ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙ...ΟΘΟΝΗΣ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ζητω την ενεργη συμπαρασταση και συμβουλη σας σε ενα θεμα που, χθες απογευμα ειδα, αποφασισα (χμ...συναποφασισα, ΟΚ; ) και:
Σκοπευω να καταργησω την μεγαααλη ηλεκτροκινητη οθονη (προσεχως δειτε Μικρες Αγγελιες!) και να στραφω στην επιτοιχια προβολη. Ο λογος ειναι καθαρα (δυσ)λειτουργικος (παραμερισμα κουρτινων, τοποθετηση κεντρικου) αλλα ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ο,τι σκοπευω να συνδεσω τα εμπρος ηχεια με τον ενισχυτη stereo (απο τις 7.1 του Dune MAX) και τα υπολοιπα με τον avr, ετσι ωστε : (α) να απαλλαχθω απο δυο ηχεια (7! ειναι σημερα στο σαλονι) και (β) να καλυτερεψει εμφανως ο ηχος των FR-FL (σωστος; ) . Ετσι, η προβολη θα γινεται επι τοιχου (επιφανεια μηκους 2,00μ. αρα διαγωνιου τουλαχιστον 100" απο αποσταση θεασης 3,30μ. - καλα δεν ειναι; ), βαμενου σημερα, αλλα...
...ζητω συμβουλη και ιδεες σε τι αποχρωση να τον (ξανα)βαψω, προκειμενου να εχουμε μια ΚΑΛΗ επιφανεια προβολης (ηδη σπατουλαρισμενης).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙ...ΟΘΟΝΗΣ

Λάκη, η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις με λευκό πλαστικό κι αν δε σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα -που δεν το νομίζω- να δοκιμάσεις με κάποια ειδική βαφή (που έχει υψηλότερο κέρδος). Βάψε γύρω από τη λευκή επιφάνεια κι ένα μαύρο περίγραμμα, ικανού πάχους.

Στα άρθρα της κατηγορίας των προβολέων είχα ανεβάσει παλιότερα κάποια σχετικά άρθρα, από δικούς μου επιτυχείς πειραματισμούς. (το λινκ στην αρχική προς τη βάση δεδομένων και άρθρων της κατηγορίας βιντεοπροβολέων που συντηρούσα παλιότερα είδα ότι δε δουλεύει πλέον, αλλά νομίζω θα το βρεις)

Χρησιμοποίησε σουέτ ρολάκι ή ακόμα καλύτερα πιστόλι βαφής, αν υπάρχει δυνατότητα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.684

...επιφανεια μηκους 2,00μ. αρα διαγωνιου τουλαχιστον 100"
Θείο, τα 2 μέτρα είναι 90'' διαγώνιο στο 16:9.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λάκη, η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις με λευκό πλαστικό κι αν δε σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα -που δεν το νομίζω- να δοκιμάσεις με κάποια ειδική βαφή (που έχει υψηλότερο κέρδος). Βάψε γύρω από τη λευκή επιφάνεια κι ένα μαύρο περίγραμμα, ικανού πάχους.

Στα άρθρα της κατηγορίας των προβολέων είχα ανεβάσει παλιότερα κάποια σχετικά άρθρα, από δικούς μου επιτυχείς πειραματισμούς. (το λινκ στην αρχική προς τη βάση δεδομένων και άρθρων της κατηγορίας βιντεοπροβολέων που συντηρούσα παλιότερα είδα ότι δε δουλεύει πλέον, αλλά νομίζω θα το βρεις)

Χρησιμοποίησε σουέτ ρολάκι ή ακόμα καλύτερα πιστόλι βαφής, αν υπάρχει δυνατότητα.
Εντελως λευκο; καπου διαβασα οτι το "σπασμενο" ειναι καλυτερο (σημερα εχει λιγο κιτρινο μεσα).Αλλα μαυρο περιθωριο αποκλειεται:):):). Ψαχνω για αυτα που αναφερεις
Θείο, τα 2 μέτρα είναι 90'' διαγώνιο στο 16:9.
Ναι; μαλλον θα το...τανυσουμε λιγακι (εχει λιγο περιθωριο), αλλα το προβλημα ειναι στον προβολεα εαν απο 2,5 μ θα βγαζει τετοια διασταση

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.684

...απο 2,5 μ θα βγαζει τετοια διασταση
Ποιος είναι ο βιντεοπροβολέας;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ποιος είναι ο βιντεοπροβολέας;
Τωρα υπαρχει απο παλια ο Optoma hd72i (720p) αλλα προβλεπεται νεα αγορα σε full hd, πιθανως και φθηνος 3d (μολις παρουμε τη δοση απο το ΔΝΤ:))

Reaction score
29.568

Εχει δίκιο ο maxheadroom, ξεκίνα με εντελώς λευκό, ασβέστη που λέμε.Πέρνα το 2 χέρια και βλέπεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ο Optoma hd72 που έχεις τώρα, βγάζει από τα 2.5 μέτρα, μόνο 58-70 ίντσες!

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD72-projection-calculator-pro.htm
Κι αυτον μπορω να τον παω σχεδον στα 3,0μ.
Εχει δίκιο ο maxheadroom, ξεκίνα με εντελώς λευκό, ασβέστη που λέμε.Πέρνα το 2 χέρια και βλέπεις.
Mighty-Brighty - masking με επιλογη gain
Τι ειναι ετουτα;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Λάκη, το Mighty-Brighty είναι αυτό που περιγράφω εδώ (παλιότερα το διέθετε η Vogel's). Καλό αποτέλεσμα, αλλά μπελαλίδικο και ακριβό. Το είχα χρησιμοποιήσει για να βάψω μια οθόνη σε τοίχο.

Αργότερα είχα βάψει και μια οθόνη με άσπρο πλαστικό σε φύλλο MDF 6mm, με επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό σου συνιστώ να κάνεις κι εσύ, αντί του να βάψεις τον τοίχο. Δυστυχώς δε μπορώ να βρω με τίποτα το άρθρο, αλλά η ουσία είναι η εξής:
  • κόβεις ένα φύλλο MDF στις επιθυμητές διαστάσεις
  • το περνάς βελατούρα, όσα χέρια απαιτηθούν για να κλείσουν οι πόροι και να γίνει εντελώς λεία η επιφάνεια. Ενδιάμεσα γιαλοχαρτίζεις με πολύ ψιλό νούμερο.
  • περνάς τρία χέρια καλό πλενόμενο άσπρο πλαστικό, κατά προτίμηση με πιστόλι βαφής (το κάνεις λίγο πιο αραιό).
  • κι επειδή είσαι μερακλής και το αφεντικό του σπιτιού :105:, βάζεις και το ξύλινο μαύρο πλαίσιο με την επένδυση από μαύρο βελούδο, που περιγράφω στο προηγούμενο άρθρο.
Ποιοτικό αποτέλεσμα, χαμηλό κόστος και δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο σημείο αν χρειαστεί. Τι άλλο θες; :123:

Reaction score
10
Με ζητησε κανεις ?

Mighty Brighty screen paint απο την Twindigital.

Link...

Με μια μικρη επιφυλαξη στις αναγραφομενες τιμες, γιατι υπαρχει νεος τιμοκαταλογος, αλλα λογω διακοπων, ακομα δεν εχω παρει τιποτα.

Το καλο με αυτη τη μπογια ειναι οτι μπορεις να πετυχεις το gain που θες.
Επισης το μαγνητικο πλαισιο ( border ) αφαιρειται και η οθονη γινεται αορατη.

Χρησιμα λινκ :
- οδηγιες χρησης
- video

Λακη, οτι θες με ρωτας.

Reaction score
15.548

Eχει και αποχρωσεις του γκρι Αποστολε...?

[YOUTUBE]LCg3eLk3uRs[/YOUTUBE]

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙ...ΟΘΟΝΗΣ

Κωστα,
Το γκρι που βλεπεις ειναι το ασταρι για το μαγνητικο πλαισιο.

Το χρωμα ειναι λευκο και η τελικη του οψη βγαινει αφου κανεις τους υπολογισμους και βαλεις τη προτεινιμενη ποσοτητα ContrastBooster και BrightnessBooster.
Αυτη ειναι και η βασικη διαφορα σε σχεση με ενα απλο χρωμα, σαν αυτα που βαφουμε τους τοιχους μας.
Κι οταν αλλαξουμε προβολεα, παλι με ενα περασμα φιαχνουμε το νεο Gain.

Να παει προς το υπο-λευκο ισως, αλλα σε τονο γκρι μαλλον το βλεπω δυσκολο.

Οι τιμες ειναι πλεον ενημερωμενες. Αν γινει καποια αλλαγη τωρα δεν το γνωριζω.

Κατα τη γνωμη μου, το καλυτερο και πιο φιγουρατο αποτελεσμα ειναι με MDF.
Πως...
Αγοραζουμε ενα MDF στο επιθυμητο μεγεθος και βαφουμε αυτο.
Δεν το κολλαμε ομως στο τοιχο, αλλα το βιδωνουμε με αποστατες 3-5 ποντους, ωστε να εχει κενο απο πισω.
Στο κενο βαζουμε εναν ωραιο κρυφο φωτισμο, ακομα και μεταβαλομενο και ο χωρος πεταει.

Για οσους δινουν σημασια σε ολο το τοιχο της προβολης, η Kraft ( ισως και καποια αλλη ) εχει ενα χρωμα σπατουλαριστο που λεγεται Granite, σε πολλες αποχρωσεις. ( φωτο )
Δεν ειναι φτηνο, περιπου 67 ευρω τα 25 κιλα, με καλυψη 4 κιλα το τετραγωνικο.
Οποιος εχει παει στο μαγαζι του Βαγγελη, αυτοι οι τοιχοι με τη γκριζο-λευκη σαγρε επιφανεια ειναι με τετοιο υλικο.
Αυτο δουλευει και σαν διαχυτης στον ηχο. Ειναι στα αμεσα σχεδια μου στο δικο μου στουντιο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εισαστε Θεοι βρε, πως να το κανουμε!:624:(ε, και λιγο ....καθαρματακια αλλα σωστου...gain:)), μου ανοιξατε δουλειες φθινοπωρινες! :626:Συνεχιστε...

ΥΓ: παρακαλω μη μου λετε για μαυρα περιγραμματα προς αυξηση της αντιθεσης κλπ. Ειμαστε καποιων αναγκων πλεον και δεν αντεχουμε...χωρισμους!:)

Reaction score
4.250

Λακη ο δικος μου απο τα 3 μετρα βγαζει 2,5 μετρα πλατος, οποτε γενικα νομιζω οτι προβλημα δεν θα εχεις (μικρες κατα κανονα αποκλισεις θα εχεις). Τον τοιχο μπορεις να τον βαψεις και σε μια αποχρωση του γκρι. Προχωρα το μην φοβασαι!

Ενισχυτη εχεις μονο A/V?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λακη ο δικος μου απο τα 3 μετρα βγαζει 2,5 μετρα πλατος, οποτε γενικα νομιζω οτι προβλημα δεν θα εχεις (μικρες κατα κανονα αποκλισεις θα εχεις). Τον τοιχο μπορεις να τον βαψεις και σε μια αποχρωση του γκρι. Προχωρα το μην φοβασαι!

Ενισχυτη εχεις μονο A/V?
Γεια σου Βασιλη
Αν μου βγαζει τοσο μια χαρα ειναι (Δευτερα δοκιμαζω). Ενισχυτη εχω ΑV + Stereo (Karman Kardon HK990) και θα συνδεσω τα εμπρος καναλια μεσω των 7.1 του Dune Max (για λογους μουσικης ακροασης), στο στερεο και τα υπολοιπα στον ΑV

Reaction score
3

Ο δικός μου ο τοίχος είναι σε μπεζ ανοιχτό χρώμα (το διάλεξε η μάνα τότε, λες και κάτι ήξερε), και δεν είχα ακόμα προβολέα. Όταν το δοκίμασα, έμεινα υπέρ ευχαριστημένος.
Γι αυτό κάνε το εξής:
Βάψε λίγο τον τοίχο με μπεζ χρώμα και αν σου αρέσει η εικόνα τότε δοκίμασε και τις άλλες προτάσεις που σου είπαν παραπάνω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η προβολή στον τοίχο αξίζει και με το παραπάνω, άσε που δεν πρόκειται να δεις ποτέ ζάρες....

Reaction score
15.548

Προσωπικα Λακη θα εκανα ενα τονο του γκριζου για να γλυτωσω καποιες αντανακλασεις που καταστρεφουν το κοντραστ της εικονας......ενα απαλο σιγκριζακι :116: θα ηταν οτι καλυτερο....
καλα βαψιματα οτι και αν παρεις και οτι αποχρωση κανεις......αναμενουμε εντυπωσεις....

....και εννοειτε ματ μπογια...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster