Βίδες για το headshell της κεφαλής

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Υπάρχει περίπτωση οι βίδες που στηρίζουν μια κεφαλή mc ,αν είναι μαγνητικές,να επηρεάζουν την αποδοση ή δεν παίζει ρόλο?

Reaction score
1.155
Πως να είναι μαγνητισμένες;;; οι βίδες στήριξης των κεφαλών είναι αλουμινένιες, τουλάχιστον όσες έχω συναντήσει εγώ άρα δε μαγνητίζονται, εκτός αν έχεις χρησιμοποιήσει τίποτα άσχετες από μαγνητιζόμενο κράμα.

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Πως να είναι μαγνητισμένες;;; οι βίδες στήριξης των κεφαλών είναι αλουμινένιες, τουλάχιστον όσες έχω συναντήσει εγώ άρα δε μαγνητίζονται, εκτός αν έχεις χρησιμοποιήσει τίποτα άσχετες από μαγνητιζόμενο κράμα.
Οι δικές μου μαγνητίζονται,δεν ξέρω το υλικό τους.(και το έξτρα βάρος μαγνητίζεται).
Παίζει ρόλο στην αποδοση,για να ξέρω να πάρω μη μαγνητικές.

Reaction score
1.155
Τι κεφαλή έχεις mm ή mc;
Ναι το είδα ότι το αναφέρεις:)
Οι mc κεφαλές σίγουρα δε θέλουν μαγνητιζόμενο μέταλλο κοντά, άλλαξε τις βίδες με αλουμινένιες και ποιό έξτρα βάρος εννοείς;

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Τι κεφαλή έχεις mm ή mc;
Ναι το είδα ότι το αναφέρεις:)
Οι mc κεφαλές σίγουρα δε θέλουν μαγνητιζόμενο μέταλλο κοντά, άλλαξε τις βίδες με αλουμινένιες και ποιό έξτρα βάρος εννοείς;
Το έξτρα πλακάκι ,που δίνει βάρος ,για ελαφριές κεφαλές.Θα ψάξω για αλουμινένια,ευχαριστω πολύ.
[DOUBLEPOST=1549220170][/DOUBLEPOST]
μηπως δεν εχουν μπει τα πλαστικα

https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=76285
Όχι,είναι θέμα βιδων.Θελει μη μαγνητικές.

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Δύσκολα θα βρεις βιδάκια αλουμινίου.
Πάρε ανοξείδωτα που θα τα βρεις εύκολα, είναι πιο ανθεκτικά και φυσικά δεν μαγνητίζονται.
https://www.3345rpm.gr/προϊόν/vides-gia-thn-kefali-tou-pikap-set8/
Σαν αυτές?
[DOUBLEPOST=1549223148][/DOUBLEPOST]
Έχει και αλουμινίου.
https://www.3345rpm.gr/προϊόν/βίδες-ακριβείας-για-την-κεφαλή-του-πικ/

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Αφού υπάρχουν αλουμινίου, τα παίρνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Το μαγαζί αυτό είναι απ΄ότι είδα εξειδικευμένο για τα πικάπ.
Εγώ αν θέλω μεγάλες βίδες αλουμινίου Μ6, Μ8, Μ10 δεν βρίσκω, παρά μόνο με παραγγελία.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μετα απο 1-2 περιπτωσεις οπου οι αλουμινενιες βιδες/παξιμαδια "κολλησαν" κυριολεκτικα και δεν ξεβιδωναν με τιποτα (δυστυχως το κανουν αυτο οι αλουμινενιες) προσωπικα δεν τις χρησιμοποιω πλεον.Πολυ καλυτερες οι stainless steel.
H μια περιπτωση ηταν σε κεφαλη ortofon mc rondo bronze οπου χρειαστηκε πολυ λεπτη επεμβαση (με αριδες κλπ) για να αφαιρεθει η κομμενη αλουμινενια βιδα απο το αλουμινενιο σωμα της διοτι στην προσπαθεια του φιλου να την ξεβιδωσει,κοπηκε (τοσο πολυ κολλησε)
Οι πλαστικες δεν εχουν την δυναμη που χρειαζεται για μια σταθερη εφαρμογη της κεφαλης στο κελυφος.

Reaction score
1.155
Εφόσον ο φίλος δεν έχει πρόβλημα με την προσθήκη μάζας αλλά την επιδιώκει κιόλας δε βλέπω το λόγο για να μη χρησιμοποιήσει τις inox απλά μην το παρακάνει στο σφίξιμο τους;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
βιδες βρισκεις οτι θες
αλουμινιου (αν πληρωσεις επωνυμες δεν χαλανε_
ανοξοιδωτες
και ακομα τιτανιου (αναλογα το grade).....
αν εχεις και ρολογαδικο τορνακι φτιαχνεις μονος σου ....ενα βιδολογο θες με αναλογες βολτες..........
Αλλα στο εμποριο βρισκεις οτι θες

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
βιδες βρισκεις οτι θες
αλουμινιου (αν πληρωσεις επωνυμες δεν χαλανε_
ανοξοιδωτες
και ακομα τιτανιου (αναλογα το grade).....
αν εχεις και ρολογαδικο τορνακι φτιαχνεις μονος σου ....ενα βιδολογο θες με αναλογες βολτες..........
Αλλα στο εμποριο βρισκεις οτι θες
Δεν ειναι θεμα "επωνυμων" αλλα το γεγονος οτι οι αλουμινενιες μερικες φορες εχουν αυτο το θεμα.Οι βιδες που ειχε ο φιλος ηταν απο την ortofon OM20 που ειχε πριν να παρει την rondo.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Οι επωνυμες (καποιες ) δεν εχουν θεματα....
οχι γιατι ειναι επωνυμες,,,,,αλλα γιατι εχουν προδιαγραφες.....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οι επωνυμες (καποιες ) δεν εχουν θεματα....
οχι γιατι ειναι επωνυμες,,,,,αλλα γιατι εχουν προδιαγραφες.....
Oι SME ειναι κατα τη γνωμη μου οι καλυτερες αλουμινενιες που δοκιμασα (και καποτε χρησιμοποιω αν ειναι αναγκη).
Διαφορετικα χρησιμοποιω stainless steel η μπρουντζινες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ολες οι βιδες κατω των 5mm δεν εχουν αναγκη για τρελλα σφιξιματα = ροπη....
δεν κινδυνευουν απο εφελκυσμο....
οτι βιδωσει , φτανει......και δεν δουλευω κανενος επιπεδου κολλα συγκρατησης - στηριξης, ..γιατι μετα παει ολο σκουπιδια.....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas