπος ο Νικος ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ολη την σημασια της λεξης.Οσοι τον ξερουν καταλαβαινουν.

Reaction score
25.151

για αυτο του εχω κρατησει τις μνημες 5 και 6 για παρτη του.
οχι δεν ειναι αυτες με τα νησιωτικα!

Reaction score
0

Λυσσα κακια με αυτες τις μνημες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1

Αν και το θέμα είναι για την 159, ένα πανέμορφο sedan, προβλήματα ήχου -από το μαμά ηχοσύστημα- έχει και η 147 μου.
Χάλια ήχος, τόσο χάλια που δεν ακούω πλέον μουσική όταν την οδηγώ.
Αντίθετα, το ταπεινό Fiesta '09, έχει ηχοσύστημα μαμά, χωρίς να κουδουνίζουν αυτιά, χωρίς ενοχλητικές παραμορφώσεις στα μπάσσα και τα mid-range είναι παρόντα για να συμπληρώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα.
Ως γνωστόν το ξύσιμο θέλει αρχή, διαβάζοντας τ' αποτέλεσμα -μαζί με 100 ακόμη "must do" της λίστας μου- βάλαμε και μία επίσκεψη στην Αργυρούπολη.
Εδώ κολλάει το money των Pink Floyd :142:

Reaction score
0
Και εγω, αν και εχω "φτιαξει" ενα αξιολογο συστημα στην 147, δεν μπορω να πω οτι το αποτελεσμα με εχει δικαιωσει μιας και ακουγωντας άλλα συστηματα, χαμηλοτερου budget, μενω περισσοτερο ικανοποιημενος! Μηπως πρεπει και εγω να περασω απο εκει να κανουμε μια νεα ρυθμιση απο την αρχη??

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΑLFA Sound & ALFA Romeo 159....Τυχαίο?

Και εγω, αν και εχω "φτιαξει" ενα αξιολογο συστημα στην 147, δεν μπορω να πω οτι το αποτελεσμα με εχει δικαιωσει μιας και ακουγωντας άλλα συστηματα, χαμηλοτερου budget, μενω περισσοτερο ικανοποιημενος! Μηπως πρεπει και εγω να περασω απο εκει να κανουμε μια νεα ρυθμιση απο την αρχη??
Και εσύ και εγώ.
Εχω ακούσει πολύ απλά συστήματα ( 1 pioneer radio-CD με 1 ζεύγος μπροστινά ηχεία 2 δρόμων -και πάλι Pioneer- ) αστείου κόστους, να αφήνουν πολύ πίσω, άλλα πολύ ακριβότερα.
Το όλο θέμα θέλει τρόπο και αυτό προυποθέτει γνώσεις επί της ουσίας. Εξ άλλου η 147 είναι μικρή ( όγκο ) με ελάχιστες γυμνές εσωτερικά επιφάνειες. Εχει προυποθέσεις για άριστη ακουστική.

Reaction score
0
Tη δικη μου 147 την εκανε τζι τζι ο νικος παντως , πολυ ευχαριστημενος !

Reaction score
5

Επανέρχομαι μετά από καιρό και «ξεθάβω» το συγκεκριμένο θέμα γιατί προέκυψαν αλλαγές. Και πως να μην προκύψουν όταν ακούς τις...σειρήνες να σε αναγκάζουν να ψάξεις τον σωστό δρόμο....

Η αρχική εγκατάσταση στην Alfa μου, έπασχε παντού! Και πραγματικά κυριολεκτώ.
Έγινε η επίσκεψη στο κατάστημα του Νίκου (Alfa Sound) και μετά από ώρες και πολύ δουλειά του, φθάσαμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, χιλιόμετρα μακρυά από το αρχικό, αλλά πάντα κάτι μου έλειπε...
Το πρόβλημα (που προϋπήρχε) ήταν στα πρίμα.Ξερός ήχος και στεγνός.Έγινε μέτρηση ώστε να φανεί το πρόβλημα.
Ο λόγος ήταν οτι τα tweeters βρίσκονταν σε λάθος θέση, ψηλά στο ταμπλό, και λόγω της στήριξής τους σε εκείνο το σημείο ο ήχος τους μεσολαβούσε από μικρό λαβύρινθο (χωνί). Χροιές, μουσική σκηνή και ψαλιδίσματα δημιουργούσαν ένα αποτέλεσμα που έπρεπε να αλλάξει, από τη βάση του.

Reaction score
5

Το επόμενο στάδιο βελτίωσης ήταν το μεγάφωνο στην πόρτα. Εκεί όλα ήταν σωστά τοποθετημένα με τη πλαστική βάση του ηχείου για Α159. Ο ήχος του δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Βγάζοντας το μεγάφωνο ο Νίκος είδε ότι έχει αρκετή λαμαρίνα πίσω από το ηχείο με αποτέλεσμα να το πνίγει.Να μην το αφήνει να εκτονωθεί στη πόρτα. Φτιάχτηκε ξύλινη βάση 35mm πάχους με μεγαλύτερο δαχτυλίδι ώστε το μεγάφωνο των 6 ιντσών να πατάει σε μεγαλύτερη επιφάνεια (όπως μου εξήγησε).
Κόπηκε η μεταλλική επιφάνεια που εμπόδιζε το μεγάφωνο να αναπνέει και μονώθηκαν τα επίμαχα σημεία με πισσόφυλλο.
Επιτέλους η πόρτα έβγαλε μπάσο, ήταν σαν να είχα αλλάξει μεγάφωνο με αρκετά ακριβότερο.
Δεν περίμενα τόση διαφορά που προέκυψε μόνο με περιφερειακές βελτιώσεις/ διορθώσεις, χρησιμοποιώντας το ίδιο midbass!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.625
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger