Βάλε πρίμα, χασάπη!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Όχι, δεν ομιλούμε την ίδια γλώσσα, αυτό είναι γεγονός.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Η δε κλασσική μουσική είναι η ΜΟΝΗ Ιθάκη κάθε μουσικόφιλου που μπούχτισε από τις bullshit rock παραγωγές που δεν αλλάζουν τα τελευταία 20 χρόνια... Η δε jazz είναι η απόλυτα free έκφραση κάθε μουσικού και...το συζητάμε αν θέλετε
Φίλε μου, ωραία αυτά που αναφέρεις αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από υποκειμενικές εκτιμήσεις για κάποια συγκεκριμένα είδη μουσικής. Εγώ μπορεί να θεωρώ 1000 φορές πιο "free έκφραση" τους αυτοσχεδιασμούς ethnic καλλιτεχνών (από Κούβα μέχρι Αφρική) σε σχέση με αυτούς των διαφόρων bullshit jazz trios που βγάζουν από τη μύγα ξύγκι, αλλά σίγουρα δε θα σου πω ότι αυτό πρέπει να ακούς κι εσύ (για να γίνεις σωστός μουσικόφιλος, καλύτερος άνθρωπος, πρώτος χαϊφιντελάς, το δεξί χέρι του Θεού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο). Αυτό είναι το θέμα μας.

Reaction score
777
προφανώς όμως επηρρεάστηκα από το ηχοσύστημα (που παίζει πια παπάδες) κι άρχισα να ακούω μόμπι. κι η αλήθεια είναι πως σε όσα ηχοσυστήματα (κορυφαία) πήγα κι έβαα μόμπι, σε κανένα δεν έπαιξε τόσο καλά. βέβαια, σε κανένα δεν έπαιξε (ΙΜΗΟ) καλά και κλασική, αλλά εδώ οι απόψεις ...τρι-ίστανται! άλλοι λεν πως παίζει καλά το σύστημά τους κλασική. εγώ διαφωνώ. πάντως μόμπι, σίγουρα δε παίζει καλά, αυτό το λεν κι οι ίδιοι!:137:
Μπράβο μεγάλε!!!Την έχεις μεγαλύτερη!!!!:142::136:

Βρες μου έναν τέτοιο άνθρωπο ο οποίος να έχει ηχοσύστημα 30-40 χιλιάδων (εκτός ίσως από τα μέλη των παραπάνω group που στείλανε άλλους να τους αγοράσουν ηχοσύστημα για την έπαυλη στο Beverly Hills - αλλά κι αυτοί αποκλείεται να ακούνε μόνο τους εαυτούς τους :136:)..
[Δε λέω για τους Sepultura αλλά οι Black Sabbath μαμάνε..!]
Είναι απίστευτο!!!το βρήκες!!!!όλοι έτσι είναι!!!!διάνα!!!!!

Βρε παιδιά συζητάτε για τη μουσική τη στιγμή που είναι το μόνο πράμα που είναι τελείως υποκειμενικό.Εμένα μου αρέσει κλασική και στον άλλον το ρεμπέτικο.τί να κάμουμε δηλαδή.

Η μικρή πάντως εμπειρία μου λέει οτι ακόμα και το δικό μου σύστημα που έκλεισε πρόσφατα 30 χρόνια ζωής παίζει με άνεση moby τη στιγμή που στην κλασσική παίζει ένα μουντό πράμα.
Αντιθέτως σε συστήματα υψηλής πιστότητας έχω ακούσει κλασική απο άλλο πλανήτη.Μάλιστα απο κάτι βινύλια του 50-60 που υπάρχουν θεωρώ οτι κάποιος μπορεί να αποκομίσει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.Το ξέρω δέν είναι λογικό αλλα έτσι έχω παρατηρήσει...δυστυχώς η φτωχή μου εμπειρία δειχνει οτι εκεί που τα χάνουν τα συστήματα είναι στις χορωδίες και στις ορχήστρες.Πραγματικά ψεύτικο....Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό οτι στις εκθέσεις αποφεύγουν τέτοια έργα σαν το διάολο...

Βέβαια ναι δέν αμφισβητώ...το να καταλήξουμε οτι ένα σύστημα είναι πολύ πίσω απο την πραγματικότητα και μετά να το κρίνουμε μουσικά και μόνο(όχι με μετρήσεις) προυποθέτει να την έχουμε μεγάλη...Οταν ο μέσος χαιφιντελάς δέν έχει παίξει και δέν έχει ακούσει live μουσική τότε πιθανότατα θα υποπέσει σε σφάλματα.
Συμφωνώ πάντως με τον Κόγια που αντιμετωπίζει έτσι αυτή την μερίδα θεατών που απο ψώνιο και μόνο ακούν χαλαρές τζάζ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είναι απίστευτο!!!το βρήκες!!!!όλοι έτσι είναι!!!!διάνα!!!!!

Βρε παιδιά συζητάτε για τη μουσική τη στιγμή που είναι το μόνο πράμα που είναι τελείως υποκειμενικό.Εμένα μου αρέσει κλασική και στον άλλον το ρεμπέτικο.τί να κάμουμε δηλαδή.
Ξαναδιάβασε το thread αύριο ξεκούραστος γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει ποιός λέει τι.. :142:

Reaction score
777
Ξαναδιάβασε το thread αύριο ξεκούραστος γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει ποιός λέει τι.. :142:
μήν ανησυχείς βρε..αστειεύομαι ως συνήθως...απλά ξέρω που θές να το πάς...

αλλά κι αυτοί αποκλείεται να ακούνε μόνο τους εαυτούς τους
:107:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

...." Εγώ μπορεί να θεωρώ 1000 φορές πιο "free έκφραση" τους αυτοσχεδιασμούς ethnic καλλιτεχνών (από Κούβα μέχρι Αφρική) σε σχέση με αυτούς των .bullshit jazz trios που βγάζουν από τη μύγα ξύγκι, αλλά σίγουρα δε θα σου πω ότι αυτό πρέπει να ακούς κι εσύ (για να γίνεις σωστός μουσικόφιλος, καλύτερος άνθρωπος, πρώτος χαϊφιντελάς, το δεξί χέρι του Θεού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο). Αυτό είναι το θέμα μας."
Μόλις περιέγραψες μια jazz μπάντα που σου αρέσει και μια που δεν σου αρέσει και ΑΥΤΟ είναι γούστο...μαζί σου...!!!
Εγώ έχω "πρόβλημα" με τύπους που με άνεση δηλώνουν Καζαντζίδηδες ,Jimmy Hendrix,Madonna,Mozart,Manu Katche ή δεν ξέρω τι άλλο...καλή άποψη για να ρίχνεις γκομενίτσες...καλή άποψη να μιλάς για high end ,κακή άποψη για μουσική,δεν πείθεις...

Κοινώς αν είσαι σκύλος γαύγισε ελεύθερα,μην κρύβεσαι πίσω από jazz και κλασσική...άσε να ασχολούνται αυτοί που έχουν φάει τα νιάτα τους ψάχνοντας .....

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Αααα και μην το πάρει κανένας επί προσωπικού. εντάξει?.....=>

Reaction score
10
κό μου σύστημα που έκλεισε πρόσφατα 30 χρόνια ζωής παίζει με άνεση moby τη στιγμή που στην κλασσική παίζει ένα μουντό πράμα.
Μόλις περιέγραψες τον ήχο των Β&W! :143::135:

Reaction score
4.300
Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Ρε Μιχαλη, τοσο καλα παιζουν τα Σαραστρο και ο ηχος των B&W φαινεται μουντος?

Υπαρχουν ενα σωρο επωνυμοι ανθρωποι απο τον χωρο της κλασικης μουσικης που επελεξαν τα B&W για να ακουνε την αγαπημενη τους μουσικη. Πρεπει καπως να τους σωσουμε ρε παιδι μου. Δε μπορει να ακουυνε απο τοσο χαλια ηχεια την μουσικη τους.

Στην ουσια και ολοι εμεις που εχουμε ακουσει τα εν λογω ηχεια και οσοι συνφορουμιτες εχουν επενδυσει σ αυτα, τους αρεσει αυτος ο υπεροχος μουντος ηχος των ηχειων τους στα κλασικα εργα?

Και φυσικα αν παρουμε ετσι στην τυχη 10 ατομα που ακουνε κλασικη μουσικη και τους βαλουμε να ακουσουν μεγαλα ορχηστρικα εργα απο την σειρα 800, δε νομιζω οτι ουτε ενας να χαρακτηρισει τον ηχο τους μουντο. Αντιθετως η εταιρια ειναι γνωστη για τον ηχο μονιτορ των ηχειων της, και την πιστη αποδοση του μεσου εγγραφης.

Μας εφτιαξες πρωι-πρωι.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Ρε Μιχαλη, τοσο καλα παιζουν τα Σαραστρο και ο ηχος των B&W φαινεται μουντος?

Υπαρχουν ενα σωρο επωνυμοι ανθρωποι απο τον χωρο της κλασικης μουσικης που επελεξαν τα B&W για να ακουνε την αγαπημενη τους μουσικη. Πρεπει καπως να τους σωσουμε ρε παιδι μου. Δε μπορει να ακουυνε απο τοσο χαλια ηχεια την μουσικη τους.

Στην ουσια και ολοι εμεις που εχουμε ακουσει τα εν λογω ηχεια και οσοι συνφορουμιτες εχουν επενδυσει σ αυτα, τους αρεσει αυτος ο υπεροχος μουντος ηχος των ηχειων τους στα κλασικα εργα?

Και φυσικα αν παρουμε ετσι στην τυχη 10 ατομα που ακουνε κλασικη μουσικη και τους βαλουμε να ακουσουν μεγαλα ορχηστρικα εργα απο την σειρα 800, δε νομιζω οτι ουτε ενας να χαρακτηρισει τον ηχο τους μουντο. Αντιθετως η εταιρια ειναι γνωστη για τον ηχο μονιτορ των ηχειων της, και την πιστη αποδοση του μεσου εγγραφης.

Μας εφτιαξες πρωι-πρωι.
Tι να σου πω Βασίλη μου, αυτοί που τα αγοράσαν ξέρουν καλύτερα. Μη ξεχνάς ότι εγώ είμαι σε ηλικία που ακούω ακόμα πρίμα. :143:

Reaction score
10
Παρεπιπτόντως ο Alex έχει ένα από τα καλύτερασ στημένα Β&W 800 που έχω ακούσει με άρμα Krell για τελικό και έναν από τους καλύτερους προενισχυτές παγκοσμίως τον Audio Research Ref3. Γενικά το ιδανικό setup για κάθε οπαδό των Β&W, παρόλαυτα πάλι τα B&W ακούς if you know what I mean. ;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

(...)
Εγώ έχω "πρόβλημα" με τύπους που με άνεση δηλώνουν Καζαντζίδηδες ,Jimmy Hendrix,Madonna,Mozart,Manu Katche (...)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Παρεπιπτόντως ο Alex έχει ένα από τα καλύτερασ στημένα Β&W 800 που έχω ακούσει με άρμα Krell για τελικό και έναν από τους καλύτερους προενισχυτές παγκοσμίως τον Audio Research Ref3. Γενικά το ιδανικό setup για κάθε οπαδό των Β&W, παρόλαυτα πάλι τα B&W ακούς if you know what I mean. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.904

Η μικρή πάντως εμπειρία μου λέει οτι ακόμα και το δικό μου σύστημα που έκλεισε πρόσφατα 30 χρόνια ζωής παίζει με άνεση moby τη στιγμή που στην κλασσική παίζει ένα μουντό πράμα.
Αν και οι δυο σας έχετε την εντύπωση πως τα B&W παίζουν με "άνεση" moby, να σας ενημερώσω πως απλά δε ξέρετε το μέγεθος της άγνοιάς σας! :143:

και για να μάθετε κάποτε πως ακούγεται ο moby σωστά, χρειάζεται να κάνετε μια ακρόαση με πολύ προσοχή, με καθαρά αυτιά και ψυχική ηρεμία, στα μεγάλα επαγγελματικά ηχεία της JBL, όπως αυτό με μια τετράδα από αυτά ή αυτά, η ακόμα και αυτό, ή ρε παιδί μου ένα τέτοιο κι ένα τέτοιο σε κάθε κανάλι....

και μετά, ξαναμιλήστε για moby σε B&W, μέχρι τότε όμως, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...:137:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Αν και οι δυο σας έχετε την εντύπωση πως τα B&W παίζουν με "άνεση" moby, να σας ενημερώσω πως απλά δε ξέρετε το μέγεθος της άγνοιάς σας! :143:

και για να μάθετε κάποτε πως ακούγεται ο moby σωστά, χρειάζεται να κάνετε μια ακρόαση με πολύ προσοχή, με καθαρά αυτιά και ψυχική ηρεμία, στα μεγάλα επαγγελματικά ηχεία της JBL, όπως αυτό με μια τετράδα από αυτά ή αυτά, η ακόμα και αυτό, ή ρε παιδί μου ένα τέτοιο κι ένα τέτοιο σε κάθε κανάλι....

και μετά, ξαναμιλήστε για moby σε B&W, μέχρι τότε όμως, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...:137:
Καλά, εσύ τώρα πας να συγκρίνεις, τις μεγαφωνάρες τα JBL με τις κουδουνίστρες ?

Reaction score
777
Βρε!!!δέν αναφέρομαι στο σύστημα αυτό!!!
Εγώ έχω ακούσει moby απο ένα 30 ετών που έχω στο δωμάτιο.Ανταπεξέρχεται με τεράστια άνεση.Αντιθέτως στην κλασική πατώνει....

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Δηλαδή εγώ που ακούω moby απο 8άιντσο ηχείο που απο τα χρόνια παραμορφώνει και σου λέω οτι το πάει με άνεση έχω άγνοια...οκ...είμαι κουφός και εγώ:136:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533