ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ..

Reaction score
0
Καλησπέρα παίδες.Λοιπόν θέλω την βοήθειά σας για την επιλογή του sub που θα συνοδέψει το σύστημά μου.
Καταρχάς το αυτοκίνητο ειναι ενα CITROEN SAXO VTS.(ε αυτό εχω τι να κάνουμε,το ξέρω τρίζουν λίγο τα πλαστικά:136:)
Είμαι στη φάση που συγκεντρώνω τα υποσυστήματα και ότι άλλο χρειαστεί.Μόλις συγκεντρωθούν όλα θα γίνει η συναρμολόγηση.

Ο ενισχυτής που αγόρασα είναι ο παρακάτω τετρακάναλος HIFONICS OLYMPUS http://www.ellicon.gr/prodamplifier.php?id=47
ο οποίος θα οδηγεί με τα 2 κανάλια τα εμπρός διαιρούμενα MB QUART http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=4277 τα οποία βρίσκονται επίσης στην κατοχή μου, και με τα κανάλια 3&4 θα οδηγεί το sub στο οποίο δεν εχω καταλήξει ακόμα.
Το αυτοκίνητο θα "ντυθεί" με την παρακάτω μόνωση http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=5901#tmp Θα τοποθετηθεί ένας πυκνωτής της phoenix gold χωρητικότητας 1farad και οι κατάλληλες καλωδιώσεις φυσικά.

Θέλω να μου προτείνετε ένα sub που θα συνάδει με την παραπάνω σύνθεση(να ληφθεί υπόψιν και ο χώρος που εχει το saxo στο πορτ παγκάζ του).Ο HIFONICS αν δεν κάνω λάθος μπορεί να αποδώσει (3&4 γεφυρομένα) 400watt rms στα 4ohm.
Γι'αυτό εδω τι λέτε http://www.12voltshop.eu/gr/index.php?main_page=product_info&products_id=11792 ?

Περιμένω οποιαδήποτε πρότασή σας.
Ευχαριστώ

Reaction score
264
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ..

Πιστευω οτι ειναι καπως υπερβολη να αγορασει καποιος εναν ενισχυτη των 1000 ευρω για να παιξει διαιρουμενο σετ με 13αρια ηχεια και μαλιστα καπως αναισθητα οπως τα δικα σου.Προφανως σε ενδιαφερει η ποιοτηκη μουσικη και οχι να ακουγεσαι 10 τετραγωνα μακρια,αν κρινω απο τις επιλογες σου.Εγω προσωπικα θα εφτιαχνα πανελ στην πορτα και θα εβαζα ενα καλο σετ 16,5 και θα ειχες δωσει περιπου τα ιδια χρηματα(500-550 ευρω ηχεια και πανελ).Πιστεψε με,καλη μουσικη απο τα mbquart,αλλα η αναισθησια τους μαζι με το οτι ειναι 13αρια και σε πορτα saxo δεν ειναι και οτι καλητερο.Πριν απο 1 χρονο που βαλαμε με εναν κολητο μου 13αρια στο saxo vts που ειχε,μου εφυγε η μαγκια να το κανω να ακουγεται καπως σωστα.Στριψε λιγο δεξια το mid,συκωσε το λιγο προς τα πανω,κοψε λιγο το πλαστικο της πορτας,βαλε τα τουιτερ σε διαφορετικη γωνια το δεξιο απο το αριστερο,ψαξου λιγο με το time alignment,δεν μας βγαινει αυτο που θελουμε,ξαναξηλωνε,ξαναστριψε πανω κατω-δεξια-αριστερα τα mid και παει λεγοντας το θεμα.Αστα φιλε μου.Τετοιο ζορι δεν εχω ξαναφαει ποτε μου.Τελικα εφτιαξε πανελ στην πορτα μονος του(για αρχαριος καλα τα εφτιαξε) επεστρεψε τα 13αρια στο μαγαζι,εδωσε κατι παραπανω και πειρε 16,5 παλι mbquart.Αποτελεσμα? Η μερα με την νυχτα.

Σορυ αν σου εκανα την καρδια περιβολι(επρεπε να σου τα πω αυτα για να σε προφυλαξω) και οσο για σαμπακι αφου κανεις την εγκατασταση,παρε σβαρνα τα καταστηματα car audio και ακουσε μερικα που θα ταιριαζουνε μεσα στο αμαξι σου και στα γουστα σου.

Reaction score
49

Av θέλεις κάτι οικονομικό και πολύ καλό ρίξε μια ματιά στα XXLS της Peerless. Σε μια κλειστή καμπίνα θα παίξει πολύ καλά.
Εννοείται ότι μιλάω για 12" και μην δώσεις πολύ στο gain του ενισχυτή στο sub γιατί θα χάσεις τα 13άρια σου ηχητικά.....

Reaction score
49

Δες πληροφορίες για το 12' XXLS της Peerless ("εσωτερικός" κωδικός: 830847) (2πλο πηνικό) εδώ

[YOUTUBE]R-90lQAkd2U[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Εγω θα πρότεινα 10ιντσο subwoofer.
Τα δυνατά 12ρια κανουν και τις λαμαρίνες να τρίζουν στα saxoralla.:121:

Reaction score
0
Λοιπόν, τακησκυτη σωστό αυτο που λές για τα 13άρια στο saxo γιατί στο σημείο που βρίσκονται δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αλλά έχω σκοπό να το ψάξω ώσπου να βρώ το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα(να δοκιμάσω και πόσο μερακλή εγκαταστάτη θα εμπιστευθώ),πάντα όμως με 13άρια, γιατί δεν τα πολυγουστάρω τα doorpanels(θέλω να είναι στις μαμίσιες θεσεις).Εχω δεί και κάποια projects που κόβουνε την λαμαρίνα για να τοποθετήσουν 16άρια στις μαμα θέσεις, αλλά ούτε αυτό θα δοκιμάσω.
Αν τελίκα βρεθώ σε απόγνωση και δεν μπορέσουμε να τα κανουμε να δουλέψουνε σωστά,αναγκαστηκά θα τα παρατήσω και θα στραφώ σε 16άρια με όσο πιο διακριτικά doorpanels γίνετε...

Γιάννη καλή η πρότασή σου για το Peerless XXLS 12" και αν δεν κάνω λάθος μπορεί να παίξει πολύ καλά και σε σχετικά μικρή κλειστή καμπίνα.. σώστα?

Κωστή ζαχαρώνω πολύ αυτο το 10ράκι HERTZ ML2500 http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm αλλά ξεφέυγει λίγο στην τιμούλα το άτιμο..(στην κατηγορια products,mille,subwoofers, είναι το μοντέλο ML2500)

Μήπως κάποιος μπορεί να εκφέρει γνώμη γι'αυτά τα phoenix gold: http://www.rodinaudio.com/pgMobile/featured.php
και για το rsd που είναι στην ίδια ιστοσελίδα.

Κοιτάξτε το 10ράκι rsd:

http://www.youtube.com/watch?v=DIEzjcA9G_M&feature=related

Reaction score
49
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ SUB ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ..

Εγω θα πρότεινα 10ιντσο subwoofer.
Τα δυνατά 12ρια κανουν και τις λαμαρίνες να τρίζουν στα saxoralla.:121:

Πολύ σωστά Κωστή.
Αλλά μπορεί ένα 12άρι σαν το Peerless να το ρυθμίσει να παίζει πιο χαλαρά και το κυριότερο: αν σε 1-2 χρόνια αλλάξει αυτοκίνητο και πάρει μεγαλύτερο (σχεδόν σίγουρο αυτό) με πιο παχιές μοκέτες και μονώσεις σε σχέση με το Saxo (απολύτως σίγουρο αυτό) το 10άκι θα του φαίνεται λίγο ή οριακό.
Άσε που ως διπλοπηνικό μπορεί να κατεβάσει τα Ωμ και με έναν καλό ενισχυτή να σκοτώνει.
Κι όλα αυτά με πολύ λογικό κόστος...

Έτσι κι αλλιώς το XXLS θέλει λίγα λίτρα για να δουλέψει και θα χωράει στο χώρο των αποσκευών άνετα. Ας δει κούτα πριν αποφασίσει.....

Reaction score
49

Γιάννη καλή η πρότασή σου για το Peerless XXLS 12" και αν δεν κάνω λάθος μπορεί να παίξει πολύ καλά και σε σχετικά μικρή κλειστή καμπίνα.. σώστα?

Πολυ σωστά....
Κλειστή καμπίνα οπωσδήποτε.......

Έχω και μερικά σχόλια από πάνω, απαντώντας στον Κωστή. Διάβασέ τα σε παρακαλώ από εκεί!

Για τα Phoenix Gold δεν ξέρω να σου πω. Δεν τα έχω ακούσει....

Θα σε συμβούλευα (αν σκοπεύεις να κρατήσεις το Saxo για καιρό, πάνω από 2 χρόνια) να ψάξεις από τώρα για διακριτικά door panels που θα χωρέσουν 16.5άρι.
Δεν θα χάσεις και θα έχεις και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα:
το επόμενό σου όχημα είναι πολύ πιθανό να έχει χώρο για 16.5άρι......

ΜΗΝ κοιτάξεις για door panel για 8άρια (8 ίντσες εννοώ)......ΜΗΝ!!!
Τα περισσότερα ηχεία αυτής της διάστασης είναι για κλωτσιές....

Reaction score
264

γιατί δεν τα πολυγουστάρω τα doorpanels(θέλω να είναι στις μαμίσιες θεσεις).Εχω δεί και κάποια projects που κόβουνε την λαμαρίνα για να τοποθετήσουν 16άρια στις μαμα θέσεις, αλλά ούτε αυτό θα δοκιμάσω.
Οταν λεω για πανελ στην πορτα,αναφερωμαι σε μια κομψη και διακρητικη κατασκευη στο ιδιο σημειο με τα μαμα θεση ηχειων,που απλως θα σου βγαζει λιγο πιο εξω το ηχειο και φυσικα θα μπορεις να εχεις και την καταληλη γωνια,ωστε να εχεις το καλητερο αποτελεσμα απο θεμα ποιοτητας ηχου.Το πανελακι,αν θα ειναι καλοφτιαγμενο,δυσκολα θα καταλαβει καποιος που δεν ξερει απο saxo,οτι δεν ειναι εργοστασιακο κοματι της πορτας.Δεν ειναι ολοι οι εγκαταστατες caraudio καφροι και τσαπατσουλιδες.Εχει και καλα μαστορακια στην πιατσα οποτε μην σε απασχολει το θεμα εμφανισης.
Οτι και να κανεις σου ευχομαι το καλητερο.

Reaction score
264

αν σε 1-2 χρόνια αλλάξει αυτοκίνητο και πάρει μεγαλύτερο (σχεδόν σίγουρο αυτό) με πιο παχιές μοκέτες και μονώσεις σε σχέση με το Saxo (απολύτως σίγουρο αυτό)
Εχουνε μονωσεις τα saxo??????????????????
Γεια δες τι εμαθα σημερα:111:

Τα κουβαδακια αυτα,πανε σφαιρα,στις στροφες σου λενε αντε γεια,αλλα απο μονωση βραστα.Αν τους βαλεις και μια πιο ελευθερη εξατμιση(σπανιο φαινομενο αυτο ετσι?) τοτε πας στον ωρηλα αμμεσως:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo