Βαση Γρανιτη για το πικαπ.

Reaction score
5.878
Απάντηση: Βαση Γρανιτη για το πικαπ.

Εχω ενα κομματι γρανιτη 46χ36 3 ποντους,γυαλισμενο και στρογγυλεμενες ακρες. Αν σου κανει....δικο σου!

Reaction score
29.527

Κοτσίδη κάτι παρόμοιο εχω και εγω , κάτι σε 4 πόντους γρανίτη 40χ30 , αν το θέλεις δικό σου. \Το είχα κάνει για μένα αλλά δεν. Στρογγυλεμένες γωνίες και τα ρέστα. Γρανίτης μαύρος κυριλέ.
Ούτε 700 e δεν θα σου πάει. :137:Ποιούς τοίχους και μαλακίες.:107:

Reaction score
11.750
Να πετάξω μια μπηχτή και να με συγχωρέσετε οι παραπάνω κύριοι;:612:

Κοτσίδη, για να βλέπεις τόσους πικαπάκηδες να έχουν γρανίτες και να τους δίνουν, μάλλουν δεν κάνανε δουλειά, αλλιώς θα τους είχαν στα δικά τους πικάπ!!!:410:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.659

Πολλοί γρανίτες χαρίζονται ξαφνικά.

Αν βάλω κι εγώ ένα κομμάτι γρανίτη στο Mede8er λέτε να παίξει καλύτερα;
Ίσως να διαβάζει και τους υπότιτλους πιο καλά από τώρα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.659

Τα μαύρα του LG δεν φτιάχνουν ούτε με διορίτη ούτε με κορούνδιο, ούτε με οποιαδήποτε άλλα μεταμορφωσιγενή πετρώματα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Γιαννη Κυριακου και Μαρκου ευχαριστω πολυ!
Πραγματικα!!

Γιατι ομως, το δοκιμασατε κ δε σας κανει? δεν παιζει καλυτερα? ειναι πολυ στεγνος ο ηχος??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.971

Στεγνός ήχος, υγρός ήχος...

Κοίταξε. Αν υποθέρουμε πως χρειάζεσαι κάποια βάση κάτω από το πικάπ, αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι με υψηλό Q και χαμηλή ιδιοσυχνότητα (στο πλαίσιο του εφικτού). Μια λύση θα ήταν κάποια βάση αναρτημένη σε ελατήρια, κάτι μηχανολογικά δύσκολο. Η δική μου πρόταση είναι ένα σάντουιτς με μια πλάκα κόντρα πλακέ θαλάσσης κάτω (ή έστω MDF), μια σχετικά βαρειά πλάκα Πηλίου επάνω, η οποία έχει "νερά" και δεν κουδουνίζει όπως το μάρμαρο, και ανάμεσα μια παχιά στρώση νεοπρέν, ή κάποιο άλλο μαλακό λάστιχο. Όσο πιο παχύ και μαλακό το νεοπρέν, τόσο υψηλότερο Q και χαμηλότερη ιδιοσυχνότητα θα έχει, τόσο περισσότερο θα "πλέει".

(Όσον αφορά τη "στέγνα"... Η μπότα ακούγεται "στεγνά" (έχει χαμηλό Q, σχετικά πολύ τσιτωμένη μεμβράνη), στεγνά πρέπει να ηχογραφείται και στεγνά να ακούγεται. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται σωστό ηχείο και σωστός ενισχυτής).

Reaction score
2.051
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαση Γρανιτη για το πικαπ.

Με τον Τινταλάκη ,είμαστε κοντογείτονες(150 μέτρα το πολύ), όλο και κάποιος απο πάνω θα είναι στο Βόλο...
Παίδες είμαι Μοσχα και γυρναω στις 24!

Απο 6 πόντους και πάνω παίζεις μπάλα, τον δικό μου θα πάρεις λέμε! :116:

Reaction score
29.527
Απάντηση: Re: Βαση Γρανιτη για το πικαπ.

Γιαννη Κυριακου και Μαρκου ευχαριστω πολυ!
Πραγματικα!!

Γιατι ομως, το δοκιμασατε κ δε σας κανει? δεν παιζει καλυτερα? ειναι πολυ στεγνος ο ηχος??

John εγω το έφιαξα για δοκιμή, έχοντας ήδη ενα πολύ καλό ρακ. Το έβαλα επάνω , και επάνω του το πικάπ, δεν άκουσα καμία διαφορά, και το έβγαλα.Βέβαια δεν έβαλα ακίδες και τα ρέστα, αλλά πιστεύω οτι αν θα ήταν να κάνει κάτι θα το έκανε.Δεν το έκανε και το έβγαλα.
Μην σου πω δλδ οτι δεν μου άρεσε κιόλας το πως έπαιζε το πικάπιον, με αυτό αποκάτω.
Στο δικό μου πάντα ρακ , με το δικό μου πικάπ. Το ρακ είναι απο κόντρα πλακέ θαλάσης ,με 6 πόντους πάχος ραφιών , νομίζω.Τεσπά. Αυτά.

Reaction score
5.878

Ακριβως για τους λογους που προανεφερε και ο συμφορουμιτης Γιαννης Μαρκου.
Δεν βρηκα καμμια διαφορα με τον γρανιτη.

Reaction score
2.051

Σε ένα σύστημα σα του Γιαννη θεωρώ ότι θα ακουστεί οτιδήποτε βάλει κάτι απο το πικαπ.

Reaction score
4.250

Σε ένα σύστημα σα του Γιαννη θεωρώ ότι θα ακουστεί οτιδήποτε βάλει κάτι απο το πικαπ.
Να το πω και λιγο διαφορετικα, σ αυτα τα τεχνιξ, οτι και να τα βαλεις δεν φτειαχνονται με τιποτα! Οποτε Γιαννη προχωρα στο παρασυνθημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.851
Απάντηση: Re: Βαση Γρανιτη για το πικαπ.

δεν φτιάχνουν ούτε με διορίτη ούτε με κορούνδιο, ούτε με οποιαδήποτε άλλα μεταμορφωσιγενή πετρώματα.
δοκίμασες πράσινο κρυπτονίτη?
αφού μέχρι και το σούπερμαν σκοτώνει, δε μπορεί, θα σκοτώσει σίγουρα και τους κραδασμούς, θα σκοτώσει το γκρι να το κάνει μαύρο, κλπ κλπ κλπ!

link για το υλικό κατασκευής του ραφιού:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kryptonite

Reaction score
15

Γεια σου φίλε Γιάννη,
συμφωνώ με την ιδέα του συναδέλφου να χρησιμοποιήσεις ράφι στον τοίχο.
Από την εμπειρία μου, αν δεν έχεις κατάλληλο ρακ είναι η βέλτιστη λύση. Όσον αφορά τον γρανίτη είναι πολύ βαρύς και συν τοις άλλοις πρέπει να συνυπολογίσεις και το βάρος του πικαπ. Από ότι είδα έχεις και εσύ Acoustic Solid που πρέπει να ζυγίζει καμμιά 15αριά-20 κιλά.
Εγώ, πρόσφατα υιοθέτησα την λύση ράφι στον τοίχο και κατέληξα ότι το διπλό MDF πάχους 4εκ είναι πολύ καλό. Δεν κερδίζεις τίποτε χρησιμοποιώντας γρανίτη. Ακόμη και στο φουλ ένταση με το δεξί ηχείο να απέχει 1,8m από το πικαπ, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κραδασμός στο πλατώ.
Τάσος

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα stillpoints δουλεψαν σρ καθε ρακ που τα εβαλα,
πλην του γιαννη
Υποψιν στο ρακ μου τα ειχε ακουσει ριβιουερ και καναν δουλεια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads