ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

Reaction score
89
Με την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας μου έχει γεννηθεί το εξής ερώτημα:

Με χρηματικό όριο περίπου 1500€, αξίζει να πάρεις έναν AV Reciever των 1500€ ή καλύτερα είναι να πάρεις έναν των 700€ και έναν τελικό ενισχυτή φτηνό σχετικά που θα σου μείνει και για χρόνια;

π.χ. Pioneer SC-LX73 ή YAMAHA RX-V767 και Emotiva UPA-7 ή κάτι αντίστοιχο;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

εμενα μου γεννιουνται τα εξεις ερωτηματα
τι ηχεια θα τρεξεις
σε τι χωρο
θα ειναι παντα ετσι τα πιο πανω

Reaction score
89
Φυσικά τα ερωτήματα που έχεις είναι σωστά...

Λοιπόν τα ηχεία μου είναι Teufel System 5 THX με 2 sub. Τα ηχεία θα παραμείνουν αυτά 5.2 εκτός και αν προσθέσω 2 για μπροστά (όχι δαπέδου γιατί δεν έχω χώρο) που θα είναι καλύτερα για μουσική (αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα το κατά πόσο στο παραπάνω σετ μπορούν να ταιριάξουν 2 άλλα ηχεία και ποια) και γίνει το σύστημα 7.2.
Ο χώρος είναι 40 τ.μ. περίπου.

Reaction score
15.548

π.χ. Pioneer SC-LX73 ή YAMAHA RX-V767 και Emotiva UPA-7 ή κάτι αντίστοιχο;
lx73 + emotiva χpa-3 τα αλλα(πισω)τα παιζεις με τον av και αν θελεις μετα κοτσαρεις και στα αλλα ...ειτε upa ειτε xpa.....

Απλα τα emotiva για sevice εδω δεν εχουν......αναλαμβανς εσυ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μην τα γεμισεις με πολυ ρευμα τα τεουφελ ,

Reaction score
15.548

Γιατι βρε θα μπουκωσουν...:142:

Απο την στιγμη που παιρνει με αυτα τα λεφτα τοσα watt θα παιζουν ολα καλυτερα.....και οι ενισχυτες θα παιζουν ξεκουραστα και τα ηχεια θα παιρνουν αυτο που πρεπει....

Και φυσικα θα εχει και το συν των watt σε περιπτωση αλλαγης ηχειων σε κατι ποιο δυσκολο απο αυτα που εχει...

Δεν νομιζω οτι ειναι εποχες για αλλαγες..
.... ολων των μηχανηματων ...
.....οταν θες να αλλαξεις μονο ενα πραγμα...:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μιλαω εκ πειρας και κλαταρισμενων μοναδων σε τεουφελ

Reaction score
0

Μερικές φορές ασχέτως τα ρεύματα αξίζει η αγορά φτηνότερου AV + τελικού με την σκέψη να πάρεις κάποιο μηχάνημα που να χωρέσει στην τιμή και να κάνει παπάδες από ήχο σε σύγκριση τα ενισχυτικά του AV.

Reaction score
89
Re: Απάντηση: ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

lx73 + emotiva χpa-3 τα αλλα(πισω)τα παιζεις με τον av και αν θελεις μετα κοτσαρεις και στα αλλα ...ειτε upa ειτε xpa.....

Απλα τα emotiva για sevice εδω δεν εχουν......αναλαμβανς εσυ...
Επειδή οι τιμές είναι κοντά στα διάφορα μοντέλα της emotiva γιατί να μην πάρω έναν 7κάναλο και να πάρω 3κάναλο; Ρωτάω επειδή δεν ξέρω και βλέπω ότι πολλοί προτιμούν να έχουν 3κάναλο για τα μπροστά...
Βέβαια αν πάρω τον Lx73 δεν νομίζω να περισσέψουν για τελικό.
Τώρα αν τα teufel δεν θέλουν πολύ ρεύμα και τα υπερκαλύπτει ο LX73 ή κάποιος από τους Yamaha τότε όλα καλά.
Το χρηματικό όριο ήταν 1000€ αλλά αν το αξίζει η διαφορά τότε θα πάω στα 1500 για να μην πάει στράφι η αναβάθμιση.

Έχω ακόμα λίγο καιρό για να το σκεφτώ αλλά οι επιλογές μου μέχρι στιγμής είναι τα καινούρια της Yamaha και από Pioneer 2020, LX53, LX73, LX72.

Reaction score
15.548

Τα ηχεια τα καλυπτουν av της ταξης αυτης (73)..
....απλα θα ειναι οριακα πιστευω αν ακους σε εντασεις...

Το ιδανικο σε ενα συστημα home cinema ειναι μονομπλοκια...δλδ καθε καναλι και τον τελικο του.....
Οποτε αφου δεν μπορουμε να παμε σε αυτα προσπαθουμε να εχουμε τελικους 2 και 3 καναλιων με λιγοτερο κοστος ...
...και μια ας το πουμε καλη ποιοτητα :121:....
...ενας τρικαναλος μπροστα θα δωσει καλυτερο ηχο ομοιογενη.....
...τα τρια μπροστινα L-C-R ειναι καθοριστικα στο τι θα ακουσεις απο ηχο....

Reaction score
10
Αν περιμενεις να ακουσεις ποιοτητα μουσικης, με εναν A/V σαν προ...και του Βλασση το τελικο να βαλεις, παλι χαλια θα ειναι.

Στο σινεμα, ενας τελικος θα παιξει πιο ανετα τα ηχεια, δεν θα ζοριζεται και δεν θα παραμορφωνει ο A/V, αλλα θελει και προσοχη στην ενταση, γιατι και τα tweeter κινδυνευουν να καουν αλλα και τα woofer α τερματιζουν και μετα απο καιρο να ακουν πλαφ-πλαφ.

Το κακο ειναι οτι η Teufel, δεν αναφερει ευαισθησια στα ηχεια της και ετσι δε ξερεις τι παιζει. Καλο ειναι παντως αν τελικα παρεις τελικο να μην περασεις τα 100-120 w στο καναλι, για τα συγκεκριμενα ηχεια.

Κι αφου σκεφτεσαι emotiva, γιατι δε πας στο σετακι UMC-1 / UPA-7, να ξεμπερδεψεις απο A/V, με 1400.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αποστολη
το καυτο πραμα εχει αρχισει να μαθαινεται
να το βγαλω στην φορα , να πυρπολυθουμε

Reaction score
89
Αν περιμενεις να ακουσεις ποιοτητα μουσικης, με εναν A/V σαν προ...και του Βλασση το τελικο να βαλεις, παλι χαλια θα ειναι.

Στο σινεμα, ενας τελικος θα παιξει πιο ανετα τα ηχεια, δεν θα ζοριζεται και δεν θα παραμορφωνει ο A/V, αλλα θελει και προσοχη στην ενταση, γιατι και τα tweeter κινδυνευουν να καουν αλλα και τα woofer α τερματιζουν και μετα απο καιρο να ακουν πλαφ-πλαφ.

Το κακο ειναι οτι η Teufel, δεν αναφερει ευαισθησια στα ηχεια της και ετσι δε ξερεις τι παιζει. Καλο ειναι παντως αν τελικα παρεις τελικο να μην περασεις τα 100-120 w στο καναλι, για τα συγκεκριμενα ηχεια.

Κι αφου σκεφτεσαι emotiva, γιατι δε πας στο σετακι UMC-1 / UPA-7, να ξεμπερδεψεις απο A/V, με 1400.
Το πρόβλημα θα ήταν ότι επειδή δεν υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ η αγορά αυτή είναι λίγο ρίσκο και αν πάω σε σετ τότε το ρίσκο είναι διπλό...
Πάντως σαν σετ πρέπει να είναι καλό.

Reaction score
89

αποστολη
το καυτο πραμα εχει αρχισει να μαθαινεται
να το βγαλω στην φορα , να πυρπολυθουμε
Βγάλτο!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τα ηχεια τα καλυπτουν av της ταξης αυτης (73)..
....απλα θα ειναι οριακα πιστευω αν ακους σε εντασεις...
για τον 73 δεν ξερω αλλα ενα ονκιο για πλακα του πετα τα ματια εξω , αιδρωτα

Το ιδανικο σε ενα συστημα home cinema ειναι μονομπλοκια...δλδ καθε καναλι και τον τελικο του.....
ολα σχετικα ειναι , αν βαλεις ενα μονομπλοκ μαραντζ , ας πουμε , δεν θα παιξει ποτρε καλυτερα απο οποιοδηποτε σοβαρο δικαναλο
Οποτε αφου δεν μπορουμε να παμε σε αυτα προσπαθουμε να εχουμε τελικους 2 και 3 καναλιων με λιγοτερο κοστος ...
...και μια ας το πουμε καλη ποιοτητα :121:....
...ενας τρικαναλος μπροστα θα δωσει καλυτερο ηχο ομοιογενη.....
...τα τρια μπροστινα L-C-R ειναι καθοριστικα στο τι θα ακουσεις απο ηχο....
ο ερθ τρεχει με ενα τροφοδοτικο εφτα καναλια και απλα διπλασιαζει

ενας ΑΤΙ φορα ακριβως τα ιδια μπλοκια με ενα τροφοδοτικο ανα μπλοκι, η διαφορα ειναι οτι ο ΑΤΙ δεν διπλασιαζει.
Αρα το #1 ειναι η σχεδιαση :126:

Reaction score
1.213

Με χρηματικό όριο περίπου 1500€, αξίζει να πάρεις έναν AV Reciever των 1500€ ή καλύτερα είναι να πάρεις έναν των 700€ και έναν τελικό ενισχυτή φτηνό σχετικά που θα σου μείνει και για χρόνια;
Τελικα προς τα που κλινεις ? Εκανες καμμια ακροση σχετικη ? Με ενδιαφερει το θεμα,αλλα σε μικροτερο ευρος τιμων :137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ωραια πραματα
και 7 αναλογα καλωδια ρεματος

Reaction score
89

Τελικα προς τα που κλινεις ? Εκανες καμμια ακροση σχετικη ? Με ενδιαφερει το θεμα,αλλα σε μικροτερο ευρος τιμων :137:
Ακόμα περιμένω να βγουν όλοι οι καινούριοι δέκτες για τα καλά στην αγορά.
Επειδή δεν κάνω συχνά αλλαγές θέλω HDMI 1.4 για 3D αν και για την ώρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, και 2 HDMI out για TV και Projector.
Έχω έναν Pioneer VSX-814 κάμποσα χρονάκια και είναι καλός. Το πιο πιθανό είναι να πάω σε Pioneer αν κάνω την χρηματική υπέρβαση (LX73).

Αλλά και οι καινούριοι Yamaha έχουν όλοι 2 ΗDMI out αλλά δεν έχω εμπειρία από Yamaha αν και ακούω καλά λόγια. Aν ακούσω κάποιον και μου αρέσει και μάλιστα είναι και φτηνότερος από Pioneer τότε θα πάω εκεί.

Η ιδέα ενός τελικού και ίσως και προσθήκη 2 ακόμα ηχείων (με καλύτερη ίσως ποιότητα για μουσική αλλά να ταιριάζουν και με τα υπάρχοντα) για να έχω 7.2 είναι πράγματα που εξετάζω επίσης.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου για την ώρα και ακόμα το ψάχνω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa