ΒΟSE 301

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Mε (ευχαριστη) εκπληξη μου ειδα οτι υπαρχουν ακομη τα 301. Ενα "παναρχαιο" αρχειο (ποσων ετων; 25;) που τοτε ειχε κανει μεγαλο θορυβο και λογω αποδοσης και λογω τεχνολογιας της Βose -παντα πρωτοπορος. Η απορια μου ειναι ποσο μπορουν να σταθουν σημερα απεναντι στις νεες δημιουργιες ηχειων - αν και δεν νομιζω οτι προχωρησε τοσο πολυ οπως στα υπολοιπα ηχοηλεκτρονικα. Δεν τα εχω ακουσει στην συγχρονη εκδοχη τους (αν εναι εκ-συγχρονισμενη και οχι παρομοια με την παλαια), και, οντας ενδιαφερομενος για αλλαγη ηχειων, αρχισα να τα ...σκεφτομαι. Η τιμη τους περι τα 650€, ειναι ανταγωνιστικη; Περιμενω εντυπωσεις απο καποιον που τα εχει ακουσει

Reaction score
11.733
Πήγα να κάνω αναζήτηση με copy-paste τον τίτλο του θέματός σου και δεν έβγαλε τίποτα. Μάλλον έχεις βάλει μισά αγγλικά-μισά ελληνικά. Ο λόγος, επειδή έχω τοα bose 101.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΒΟSE 301

Σας παραθετω ενα σχολιο φιλου που μου το εστειλε με πμ (και για αυτο αλλωστε δεν αναφερω το ονομα του, αν και δεν ειναι κατι το επιληψιμο) σχετικα με την αποδοση, μαλλον τη σχεδιαση του :
"Δεν νομιζω παντως οτι η φιλοσοφια του ηχου που ανακλαται εχει πια περαση και για μουσικη και ακομα χειροτερα για σινεμα. Οι απαιτησεις και οι τεχνολογιες της εποχης εχουν παρει αλλο δρομο."
Ειναι γεγονος πως για τη μουσικη εχει δικαιο οσον αφορα το σημερα, αλλα τοτε το ηχειο αυτο ειχε επαινεθει παρα πολυ λογω του περιβαλλοντος ηχου που σε κυκλωνε απο παντου (λογω ανακλασεων). Τοσο λοιπον αλλαξαν οι προϋποθεσεις "σωστης" ακροασης σε λιγα χρονια; Οσο για τον σινεμα συμφωνω πως απο τη στιγμη που υπαρχει το 5.1 οι ανακλασεις θα ειναι ακυρωτικες του ολου συστηματος.
Παρεπιμπτοντως, και ξανακοιταζοντας τον χωρο μου, λογω της επιπλωσης δεν κανουν τα ηχεια αυτα για μενα - πραγμα που λογικα πρεπει να συμβαινει σε ολα τα "αστικα¨σπιτια!.

Πετρο μαλλον το "Β" ειναι ελληνικο και μπερδευεται το γκουγκλ - αλλιως υπαρχουν πολλες σελιδες γι αυτα

Reaction score
19
Γνώμη μου είναι ότι με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις καλύτερα ηχεία. Κοίτα πόσο έχουν στην Αμερική (230 Ευρώ + ΦΠΑ) και πόσο αυξάνεται η τιμή τους στην Ευρώπη λόγο δασμών και μεταφορικών.

http://www.bose.com/controller?event=VIEW_PRODUCT_PAGE_EVENT&product=301_bookshelf_index

Δεν λέει και τόσο. Ο καλύτερος ττρόπος είναι να πας να τα ακούσεις και μετά να ακούσεις και άλλα πχ τα Mission m34. Επιδή έχω ακούσει τα συγκεκριμένα Bose όπως και τα mission που αναφέρω, πιστεύω ότι η διαφορά είναι τεράστια. Τουλάχιστον για τα αυτιά μου δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Και τα mission είναι γύρω στα 500 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab