Βιντεοσκόπηση σε HD, γίνεται;

Reaction score
164
Ακριβώς! και DVDάκι και HD-DVDάκι! :-D
Η ιστορία όμως είναι άλλη: όταν πεινάς, είναι καλύτερο να αγοράσεις σκουλίκι μπας και κάτσει καμία τσιπούρα ή με τα ίδια λεφτά να αγοράσεις 2-3 φραντζόλες ψωμί και να την κάνεις ταράτσα με τους κέφαλους;:happy_8:

Reaction score
0
Και αυτό σωστό είναι! Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις δυνατότητές σου και στην αγορά...

Αλλά μη ξεχνάμε ότι επιχείρηση σημαίνει ρίσκο! Και αν δεν ρισκάρεις δεν εξελίσεσαι. Ευτυχώς όμως, το ρίσκο μπορείς να το μειώσεις στο ελάχιστο μαθαίνοντας περισσότερα για το προϊόν σου, τον πελάτη σου, την αγορά, τους ανταγωνιστές σου, τις μελλοντικές εξελίξεις, και όσο μπορείς περισσότερα για marketing, για να αποκτήσεις τα "εργαλεία" ώστε να αξιοποιήσεις τις γνώσεις αυτές.

Υπάρχουν λοιπόν οι παθητικοί και οι ενεργητικοί επαγγελματίες...

Reaction score
0
OFF TOPIC

Βασικά ... τώρα που διάβασα το thread αυτό ... μου άνοιξε η όρεξη για ψάρεμα!

Στην Λίμνη ... για να βάζεις σκουληκάκι και ψωμάκι ... όχι στη θάλασσα με γαρίδα!
Τρεμετε κυπρίνια :smoking: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
164
Χίλιες φορές πάντως ένα καλά σκηνοθετημένο, μονταρισμένο και γυρισμένο DVD παρά ένα HD γεμάτο πλάνα χωρίς θέμα, jump cut, καρδούλες, αστεράκια, κύβους, σφαίρες και άλλα Hollywood Effects wall_1

Reaction score
3
Απάντηση: Βιντεοσκόπηση σε HD, γίνεται;

Μιας και ο γάμος τελικά θα γίνει φέτος το φθινόπωρο, ξεθάβω πάλι το θέμα, αφού μέσα στα 2 αυτά χρόνια, σίγουρα θα έχουν αλλάξει πολλά.
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι στο γάμο του ανηψιού μου δεν θα είμαι "πρώτο βιολί", δηλαδή θα βιντεοσκοπήσω για το χόμπυ μου και θα το κάνω δώρο στο ζευγάρι. Σε άλλον θα αναθέσουνε την βιντεοσκόπηση.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι διπλό:

1. Που μπορεί να απευθυνθεί ο ανηψιός μου για να είναι σίγουρος ότι θα του κάνουν καλή δουλειά (είτε HD, είτε SD);
(για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, μπορείτε να μου πείτε μέσω πμ).

2. Όσον αφορά τη δική μου βιντεοσκόπηση, και μιας και οι κάμερες είναι πλέον προσιτές, τι με συμφέρει από τα παρακάτω:
α. Να πάρω μια HD κάμερα, να βιντεοσκοπήσω σε 1080 και μετά να το μετατρέψω σε 576 και να το επεξεργαστώ;
β. Να βιντεοσκοπήσω σε HD και απλά να το "κάψω" σε DVD δισκάκι κρατώντας την 1080 ανάλυση, χωρίς επεξεργασία;
γ. Να βιντεοσκοπήσω σε 576 με την κάμερα που έχω και να επεξεργαστώ το βίντεο όπως κάνω μέχρι τώρα;

Reaction score
5

2. Όσον αφορά τη δική μου βιντεοσκόπηση, και μιας και οι κάμερες είναι πλέον προσιτές, τι με συμφέρει από τα παρακάτω:
α. Να πάρω μια HD κάμερα, να βιντεοσκοπήσω σε 1080 και μετά να το μετατρέψω σε 576 και να το επεξεργαστώ;
β. Να βιντεοσκοπήσω σε HD και απλά να το "κάψω" σε DVD δισκάκι κρατώντας την 1080 ανάλυση, χωρίς επεξεργασία;
γ. Να βιντεοσκοπήσω σε 576 με την κάμερα που έχω και να επεξεργαστώ το βίντεο όπως κάνω μέχρι τώρα;
Καλημέρα :)

Να πάρεις μια HD κάμερα, να βιντεοσκοπήσεις σε 1080 και να έχεις τις κάτωθι επιλογές και για τώρα αλλά και για το μέλλον

1. Να το κάνεις 720x576 dvd, που θα σου δώσει πιο όμορφη εικόνα από μια SD κάμερα (τουλάχιστον η δική μου SR11 δίνει πιο όμορφη εικόνα σε DVD από την mini dv Pc330) και να δώσεις το dvd σε συγγενείς που θα μπορούν να το δουν χωρίς πρόβλημα.
2. Να το κάνεις AVCHD HD 1080 (dvd HD) όπου μπορεί να χωρέσει 1 ώρα HD εικόνας δίχως reencoding, για τους ψαγμένους συγγενείς.
3. Να έχεις τα κλιπ για να τα κάνεις blu ray / ή οποιοδήποτε άλλο φορμά εμφανιστεί στο μέλλον που αποθηκεύει HD.

Με λίγα λόγια, τράβα HD να είσαι future proof, αφού έτσι και αλλιώς το HD μπορείς να το κάνεις SD αλλά όχι το αντίθετο.

:)

Reaction score
3

Ευχαριστώ stelios,
αλλά η απορία μου είναι αν θα μπορώ να κάνω editing AVCHD 1080 με έναν Η/Υ 4ετών Pentium 4 στα 3ghz, μνήμη 1G, και κάρτα Nvidia FX5700LE ή θα πρέπει να πάρω καινούργιο H/Y;

Βέβαια να προσθέσω εδώ ότι έχω υπόψη μου να αλλάξω Η/Υ και βιντεοκάμερα κάποια στιγμή, αλλά μετά την απόσυρση της SR 10, 11 & 12, δεν ξέρω τι να πάρω και τι χρειάζεται να μάθω για editing σε HD.

Reaction score
5

Ευχαριστώ stelios,
αλλά η απορία μου είναι αν θα μπορώ να κάνω editing AVCHD 1080 με έναν Η/Υ 4ετών Pentium 4 στα 3ghz, μνήμη 1G, και κάρτα Nvidia FX5700LE ή θα πρέπει να πάρω καινούργιο H/Y;

Βέβαια να προσθέσω εδώ ότι έχω υπόψη μου να αλλάξω Η/Υ και βιντεοκάμερα κάποια στιγμή, αλλά μετά την απόσυρση της SR 10, 11 & 12, δεν ξέρω τι να πάρω και τι χρειάζεται να μάθω για editing σε HD.
κοίτα έχεις 2 επιλογές...

1. Χωρίς editing
2. Με editing

Αν ισχύει το 2, τότε σίγουρα χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν διπλοπύρηνο pentium και >= 2GB Ram

Αν ισχύει το 1, τότε με το pc σου ανετότατα βάζεις τα mts clip από την κάμερα στο tsmuxer και σε 10 λεπτά έχεις έτοιμο το AVCHD είτε βάζεις τα mts clip σε έναν encoder και τα κάνεις mpeg2 dvd (μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά δεν σε νοιάζει, άστα το βράδυ).

Οπότε ο "δυνατός" υπολογιστής χρειάζεται για editing και μόνο....

Reaction score
3

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, αλλά έλα που είμαι editing man, οπότε....
Αυτό που σκέφτομαι τελικά είναι, είναι να φτιάξω ένα 1080 DVD δισκάκι χωρίς επεξεργασία, μόνο και μόνο για να το δούνε σε Bluray και μετά να τα μετατρέψω σε 576 και να επεξεργαστώ όπως θέλω.

Reaction score
5

Κοίτα, αν θες βασικά κόψε ράψε και transitions, χωρίς να σε νοιάζει που το preview θα σέρνεται ακόμα και στο draft quality, τότε μπορείς και τώρα με τον Pentium4 να κάνεις entry level editing

Reaction score
3

Ναι Στέλιο, τα βασικά μου φτάνουν, γιατί θεωρώ ότι είναι κρίμα να τραβήξω σε 576, αφού μπορώ σε 1080.
Τώρα μόνο κάμερα πρέπει να βρω καλή.
Σ' ευχαριστώ.

Reaction score
0

Κοίτα, αν θες βασικά κόψε ράψε και transitions, χωρίς να σε νοιάζει που το preview θα σέρνεται ακόμα και στο draft quality, τότε μπορείς και τώρα με τον Pentium4 να κάνεις entry level editing
stelio, ακόμη και αυτό δύσκολο το βλέπω με τον συγκεκριμένο η/υ.
Εγώ θα έλεγα πως κάνεις μια καλή δουλειά σε editing, το σώζεις, το καις σε sd και όταν είσαι με αναβαθμισμένο η/υ το καις και σε hd χωρίς να χρειαστεί πάλι η ίδια δουλειά από την αρχή.

Reaction score
5

stelio, ακόμη και αυτό δύσκολο το βλέπω με τον συγκεκριμένο η/υ.
Εγώ θα έλεγα πως κάνεις μια καλή δουλειά σε editing, το σώζεις, το καις σε sd και όταν είσαι με αναβαθμισμένο η/υ το καις και σε hd χωρίς να χρειαστεί πάλι η ίδια δουλειά από την αρχή.
Μα το πόσο ισχυρός είναι ο υπολογιστής δεν έχει σημασία τόσο στο rendering (το αφήνεις όλο το βράδυ) όσο στο editing. Με λίγα λόγια, το editing ανεξαρτήτου αποτελέσματος (HD ή SD) θα είναι δύσκολο σε αρχεία HD

Reaction score
0

Μα το πόσο ισχυρός είναι ο υπολογιστής δεν έχει σημασία τόσο στο rendering (το αφήνεις όλο το βράδυ) όσο στο editing. Με λίγα λόγια, το editing ανεξαρτήτου αποτελέσματος (HD ή SD) θα είναι δύσκολο σε αρχεία HD
Εμένα το vegas 8, όσο το δούλευα σε sd, με υλικό hd εννοείται, ζοριζόταν αλλά δούλευε. Όταν ιδια επεξεργασία την έβαλα render σε avchd, το πρόγραμμα τερματιζόταν, δε δούλευε. Και μάλλον το πρόβλημά του ήταν τα 2 γιγα μνήμης η οποία στην διαχείριση εργασιών έπιανε πάνω από 90%. Πάντως εσύ ξέρεις καλύτερα. Ευτυχώς ήρθε το vegas 9, ανέβασα και την μνήμη στα 3 και όλα καλά(σχετικά).

Reaction score
5

το ιδανικό είναι να δηλώσεις στο preview window καθώς δουλεύεις SD Draft Quality και preview memory το maximum και κατά το render να δηλώσεις HD render Best Quality και το memory 128M, δηλαδή στο Minimum.

Άλλωστε το memory του vegas αφορά μόνο το preview, οπότε καλύτερα στα renders να το βάζεις πολύ χαμηλά

Reaction score
0

Πώς δηλώνεις τα memory και για τα preview και για το render?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l