ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους!για να σας βαλω λιγο στο κλιμα...κατ αρχην ειμαι παντελως ασχετος.ειναι ομως πολυς καιρος που θελω να αποκτησω μια καμερα για να εφαρμοσω επιτελους ορισμενες σκηνοθετικες ανησυχιες:109:
τελος παντων με πολυ δυσκολια εχω μαζεψει γυρω στα 700 ευρω και εχω μια αγωνια να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη.
να διευκρινισω οσον αφορα την χρηση οτι δεν με ενδιαφερει να τραβαω γενικα παρεες,εκδηλωσεις κτλ αλλα περισσοτερο να πειραματιστω με καλλιτεχνικα βιντεο.αν αυτο εχει καποια σημασια.
επισης να πω οτι παροτι ασχετος εχω πολυ ορεξη να διαβασω πραγματα σχετικα με την λειτουργια της καμερας και γενικα να το ψαξω,οποτε αν καποιος εκτος απο καμερα εχει να προτεινει καποιο εγχειριδιο θα ηταν πολυ χρησιμο.
να πω επισης οτι διαβαζοντας καποια πραγματα εδω μεσα πελαγωσα.θα ηθελα καποιος να μου διευκρινισει ποσο δυσκολο ειναι μ εναν μετριων δυνατοτητων 2πυρηνο pc να κανω ενα απλο μονταζ ,αντε και καμια εξτρα προσθηκη ηχων και αν τελικα παιρνοντας μια hd καμερα τοτε αναγκαστικα πρεπει να παρω και pc.
εχω δει ορισμενες καμερες περιπου σ αυτα χρηματα (κυρις canon kai panasonic) αλλα πραγματικα δεν εχω εχω ουτε ενα σοβαρο κριτηρι ωστε ν αποφασισω.
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγαλο post.

Reaction score
3
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ

comearte, καλωσήρθες.
Κατ' αρχήν μην πελαγώνεις, η τεχνολογία τρέχει τόσο πολύ πια που ούτε κι ο Βέγγος !!! θα την προλάβαινε....
Όπως σου είπε ο Γενικός πάρε κάμερα σε HD. Γράφουν και σε SD.
Στα λεφτά που διαθέτεις υπάρχουν μοντέλα που θα σε ικανοποιήσουν.
Το editing σε HD είναι κάπως δύσκολο και θα χρειαστείς κάποιο δυνατό PC. Αλλά αξίζει τον κόπο.
Όσο για μοντέλα, υπάρχουν αρκετά. Δεν θα σου προτείνω κάποια, γιατί δεν έχω HD κάμερα και δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Έχω μείνει ακόμα στο SD editing.
Ότι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα.

Reaction score
0

ωραια εκανα ενα πρωτο βημα τουλαχιστον.επικεντρωνομαι σε hd.αλλα ποσο δυνατο πρεπει να ειναι το pc;γιατι αν χρειαζομαι και καινουριο υπολογιστη αυτο σημαινει αλλα 700 ευρω τουλαχιστον.οποτε αστα να πανε.σε κανα χρονο και βλεπουμε...:613:
ευχαριστω πολυ παντως για την αμεση ανταποκριση.

Reaction score
3

Πρέπει να ξέρεις ότι η επεξεργασία σε HD είναι ακόμα δύσκολη σε PC όσο δυνατό κι αν είναι. Ειδικά το AVCHD είναι "θάνατος" απ' ότι λένε και άλλα μέλη που ασχολούνται.
Γνώμη μου είναι να πάρεις μια HD (καλλυμένος για αργότερα) που να γράφει και σε SD.
Αν δεν θέλεις πολλά στο editing, πέρα από ένα κόψιμο κι ένα ράψιμο σκηνής, τότε θα μπορείς να γράψεις το HD και σε DVD.

Reaction score
2
Προτείνω Canon HV30 διότι:

1.Είναι HD και SD

2.Είναι στα χρήματα που διαθέτεις.

3.Γράφει σε αρχείο mpeg2 που είναι πολύ πιο εύκολα επεξεργάσιμο από το AVCHD με τον υπολογιστή που διαθέτεις.

4.Ο προκάτοχός της HV20 έχει βγεί κάμερα της χρονιάς πριν δύο χρόνια και δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη (ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού).

5.Υπάρχουν πολλά προγράμματα επεξεργασίας που είναι συμβατά,σε αντίθεση με τις AVCHD (ιδίως το format της canon σε AVCHD) που έχουν ασυμβατότητες.

6.Δεν πρόκειται να μείνεις από χώρο γιατί γράφει σε κασέτες miniDV που μπορείς να έχεις όσες θέλεις,ενώ με τις άλλες άμα σου γεμίσει ο δίσκος ή τα flash memories πρέπει να έχεις υπολογιστή δίπλα να τα αδειάσεις.

7.Γράφει σε μεγαλύτερο bitrate και με μικρότερη συμπίεση,οπότε καλύτερη ποιότητα εικόνας (ιδίως στις σκηνές με κίνηση).

Για να μάθεις ότι χρειάζεσαι για βιντεοκάμερα και HI definition ξεκοκάλισε το σχετικό θέμα.

Reaction score
0

κατ αρχην ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τον parisal για την ολοκληρωμενη προταση.
σκεφτομουνα το μεσο αποθηκευσης και δεν πιστευω οτι με οποιοδηποτε αλλο μεσο θα εχω προβλημα χωρου.οποτε γενικα δεν με ενδιαφερει τοσο σαν κριτηριο.αντιθετα οι καρτες που φαινονται πιο πρακτικες.εχει κανεις αποψη για την canon hg20 και την canon hf10 ;ειναι περιπου στα ιδια χρηματα.αν τελικα ειναι τοσο προβλημα η επεξεργασια του AVCHD τοτε να το αποκλεισω εντελως σαν επιλογη, αν και δεν ξερω σε τι αρχεια γραφει η καθε καμερα.νομιζω οτι για καποιον που δεν εχει τα χρηματα ουτε τις γνωσεις για εξειδικευμενη χρηση και επεξεργασια, σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η πρακτικοτητα.δηλαδη τι να το κανω αν τραβαω ενα πολυ ωραιο βιντεο, αν πρεπει να μου βγει η ψυχη για να το φερω στην μορφη που θελω...
α και για καποιον λογω κοιταω μονο canon. μαλλον εχω επηρεαστει απ τη φημη τους στις φωτογραφικες μηχανες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

H HG20 είναι εξαιρετική -ουσιαστικά μια περικομμένη εκδοχή (χωρίς viewfinder και με 60 αντί 120 GB δίσκο) της HG21, που πιθανότατα είναι η καλύτερη κάμερα κάτω από τα 1.000 ευρώ.
Η HF10 είναι ουσιαστικά ίδια σε απόδοση, παρά το γεγονός ότι γράφει μέχρι 17Mbit/sec, αντί του ορίου του AVCHD (24Mbit/sec) που πιάνουν οι άλλες δύο.

Όμως:
1) η HF100 είναι ακριβώς ολόιδια, εκτός από την απουσία των ενσωματωμένων 16GB μνήμης της ΗF10. Συνδυασμένη με μια κάρτα μνήμης 32GB, είναι καλύτερη επιλογή και από πλευράς κόστους και από χρηστική άποψη, καθώς τα 16GB είναι λίγα.
2) είναι θέμα ελάχιστων εβδομάδων πλέον η εμφάνιση των αντικαταστατριών τους HF20/HF200, που έχουν μια σειρά από μικροβελτιώσεις και ένα catch, όπως αναφέρω εδώ.

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση.ακομα βεβαια προσπαθω να αποφασισω.ισως περιμενω την αφιξη των νεων μοντελων που ανεφερες.πολυ χρησιμη πληροφορια και δεν την ειχα υποψη μου.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

...και η ανανέωση δεν αφορά μόνο την Canon, αλλά και τη Sony και άλλες εταιρείες.

Reaction score
0

κατεληξα τελικα στην Panasonic HDC SD100.ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.αν υπαρχει οποιδηποτε σχολιο σχετικα με την συγκεκριμενη επιλογη θα ηθελα πολυ να το διαβασω.αν και ηδη την παρηγγειλα.ποτε δεν ειναι αργα ομως.
καλο πασχα σε ολους.

Reaction score
0

καλησπερα σας,θελω να αγορασω βιντεοκαμερας και ζηταω τη βοηθεια σας γιατι ειμαι λιγο ασχετος με το αντικειμενο.ψαχνω με σκληρο δισκο η' καρτα μνημης,πολυ καλη αναλυση και πολυ καλη νυχτερινη ληψη,ευχαριστω

Reaction score
155

καλη ληψη στα νυχτερινα πλανα με hd ξεχασετο.εκτος αν εχεις προβολεα μαζι σου!

Reaction score
0

καλημερα,εχεις κατι αξιολογο να μου προτινεις;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Reaction score
0

800 ευρω περιπου

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Σε αυτή την κατηγορία τιμής νομίζω πως την καλύτερη απόδοση στο λίγο φως την έχει η Sanyo HD2000. Όμως δε διαθέτει OIS, που σημαίνει ότι το κούνημα της εικόνας μπορεί να είναι πρόβλημα, όταν την κρατάς στο χέρι. Γι' αυτό θα στη συνιστούσα σαν Ειδική Αγορά για λήψεις σε λίγο φως.
Λίγο κάτω από τα 1100 ευρώ θα βρεις τη Sony XR500V, που ξεχωρίζει για το χαμηλό της θόρυβο (ένα από τα κύρια προβλήματα στις λήψεις με λίγο φως). Έχει επίσης εξαιρετικό OIS, είναι όμως εκτός budget σου, ενώ τα χρώματά της είναι και θέμα γούστου...

Αν θες να τραβάς σε (σχεδόν) σκοτάδι, η μόνη πραγματική λύση είναι τα έξτρα φώτα που προαναφέρθηκαν. Αν όμως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να τραβάς κάπου-κάπου σε εσωτερικό χώρο με ικανοποιητικό φωτισμό, τότε η καλύτερη επιλογή -εντός budget σου- είναι κάποιο από τα μοντέλα της σειράς 2008 της Canon. Θα σου πρότεινα την HF100 (SDHC) ή την HG20 (60GB HDD/SDHC), που και πολύ καλή ανάλυση έχουν και πολύ ωραία χρώματα και αποδίδουν ικανοποιητικά στις συνθήκες που προανέφερα.

Reaction score
0

μια και μιλησες για τη sony xr500v ισχυει το ιδιο και για την xr 200v;μπορω να δω και αυτη;ποια η γνωμη σου για την hdr cx11;θα κοιταξω οτι μου προτινεις και θα παρω την τελικη αποφαση.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Όχι, μόνο για τις XR520/500V, που έχουν αισθητήρα Exmor.
Αν θες τη γνώμη μου, πάρε τη HG20: τα κάνει (σχεδόν) όλα και συμφέρει.

Reaction score
0

ok.ευχαριστω πολυ η βοηθεια σου ειναι πολυτημη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88