Βιβλία

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.320
Stoner
O ηρωας ειναι εκνευριστικα παθητικος , γενικοτερα δεν γινεται τιποτα αλλα το βιβλιο ειναι αριστουργημα !

166997.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.265
[...]
Συνεχίζω με το "Καπνός στον καθρέφτη" - συλλογή διηγημάτων του Neil Gaiman.

View attachment 356912

Μέχρι στιγμής, πάει καλά.
Το ολοκλήρωσα πριν λίγες ημέρες. Με μία λέξη: "Απογοητευτικό". Με περισσότερες λέξεις: Το βρήκα "άνισο". ΟΚ, ήταν συλλογή διηγημάτων τα οποία είχε γράψει ο συγγραφέας με διάφορες αφορμές, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, οπότε δεν θα μπορούσαν να ήταν όλα στο ίδιο επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι σε ποσοστό άνω του 80%, οι ιστορίες/τα διηγήματα είναι από αδιάφορες/α μέχρι ανούσιες/α. Ακόμα και την επόμενη ημέρα που το τελείωσα να με ρωτούσε ποιες ιστορίες μου άρεσαν, θα δυσκολευόμουν να βρω 2-3.

Τι να πω, είμαι fan του συγγραφέα, έχω διαβάσει πολλά βιβλία του, το συγκεκριμένο όμως είναι προς αποφυγήν. Μη χάσετε το χρόνο σας, εάν θέλετε να ξεκινήσετε να διαβάζετε βιβλία του συγγραφέα, ρωτήστε με και θα σας προτείνω κάποιο άλλο.

Συνεχίζω με το "Το κάλεσμα του δράκου".

1744009208573.png

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.265
Συνεχίζω με το "Το κάλεσμα του δράκου".

View attachment 364179
Με οκτώ λέξεις: Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε φίλους της ηρωικής λογοτεχνίας.

Με περισσότερες λέξεις:

Ως βιβλίο, το βρήκα πολύ καλά δομημένο, υπό την έννοια ότι ο συγγραφέας δίνει αρχικά άπλετο "χώρο" στους κεντρικούς ήρωες να "αναπτυχθούν". Ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία στην οποία ο αναγνώστης εμβαθύνει. Κατόπιν, περνάει στο κυρίως μέρος της ιστορίας, το οποίο δεν "χωλαίνει" κάπου. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι "στρωτή" - ακόμα κι οι ανατροπές βοηθούν στην εξέλιξη, χωρίς να τη διαταράσσουν, αντιθέτως μάλιστα, την εμπλουτίζουν. Αξίζει να αναφέρω ότι οι ανατροπές (δολοπλοκίες) είναι αρκετές κι έφτασα σε κάποιο σημείο που δεν ήξερα ποιον χαρακτήρα να "εμπιστευτώ" - υπό την έννοια ότι δεν ήξερα εάν ένας χαρακτήρας θα παρέμενε "πιστός" στην εικόνα που μου είχε δημιουργήσει ο συγγραφέας ή εάν αυτή η "εικόνα" θα ανατρεπόταν στην επόμενη παράγραφο/σελίδα. Ακόμα και στο τέλος του βιβλίου, εκεί όπου η ιστορία κάθε πρωταγωνιστικού χαρακτήρα φτάνει σε έναν επίλογο, υπάρχει το στοιχείο της ανατροπής.

Ένα - δύο πράγματα που με κούρασαν κάπως: Τα πολλά ονόματα κι οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων χαρακτήρων του βιβλίου. ΟΚ, τα πολλά ονόματα κι οι κάπως περίπλοκες σχέσεις είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ηρωικής λογοτεχνίας και πάντα με δυσκόλευε η "υποχρέωση" να θυμάμαι ποιος είναι ποιος και με ποιον έχει σχέση, ποιου/ποιας είναι σύζυγος/πατέρας/μητέρα/παιδί κτλ. Δεν άφησα τη δυσκολία μου αυτή να επιρεάσει τη γνώμη μου για το βιβλίο, απλώς το αναφέρω ως προειδοποίηση σε δυνητικούς αναγνώστες με την ίδια/παρόμοια δυσκολία με μένα.

Το άλλο που με κούρασε κάπως, είναι η έκταση των κεφαλαίων. Ειδικότερα, τα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου, εκεί όπου αναπτύσσονται οι προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών, ήταν περίπου εξήντα (60) σελίδες το καθένα. Διαβάζω με ρυθμό περίπου 1 σελίδα/λεπτό, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες φορές (αν όχι τις περισσότερες), με την κούραση της ημέρας κτλ, μου ήταν δύσκολο να ολοκληρώσω ένα κεφάλαιο "μονορούφι" - κάτι το οποίο επέκτεινε τον απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου. Η πλειονότητα των επόμενων κεφαλαίων δεν ακολούθησε αυτή την έκταση, χωρίς να απουσιάζουν εντελώς τα μεγάλα σε έκταση κεφάλαια.

Σε κάθε περίπτωση, όταν άρχισα να "μπαίνω" στο νόημα της ιστορίας, η εξέλιξή της με "αιχμαλώτισε" σε σημείο που δεν ήθελα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Το έκλεινα μόνο λόγω κούρασης.

Υ.Γ.: Το βιβλίο έχει ένα λάθος το οποίο σχετίζεται με το οπισθόφυλλο και την εξέλιξη της ιστορίας. Απορώ πώς διέφυγε των επιμελητών του εκδοτικού οίκου.

Θα συνεχίσω με την extended version της βιογραφίας των Paradise Lost. Είχα διαβάσει την πρώτη έκδοση, την οποία ο συγγραφέας αναθεώρησε με νέο κεφάλαιο/πρόσφατες συνεντεύξεις, προσθέτοντας άλλες εκατόν τριάντα (130) σελίδες. Με "έτρωγε" το χέρι μου να αγοράσω την νέα έκδοση, ε, άντεξα, ένα (1) χρόνο, δεν άντεξα παραπάνω! Αγόρασα τη νέα έκδοση και χάρισα την παλιά σε έναν φίλο ίδιων μουσικών γούστων με μένα.

Reaction score
2
Ξέρω άνθρωπο που παράτησε το διάβασμα μετά από αυτό, και αισθάνομαι λιγάκι υπεύθυνος :biggrin: Πολλά υποσχόμενος τίτλος και εξώφυλλο. Προσωπικά με κούρασε επίσης, υποθέτω για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά το τελείωσα.

Τώρα έβαλα τον εαυτό μου σε μια δοκιμασία που ίσως έπρεπε να έχω αποφύγει λόγω Game of thrones. Μπήκα στον πειρασμό να πιάσω το αρχείο του θυελόφωτος του Brandon Sanderson ξέροντας ότι είναι φιλόδοξο εγχείρημα του συγγραφέα που θα ολοκληρωθεί σε 10 βιβλία εκ των οποίων έχουν γραφτεί τα πρώτα 5 και έχει μεταφραστεί μόνο το πρώτο :headbang:
Τελείωσα το πρώτο βιβλίο (4 τόμοι στα ελληνικά!!!) και μου άρεσε τόσο που πήρα το δεύτερο στα Αγγλικά (1300+ σελίδες) παρότι δεν θα έλεγα ότι έχω μεγάλη ευχέρεια αλλά το παλεύω και δεν με απογοητεύει. 'Όποιος fantasyόπληκτος μπορεί να μπει στη λογική μιας τόσο μεγάλης σειράς βιβλίων προτείνω να προχωρήσει ανεπιφύλακτα. Χτίσιμο ενός τεράστιου κόσμου με τρόπο που δεν κουράζει, θεολογίες ανάπτυξη χαρακτήρων κλπ

7235533.jpg

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.320
Για καποιο λογο το εχω αρχισει και σταματησει στις πρωτες σελιδες 2-3 φορες :)
Τωρα θα το διαβασω μια και καλη !

Υπομονη με τα Αγγλικα στην αρχη ! Μην εγκαταλειψεις την προσπαθεια ,γιατι μετα ανοιγεις ενα τεραστιο θαυμαστο κοσμο.
Βολευει σε e-book reader γιατι μπορεις να μεταφραζεις τις λεξεις αμεσα !

Αμα θελεις τα e-books μπορω να στα δανεισω ;)

@wizzy :thumbsup:

Reaction score
2
Ευχαριστώ αλλά έχω σκάλωμα με το φυσικό προϊόν :p Είμαι με το google lens ανοιχτό για άμεση μετάφραση όπου χρειάζεται.

Ναι και γω σκέφτηκα ότι αν το καταφέρω τότε σίγουρα θα αλλάξω πίστα πχ Steven Erikson

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.320
Θελει μερικους μηνες και μερικα βιβλια για να αρχιζεις να συνηθιζεις .

Για πρωτο στα Αγγλικα που θελεις να το ευχαριστηθεις , μπορει να μην ειναι ευχαριστη εμπειρια !

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.320
Target Tehran , το διαβασα πριν κανα μηνα . Ολη η ιστορια για το πως φτασαμε στα γεγοντα που εχουν βαλει τελος στις πυρηνικες φιλοδοξιες του Ιραν.
Διαβαζεται σαν μυθιστορημα.

Περιγραφει φυσικα και το πως η mosad εκλεψε το πυρηνικο αρχειο του Ιραν που το εξεθεσε σε ολη την ανθρωποτητα .

Must watch, must read !:thumbsup:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.577
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm