ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝOVA

Reaction score
24
καλημερα επειδη ειμαι νεος στο forum και ασχετος με δορυφορικα θα ηθελα την βοηθεια σας ειμαι κατοχος ενος nova pvr με νομιμη συνδεση και το εχω συνδεσει με την τηλεοραση στο σαλονι και στην κυριως κρεβατοκαμαρα, και θα ηθελα να βλεπουν nova και στα δυο παιδικα δωματια. τι αλλαγες πρεπει να κανω και το δευτερο ερωτημα που εχω εαν αξιζει να αγορασω καποιον αλλο δεκτη γιατι απο οτι διαβαζω μεσα στο forum δεν λενε και τα καλυτερα λογια για το nova pvr.Σας ευχαριστω εκ των προτερων

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝOVA

φίλε dimk330 καλώς ηρθες...

για να δεις νοβα στα δυο παιδικα, η λύση είναι είτε με ενα συστημα audio-video transmitter και receiver, όπου όμως θα βλέπουν τα παιδια ακριβώς το ιδιο, είτε με 2 ξεχωριστούς δεκτες με συστημα card-sharing για να βλέπει ο καθένας την δική του εκπομπή.
Θελει βεβαια και τετραπλό LNB, με καλώδιο στον κάθε δέκτη.
Βεβαια το NovaPVR δίνει ενα τετραπλό LNB για να παίξει το PVR (χρησιμοποιεί τις 3 απο τις 4 εξόδους), οπότε μιλάμε για αντικατασταση του με οκταπλο LNB... 3 για NOVA, 1 + 1 για τα παιδιά...

Τωρα οσον αφορά τον δέκτη, είναι τι περιμένεις απο αυτον , τον έχω και εγω αλλα παροπλισμένο...
Εαν ζητας HD τότε πάς αλλου (ρίξε μια ματια στο powerbuy που κάνουμε) , εαν όμως θέλεις μόνο NOVA, τότε είσαι μια χαρα... :109:

Reaction score
0
Χωρίς να έχω καν δει τον δέκτη nova pvr, νομίζω ότι υποστηρίζει 2 ανεξάρτητες θέσεις θέασης. Αν όπως λες τον έχεις στήσει ήδη σε 2 τοποθεσίες, αυτό είναι το μέγιστο. Νομίζω ότι η πρώτη θέση (1ος δέκτης) είναι μέσω scart, και ο 2ος με RF (καλώδιο κεραίας), σωστά; Οπότε, αν βάλεις τις τηλεοράσεις που θες να συνδέσεις στο ίδιο RF σήμα, θα βλέπουν όλες το ίδιο κανάλι...

Τώρα όσον αφορά την αλλαγή δέκτη, εξαρτάται τι θες... Αν σε ενδιαφέρει μόνο η νόβα, οι πάνασατ είναι μια χαρά (και βγάζουν πολύ καλή εικόνα). Οι άλλοι δέκτες θα σε βοηθήσουν αν θες παραπάνω πράγματα, όπως PVR χωρίς να πληρώνεις την προσαυξημένη συνδρομή της νόβα, ή έχεις πιάτο που κοιτά πολλούς δορυφόρους (ή κινητό πιάτο).

Πάντως, γενικά: για να δεις διαφορετικό κανάλι σε κάθε τηλεόραση, θες 4 (ξεχωριστά) καλώδια από το πιάτο και 4 δέκτες (οπότε και 4 κάρτες :142:). Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστείς να ψάξεις για άλλους δέκτες. Αν θες να βλέπεις 1 κανάλι παντού, τότε ακολούθησε την λύση με το RF: σύνδεσε και τις 3 τηλεοράσεις στην έξοδο RF του πάνασατ αγοράζοντας φθηνά spliter για σήμα κεραίας...

Reaction score
24
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝOVA

Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940